Ahmadinejad onder huisarrest?

Screenshot_46

De BILD-Zeitung meldt dat Ahmadinejad tijdelijk werd gearresteerd. Kennelijk is er in Iran weer een machtsstrijd uitgebroken. Waar deze heen zal leiden, moeten we afwachten.

Zijn invloed wordt al maanden lang minder en na de verkiezingen 14 juni zal Ahmadinejad ook vast en zeker geen president van Iran meer zijn. Na twee ambtsperiodes mag de 56-jarige niet opnieuw kandideren.

Maar Ahmadinejad vertrekt niet in stilte: hij dreigt de politieke concurrentie met onthullingen over corruptie, hij wil per se dat zijn gewenste opvolger zijn functie overneemt, hoewel die bij de moellahs gehaat is. De machtsstrijd in Teheran is volop ontbrand (…). De Amerikaanse nieuwssite wnd.com bericht dat de president maandag tijdelijk door de Revolutionaire Gardes opgepakt en zeven uur verhoord werd. Achtergrond zouden juist die dreigingen van de president zijn om onthullingen te doen over zijn rivalen bij justitie en in het parlement.

Ahmadinejad zou ondervraagd zijn in een gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat gecontroleerd zou worden door de geheime dienst van de Revolutionaire Gardes. Hij zou ´s avonds laat weer zijn vrijgelaten.

BILD

Het ging de laatste jaren steeds slechter met de Iraanse regering. Eerst waren er de studentenopstanden, daarna het internationale handelsembargo vanwege het nucleaire project en de daaruit voortkomende hongergolf. Genoeg redenen dus om de regering te destabiliseren.

We mogen zeer nieuwsgierig zijn naar de ontwikkelingen in Iran, temeer daar deze niet zonder invloed op de ontwikkelingen in Syrië zullen blijven. Wellicht komt daar ook een “Iraanse Lente” op die tot de gevreesde heerschappij van de moellahs zal leiden?

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/05/09/ahmadinedschad-unter-hausarrest/#more-44984

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ahmadinejad onder huisarrest?

  1. Natuurlijk nog meer sharia… en een aanval op Israël en dan op het hele Westen… die geregeerd worden door bevriende politieke partijen als de PvdA…

    Like

  2. guusvelraeds zegt:

    Ik zie ayatollah Khomeini nog in triomf de vliegtuigtrap afkomen nadat hij uit Parijs was terug gekomen in Iran. De sjah had toegestemd met een referendum gehouden in april 1979 welke staatsvorm het Iraanse volk wilde. In dit referendum koos het volk voor een islamitische republiek en wees de monarchie onder de Pahlavi’s af. Het vreugde gehuil van de linkse meute en media was niet van de lucht. De decadente Sjah (die overigens zijn land wilde moderniseren) zou eindelijk verdreven worden. Wat het allemaal geworden is weten we inmiddels maar al te goed. Islamisering brengt elke natie naar de afgrond en bij ons in Nederland lopen nog steeds die politici vrij rond die de islamisering van Nederland achterbaks laf (zonder het Nederlandse volk te vragen) vrij baan gaven.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Reza_Pahlavi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s