AAN DE OBSCURANTISTEN (5): Economie

Screenshot_14(Door: Martien Pennings)

Onderstaand stuk is het vijfde deel – (hier het vierde deel) – van een essay van ongeveer 90 pagina’s, getiteld “AAN DE OBSCURANTISTEN” dat ik nooit publiceerde. Het opstel stamt uit mijn pre-internet-tijd, uit het jaar 2006 en ik geef het nu in 2013 alsnog prijs aan de digitale wereld.  Ik had vergeten het te dateren en dat het in dat jaar geschreven was, moest ik afleiden uit deze zin die erin voorkwam:

“Intussen is, acht jaar na 1998, het vooruitzicht van burgeroorlog-achtige ontwikkelingen in Nederland reëler geworden.”

En pas bij herlezing komt de herinnering boven dat de tekst een rol had moeten spelen in de pogingen die ik van 2006 tot 2008 heb ondernomen om de PvdA-tanker héél langzaam van koers te laten veranderen. De bedoeling was ooit dat het door de PvdA-top zou worden gelezen. Op dat ogenblik had ik reden te veronderstellen dat zulks zou gaan lukken. Ik heb inmiddels alle illusie rond onze quasi-elite verloren, scheld ze de tyfus en hoop alleen nog op een Neurenberg 2.0 na de Grote Islamitische Oorlogen.

In een van de afleveringen van dit feuilleton rep ik op een gegeven moment van mijn “bewust provocerende stijl” vanwege de noodzaak de elite wakker te schudden. Ik wist, toen in 2006, natuurlijk zelf nog niet hoezeer ik verbaal zou radicaliseren en hoezeer de quasi-elite zou door denderen op de weg richting afgrond.

Ik zal die 90 relatief brave pagina’s alsnog op deze site publiceren en wel in acht afleveringen. Telkens met deze inleiding en onder de titel “AAN DE OBSCURANTISTEN” gevolgd door de subtitel van het betreffende onderdeel.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op AAN DE OBSCURANTISTEN (5): Economie

  • Martien Pennings zegt:

   Die dame Sabatina naar wie “BertG” verwijst heeft zinnige dingen te zeggen:

   Vijftig jaar geleden onderschreven politici, zieners en vertegenwoordigers van het multiculti denken de stelling dat de moslims van de tweede, op zijn laatst van de derde generatie vanzelf zouden assimileren, wat echter een foute aanname bleek te zijn. Later nam de politiek -en neemt nog steeds- vele Integratiebevorderende maatregelen, om, in het bijzonder, de integratie van moslims te stimuleren en het samenleven van moslims en niet-moslims te bevorderen.

   Tevergeefs, zeggen veel islamkenners, tevergeefs om deze eenvoudige reden: velen kunnen of willen niet inzien dat de islam de integratie van zijn aanhangers in een vreemde maatschappij onder geen voorwaarde toelaat. Men verdringt graag het feit, dat de islam een theocratisch, sociaal-politiek systeem is, dat het leven van de gelovigen regelt. In een niet islamitische maatschappij te integreren, dat is een handeling tegen de islamitische wetten. De Turkse minister-president Erdogan omschreef bij zijn bezoek aan Duitsland de assimilatie als een misdaad tegen de mensheid. Zijn uitspraken hebben welbeschouwd een veel grotere uitwerking (op de moslims) dan de besluiten van de Duitse politici. Een mufti, of een islamitisch leider uit Saudi Arabie kan door middel van een fatwa, een islamitische wettelijke verordening, de jarenlange integratiearbeid (van de Duitse overheid) ruïneren. De Duitstalige islamitische websites staan vol met deze fatwa’s. Niet Angela Merkel beslist aan welke wetten men zich als moslim dient te houden, maar de Koran en de islamitische gemeenschap.

   Wie de integratie van de islam als religie in het Westen grondig wil onderzoeken, moet zich niet beperken tot speculatieve statistieken, of vertrouwen op filosofische analyses door sommige Europese islamwetenschappers, die alles door een westerse bril interpreteren. Ze gaan in hun redenering vaak aan de realiteit voorbij, en daarbij komt nog dat hun mening voor moslims niet relevant is. Belangrijker is het om de islamitische dogma’s en leerstellingen, die het denken en doen van de moslims beïnvloeden, integraal te belichten. Als dit aspect nog langer ontkend en genegeerd blijft, zal dit zeker tot een ongewenste en oncontroleerbare ontwikkeling van onze maatschappij leiden. In de Koran staat namelijk letterlijk:

   “Oh gij die gelooft, neemt geen joden en christenen als vriend”

   “Oh gij die gelooft, sluit geen vriendschap dan met uws gelijken”

   “Oh gij die gelooft, sluit geen vriendschap met een volk dat Allah niet behaagt”

   In de video wordt ook El-Zayat, voorzitter van de islamitisch gemeenschap in Duitsland geciteerd. Zijn woorden zouden alle islambezweerders te denken moeten geven:

   “Bepalend is, dat wij in dit land onze vrijheid van religie hebben (ook als we haar vaak voor de rechter moeten bevechten) , en dat er geen reden is om niet actief aan het opnieuw vormgeven van deze maatschappij mee te werken. Ik geloof niet dat het onmogelijk is dat de bondskanselier in het jaar 2020 een in Duitsland geboren en opgegroeide moslim is, dat wij in het Bundesverfassungsgericht een islamitische rechter hebben, en dat in de omroepraad ook een islamitische vertegenwoordiger zit die garant staat voor de grondwettelijke rechten van moslims. Dit land is ons land en het is onze plicht om het in positieve zin te veranderen. Met de hulp van Allah zullen we het tot ons paradijs op aarde maken, teneinde het aan de islamitische ummah en aan de mensheid als geheel ter beschikking te stellen”.

   En een video met deze dame:

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Martien Pennings 20.49. uur, op 8/5. En zolang de partijen als VVD,CDA,D66 en PvdA, deze WAARHEID niet onder ogen willen zien, blijft deze ellende doorgaan, en zullen wij daar de gevolgen van moeten dragen. Deze landverraders zullen aan de hoogste boom opgeknoopt dienen te worden. Een schande is het, geen enkel begrip heb ik nog voor ISLAMOFIELEN en EUROFIELEN. Schoften zijn het!

    Like

 1. Europa zal ze nooit er uit krijgen . Durven ze geen eens .
  hun het gelijk geven en eigen mensen vergeten

  Like

 2. BertG. zegt:

  Een goed artikel trouwens. Zeer duidelijk.
  Niemand kan iets tegen een ECHTE UIT NOOD vluchteling hebben (in mate) maar dat is wat anders dan deze mensen handel waar ze al jaren mee bezig zijn.
  En van voorkeur beleid w.b. banen en wie er gematst worden bij werk vinden, daar weet ik alles van.
  Ik zat er midden in, in het begin van 1980. Met pakken subsidies erbij werden ze dan wel aangenomen. Om daarna (1/2 – 1 jaar) weer opnieuw iemand anders aan te nemen en weer opnieuw dezelfde subsidie te krijgen als je weer iemand anders aannam. (zolang het maar geen NL’er was.)
  Deze subsidie gelden uiteraard niet voor mij vanwege me NL paspoort.
  Heeft mij een behoorlijke achterstand opgeleverd w.b. werk vinden en krijgen.
  Totdat niemand je meer aan neemt vanwege GEEN of nauwelijks werk ervaring.

  Like

  • BertG. zegt:

   Een korte verklaring voor me laatste zin.
   In 1980 was ik 17, 18 jaar. En als er dan gaten van een paar jaar in je werk verleden gaan zitten, kom je nou eenmaal niet erg geloofwaardig of betrouwbaar meer over voor een werkgever. Dan gaan ze toch echt wel twijfelen waarom er gaten zitten in je werk verleden. En als ik over de voorkeur van personeel begon vanwege die subsidies dan eindigde elk gesprek want dan ben je namelijk een racist.
   Terwijl ze dus niks anders gedaan hebben maar daar even niet van willen weten.

   Like

 3. louis-portugal zegt:

  Mooie foto boven het artikel Martien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s