Barroso: zonder democratie mislukt Europa

Screenshot_11

De EU zou het “democratiedebat” moeten aangaan, verlangt de president van de Europese Commissie. Bovendien zouden veel “structuren” van de EU “achterhaald” zijn. Barroso wil de Europese commissie ook na de parlementsverkiezingen volgend jaar blijven leiden. Echt democratisch was zijn verkiezing echter ook niet. De EU-burgers hebben hem niet gekozen – Barroso werd door de Europese Raad benoemd.

Tijdens zijn toespraak dinsdag m.b.t. het “Ontwerp van een diepe en unieke monetaire unie” plaatste de president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, de betekenis van de democratische ontwikkeling van de EU op de voorgrond. Ze zou zich het democratiedebat ter harte moeten nemen of “de droom van de continentale integratie zal mislukken”, zei Barroso in Brussel (zie link naar video onderaan het artikel).

Het belangrijkste punt van kritiek op de politieke structuur van de EU is haar ontbrekende koppeling aan de soeverein – aan de Europese burgers. De president van de Europese Commissie wordt niet democratisch gekozen, maar eensgezind door de staats- en regeringschefs van de EU genomineerd en daarna door het Europees Parlement bevestigd. De benoeming van de kandidaat is willekeurig.

Barroso heeft vorig jaar al voorgesteld dat iedere Europese partij een presidentschapskandidaat zou moeten opstellen. Nog voor een verandering van de Europese verdragen kan de volgende president van de Europese Commissie dan uit een verkiezing voortkomen. Al bij de Europese verkiezingen volgend jaar zou deze methode toegepast kunnen gaan worden.

“We zullen er niet meer met halfslachtige oplossingen vanaf komen”, zei Barroso. Zoals France24 onder verwijzing naar anonieme bronnen bericht, wil Barroso zijn mandaat na de EU-parlementsverkiezingen verlengen.

Wat betreft de euro- en schuldencrisis zei Barroso dat de EU nog niet alle antwoorden op de problemen in Europa zou hebben. Maar “enkele structuren” van de muntunie, die sinds de invoering van de euro in 1999 bestaan, zouden intussen “achterhaald” zijn. De EU zou een “Bermudadriehoek van private onbezonnenheid, openbare zwakte en economische inefficiëntie zijn.” De Europese leiders zouden zich bewust moeten zijn van deze realiteit.

Voordat de ommekeer van de EU tot de democratische supra-staat echter gelukt is, probeert Brussel nog snel de gedwongen heffing op EU-niveau voor ieder lid salonfähig te maken (meer hier). Daarna kan men ook de bezuinigingspolitiek de rug toekeren, omdat de spaarders voor de schulden van de banken ter verantwoording kunnen worden geroepen.

Zelfs Helmut Kohl had zichzelf achteraf een dictator bij de invoering van de euro genoemd. En hoe ondemocratisch de democratische politiek van de EU nog steeds is, maakte ook de Nederlandse voormalige EU-commissaris Bolkestein duidelijk (hier).

Originele toespraak van Barroso (voor video naar beneden scrollen):

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/07/barroso-ohne-demokratie-scheitert-europa/

Bron: zie link hierboven

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, euro, Eurocrisis, Europeanisering, EUSSR. Bookmark de permalink .

17 reacties op Barroso: zonder democratie mislukt Europa

 1. E.J. Bron zegt:

  Zou je dit “communistische Taqqiya” kunnen noemen?!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @ Beste Bert zeer zeker! Hoe krijgt deze ex ober het door zijn linkse smoelwerk, EU en DEMOCRATIE, dat is net een cirkel die je opeens vierkant moet noemen. Maar, ik zie het als een vlucht naar voren, zo bang zijn ze inmiddels voor het GEDROCHT wat ze zelf hebben geschapen, en in stand houden. Dictators zijn het en niet anders, en hun hele UTOPIA en COMMUNISTISCHE DROOM zal eindigen in, sociale onrust, grote armoede en burgeroorlogen! De EUSSR is niet de OPLOSSING maar het PROBLEEM, stelletje kloothommels in Brussel. Het gaat net als met de TITANIC, we varen recht onze ondergang tegemoet!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik geef er ook geen duit voor, Tom; vage praatjes en anders niets. Waar het echte probleem zit, pakken ze het niet aan. Bea kon ook zo leuk lullen over democratie maar dan wel in combinatie met de multikul. Dat nu juist daar elementen zitten die de democratie onherstelbaar aantasten willen die zakkenvullers niet zien; past niet in hun straatje, natuurlijk.

   Like

 3. bobzelf zegt:

  Oooohhhh , mijn hemel , hang deze klootzak toch op , en wel zo snel mogelijk !!!
  Hoezo ?? , echt democratisch was zijn verkiezing niet ???? , hij is gekozen !!!! moet ik er wel bij zeggen dat hij de enige kandidaat was !!, jezus wat een zooitje DAAR in brussel !

  Hoezooooo Democratie, de stem van het volk ??
  Croatie als EU lid, effe erbij vertellen dat dat slecht 350 miljoen Euro heeft gekost om de regering om te kopen ( het volk weet nergens van )

  Hoezo Democratie nog geen 6 weken geleden is door Baroso en von Rompuy 600 miljoen Euro “geschonken ” aan de Ukraine ?????????????????? , van onze centen natuurlijk !
  ALVAST EEN VOORFOOITJE ALS ER STRAKS IEMAND DAAR VOOR !!! MOET GAAN STEMMEN .!!!!!

  De oude Griekse president wilde een REFERENDUM , !!!! nou hij werd als een speer omsingeld door de EU jakhalzen , en is destijds met de dood bedreigd !!!
  De man van het land waar in 490 B.C . onze DEMOCRATIE is uitgevonden na de slag bij marathonas waar 12.500 grieken , de 100.000 perzen onder leiding van Xerxes de dood ingejaagd hebben , en de schepen in de brand gestoken !!

  Hoezoooo Kakkerlak Baroso , volgens Nigel een fervente Maoist !!!!!! ,
  Wat is dan wel die geweldige democratie van U ???
  wat heeft U met het NEE , van de Fransen gedaan ???? na hun referendum ?
  wat heeft U met het Nee , van de nederlanders gedaan ?? na hun referendum ?
  wat heeft U met de ieren gedaan , zelfs na hun 2 x NEE , ??????

  Dus al die leugens , in DE LEUGEN VAN LISSABON , ZIJN DUS GEWOON GETEKEND
  ook door die Christelijke FARIZEER CDAer Balkenende , ( doodstil ,al jaren !!! ),

  dus is dit alles helemaal geen kloten waard , dus kunt U allen in brussel , van mij doodvallen , want deze hele chaos , en zogenaamde stabiliteit ( whahahahaha ) is gebouwd op leugens en niks anders .
  DUS WILT U ZO GOED ZIJN HET WOORD DEMOCRATIE , NIET MEER TE
  VERKRACHTEN ??
  VUILE DROPLUL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  Wat weet deze ex-terraskelner nou van democratie?
  Wàt ie ervan ‘denkt’ te weten heeft iig al tot desastreuze gevolgen geleid,
  n.a.w. alleen niet voor zijn eigen portemonnee en welzijn…
  ik vind dit ventje en zijn companen staatsgevaarlijke gekken die als de sodemieter voor een onafhankelijke Krijgsraad gedaagd en berecht dienen te worden.

  We kunnen onze woorden wel blijven herhalen maar de ENIGE kans op een ‘soort van herstel’ voor ons land en ons als het autochtone volk,
  is in mijn ogen een revolutie waarna de regering Geert Wilders kan aantreden en het door die linxe gutmenschen veroorzaakte PUIN, te gaan ruimen en ik adviseer dat vooràl RIGOUREUS aan te pakken!

  IEDEREEN met gezond verstand WEET wat er door hen gedaan is en dus is er geen enkele noodzaak tot langdurige processen zoals met Neurenberg toen… gewoon lethal injection en klààr, who is NEXT!

  Get them asap en HOP! ter dood veroordelen, geen mogelijkheid tot in hoger beroep gaan,
  NIETS van dat alles, dat hebben zij Pim Fortuyn ook niet ‘gegund’ integendeel! Geert Wilders wordt ook naar het leven gestaan door deze lieden, wèg met die krankzinnigen!

  Maar wànneer is de maat eindelijk VOL genoeg voor ‘het’ VOLK?? Wanneer gaat de revolutie beginnen i.p.v. alleen de roep er om?

  Like

 5. Rudi zegt:

  @Webmaster en Tom Hendrix
  Ik kan u beiden volledig bijtreden. Naar mijn gevoel is de EU het lelijke kind van een mooie moeder: de Benelux. Jij hebt jouw land ik het mijne. Zullen we samenwerken? Fijn. Samen economische afspraken maken? Fijn. Maar ieder bleef tenminste in zijn eigen keuken.

  Nee, de EU moest en zou enkele stappen verder gaan. En kijk waar we nou zitten.
  Brussel dat zich met alles maar dan ook alles bemoeit en dan heb je zo’n maoïstische jan-me-zole die roeptoetert dat er meer democratie moet zijn.

  “Bermudadriehoek van private onbezonnenheid, openbare zwakte en economische inefficiëntie zijn.” Hier laat de communist Barroso in zijn kaarten kijken, want men kan al raden wat de oplossing is volgens dit genie: openbare sterkte met meer overheid en meer controle.

  Al goed dat er nog dwarsliggers zijn als Nigel Farage en Geert Wilders, want op een EU-kritisch geluid in de media hoeven we niet echt te hopen.

  Bedankt voor de post en de vertaling, Webmaster.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Waar haalt cryptocommunist Barroso het gore lef vandaan over democratie te beginnen?

  Voor degene die daar nu nóg aan twijfelt…
  http://tinyurl.com/88fepyq

  Like

 7. Flutsehut zegt:

  Met democratie komt Europa ook nergens.

  Like

 8. Avidia zegt:

  Barroso, om gek van te worden, moeten WIJ gehoorzamen aan deze flut man, wat een arrogantie, nooit van mijn leven, ik leef in ongehoorzaamheid, ik leef het leifst tegen alles in, en zeker tegen deze nep-man, teiltje!!!!

  Like

 9. Avidia zegt:

  Ik zet mijn geld op Nigel Farage en Wilders, twee vechters waar we trots op moeten zijn. Nigel for president!!!!!

  Like

 10. luckybee zegt:

  Wat weet Barosso van Democratie? Toen hij geboren wordt was in Portugal de dictator Salazar regeringsleider.Als hij denk dat Het Communisme democratie brengt, vergist hij alweer. Zie de voormalige Oost block alle landen die hier van lid waren geweest zijn stuk voor stuk failliet geworden.En ze zitten nu nog steeds in de penarie. Communisme is dictatuur en geen democratie.

  Like

 11. Joop Klepzeiker zegt:

  EU Commissie: Eerst bankenunie, pas daarna verdragswijziging en referendums – Barroso wil in voorjaar 2014 officieel voorstel voor federaal Europa

  EC-president Barroso roept politici op hun burgers eerlijk te zeggen dat een politieke unie over een paar jaar onvermijdelijk is.

  Ondanks toenemende protesten van burgers in bijna alle lidstaten heeft Brussel de geforceerde financiële en politieke eenwording van de EU in de hoogste versnelling gezet. Gisteren liet ECB directielid Jörg Asmussen het verbijsterde Europese parlement weten dat een Cyprus-achtige dwangbijdrage van rekeninghouders in héél Europa eraan zit te komen. Begin deze week herhaalde EU-Commissiepresident José Manuel Barroso nog eens dat verzet geen enkele zin heeft en een federaal Europa, dus een politieke unie, over slechts enkele jaren een feit zal zijn.

  Dwangbijdrage ‘rechtvaardig’

  Volgens Asmussen is het dringend noodzakelijk dat er een Europees bankenreddingsysteem komt met een ‘beperkte’ garantiestelling voor rekeninghouders, zodat voldoende tegemoet kan komen aan de schuldeisers. Een dwangbijdrage van houders van tegoeden boven de € 100.000 in heel Europa acht Asmussen gerechtvaardigd, omdat ‘ze hiermee niet slechter af zijn dan als de banken failliet waren gegaan.’ (1)

  Zoals we onlangs al berichtten zijn ook kleinere rekeninghouders met lagere tegoeden hun geld niet volkomen zeker, ondanks de zogenaamde ‘garantiestelling’. Bij het omvallen van slechts één grote Franse bank is de nationale garantiestelling namelijk niet toereikend. Daarom aast Brussel op het (spaar)geld van met name Duitsland, Nederland en Finland om een Europese garantiestelling mogelijk te maken. In dat geval betalen wij het redden van failliete Franse, Spaanse of Italiaanse banken.

  Referendums NA invoering Bankenunie

  De bankenunie komt er dan ook onverbiddelijk aan. EU Binnenmarkt Commissaris Barnier stelt een voor Brussel typerende strategie voor: éérst het systeem installeren en de burgers voor een voldongen feit stellen, en pas daarna zorgen voor de noodzakelijke verdragsverandering en in sommige lidstaten eventuele referendums houden. Veel belachelijker kan de ‘democratie’ in Europa -voor zover daar na alle gebroken verkiezingsbeloften en verdragsbreuken nog iets van over is- niet worden gemaakt. (2)

  Of toch wel? De ongekozen president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, pleitte in een toespraak afgelopen dinsdag voor een ‘diepe en unieke muntunie’ en waarschuwde dat de ‘droom van de continentale integratie’ zal mislukken als de EU geen voorrang geeft aan de democratische ontwikkeling. (3)

  Voorstel politieke unie voorjaar 2014

  Tegelijkertijd houdt de Marxist Barroso vol dat de Europese Unie een volledige fiscale en politieke unie zal worden. ‘Sommige ideeën van de Commissie (hierover) zullen nu nog als politieke science fiction klinken, maar zullen over een paar jaar realiteit zijn.’ Het eerst officiële ‘voorstel’ -tussen aanhalingstekens, want zoals bekend krijgen wij daar als burgers niets of slechts voor de vorm iets over te zeggen, dus zal dit een dictaat zijn- moet in het voorjaar van 2014, nog vóór de verkiezingen van het Europese Parlement, op tafel liggen.

  Barroso roept alle politieke leiders in Europa op te accepteren dat een politieke unie onvermijdelijk is en dit ‘feit’ rechtstreeks tegen de bevolking te zeggen, zodat ‘eurosceptische of eurofobische krachten’ worden ingedamd. In vrijwel alle lidstaten zijn anti-EU partijen aan een flinke opmars bezig, iets wat Barroso ‘met rationele argumenten’ de kop in wil drukken. (4)

  Totalitaire schijndemocratie

  De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei in een interview te denken dat de Duitse bevolking weinig problemen zal hebben met het opgeven van de nationale soevereiniteit. Bondskanselier Angela Merkel verklaarde in april dat de EU-Commissie meer macht moet krijgen en in meer zaken het laatste woord moet krijgen (5).

  De enige vorm van nieuwe ‘democratie’ in het komende politiek verenigde Europa zal waarschijnlijk bestaan uit een gekozen president. In werkelijkheid zal de niet gekozen Europese Commissie net zoals nu reeds het geval is alle macht hebben. Deze totalitaire Europese schijndemocratie is een vrijwel exacte kopie van het voormalige socialistische Sovjetsysteem.

  Xander

  (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
  (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
  (3) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
  (4) Telegraph
  (5) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/05/ECB-Dwangbijdrage-heel-Europa-komt-eraan-Barroso-Over-paar-jaar-politieke-unie

  Like

 12. bobzelf zegt:

  Ik kan u meededelen dat een nieuwe KALASHNIKOV EURO 475.= KOST !!!!
  DUS WAT HOUDT ONS TEGEN ????
  DUS BUITEN GEERT WILDERS , ZOU JE DAN TOCH ZEGGEN , DAT VERDER DE GEHELE REGERING IN HET COMPLOT ZIT ??

  Like

 13. Jan zegt:

  Barosso: “Je eigen cultuur beschermen en willen bewaren is fascistisch”

  The head of the EU executive, Jose Manuel Barroso, has slammed France’s determination to protect Europe’s film and cultural industries in upcoming trade negotiations with the United States.

  “Some say they belong to the left,” said the president of the European Commission in an interview with the International Herald Tribune published Monday. “But in fact they are culturally extremely reactionary.”
  http://www.dailystar.com.lb/Culture/Film/2013/Jun-18/220697-eus-barroso-sees-french-bid-to-protect-culture-as-reactionary.ashx#axzz2WaN0j71p

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s