Het nieuwste idee: hoe meer subsidies, des te minder Jihadisten

Screenshot_5

Agenten in Boston herdenken hun gevallen collega

(Door: Afshin Ellian)

Ian Buruma is een van de politieke postmodernisten die de onwaarheid als richtsnoer gebruikt om de maatschappelijke realiteit te interpreteren. Buruma brengt het islamitische terrorisme terug tot een probleem van de sociale verzorgingsstaat.

De postmodernistische kijk op de werkelijkheid is verrassend. Postmodernisten denken dat ook de werkelijkheid fictie is die door interpretaties vorm kan krijgen. Postmodernistische fictie barst – zoals alle fictie – van de onwaarheden en verzinselen. De werkelijkheid doet niet ter zake. Dat is het vertrekpunt van het politieke postmodernisme.

Het politieke postmodernisme positioneert zich als een gematigde en redelijke benadering van de werkelijkheid. Dat deze gematigdheid op fictie is gebaseerd, is voor politieke postmodernisten geen probleem. Het zijn de bijgelovigen van onze tijd.

Onwaarheid

Ian Buruma is een van de politieke postmodernisten die de onwaarheid als richtsnoer gebruikt om de maatschappelijke realiteit te interpreteren.

In NRC Handelsblad schreef Buruma een waanzinnig artikel dat eigenlijk door iedereen moet worden gelezen. De titel van het artikel luidt: ‘Amerika raakte de kluts kwijt. “Terrorisme” leidt tot collectieve hysterie’. Een echte postmodernistische titel.

Buruma schrijft over de daders van de bomaanslagen in Boston: ‘We kunnen natuurlijk nog wat dieper duiken in hun familiegeschiedenis in Dagestan, of voor de zoveelste keer de gevaren van islamistisch extremisme onder de loep nemen, maar ik betwijfel of daar veel nieuws uitkomt,’ aldus Buruma.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, Dhimmitude, Islam, Jihad, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, Terrorisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het nieuwste idee: hoe meer subsidies, des te minder Jihadisten

 1. delamontagne zegt:

  Kijk niet zoveel nl-TV. Wel di 21.30 opsporing verzocht ( kijk ook niet naar alles, wordt er beroerd van dat dit allemaal kan in NL )!!!!!!!
  Schakel dus over naar journal op andere Net. Ging over die “misleide” figuren in Boston, die het nodig vinden hun ongelovige medemens te moeten doden.
  IN HET HELE ITEM OVER BOSTON kwam niet eenmaal het woord
  ISLAM voor.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Roelf-Jan Wentholt maakte er een paar dagen geleden op deze site nog SATIRE van: http://bit.ly/15Fb2Qx:

  “De Gutmenschen hebben dus ontdekt dat de bommenleggers van Boston handelden omdat zij door de Amerikaanse samenleving onvoldoende werden omarmd, dat zij als het ware werden uitgesloten en geen vriendschap konden sluiten met de Amerikanen. Sommige Amerikanen spreken ook het vermoeden uit, gelijk een van mijn tafelgenoten, dat een van de bommenleggers moeite had een vriendinnetje te krijgen. De schuld ligt daarom voor een belangrijk deel bij de Amerikaanse samenleving en mogelijk vooral bij tegenstribbelende Amerikaanse meisjes. Daarom moeten grote voorlichtingsprogramma’s worden gestart die de Amerikanen moeten leren iedereen in de armen te sluiten en niet zo benepen te zijn.

  Maar . . . zo is het natuurlijk ook met Hitler gegaan. Nu pas breekt het besef wereldwijd door dat als de toelatingscommissie van de Weense Kunst Academie Hitler had toegelaten, dat dan . . de Tweede Wereldoorlog nooit was uitgebroken. De Tweede Wereldoorlog is de schuld van die toelatingscommissie. Die zelfs zo koppig was de arme, enigszins verloren ronddolende jonge Hitler tot tweemaal toe af te wijzen. We weten allemaal hoe het daarna gegaan is. De adolescent Adolf was zeer diep gekwetst en voelde zich uitgesloten en achtergesteld. En dat is de ideale voedingsbodem, zoals we nu allemaal weten, voor het ontwikkelen van een diepe wrok die makkelijk leidt tot geweldsfantasieën en uiteindelijk ook het uitleven van die fantasieën. Ik roep onze goede leden van de Tweede Kamer op zo spoedig mogelijk met wetgeving te komen die toelatingscommissies ter zake duidelijk instrueert. Nooit meer oorlog!”

  Tot zover vriend Wentholt.

  En nu heeft de internationale super-intellectueel Ian Buruma de SATIRE tot werkelijkheid gemaakt.
  Wat Roelf-Jan hier badinerend voorstelt, proposeert Buruma dus volgens Ellian bloedserieus.
  Ikke zelf heb die Buruma eerder aangepakt in twee artikelen van begin 2011:
  “Ian Buruma: anti-Joodse gif van een zeer gerespecteerde slang”: http://bit.ly/dOPvsr.
  “Ian Buruma is inderdaad een enorme klootzak”: http://bit.ly/UCWkCc .

  Like

  • delamontagne zegt:

   Het meest ergelijke bij dit artikel van R.J.W. is natuurlijk dat het “hoog-opgeleide-mensen” betreft. Die worden dikwijls onherroepelijk door “Jan-met-de-pet” geloofd en tegenop gekeken.

   Like

 3. louis-portugal zegt:

  Martien ik geniet wel van de manier waarop Afshin E die Buruma fileert.
  Wilders had veel redenen om tegen de benoeming van dat figuur te zijn.

  Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:


  Suicide is Painless

  Like

 5. maria zegt:

  Misschien ligt het aan mij maar ik kan het NRC artikel van Buruma niet vinden. Iemand een betere link?

  Like

 6. wim van rooy zegt:

  De oude sociaal-economische redenering die Buruma hier aanhangt, toont aan dat het marxisme wel héél diep is ingesleten in de westerse psyche. En in die andere psyche, die van de moslim, zitten de woede, de agressie, het seksueel onvermogen en het supremacisme erg diep en heftig vanuit zijn islamitische cultuur. Sluit die twee op elkaar aan en Europa met zijn liberale rechtsorde bestaat niet lang meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s