Hoofdoorzaak Tweede Wereldoorlog gevonden

Screenshot_56

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

Gisteravond was ik, na de dodenherdenking, op een etentje van hoogopgeleide, succesvolle mensen. Een klein gezelschap van zes personen. Ik vroeg aan iedere aanwezige even kort aan te geven wat zij dachten dat het motief van de Boston bommenleggers was geweest. Ik vond de motieven: Uitsluiting (3x), Eenzaamheid dan wel vervreemding (1x) en tenslotte het niet kunnen krijgen van een meisje (1x). Dit is de wereld van de Gutmenschen en wij zijn hen veel dank verschuldigd.

Dankzij de geweldige denkkracht van de Gutmenschen weet men nu hoe eenvoudig de Tweede Wereldoorlog voorkomen had kunnen worden.

De Gutmenschen hebben dus ontdekt dat de bommenleggers van Boston handelden omdat zij door de Amerikaanse samenleving onvoldoende werden omarmd, dat zij als het ware werden uitgesloten en geen vriendschap konden sluiten met de Amerikanen. Sommige Amerikanen spreken ook het vermoeden uit, gelijk een van mijn tafelgenoten, dat een van de bommenleggers moeite had een vriendinnetje te krijgen. De schuld ligt daarom voor een belangrijk deel bij de Amerikaanse samenleving en mogelijk vooral bij tegenstribbelende Amerikaanse meisjes. Daarom moeten grote voorlichtingsprogramma’s worden gestart die de Amerikanen moeten leren iedereen in de armen te sluiten en niet zo benepen te zijn***. 

Maar .  .  .  zo is het natuurlijk ook met Hitler gegaan. Nu pas breekt het besef wereldwijd door dat als de toelatingscommissie van de Weense Kunst Academie Hitler had toegelaten, dat dan .  .  de Tweede Wereldoorlog nooit was uitgebroken. De Tweede Wereldoorlog is de schuld van die toelatingscommissie. Die zelfs zo koppig was de arme, enigszins verloren ronddolende jonge Hitler tot tweemaal toe af te wijzen. We weten allemaal hoe het daarna gegaan is. De adolescent Adolf was zeer diep gekwetst en voelde zich uitgesloten en achtergesteld. En dat is de ideale voedingsbodem, zoals we nu allemaal weten, voor het ontwikkelen van een diepe wrok die makkelijk leidt tot geweldsfantasieën en uiteindelijk ook het uitleven van die fantasieën.

Ik roep onze goede leden van de Tweede Kamer op zo spoedig mogelijk met wetgeving te komen die toelatingscommissies ter zake duidelijk instrueert.

Nooit meer oorlog!

*** Deze programma’s kunnen het best gerealiseerd worden via de moskeeën, die immers een groot deel van de Amerikaanse immigratiegemeenschap onderwijzen in ethisch handelen.

Door:

Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Naïviteit. Bookmark de permalink .

26 reacties op Hoofdoorzaak Tweede Wereldoorlog gevonden

 1. Frans Brassens zegt:

  Dank Roelf-Jan. Nu weet ik tenminste waarom sommige Nederlanders beginnen te denken aan het leggen van bommen en andere vrolijke activiteiten. Ze voelen zich uitgesloten uit de Nederlandse maatschappij omdat deze is verkwanseld aan anderen, door verraderlijke figuren, ze zijn daarbij totaal vervreemd in het voormalige eigen land, en het niet kunnen ‘krijgen’? van meisjes, wel, dat aspect zie ik nog niet zo duidelijk, maar het zou dan ook wat merkwaardig zijn om dát te noemen in ónze maatschappij. Dat argument geldt, in het betreffend bommen-verband, alleen voor degenen die er liever direct 72 opgediend willen krijgen dan er hun best voor te doen om er één te strikken.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Vergezocht.

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Bedankt voor de ontdekking van de simpele waarheid, Roelf-Jan 🙂

  Koot en Bie kwamen ooit al aanzetten met het zogenaamde ”Simplisties Verbond” , als grap bedoeld.Maar er bestaat wel degelijk zoiets als een verbond van simpele zielen. De pest die in deze tijd rond waart , de meest destructieve vorm van simpelheid , die de wereld misschien ooit heeft gekend, zien wij terug in de politiek correcte stroming.

  Die is helaas maar al te herkenbaar en dodelijk in haar uitwerking, omdat alle intermenselijke verhoudingen en conflicten volstrekt ongefundeerd tot een basale oorsprong worden teruggebracht waarna ”de lieden van goede wil” vanuit gevoel van oeverloos idealisme, blinde hulpvaardigheid en verheven geestesgesteldheid de problemen menen te kunnen aanpakken.

  Maar wij weten zo langzamerhand uit eigen waarneming te mogen opmerken dat ieder mens die in dit ”moreel hoogstaande” moeras belandt werkelijk niets meer scherp ziet en dientengevolge totaal weerloos blijkt tegen elke reële dreiging die uitgaat van personen of organisaties die niet het beste voor hebben met onze maatschappij.
  Het is ZO eenvoudig: je kunt je niet verweren tegen net gelijk welk gevaar dat je niet kunt of wil zien..

  Tegenover deze verdwazing van het denken moet een heldere tegen-redenering worden gesteld die de belachelijkheid van de ”progressieve denken aantoont en in die opzet ben je volledig geslaagd.

  Like

 4. Theodoor zegt:

  De waarheid is zo simpel, je kunt met een beetje nadenken en hoe het in het heden gaat dat de onnatuurlijke Gutmensch, al heel wat kwaad heeft veroorzaakt..
  Toch stemmen er nog steeds schaapjes op deze partijen in Nederland. het ergste is wel dat de MSM ook geen eigen mening heeft in Nederland en de Gutmensch hondstrouw volgt.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Dan komt DIT aardig in je buurt, of niet Henk??

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 13.31. uur. Precies Henk. Ik maak het voortdurend mee, zelfs in de protestante gemeente, waar ik ter kerke ga. Vanmorgen weer, dan gaat de voorganger voorbede doen dat de illegalen hier mogen verblijven. De waanzin ten top zweer ik je, maar veel van de van oorsprong degelijke christelijke gemeenten en parochies, zijn zwaar geinfiltreerd door de LINKSEN, die meestal hun opleiding hebben genoten aan de RODE VRIJE UNIVERSITEIT in het RODE BOLWERK AMSTERDAM. En de meeste kerkgangers, slikken deze onzin en linkse propaganda.
  Het is te waanzinnig voor woorden, maar nadenken is er niet meer bij, hoeft niet meer van LINKS!

  Like

 7. Jean zegt:

  Men ziet, aan alles is een uitleg te geven ook al trekt hij op niks, als de simpelen van geest het maar geloven.
  Wij in Vlaanderen zijn ons druk aan ’t maken a.g. kopvodden aan loketten!!!
  Niemand stelt zich de vraag: ‘Hoe komt het dat kopvodden op een publieke functie zitten?”
  Die horen daar helemaal niet te zitten en dat van dorp tot staat want wij willen geen kopvodden en soepjurken in onze samenleving, wij willen geen verminkingen van meisjes toelaten, wij willen geen vernederingen aan onze meisjes, vrouwen en moeders toelaten, vrouwen zijn geen bezit maar zijn gelijkwaardig aan mannen, samengevat: wij willen geen barbaren in onze samenleving in ONZE VLAAMSE SAMENLEVING want wij willen geen-, accepteren geen-, respecteren geen- en tolereren geen multiculturele samenleving omdat vreemdelingen zich aan te passen hebben aan ONZE normen, waarden, wetten, zeden, taal én cultuur en nooit andersom.
  Onder geen enkele voorwaarden komt een kopvod of soepjurk mijn huis binnen zelfs al loopt er zo iemand rond bij de politie, dan nog zal die buiten blijven staan want ik zal eeuwig blijven strijden tegen barbarij en geweld en zeker tegen barbaars geweld.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  “Leuke theorie. Maar of de tweede Wereldoorlog zónder Hitler echt niet uitgebroken zou zijn….Twijfelachtig natuurlijk. Het gedachtengoed dat hij verkondigde leefde in die loodzware jaren na WOI onder méér mensen en de kans dat er dan in zijn plaats een ander was opgestaan -Göring bijvoorbeeld- lijkt me niet denkbeeldig. Dat is nog maar één aspect. Voorts lijkt het me voor ieder weldenkend mens duidelijk, dat het constant de schuld bij één partij leggen (als die maar liever voor de andere partij geweest was….) niet meer dan politiek-correct geneúzel is.; die andere partij lacht in zijn vuistje en wijzigt zijn houding hierdoor beslist niet. Integendeel. Maar, daar hèb je het weer: Maak dat de goedmensen eens duidelijk.

  Like

 9. Urbanus zegt:

  Wat een idee. Ook ik verkeer regelmatig onder het genot van een etentje met hoogopgeleide linkse vrienden en ga dezelfde vraag binnenkort ook eens stellen. Ben benieuwd naar de reacties maar mijn gezwollen onderbuik heeft al een vermoeden… Ik laat het jullie weten.

  Like

 10. jowitteroos zegt:

  Ach nog zo’n linkse denker die meent goed te doen ( en dus mee helpt aan de islamisering):


  voorzitter vanaf 0.35 die op verzoek van de Marokkanen ( lees Islamieten vanuit Moskeeën en imams) met moeite voor elkaar heeft gekregen dat de Marokkaanse vlag ook wordt gehesen bij dodenherdenking.

  PS mijn Israëlische vlaggetje is overigens weggehaald die ik daar geplaatst had………………

  Like

  • Rudi zegt:

   @jowitteroos
   Ik heb dat filmpje bekeken en de vraag rijst of dan ook de Poolse, Canadese, Britse, Franse en Amerikaanse vlaggen gehesen worden? Of is men in bepaalde kringen de mening toegedaan dat die op hun achterste hebben gezeten terwijl Marokkaanse soldaten (uiteraard allemaal vrijwilligers) Nederland hebben bevrijd?

   Een paar jaar geleden kwam er een Franse film uit: ‘Indigènes’ over een contingent islamieten in het Franse leger. In de hoofdrollen komen we bv ene Jamel Debouze tegen die maar één arm kan gebruiken. Welk nut een soldaat heeft die geen geweer kan vasthouden tegen Duitse scherpschutters ontgaat me helemaal.
   Bovendien nemen de vier hoofdpersonages vrijwillig dienst om het Franse leger te helpen tegen de nazi’s en tegen Franse onderdrukking.
   Om maar te zeggen hoe ook de filmindustrie een loopje neemt met de realiteit.

   Like

 11. Luvmiryam zegt:

  Zie hier hoe dr. Kromzwaard de joden in Auschwitz ervan beschuldigt racisten en islamofoben te zijn zich zo een waardig docent van de radboud universiteit voor radicalen als abdul-jabbar vd ven toont: http://religionresearch.org/martijn/2013/05/04/muselmann-joden-moslims-concentratiekampen/

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Dank voor de tip, Luvmiryam!
   Ik ga met de ultieme smeerlapperij die deze “Dr. Kromzwaard” nu gepleegd heeft http://bit.ly/11LUgJh iets doen.
   De godvergeten perverse ploert is dus nu bewust bezig “Auschwitz” als lijdenssymbool te claimen voor het oerste nazisme dat er bestaat: de islam.
   Ik heb al eens eerder iets gemeld over deze geesteszieke http://bit.ly/YtHEH2 die een vriendje van Femke Halsema is en van het boerka-ha-ha-ha-front.
   Ik ben op dit moment te razend om coherent te kunnen zijn: het zal een paar dagen moeten blijven liggen.
   De eerste twee commentaren onder “dit stukje slachtoffer-pornografie” zijn in elk geval al bemoedigend,

   Like

 12. Helena zegt:

  Vandaag kreeg ik te horen dat ik maar naar de huisarts moest om iets te vragen wat me een beetje zou kalmeren. Want mijn gesprekspartner vond dat ik haar deed denken aan iemand met een psychose met al die rare complot theorieën van me.. Nou vraag ik jullie. Ik heb niet meer gedaan dan haar wat feiten verteld.
  Ik heb haar vervolgens doorverwezen naar deze BRON en haar vriendelijk verzocht al was het maar 1x per week een artikeltje of twee te lezen. Ik ben benieuwd.

  Like

  • jowitteroos zegt:

   haha Helena, krijg ik ook geregeld te horen; ik doe overigens al geen moeite meer. In grote lijnen ijken naar kleine gebeurtenissen en dan die gebeurtenissen verklaren ( wie wat waar hoe) mbt islamisering en dan zie je werkelijk een rode draad lopen, niets is incidenteel, maar dat wisten we hier op dit blok en andere blogs natuurlijk al. Ik weet echt niet hoe je mensen wakker kunt schudden, alhoewel………………………..

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Helena 19.46u. Ik ook. Ik ken je gesprekspartner natuurlijk niet en jij wel -tenminste, dat neem ik aan. Over iemand die je niet kent, kun je niet oordelen. Als zij iemand is, die de neiging heeft, de dingen te ontkennen omdat ze liever alles door een roze bril ziet, zijn er twee mogelijkheden: Of ze ziet dat de artikelen er niet om liegen en verandert gaandeweg van mening, of ze blijft blind en zal denken dat wij hier allemaal bij de dokter thuishoren. Maar van dat laatste zal ze dan weer moeten toegeven,dat dat wel erg sterk is, zo’n hele groep mensen tegelijk. Ja, dat is best interessant.

   Like

   • Helena zegt:

    Ja Theresa ik ken haar goed het was mijn 31 jarige nicht, die zich oprecht zorgen maakt over mijn geestelijke toestand. Haar levenshouding is de wel bekende “ik kan me niet bezighouden met alle ellende in de wereld, ik heb al genoeg aan mijn eigen sores,niet alle moslims zijn slecht,ik leef mijn leventje en dan ga ik dood,ik ga stemmen en meer kan ik er toch niet aan doen? Ze heeft geen kinderen dus voelt ze zich niet persoonlijk verantwoordelijk voor de toekomst, heb haar gewezen op haar morele verantwoordelijkheden. Bovendien heb ik haar verteld dat ze mij dan een “gekkie” mag vinden maar dat ik echt niet de enige ben en dat ik hoop dat zij binnenkort ook tot deze groep gaat behoren. Als voorzichtig startpunt heb ik haar naast te wijzen op BRON geadviseerd te beginnen bij de dagelijkse standaard en heb haar wat linkjes doorgestuurd.
    Ze vertelde me overigens ook nog dat ik toch maar eens een beetje op moet gaan passen met al die dingen die ik op face-book zet want voor je het weet staat er de één of andere idioot aan je deur. Nou dat was de perfecte ingang om het recht op vrijheid
    van meningsuiting te bespreken en de vraag te stellen “wie is hier nou gek”? Nogmaals ik ben benieuwd.

    Like

   • DonnaDolce zegt:

    Herkenbaar, dames 😉

    Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  @Helena 10.06u Ik hoor het al (nee, léés het al, in dit geval) Je nicht had zich als een vis in het water gevoeld bij Sartre en zijn existentialisten. -Als ze tenminste min of meer links stemt. D’66 zou er nog net mee door kunnen in dat verband; VVD al niet meer. Maar ja, het is waar dat Sartre als Filosoof in deze tijd juist wat heeft afgedaan; moest er tenslotte van komen , natuurlijk, met zulke nihilistische levensopinies. Hetgeen dus niet wil zeggen dat ze al generaties lang niet stilzwijgend en onbewust door hele volksstammen worden gepraktiseerd. Maar je nicht is dus 31? Wel wat jong om al zo apathisch in het leven te staan, neem me niet kwalijk! Laat ze zich liever op haar eigen leven bezinnen, in plaats op dat van jou, daar lijkt me alle reden toe.
  Ben erg benieuwd wat ze met je advies gaat doen of laten!

  Like

 14. Helena zegt:

  Ik ook, wordt (misschien) vervolgd.

  Like

 15. Jules Vismale zegt:

  Dat helaas ook de westerse geallieerden en de Russen eveneens schuldig waren aan het uitbreken van WO II wordt aangetoond in dit artikel van een zekere Ratio:

  De Duitsers zijn de echte bevrijders van WO II

  De overwinnaars schrijven de geschiedenisboeken. En geven met name Duitsland de schuld van de eerste en tweede wereldoorlog. De geallieerden presenteren zich als de bevrijders. In hoeverre is dit waar?

  Laat ik voorop stellen dat ik kritisch sta tegenover naties. En dat ik als zodanig liever geen lof toedraag aan een natie. Ik wil de oorlogsmisdaden van de Duitsers niet goedpraten. Maar ik wil wel op enige feiten wijzen.

  De economische groei ten gevolge van de industriële revolutie vond een uitweg in een ongebreideld expansionisme. Imperialisme. Europa veroverde genadeloos de wetenschappelijke en economisch onderontwikkelde gebieden. Het meest expansionistisch was Engeland.

  Niet Duitsland was aan het eind van de 19-de eeuw agressief expansionistisch, het was vooral Engeland dat de ultieme agressor was en een zeer groot wereldrijk stichtte.

  Als Duitsland verantwoordelijk is voor de Eerste en de Tweede wereldoorlog, dan is het ook verantwoordelijk voor de verzwakking van de imperialistische landen. Ten gevolge van deze oorlogen. Na de oorlog kon Engeland India niet langer domineren. Het wereldrijk had een Phyrrus overwinning behaald. Het won de strijd en verloor een imperium. Na India volgde de rest van de imperialistische ontbinding. Duitsland verloor de oorlog, maar heeft door die oorlog wel de mogelijkheden geschapen voor een zelfstandig Zuid-oost Azië, India, Pakistan en Afrika.

  Vreemd genoeg kunnen de geallieerden ook als bezetters gezien worden. Rusland behoorde (pas rond 1941) tot de geallieerden. En was mede veroveraar van Polen. De zelfstandigheid van Polen was de gepresenteerde casu belli aan het Engelse volk. Tijdens de conferentie van Jalta werd Polen echter toegewezen aan de zorg van Rusland, een land dat nota bene met het Molotov Ribbentrop pact mede agressor was en samen met Hitler Oost-Europa had verdeeld.

  Er ontstond hierna een nieuw imperialisme, Europa kwam na WO II onder leiding te staan van Moskou en Washington. De imperialisten kregen een koekje van eigen deeg. En een tweetal nieuwe imperialisten stonden op.

  Niet alleen kan dus worden betoogd dat de Duitsers uiteindelijk het Europees imperialisme hebben verslagen, en dus vrijheid brachten voor de rest van de wereld. Ook kan worden betoogd dat de geallieerden onvrijheid brachten in Europa. In Oost-Europa was de dominantie van de communisten net zo bruut als onder de nazi’s. In West-Europa was deze dominantie vele malen subtieler dan welke tijdens de oorlog uit Berlijn kwam. Maar horig waren we wel zeker in Europa.

  Door Duitsland de schuld te geven viel de horigheid mee. We waren immers “bevrijd”. Het verminderde ook de aandacht voor de misdaden van het imperialisme. Zonder de Duitse boeman met de Holocaust, zouden de imperialistische landen als Engeland, Frankrijk en ook België zich moeten verantwoorden voor de miljoenen doden die het imperialisme en het kolonialisme de wereld gebracht heeft. Zij zouden eigenlijk model staan voor het ultieme kwaad. En niet de Duitsers ofschoon de Russen voor WO II in de USSR eveneens miljoenen landgenoten e.v.a. hadden vermoord!.

  Door de geschiedschrijving kan men ook negeren dat nationaal-socialisme een vorm is van socialisme. Socialisme kon derhalve onbesmet het nieuwe onderliggende fundament vormen voor Europa. Socialisme zou rechten geven maar doet dit juist doordat men eerst het individu meer rechten en middelen afneemt. Het staat haaks op de vrijheid. Socialisme is onderdeel van het fundament waarop Hitler aan de macht is gekomen. En dat wordt thans Europa breed toegepast.

  Ik wil in dit artikel aantonen dat er meerdere kanten zitten aan de geschiedenis, in hoeverre de titel van dit stukje waar is? Is lastig te zeggen, de officiële geschiedenis van de Eerste en Tweede wereldoorlog, en de rol van Duitsland daarin als de ultieme boeman, verdient eerder nuancering dan mijn titel.

  Adolf Hitler heeft echter toch nog op andere manieren gewonnen van zijn vijanden opdat Engeland namelijk na WO II totaal was geruïneerd en zijn wereldheerschappij had verloren, hij de haat van de volkeren in Oost-Europa tegen het communisme, toen de Russen dat bezetten, feitelijk zelfs na zijn dood zodanig leek aan te wakkeren dat het uiteindelijk in 1990 voorgoed ten onder ging en dat Rusland op zijn beurt zwaar verdeeld raakte, dat Amerika later ook besefte, door de aanslagen van de islam die vroeger samenwerkten met de nazi’s, dat het niet onschendbaar en onoverwinnelijk was en dat het antisemitisme weer gewoon in opgelaaid in Europa!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s