De euro: politieke schaamteloosheid voor gevorderden

Screenshot_7

Kok en Lubbers: belangrijk in de aanloop naar het Verdrag van Maastricht

De enige antwoorden die onze politici kunnen bedenken wanneer het op Europa aankomt, zijn gestoeld op afschrikking en bangmakerij. En dan verbaasd doen dat het Europese integratieproject steeds minder draagvlak heeft.

Het gebrek aan kritische zelfreflectie bij de Griekse politici is stuitend. Tegelijk moet worden erkend dat ze daarin zijn aangemoedigd door talloze beleidsmakers in de grote lidstaten en Brussel.

De Griekse mythologie kent vele mooie uitdrukkingen, waarvan ‘schaamte ligt aan de oogleden’ er een is. Het recente opiniestuk van de toenmalige Griekse minister van Financiën Yannos Papantoniou in Foreign Affairsmaakt snel duidelijk hoe treffend die uitdrukking eigenlijk is.

Vervalste statistieken

Papantoniou was tussen 1994 en 2001 verantwoordelijk voor de besluitvorming rondom de Griekse toetreding tot de Economische en Monetaire Unie (EMU). In zijn stuk probeert hij vergeefs aan ‘kritische’ zelfreflectie te doen. Bijzonder voldaan kijkt hij dan ook terug op zijn beslissing de drachme voor de euro te verruilen. Sterker, hij zou het zo weer doen.

De schuldenbergen en het gebrek aan structurele hervormingen ontstonden na zijn aftreden. En dus kon hij niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vervalste statistieken die Griekenland een plaats in de EMU opleverden.

(h/t Henk V.)

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Elite, euro, EUSSR, politici, praatjesmakers. Bookmark de permalink .

9 reacties op De euro: politieke schaamteloosheid voor gevorderden

 1. bobzelf zegt:

  En het mooie , wat daarna kwam , was echt geniaal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dat draghi ( voor oplichters geen hoofdletter ) nu de grote ECB man !!! , dat deze volkomen onbetrouwbare italiaan , toen zittende op het pluche bij Goldman Sachs voor slecht 350 miljoen de griekse papieren vervalst heeft , waardoor de grieken tot nu toe 240 miljard bail out money gekregen hebben !!
  EN HET DUS NOOIT , IK HERHAAL MAAR DAN OOK NOOIT TERUG KUNNEN BETALEN ,
  DUS MILJARDEN PLEITE , EN DE GRIEKEN STRAKS GIERENT VAN HET LACHEN UIT DE EU STAPPEN !!!
  ZEG MAAR EENS DAT GRIEKEN GEEN HERSENS HEBBEN !!
  Toen in 2002 de eerste leningen aan griekenland werden gegeven voor o.a. DE OLYMPISCHE SPELEN 2004 , HEEFT DE HELE REGERING EEN NIEUWE MERCEDES GEKOCHT !

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  “De enige antwoorden die onze politici kunnen bedenken wanneer het op Europa aankomt zijn gestoeld op afschrikking en bangmakerij.”
  Ja. En wanneer zelfs dàt niet helpt -bijvoorbeeld als tweederde van de bevolking desondanks tégen de EU stemt- gaan ze over tot ordinair machtsvertoon en rammen ons die EU eenvoudig door de strot.Een zéér hoogstaande, prijzenswaardige houding, moet ik zeggen. (maar niet heus, dus). En dàt verwijt mensen uit onze hoek bangmakerij, wanneer wij wijzen op het gevaar van de Islam……eh….Hoe zat dat ook alweer met die pot en die ketel?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  We zijn bedrogen en belazerd geworden. En laten we niet vergeten, dat het onder het kabinet KOK 2, van PAARS was, dat de 2e kamer onder leiding van de PvdA en de VVD, een motie van de CDA er de Haan wegstemden. Terwijl in die betreffende motie, klip en klaar bewezen was, dat GRIEKENLAND NIET SOLVABEL was en zijn FINANCIËN NIET op orde hadden. Maar de hele kliek, onder aanvoering van de SALONSOCIALIST gingen gewoon, tezamen met de laaienlichter ZALM verder met ons de EU en de EURO in te rommelen. En vorig jaar juni hebben we zelfs ons laten bezetten door BRUSSEL, met goedvinden van RUTTE en de JAGER, en de partijen van VVD, CDA,GL,PVDA,D66, CU en de SGP. We gaan als lemmingen op de afgrond af!

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Goed dat Tom Hendrix er me aan herinnert. Ook in Vlaanderen was het PAARS die het deksel op de doodskist van de democratie dicht timmerde. In het onland.be werd Paars voor haar wanbeleid electoraal afgestraft maar hees de pseudo-christelijke waterdragers aan boord om aan de macht te kunnen blijven. Gevolg deze maffia-regering beschikt in Vlaanderen niet eens over een gewone meerderheid maar Vlaanderen blijft wel gebukt onder het juk van de Franstalige parasieten en de branie van de door de socialisten (mutatis mutandis pvda) geïmporteerde islamitische roofdieren.
  Stem PVV!

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Een geweldig schrijfster die Hala Nehme.
  Ik heb ook maar even dat stukje over VVD-er Rosenthal en Al Qaida gelezen.
  De moeite waard.

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Een prachtige, dodelijke analyse van Hala Naoum Néhmé, bravo!
  En dat op een site die ooit beslist wel pro Europa geluiden liet horen, zoals nagenoeg iedereen in ons land..

  Wie dit verhaal van gekonkel, list en bedrog leest, in de wetenschap dat de gevolgen van alles wat is bekokstoofd op de borden van de burgers neerkomt en ons sociaal stelsel en gezondheidszorg zal aantasten, die moet tot één conclusie komen: stoppen met dit schadelijke project.
  Geef uw stem NOOIT meer een partijen die pro EU zijn.

  De EU ligt niet alleen monetair op ramkoers, maar die zorgt ook voor demografisch ontwrichtende volksverplaatsingen, die nu door het gedrag van politiek correcte dwaallichten al een onaantastbare voorkeursbehandeling genieten, omdat bij de optredende veranderingen geen woorden van kritiek mogen klinken.Dus impliciet gaat onze vrijheid er absoluut aan.

  Kortom de EU is een ramp voor ons nationale voortbestaan en een regelrechte bedreiging van onze identiteit als volk.Bovendien heeft de bemoeizucht van Brussel de vorm van DICTATUUR aangenomen.

  Dus weg met dat opgeblazen instituut !Nu is de tijd aangebroken voor een dringende vraag: Mogen wij even grondig afrekenen, dames en heren??? Alle hoofdverantwoordelijken- ook die in ons land- voor de ellende die op ons afkomt, behoren achter de tralies..

  Goddank: het westen wordt langzaam wakker.
  Wilders heeft steeds volstrekt gelijk gehad. .

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Henk V 23.55. uur, op 7/5. Henk je zegt het terecht: ” Wilders heeft steeds volstrekt gelijk gehad”. En dat telt zowel ten aanzien van het gedrocht de EUSSR, als de NAZI-IDEOLOGIE van de ISLAM. Gelukkig is er in het Europees parlement een man met ruggengraat die hetzelfde betoogd, ten aanzien van de EUSSR, te weten Nigel Farage van de UKIP. Belangrijk is, dat de partijen die terecht tegen de EU en de Islam strijden, zich opzoeken en samenwerken. L ‘Union fait la Force!

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Voor alle duidelijkheid, de EU,EMU en EURO, waren het “kindje”, van Kohl, duitse Bondskanselier in 1992, in Duitsland, en de Franse President Mitterand. Deze figuren hebben ervoor gezorgd dat de rest van de HIELENLIKKERS van regeringsleiders, akkoord gingen met deze nefaste EUSSR.
  En dit alles op de top van Maastricht in 1992. O ja, en de leugenaars van politici van vandaag, die betogen dat Nederland of ieder ander europees land niet uit de EU kan stappen, verwijs ik naar artikel 50 van het Verdrag van Maastricht, dat daartoe WEL de mogelijkheid geeft!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s