Genève: Turkije wil Armeniër-gedenkteken verhinderen

Screenshot_29

Tranen van staal herinneren aan 1,5 miljoen doden: het in Genève geplande gedenkteken “Lantaarns van de herinnering”

De Zwitserse stad Genève wil graag met een gedenkteken aan de volkerenmoord op de christelijke Armeniërs in het Ottomaanse rijk herinneren. Voor de Turkse ambassade is het geplande monument een “uitdrukking van haat”. Zij protesteert, evenals de Turkse verenigingen in Zwitserland.

De Neue Zürcher Zeitung bericht:

Turkse kringen gaan nu pas echt tegen deze plannen de barricades op. De afgelopen weken hebben ze niet alleen geïntervenieerd bij de autoriteiten van Genève, maar ze proberen ook de directie van de VN-zetel tegen het project te mobiliseren. Celâl Bayar, de president van de overkoepelende organisatie van Turkse verenigingen van Romandië, bevestigt dat er van Turkse kant sprake geweest zou zijn van een interventie bij de VN.

De nieuwe standplaats zou “een provocatie” zijn, zegt Bayar. Het gedenkteken zou een overtreding van de principes van de VN zijn, omdat er in het geval van de Armeniërs geen sprake zou zijn geweest van volkerenmoord volgens de volkerenmoordconventie. Het gedenkteken zou een “uitdrukking van haat” zijn, schrijft ze in een standpuntbepaling. Zo´n controvers thema zou in “een open, objectief en academisch debat” behandeld moeten worden en niet met de eenzijdige blik van één partij. Turkije accepteert de “gebeurtenissen van 1915” – aldus luidt de officiële terminologie – niet als volkerenmoord. De regering reageert altijd scherp op ieder land dat officieel van een genocide spreekt. Dat heeft ook Zwitserland ervaren, bijvoorbeeld toen het parlement in 2003 de Armeense volkerenmoord als zodanig erkende.

Iets dergelijks gebeurde ook in Duitsland in het jaar 2009. Destijds probeerde de voorzitter van de “Turkse gemeenschap Duitsland”, Kenan Kolat, bij de regering van de deelstaat Brandenburg te bereiken dat de genocide op de Armeniërs uit de schoolboeken werd gehaald. De FAZ berichtte hierover destijds.

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/05/genf-turkei-will-armenier-mahnmal-verhindern/#more-323495

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Turkije, Zwitserland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Genève: Turkije wil Armeniër-gedenkteken verhinderen

 1. Urbanus zegt:

  Dom van Turkije..
  Hoe zet je jezelf als volk negatief in de schijnwerpers?

  Like

 2. Henk.V zegt:

  En dan te bedenken dat er in ons land malloten rondlopen, die dit bemoeizuchtige en tot veel overheersing geneigde land perse bij de EU willen hebben..
  Het wordt steeds duidelijker : we moeten met een noodgang uit de Europese slangenkuil vertrekken en wat de politiek correcte vrienden van Turkije betreft : bedenk zelf maar een passende bestraffing voor dat tuig ..

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Eh….pardon? Wie beslist er hier of er in welk ander land dan ook een gedenkteken komt of niet? Stel je voor dat de Duitsers waren gaan protesteren tegen elk gedenkteken, dat in de voormalige bezette landen ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers werd opgericht! Ja, zullen de Turken zeggen, maart DIT was een binnenlandse aangelegenheid. Nu, Zwitserland ziet dat even anders omdat zij christenen als verbondenen met West-europa ziet, die werden afgeslacht door de moslims. Zienswijze van een autonome staat, wen er maar aan. Wel of geen genocide, daarover heeft ieder zijn eigen mening. Het is ook nog een feit, dat deze gebeurtenis tenslotte uitmondde in de Slag bij Gallipoli, die op de koop toe genoeg West-Europeanen -met name Britten en Australiërs- het leven heeft gekost. Vreselijk, maar wel een bewijs dat het gebeuren door het westen in alle ernst als genocide werd beschouwd, hoe Turkije daarover ook mag denken. Laat ze liever hun grote mond houden; een Islamitische premier is nog geen reden om gelijk in heel Europa de lakens te willen gaan uitdelen!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Kleine verschrijving: Australiërs zijn natuurlijk geen west-europeanen. Ik had moeten schrijven:westerlingen.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  De Turken zijn een volk met een zeer sterk identiteitsgevoel en trots. Nooit zullen zij toegeven dat in 1915 door de Turkse machthebbers besloten werd een geheel volk uit te roeien. Hun zeer groot ego, zelfbewustzijn en superioriteitsgevoel zorgt ervoor dat zij ook in andere landen zich breed maken en trachten door te drukken dat een land zoals in dit geval Zwitserland zich neerlegt bij hun wil. De westerse christelijke landen hebben hun trots en identiteit decennia geleden bij het grofvuil gezet en zijn als het erop aan komt geen partij voor de Turkse mentaliteit. De Turken zijn geen volk om een dialoog mee aan te gaan en dat is dan ook de grootste fout die wij West Europeanen kunnen maken. Het enig werkbare alternatief is rechtstreeks in hun smoel zeggen dat ze op moeten sodemieteren en dat wij (in dit geval de Zwitsers zelf uitmaken wat goed is te doen en wat niet) de Turk zal alleen zwichten voor macht en wilskracht die ook bereidt is deze macht te gebruiken. Overigens dat geldt niet alleen voor de Turken maar voor de gehele islamitische wereld. Achter hun voordeuren lachen ze ons uit en hebben zich nu al het idee eigen gemaakt dat zij als overwinnaars de slacht om Europa zullen beëindigen. Het ligt aan ons of we dit zullen toestaan en willen we dat niet dan zullen we als de wiedeweerga onze eigen identiteit en moreel humanitair overwicht moeten gaan oppoetsen en opnieuw gaan uitdragen. Zolang wij de islam als gelijkwaardige cultuur beschouwen aan de onze en haar niet hardop durven benoemen als anti humaan en dictatoriaal reactionair tot in haar diepste vezel zolang zal het nooit wat worden en zullen we uiteindelijk in het stof belanden.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  En zo gaat het maar door. Dat is eigen aan de moslims, waartoe ik ook een groot deel van de Turken toe reken, zeiken, dreigen, veinzen, liegen,bedriegen, verkrachten en moorden. Dat staat allemaal in het nazi boekwerk de Koran. Ik ben benieuwd of de Zwitsers door de knieën gaan.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Tom Hendrix 6.40u. Als ze dàt mochten doen, Tom, is dat toch echt een definitief begin van het einde. Dat mogen ze NOOIT doen.

   Like

 7. louis-portugal zegt:

  En dan te bedenken dat bij de operatie Caest Lead van Israël tegen de rakettenschieters van Gaza waar van de ongeveer 1400 doden minstens de helft terroristen waren en de rest van de burgers sneuvelden omdat die sympathieke palestijnen hun wapentuig verborgen achter kinderen en vrouwen,liepen hele hopen van die moslims al te gillen over holocaust van de joden op de palestijnen.

  Like

 8. daiyu-ninja zegt:

  Het gedenkteken zou een “uitdrukking van haat” zijn, schrijft ze in een standpuntbepaling…………..

  En ik vind dat al die hoofddoeken en moskee-en een uitdrukking van HAAT zijn.. Dus weg ermee.

  Turkije accepteert de “gebeurtenissen van 1915” – aldus luidt de officiële terminologie – niet als volkerenmoord………………………

  We hebben niks nodig met de mening van turkije.
  Want als wij WEL vinden dat het volkerenmoord was , dan kan turkije 100x zeggen dat het niet zo is, maar dat verandert niets aan onze mening.
  De turken kunnen ons niet dwingen dat wij hetzelfde moeten denken als hen en dat wij onze mond moeten houden omdat zij niet met hun walgelijke praktijken geconfronteerd willen worden.
  Wij bepalen zelf wel wat wij denken en vinden.
  En als wij een monument in ons eigen land willen opzetten voor een gebeurtenis,dan is dan onze zaak.

  Omdat ik hoofddoeken ,burka’s en moskee-en een uitdrukking van haat vind, eis ik dat ze uit het straatbeeld verdwijnen.En niet alleen in het Westen, maar overal in de wereld.
  Zo, ik heb gesproken.

  Like

  • BertG. zegt:

   Daarom zijn ze ook zo gewelddadig daar.
   Als je het niet meer met woorden en argumenten aan kan, dan ga je maar schreeuwen, bedreigen en slaan. Typisch een moslim eigenschap.

   Like

 9. Pieter Nokkio zegt:

  Zwitserland, houd je rug recht!
  Je was ook al zo verstandig om als centraal Europees land niets met de EUSSR te maken te willen hebben. Het moet iedere verstandige wereldburger sowieso worst zijn wat die Turkse standaard-leugenaars beweren.

  Like

 10. Iznogoud zegt:

  Ze lopen nog een beetje op de situatie vooruit, deze turken.
  Nog, ja NOG zijn ze niet sterk genoeg om dit soort eisen te stellen.
  Maar over niet al te lange tijd, met hulp van de alom tegenwoordige linkse kerk,
  zal het zover komen dat ze het beleid in heel West-Europa gaan bepalen.

  De strijd is eigenlijk al gestreden en de westerse wereld heeft die verloren, vooral door het verraad van de linkse Gutmenschen.
  Het duurt alleen nog even voordat de macht officieel wordt overgedragen aan de bezetter.

  En nee, Neurenberger processen zijn niet nodig tegen de linkse verraders.
  Daar zorgen de bezetters wel voor. Dat dan weer wel.

  Like

 11. Ad de Koning zegt:

  Turken, en dat gaat ook op voor Marokkanen, hebben nog nooit iets toegegeven als ze fout zaten. Als een Turk een moord pleegt zal hij altijd zeggen onschuldig te zijn, zelfs al zijn er ooggetuigen. En dat gaat op voor alles, op het voetbalveld een scheidsrechter doodschoppen, ja dat is eigenlijk zijn eigen schuld. Hoe hebben we kunnen toestaan dat die islamaanhangers hier zijn toegelaten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s