Islamitisch antisemitisme in België

Screenshot_32

(Manfred Gerstenfeld interviewt Mark Elchardus)

Er bestaat een groot verschil in antisemitische instellingen tussen islamitische en niet-islamitische scholieren op Nederlands sprekende scholen voor voortgezet onderwijs in België. Ongeveer 50% van de islamitische scholieren legt antisemitische houdingen aan de dag, de anderen slechts 10%. Deze resultaten zijn afkomstig van een onderzoek in Brussel met als titel “Jongeren in Brussel” en uit andere onderzoeken die daarna in Antwerpen en Gent werden uitgevoerd. Over het algemeen is het antisemitisme in Gent niet zo sterk als in Antwerpen en in Brussel

De door ons ondervraagde jongeren waren over het algemeen tussen de 12 en 18 jaar oud, anderen ouder dan 18 jaar. Enkele onderzoeken waren gebaseerd op de leeftijdscategorie van de 12-jarigen. Anderen, zoals de analyse van het antisemitisme, bestrijken de leeftijdscategorie vanaf 14 jaar. Verrast stelden we vast dat er veel meer islamitische scholieren op de scholen zaten dan we verwacht hadden. Op de scholen voor voortgezet onderwijs in Brussel is bijna één op de twee scholieren moslim. Normaal gesproken wordt het aantal moslims onderschat, omdat zij, vaker dan anderen, geen antwoord geven bij enquêtes. De redenen daarvoor zijn of een slechtere kennis van de taal en/of een in zijn totaliteit geringe maatschappelijke belangstelling in deze gemeente.

Mark Elchardus merkt op: In onze enquêtes werden aan alle jongeren dezelfde vragen gesteld. We vroegen daarbij naar 8 verschillende types antisemitische vooroordelen, zowel met positieve uitspraken zoals “Joden kun je vertrouwen net als ieder ander” en negatieve, zoals “joden willen alles beheersen”.

Tussen 26% en 36% van de islamitische scholieren was het eens met de verschillende positieve uitspraken. Bij niet-islamitische scholieren was dit percentage tussen de 38% en de 58%. Tussen de 37% en de 51% van de moslims was het eens met de verschillende negatieve uitspraken. Voor andere scholieren varieerde dit cijfer van 7% tot 18%.

Screenshot_34

Mark Elchardus

In het onderzoek in Brussel werd ook het verband tussen antisemitisme en algemene vreemdelingenhaat onderzocht. Onder autochtone Nederlands sprekende Belgische scholieren is deze correlatie behoorlijk zwak. Antisemitische instellingen onderscheiden zich daarom van algemene vreemdelingenhaat. We stelden ook vast dat onder deze scholieren het antisemitisme veel minder verbreid is als vooroordelen of negatieve instellingen tegenover moslims.

Het is moeilijk om de correlatie tussen algemene vreemdelingenhaat en antisemitisme bij de nakomelingen van niet-westerse immigranten te onderzoeken. Ze zijn meestal moslim. Vreemdelingenhaat wordt normaal gesproken gemeten met betrekking tot buitenlanders of immigranten. Deze analyse is heel moeilijk op niet-westerse immigranten toe te passen, die zichzelf in de Belgische samenleving beschouwen als nakomelingen van immigranten of buitenlanders.

Ons onderzoek in Brussel leidde tot heftige discussie in het Belgische parlement. Dat resulteerde in de eis naar nog een onderzoek in de beide grootste Vlaamse steden, Antwerpen en Gent. De parlementsleden wilden ook dat we lieten zien hoe men de ongewenste resultaten door onderwijs zou kunnen bestrijden.

Vanuit de islamitische gemeenschap kregen we extreem negatieve reacties. Datzelfde gold voor een serie niet-moslims, die zichzelf beschouwen als “verdedigers” of “woordvoerders” van de islamitische gemeenschappen. Enkelen zeiden zelfs dat ik een racist zou zijn. Een moslimorganisatie diende een klacht over me in bij het Centrum voor Kansengelijkheid en Bestrijding van Racisme. Deze klacht werd van de hand geslagen. Maar de juridische deskundige van het centrum had meer dan een maand tijd nodig om tot deze conclusie te komen.

Screenshot_35

Manfred Gerstenfeld

Islamitische organisaties zouden een belangrijke rol bij de integratie van de moslims in de samenleving moeten spelen. Het is spijtig dat geen van deze organisaties antisemitisme of de zeer negatieve instellingen tegenover homoseksuelen veroordeelt, die wij in onze onderzoeken in Gent en Antwerpen vaststelden. Ook kondigde geen van hen aan dat ze islamitische jongeren met zulke vooroordelen informeel willen informeren. Kortom: islamitische organisaties betwisten of de resultaten van onze onderzoeken of zwijgen er over.

Deze ontkenning wordt altijd op dezelfde wijze tot uitdrukking gebracht: “Moslims kunnen geen antisemieten zijn, omdat Israëls gedrag alle instellingen tegenover Joden rechtvaardigt.” Na de publicatie van het tweede onderzoek ontstond er een nieuwe vorm van ontkenning van antisemitisme evenals haat tegen homoseksuelen. De absurde bewering werd opgesteld dat de resultaten van het onderzoek niet zouden kloppen, want als je met moslims praat stel je vast dat zij geen vooroordelen hebben en goed in de samenleving zijn geïntegreerd. Deze ontkenning van de waarheid door islamitische leiders, die er verantwoordelijk voor zijn mee te helpen bij de opbouw van de samenleving, is ontmoedigend en bovendien alarmerend.

Antisemitisme wordt bij niet-moslims hoofdzakelijk in de sociaal zwakkere segmenten van de samenleving zichtbaar. Maar antisemitisme onder islamitische scholieren is geen functie van sociale en culturele factoren zoals het inkomen of de opleiding van de ouders of van het door de jongeren bezochte schooltype. De enige relevante factor is islamitisch traditionalisme. Bijvoorbeeld 12% van de progressieve moslims is het eens met de stelling: “Het is het beste om Joden te mijden”. Onder conservatieve moslims stijgt dit percentage tot 46%. Er bestaan echter weinig progressieve moslims. Tegenover 8 van hen staan 100 conservatieven.

We registreerden geen verschil tussen islamitisch antisemitisme en anti-Israëlisme. De vooroordelen wat betreft deze beide waren dezelfde. Dat is echter een onderwerp dat meer onderzoek verdient.

Screenshot_36

Bron:

https://heplev.wordpress.com/2013/05/06/muslimischer-antisemitismus-in-belgien/

Auteur: Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", antisemitisme, België, Islam, islamofascisme, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

6 reacties op Islamitisch antisemitisme in België

 1. Pingback: Islamitisch antisemitisme in het land b | Golfbrekers

 2. Roni Thome zegt:

  Mijn aandacht wordt vooral getrokken door de zinnen in Alinea 2, regel 4:
  Hier. LET OP: “Verrast stelden we vast dat er veel meer islamitische scholieren op de scholen zaten dan we verwacht hadden. Op de scholen voor voortgezet onderwijs in Brussel is bijna één op de twee scholieren moslim. Normaal gesproken wordt het aantal moslims onderschat, omdat zij, vaker dan anderen, geen antwoord geven bij enquêtes”.
  Jezus!, Maria! Wordt daar niemand in België wakker? Is niemand van de beleidsmakers bang? Brandt bij niemand, in deze toko, het rode alarmlicht? Als de regering van dat land geen enkel aandacht besteedt aan deze horrorscenario, dan heeft de Belgische bevolking (Vlamingen en Walen) het alle recht om in de broek te poepen van angst!. Men kan het vergelijken met een scenario uit de Tweede Wereldoorlog, waarin tien formaties Stukka’s de Engelse kust bereiken. Men ziet ze al in de verte vliegen en niemand zet de luchtalarm aan… Men denkt dat de Stukka’s zouden wel Sinterklaas cadeautjes voor de Engelse kinderen brengen en geen bommen!… En dan nog hebben wij de EU Imperators in Brussel; waar de volgevreten bobo’s aan de champagne en Kaviaar zitten, ontvangen torenhoge vergoedingen en salarissen (voor niets doen) en genieten van echte ‘Zwitser Leven’ …’La Vie en Rose’!. We are sitting on the top of the world en de rest van Europa mag de tyfus krijgen.

  Het is helemaal niet verwonderlijk dat Moslim jongeren houden niet zo veel van de Joden. Per slot van rekening de Israëlische Joden zijn de enigen in de hele wereld die Moslim durven recht in de ogen te kijken. En als het nodig is, met ze de taal spreken die ze goed verstaan; namelijk door de loop van een geweer. De Israëlische Joden zijn ook de enige dappere volk ter wereld die durft te zeggen dat Allah kan de pot op en naar de hel lopen … Ze hebben hem niet nodig. Ik neem aan dat de Moslims zijn niet zo gecharmeerd van het schilderij ‘Lams God’ van Van Eijck en hun aantal in Gent is wat minder. Gelukkig voor Gent. Dan hebben zeker ook veel minder last van ze. Het is tijd voor Belgie en de rest van west- en noord Europa om de ‘Change’ verkiezingspreuk van Obama te adopteren. maar een ‘Change’ die Europa van het ondergang zal redden.

  Like

 3. Baksteen zegt:

  Hoe hoog is het percentage op nl scholen?
  Is het onderzoek ergens op te vragen?
  Zeer beangstigende resultaten en de politiek slaapt rustig verder.

  Like

  • BertG. zegt:

   Rij langs een school en zie het zelf. Misschien niet in een klein dorpje, alhoewel ik dat inmiddels ook betwijfel. Ik hou het er op dat het niet gek veel anders zal zijn hier in NL.
   Natuurlijk wisten ze allang hoeveel allochtonen er daar op school zitten.
   Maar een beetje verbaasd overkomen is weer een reden voor een uitstel van het probleem. Zo werkt het toch.
   Net doen als of je het niet weet, dan is er ook geen probleem.

   Like

 4. Pingback: Bert Anciaux pleegt cultuurverraad, dus hoogverraad in het kwadraat | E.J. Bron

 5. 'Im zegt:

  moslims hebben héél veel geduld in hun imperialisme en een heel lang geheugen.. knoop dat goed in jullie oren. Dit komt van iemand die deel is van een midden-oosters christelijk volk dat grotendeels is uitgemoord geweest door die mohammedanen!
  Luister maar naar Brigitte Gabriel of Usama Dakdok voor meer uitleg!

  Islam komt niet van salaam maar van istaslama, dat betekent zich overgeven/onderwerpen. Dat is dan ook alles waar ze op uit zijn.

  Ja, walgelijke Joden-haters hebben dat ook over de Joden gezegd in het verleden (en heden..) maar dat was gebaseert op hun ongefundeerde middeleeuwse horrorverhaaltjes die hun stomme kop vervolgens neerpende in o.a. “protocols of zion”, dat is trouwens een bestseller onder moslims! Voor normale mensen is dat al lang historisch onderuit gehaald en gewoon vergif dat niets meer is dan wc papier!

  GROOT VERSCHIL IS DIT = We hebben ontelbare ontegensprekelijke feitelijke historische gebeurtenissen uit de realiteit die ons exact aantonen wat zij keer op keer doen met elk land waar ze gaan!

  * Byzantium was een orthodox christelijke rijk, in een bepaalde tijdspanne hebben de tot islam bekeerde mongool-turken heel de boel veroverd, de lokale bevolking verdreven of doen bekeren en er tot heden vandaag het islamitisch rijk “turkije” van gemaakt.
  * Noord-Afrika was volledig een christelijke & voor-christelijke heiden (het christendom is heidendom met wat titels & namen uit het Evangelie erover gegoten) regio die ook weer na de komst van mohammedanen in grotere getallen volledig werd geïslamiseerd en diegenen die zich verzet hebben, zaten in een terroristenfilmpje zonder camera..
  * India.. vraag het maar aan de hindoe’s, ongeveer 80 miljoen van hen hebben ze uitgemoord.
  * Mijn eigen bevolking, de chaldeeuwse/jacobitische/assyrische christenen waren met miljoenen en door die pedofiel-aanbidders zijn we misschien nog een miljoen of twee op heel de wereld én leven we voornamelijk in het westen waar islam (tot nu toe) niet de meerderheid vormt.
  Wij zijn samen met de Armeense christenen in 1918 door die mohammedanen van ongeveer 3 miljoen christenen naar een half miljoen gegaan!!!

  En hier komt het wezenlijke verschil. De Duistsers hebben toegegeven wat ze gedaan hebben en hebben het goegemaakt door financiële hulp aan Israël te geven.
  Die mohammedanen, turken in dit geval, weigeren tot op de dag van vandaag te herkennen wat ze hebben gedaan en zeggen zelfs dat wij overdrijven of het maar verzinnen!!!

  Zelfs zogezegde “westerse moslims” weigeren te erkennen dat hun voorvaderen massamoordenaars zijn (want de bevolking heeft meegeholpen ons uit te moorden!), zoek maar Cenk Uygur uit Amerika. Hij beweert ex-moslim te zijn maar verdedigt islam constant en weigert toe te geven dat ze een genocide op ons hebben gepleegd! Hoeveel te meer dan diegene die niet op beeld komen en openlijk moslim zijn!

  JULLIE LAATSTE KANS O EUROPA, IS VREDIGE DEPORTATIE VAN DE MOSLIMS EN EEN IMMIGRATIESTOP VAN MOHAMMEDANEN!!!
  Maar a.u.b. wanneer jullie deporteren, maak het duidelijk aan de bevolking dat het probleem specifiek moslims is, niet christenen uit het midden-oosten of Aziaten of Joden, enkel en alleen specifiek moslims moeten eruit!

  Doen jullie dit niet… kiss your countries goodbye zoals Usama Dakdok dat zo mooi zegt.
  Andalusië al vergeten europa?
  Ze zijn met het zwaard Spanje binnengekomen, de boel geïslamiseerd, de plaatselijke bevolking verdreven en uitgemoord én financieël uitgemolken (djizia).
  En de kerst op de taart, de grap van de eeuw is; dat ze dan nog eens de intellectuele ontwikkelingen van de christenen en Joden nemen en achteraf zeggen “dat hebben wij mohammedanen gedaan en dat was onze gouden eeuw” hahaha!
  Geneeskundige werken die werden gekopieërd door Joden en christenen, er zal zelden eens een moslim tussen en die werd dan zelfs verbannen of verbrand omdat hij door zijn brein te gebruiken begon in te gaan tegen het wc-papier genaamd “de koran”.

  En alles wat het bovenstaande artikel zegt is ZO EEN ENORME BEVESTIGING VAN WAT IK HIER GEZEGD HEB!

  DEPORTEER ZE EUROPA VOORDAT ZE JULLIE DEPORTEREN OF HANDEN AFHAKKEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s