Neukbaar, de duiding

Screenshot_20

Wat hebben we gelachen deze week om de stampvoetfeministen. En om de wél leuke wijvon. En de LOL-discussie omtrent #neukbaar. Maar er tekent zich wel een patroon af in het hele verhaal, want wat is er aan de hand in Nederland anno 2013 dat een lekkerewijvenlijstje van een radio-ouderejongere nog steeds voor ophef kan zorgen? Als iemand nu een vlammend epistel schrijft waarom we beslist geen slaven meer mogen verschepen naar de Nieuwe Wereld zouden we onze schouders ophalen en ons afvragen of de auteur de laatste 200 jaar wel een krant heeft gelezen. Waarom nemen we een achterhaald jankverhaal over neukbarisering van vrouwen überhaupt serieus? Welnu. Omdat het voor sommige mensen nog geen 2013 is. En omdat nog veel meer mensen er baat bij hebben dat dat vooral zo blijft. De vrouwen die zich moeten ontworstelen aan hun islamitische achtergrond hebben namelijk nog een hoop te winnen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Neukbaar, de duiding

 1. Theresa Geissler zegt:

  Kijk, het zal niet leuk klinken, maar feit is dat wij vrouwen nu eenmaal een ‘krabbenmand-mentaliteit’hebben. Dat wil zeggen: dee neiging om ‘veilig’binnen de eigen grenzen te blijven en soortgenoten, die pogingen doen om te ontsnappen subtiel terug te trekken. Van echt constructieve hulp is onder vrouwen zelden of nooit sprake en dat geldt zeker voor moslima’s.Ze voelen zich -onbewust- machteloos en houden soortgenoten dus ook het liefst machteloos. Daarom beroepen ze zich ook op hun ‘geloof’ om te kunnen roddelen en/of klikken en praten ze elkaar de hoofddoek / sluier aan. Het is eigenlijk allemaal heel tragisch, maar toch kan ik er geen sympathie voor opbrengen. Houd het er maar op dat ik geen heilige ben.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Heel terecht artikel van A.Nanninga op http://www.geenstijl.nl misschien is de woordkeuze niet altijd even gebruikelijk, de strekking van het artikel ie 100% waar. Deze moslima’s zullen nooit opkomen voor zichzelf, en worden met name door de Partij van de Allahtonen – ZIELIG GEHOUDEN- want is hun stemvee. Deze mensen zijn beter af in hun Heimat, te weten NOORD-AFRIKA. Heel graag terug daarheen, met het hele moslimvolk!

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Ooo, ik wilde dat ik zo kon schrijven. Er zou geen vertaling meer van mijn hand komen.

  De hypocriete PVDA EN DE HELE MULTICULTIKLIEK, de walgelijke ‘gutmenschen’, op deze manier afmaken.

  Links, lees en leer!.En doe er wat mee!!!!!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  De foto kwam me bekend voor…., maar die hoort bij een totaal ander verhaal..!!!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21535055/__Presentatrice_weigert_hoofddoek__.html

  Like

 5. Helena zegt:

  Inderdaad heel goed stuk van Nanninga maar ik heb ik weken niet zo gelachen als toen ik het stuk van Stella Bergsma las.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Helena 11.11. uur. Kunt U mij aangeven waar dat artikel van Stella Bergsma staat? Bij voorbaat dank.

  Like

 7. Helena zegt:

  Dat is de link in het artikel “wel leuke wijvon” waarvan ik voor het gemak even aanneem dat er eigenlijk wijven(?) moet staan.

  Like

 8. Helena zegt:

  U bent vergeven.

  Like

 9. Helena zegt:

  Zeg Tom had jij laatst mijn link nog gezien? http://www.cip.nl/artikel/35220/Kritiek-vanaf-kansel-op-islam-is-onverstandig . Wat ik toen ook al zei, niet boos worden, had ik eerst ook maar doorlezen t/m de reacties. Vond ik wel weer een beetje bemoedigend. Dat er in de wat orthodoxe
  kringen blijkbaar ook mensen met gezond verstand rondlopen bedoel ik.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Helena 21.07. uur. Beste Helena, net pas gelezen. Ik ga ter kerke bij een protestantse gemeente, die onder de PKN valt. Ik ben wel zeer kritisch als voorgangers mij te zeer linkse preken houden, met name het zielig maken van palestijnen, het gezwatel dat we de hele wereld in nederland moeten toelaten, en illegalen gerust allemaal hier moeten kunnen blijven. Nou, dan zet ik mijn hakken in het zand, en ga er tegenin. Gelukkig zijn er dan toch weer voorgangers, die een warm hart hebben voor Israel, die vertrouw ik dan meer. Ik voel me dus meer thuis bij de orhodoxe richting- zeg maar SGP richting.

  Like

 11. Helena zegt:

  @Tom, Ik ben een afvallige PKN-er ( al sinds jaren, om diverse redenen) maar erg zoekend naar wat er dan wel bij me past. Vandaar mijn interesse in de dagelijkse nieuwsbrief van CIP. Over de onderwerpen waar wij hier ook mee bezig zijn valt me op dat ze best goed aansluiten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s