Kleuters plukken bloemetjes in Den Haag: € 130,- boete

Screenshot_25

Fee (5) en Kick (3) Peters durven nooit meer een bloemetje te plukken. Haagse stadswachten gaven hun oma Merete Bousquet (65) woensdag een boete van 130 euro, omdat ze narcissen plukten op een veldje. Dat meldde het Algemeen Dagblad.

De kinderen waren zich van geen kwaad bewust. Ze stelden een boeketje samen voor hun moeder op een veld in de wijk Segbroek. Die pret was gauw afgelopen, toen twee stadswachten oma aanspraken op hun ‘gedrag’. Oma Bousquet dacht eerst dat de stadswachten een grapje maakten. ‘Ze vroegen of ik wel wist van wie die bloemen zijn,’ vertelt Bousquet aan het AD. ‘Die zijn naar mijn mening van ons allemaal. Ze groeien in de natuur, op een grasveldje zonder hek, nota bene op een plek waar honden mogen plassen en poepen.’ Bousquet kreeg een boete van 130 euro, omdat haar kleinkinderen schade hadden toegebracht aan een gemeenteperk. Daar was de zaak niet mee afgedaan. Fee en Kick moesten alle bloemen inleveren, vertelt de Haagse aan het AD.

Bron:

http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/79607/Kleuters_plukken_bloemetje_in_Den_Haag:_130_euro_boete.html

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Overheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op Kleuters plukken bloemetjes in Den Haag: € 130,- boete

 1. koddebeier zegt:

  Ja,Ja, vroeger werden we geleerd dat we geen bloemperken mochten rooien, takken van bomen en struiken af mochten trekken, trouwens op het gras stonden bordjes “verboden op het gras te lopen”. Vandaag zijn het de bloemetjes, over een paar jaar rammen ze het glas uit de bushokjes.
  En waarom, niemand maakte ze duidelijk van een andermans spullen af te blijven.
  Ja, het is een flinke boete datwel, maar het was ook geen klein bosje, het waren er 47 !!
  Ik zal wel ouderwets zijn, maar zo hebben we onze dochter ook opgevoed.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Idd. koddebeier maar de boete staat ook in geen enkele relatie tot de door een oma met 2 kleuters georganiseerde misdaad.

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Dit is ons KLOTELAND sinds LINKS de RODEN de zaak hebben geinfiltreerd. Bah, kinderen op de bon gooien, maar WEGKIJKEN als er KLOOTMAROKKAANTJES de buurten en wijken onveilig maken. Dat krijg je nu, van al dat LINKS GEZWATEL over de islam, die zo geweldig is, en die verrijking die zo geweldig is. KOTS en kotszat ben ik het RODE SCHOREM van islamkontlikkers!
  Kleine kinderen aanpakken, dat is pas flink hé pvda-debielen!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Zijn die lui helemaal belazerd! Een grootmoeder en twee kleine kinderen pakken op iets wat héél in de verte misschien opgenomen is in het Wetboek van Strafrecht! -Maar waarom zou zoiets überhaupt nog strafbaar zijn op een open terreintje, waar nota bene honden uitgelaten mogen worden?! En wat een ordinair machtsvertoon om de kinderen die reeds geplukte bloemen te laten inleveren! Waartoe dient dat? Ze terugstoppen, misschien?! Laat die idioten liever op de zaken letten, die er toe doen: Of Marokkaanse lefgozertjes de wandelaars niet lastigvallen, bijvoorbeeld, maar ja, weet U, daar zit ‘m nou net de kneep: Dat durven ze niet goed, bang als ze zijn dat ze in de multikul verzeild raken. Dus pakken ze maar een autochtone vrouw rn twee kleuters om zo’n flutding. Kunnen ze laten zien dat ze niet uit hun neus lopen te vreten! Bah, wat een walgelijke lafbekken! Die deugen gewoon niet voor dit soort taken, zolang ze niet onderscheiden kunnen (of het verdommen) wat echt belangrijk is!

  Like

 4. Ad de Koning zegt:

  Het is wel eigen schuld, je moet geen bloemen uit bloemperken plukken, ik heb thuis geleerd dat zoiets niet mocht, dat noemden we opvoeding. Wij plukten bloemen in de wei en het bos, maar niet in perken die zijn aangelegd zodat iedereen daarvan kan genieten.

  Like

 5. simon zegt:

  ons is altijd geleerd: van een ander z,n spullen afblijven! die regel moet natuurlijk wel op iederéén toegepast worden, ook op mensen waar de stadswachten mischien een beetje bang voor zijn.
  Dan nemen ze maar een herdershond mee.

  Like

 6. Hans Jacobs zegt:

  Ben zo blij, Nederland is weer een stuk veiliger.
  Zeker in de wetenschap dat de stadwachten evenzo hard optreden tegen marokkanen die hele wijken ontwrichten.
  Misschien kan er een bloemetje naar de stadswachten?

  Like

 7. Helena zegt:

  Ik ben het met beide kanten eens Tom en Theresa hebben een punt als ze zeggen dat de politie wel belangrijker dingen te doen heeft dan kleuters op de bon gooien voor het plukken van narcissen. Maar ik vind ook net als Koddebeier en Ad dat kinderen geleerd moet worden dan je van dingen in de openbare ruimte af moet blijven of dat nu bloemen, verkeersborden, bankjes of bushokjes zijn. Misschien hadden ze het in dit geval bij een waarschuwing kunnen laten. Aan de andere kant gaan bij deze oma en de moeder misschien nu ook wat belletjes rinkelen zo van wat krijgen we nu ve….. mme? Ik word beboet maar gajes laat je lopen. Weer een paar PVV stemmers erbij???

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wat dat laatste betreft: misschien.Maar stemmen winnen op zo”n manier is natuurlijk een paardenmiddel dat je eigenlijk niet moet willen.

   Like

   • Helena zegt:

    Nee maar de gruwelijke waarheid van hoe scheef het hier in ons land is gegroeid wordt zo wel pijnlijk duidelijk. Niet alleen bij de betrokkenen maar hopelijk bij iedereen die dit leest of las (stond geloof al eerder in het AD) gaat er misschien, heel misschien een lampje branden? Ik weet het niet hoor, ik geef het toe STROHALMEN!

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Helena 17.01. uur. Ik zou er begrip voor hebben gehad, als de stadswachten het bij een waarschuwing hadden gelaten. En over toezicht houden, in mijn gemeente zijn inmiddels alle voetpaden tot hondentoiletten verworden. Tig keer hierover de gemeente geinformeerd, en wat gebeurt er niks,nada,noppes. Dus het is ook nog eens afhankelijk in welke gemeente dat men woont, of er gehandhaafd wordt of niet. Beste Helena, als ik het moest zeggen, vind ik de HONDENSTRONT 100 keer ergerlijker als de bloemetjes die geplukt zijn geworden, nota bene, in een perk waar de honden ook nog eens alles mogen volschijten. Hoezo consequent in Nederland, laat mij niet lachen!

   Like

 8. Jan zegt:

  Schrikdraad om het perkje en de schrik zit er bij de koters in en pa houdt geld over in deze economisch zware tijd.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Waren het marokkaanse kleuters geweest dan moet oma niets betalen wedden?

  Like

 10. GT zegt:

  Ik als kind kan me nog herinneren dat ik boter bloemen aan het plukken was op een gras veldje en of het nu een Narcis is of een Boterbloem is wat is het verschil.
  Waar gaat dit over, dit had ook gewoon verteld kunnen worden tegen opa en of oma dan was dit ook gewoon begrepen. Maar nee een boete van 130 € uitschrijven toch kun je deze rekening verrekenen hoor als je begrijpt wat ik bedoel, maar dan een van het vijfvoudige!

  Like

 11. Willie zegt:

  Kommaneukers !!!

  Like

 12. Trucker zegt:

  Ik wil wedden als die stadswachten islamieten pakweg op straat tegen een gevel zien urineren of een smeerlapperij op de grond gooien ze een straatje om zouden lopen.
  Dit is de regelgeving van het linkse tuig, ook de communisten waren zo drakonisch en de Nationaal Socialisten samen met de klassieke partijen stappen in hetzelfde straatje.
  Kinderen een trauma bezorgen door hun iets te verbieden wat de meest natuurlijke zaak ter wereld is.
  Zou zo’n stadswachtlulletje tegen mijn kinderen een opmerking maken over dit zou het niet goed komen (eufemisme voor andere gedachten).

  Like

 13. Jaja zegt:

  Ik zou zeggen volgende keer een kopvod op oma, dan krijgt u geen boete maar een lintje van de dhimmies! Schandalig!

  Like

 14. Ik veroordeel die stadswachten voor elk 70 stokslagen.

  Like

 15. Avidia zegt:

  Hier wordt vergeten dat alles wat de gemeente doet of laat uit onze knip betaald moet worden, dus alles is van ons allemaal, dus ook de bloemen in dat park. De kinderen hadden alle recht om bloemetjes te plukken, de ouders hadden er een bijdrage aan geleverd!!

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Ik ben het wel eens met het commentaar op Stadswachten, als het geen ‘blanke’ kindjes hadden geweest waren ze er waarschijnlijk mee weggekomen.
  De wet geld meestal alleen voor de autochtone Nederlanders en als het andere inwoners betreft lopen de ‘heren en damens’ Stadswachten een blokje om.
  Echter ik blijf bij mijn mening dat het bij je opvoeding hoort om te leren dat je met tengels van bloemen en planten afblijft, de natuur is al genoeg verziekt in Nederland.
  En met aldat gelul dat ouders er een bijdrage aangeleverd zouden hebben schieten we weing mee op.

  Like

 17. DonnaDolce zegt:

  Waren het Marokkaanse stadswachten??? 😉 😛

  Like

 18. Frans Brassens zegt:

  Citaten:

  -“De boete van 130 euro, die de jonge Fee (5) en Kick (3) samen met hun oma Merete Bousquet (65) kregen voor het plukken van narcissen uit een perkje, is ‘volkomen terecht’.
  Dat zegt wethouder Boudewijn Revis (VVD) van Den Haag donderdag tegen Omroep West”.

  -“Hij vervolgt: ‘De stadswachten doen hun werk. En dat is van belang voor iedereen in de stad, dat mensen zich aan de regels houden’ “.

  -“De stadswachten kunnen ook waarschuwingen geven, maar de wethouder vindt het verstandig dat er boetes zijn uitgedeeld. Dan weten mensen dat ze fout zitten en dat door een boete nog eens voelen.
  ‘Maar’, zegt hij, ‘de boete is niet gericht tegen de kinderen. Het is een boete die opa en oma hebben gekregen’ ”
  _________________________________________________
  Als je voor het NIET HOUDEN VAN TOEZICHT een boete kunt krijgen, dan kun je nagaan dat heel veel stadswachten, die volgens de verhalen nog wel eens ommetjes maken als het een speciaal volkje betreft, helemaal op boetes kunnen rekenen! Hetzelfde geldt overigens ook voor politieagenten.

  Of meten we ook hier weer eens met twee maten?

  Like

 19. Daan zegt:

  Klein klein kleutertje..wat doe je in mijn hof ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s