Nigel Farage doet het voor

Screenshot_45

Nigel Farage

De CDU-voorzitter Angela Merkel zal vorige vrijdag bezorgd het nieuws uit Groot-Brittannië gelezen hebben: haar ambtscollega David Cameron, die in Londen net zoals de bondskanselier met een liberale coalitiepartner regeert, beleefde bij de Engelse gemeenteraadsverkiezingen een debacle. De EU-kritische United Kingdom Independence Party (UKIP) behaalde met 25% van de stemmen een recordwinst. Conservatieven en Liberaldemocrats leden gevoelige verliezen.

De bondskanselier zal gespannen over Het Kanaal kijken, omdat er sinds drie maanden in Duitsland heel snel een partij formeert, “Alternative für Deutschland” (AfD), die de UKIP zou kunnen gaan nadoen. De UKIP heeft voor haar doorbraak moeten bewijzen over een lange adem te beschikken. In 1993 opgericht door EU-tegenstanders, sloeg de partij voor het eerst goed aan bij de Europese verkiezingen in 2004, waarbij ze 16% van de Britse stemmen behaalde.

De ster van UKIP is Nigel Farage, die met zijn furieuze toespraken in het Europees Parlement al snel cultuskarakter kreeg. Legendarisch zijn z´n woordenwisselingen met de bekrompen huidige parlementsvoorzitter Martin Schulz (SPD). Zijn interventies zijn altijd scherp geformuleerd, doorspekt van sarcasme en humor en gevreesd bij de Brusselse bureaucraten.

“Tijd voor een alternatief”

De Britse Conservatieven hebben heel lang hun best gedaan om de UKIP als een partij van seniele gepensioneerden, doorgeflipte veteranen en populistische idioten belachelijk te maken.

Screenshot_44

Farage, die in 2004 in een interview met de “Junge Freiheit” verklaarde dat het “tijd zou zijn voor een alternatief” tegenover het EU enthousiaste establishment, motiveerde dit in de hem typerende eenvoud: “Omdat wij denken dat Groot-Brittannië niet door enkele bureaus in Brussel, maar door het parlement in Londen geregeerd moet worden.” De EU zou “bureaucratisch, ondemocratisch en corrupt” zijn.

Farage, in een tweede huwelijk getrouwd met een Duitse, zei dat hij “echt medelijden” zou hebben met de landgenoten van zijn vrouw, omdat zij door hun “politieke klasse gewoon dit project “de euro) binnengeleid en daarbij nooit om toestemming gevraagd werden. Maar toen zei hij al vol vermoeden: “Ik vermoed dat op zekere dag de Duitse regering thuis nog heel veel problemen zal krijgen.”

De arrogantie van de Conservatieven heeft plaatsgemaakt voor respect

Cameron wordt door de UKIP voor zich uit gedreven. De aankondiging van de conservatieven tot 2017 een referendum te houden over het verblijf van Groot-Brittannië in de EU bracht geen verlichting, maar een extra impuls aan UKIP. Inmiddels heeft de arrogantie van de Conservatieven plaatsgemaakt voor respect.

Duitse partijoprichters, die de UKIP willen nadoen, zouden er heel goed aan moeten denken dat UKIP pas breedtewerking kreeg, nadat ze haar EU-kritische, economische profiel programmatisch aanvulde met de afwijzing van massa-immigratie en een conservatieve gezinspolitiek.

Screenshot_43

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mitKomm.154+M51768e3991d.0.html

Auteur: Dieter Stein

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Duitsland, EU, EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

27 reacties op Nigel Farage doet het voor

 1. bobzelf zegt:

  God zij dank , voor deze kanjer en uiteraard ook voor onze Geert . .
  Als je deze twee niet had, dan dacht je toch af en toe , dat je gek werd !
  Uren kan en mag ik naar deze Nigel Farage kijken , zou ook verplicht moeten worden bij de Kunduz familie !
  Als iedereen nou een beetje meehelpt !!! , ik stuur om de 2 dagen een email naar de kunduz familie met een Nigel farage filmpje op !!!
  Al is het maar om ze af te zeiken !!!
  Dus misschien kunnen we ze in Den Haag er mee overspoelen !
  Dus zoek iedere keer maar een leuke uit en stuur hem lekker door !
  MAAK ZE MAAR WAKKER !!!

  Like

 2. Jean zegt:

  Het gaat de goede kant op, AfD, UKIP, VB, PVV, FN en nog enkele anderen vormen al een gigantisch blok TEGEN die EU misdadigers. NOOIT mogen wij onze eigen nationaliteit verloochenen, wij zullen de verraders van onze nationaliteit én cultuur behandelen zoals we barbaren zullen behandelen nl. met de grootste minachting en met enorm afschuw.
  De schijnheilige Drievuldigheid, Barosso, Schultz, vanRAMPuy moeten verdreven en bestreden worden ‘met alle middelen’ om even de woorden van een Leuvense rat te gebruiken.

  Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  Bericht aan Geert Wilders en Martin Bosma:

  Perfect! Vorm een alliantie met Filip DeWinter, Marie Lepen en Nigel Farrage! Wie weet kunnen JULLIE al die idioten inclusief de islammers uit onze landen verjagen!

  Grtz, Scarlatti

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Je bedoelt, neem ik aan, MARINE le Pen, Scarlatti?
  Vader Jean MARIE is intussen met welverdiende rust. (En eerlijk gezegd geloof ik wel, dat dit een hele verbetering is voor het FN.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Helaas tot mijn spijt kom ik meer internet berichten tegen van Filip DeWinter, Marie Le Pen en Nigel Farrage dan van Geert Wilders en Martin Bosma. Ik kan er niks aan doen maar het is niet anders. Ik begin me langzamer hand toch wel iets af te vragen hierover.
  Kan wel de hele tijd roepen, lang leve de PVV en Geert gaat ons reden maar je moet toch ook wel een beetje reëel zijn hierin. Denk ik……………………… WAAROM HOOR IK NIKS!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @BertG. 21.06u. Ik snap ergens wel wat je bedoelt, Bert, maar toch vraag ik je: Wàt zou je dan precies willen horen?
   Wilders’plannen zijn pas een paar weken oud. We weten dat hij intussen met Marine Le Pen heeft gesproken; hij zal op termijn ook nog met de anderen gaan praten….Wanneer, dat hebben wij niet in de hand en hijzelf ook niet helemaal, kan ik me voorstellen. In GB staat Nigel Farage op dit moment ‘in the picture’ maar dàt is weer vanwege die verkiezingen daar. Die zijn hier nu niet. Je vindt het te stil en dat ben ik met je eens, maar doen de andere partijen dan iets? Waar is de SP die onder leiding van Marijnissen altijd een nogal grote mond had? Waar zijn momenteel de schreeuwlelijken van Groenlinks? Ik vrees dat het over de gehele linie momenteel een stille periode is, ook voor Geert. En hij heeft dan de afgelopen weken nog zijn plannen aangekondigd, van alle anderen hoor je niets, nothing, nichts, rien, niente. Misschien zou je eerst nog eens kunnen formuleren, WAT je precies zou willen horen….?

   Like

   • bertgitaar zegt:

    Ik begrijp heel goed dat de media nu eenmaal weinig zal vermelden over Geert.
    En wat die andere partijen vinden….. het zal allemaal wel. Daar heb ik mijn keuze niet op gemaakt.
    Ik hoor alleen plannen over z’n speeches en waar ie in andere landen allemaal druk, druk ,druk mee bezig is. Ik woon in NL. Daar wil ik wat over horen en niet hoe ze het in GB aanpakken of elders. Ik heb een NL partij gestemd om belangen in NL te behartigen en niet hoe ze het in de rest van de wereld allemaal gaan aanpakken.
    Ik hoor alleen andere partijen en hoe ze boel nog meer naar ze moer willen helpen maar NOOIT een echte kritische noot van de PVV. Bestaan ze eigenlijk nog wel?
    Op mails wordt nooit gereageerd dus daar zal ik ook geen reactie op krijgen.

    Like

   • louis-portugal zegt:

    Nada

    Like

 6. Fred zegt:

  Wilders is een schaap.
  Moe en uitgeblust. Tot niets meer in staat.
  En Bosman? Hij staat ernaast en hij kijkt ernaar.
  Beide verworden tot sulletjes waar niemand nog hoop van kan koesteren.
  Arm Nederland, we zijn totaal verloren.
  De enige die ons nog zou kunnen redden is Nigel.
  De eenoog in het land der blinden.

  Like

 7. Scarlatti Bombatti zegt:

  ONZIN Fred! Ik vind t zelfs knap BELEDIGEND wat je denkt te moeten zeggen! Geert is een bijzonder staatsman en geeft keer op keer blijk van zijn inzicht en ook dàt zal nu weer kome,n!
  Jouw soort reactie doet me denken aan ‘de beste stuurman staat aan wal’! Sorry maar ik kàn niet anders dan zeggen SHAME ON YOU!

  Like

  • BertG. zegt:

   ONZIN Fred? Het is in ieder geval een eerlijke mening. Of je het er mee eens bent is wat anders.
   En die blijken van inzicht, die kennen we nu wel maar nu een gevolg/vervolg hiervan.
   Op die inzichten heb ik gestemd en toen werd het plots stil.
   In dat geval ben ik ook een van de stuurmannen aan wal maar ik ben dan ook geen partij begonnen met alle ambities erbij.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Scarlatti Bombatti 22.48u. Precies! En ik vraag het nog eens: Van wie hoor je op dit moment eigenlijk WEL wat?!
   Iedereen lijkt op het ogenblik wel gek van Nigel Farage! Ik zeg het nog eens: Die man heeft geluk met zijn VERKIEZIGSOVERWINNING! Dat zet hem toevallig in the picture! En trouwens, we zullen het toch echt moeten rooien met Wilders. En verlies niet uit het oog, dat hij tot nu toe meer heeft gedaan dan welke politicus dan ook. Die ontmoeting met Marine le Pen was ZIJN initiatief, hoor, voor zover ik weet. Niet het hare. Maar ze heeft toch maar toegestemd. Geef die man nou de tijd; hij is en blijft het beste wat we hebben! We mogen blij zijn, DAT we hem hebben.

   Like

   • BertG. zegt:

    “En verlies niet uit het oog, dat hij tot nu toe meer heeft gedaan dan welke politicus dan ook.”
    En hier ben ik dan wel reuze benieuwd naar. Het moet dan toch ook geen probleem opleveren om met wat voorbeelden te kunnen komen.

    Alle grenzen staan nog steeds open, bejaarde liggen nog steeds dagelijks veel te lang in een luier, de BTW is flink verhoogd, straffen zijn er nauwelijks, huren gaan omhoog, lonen en pensioenen omlaag.
    En zo kan deze hele pagina vullen met voorbeelden die ik liever niet had gegeven.
    Vanaf dag 1 dat ze bestonden heb ik PVV gestemd en geef ‘m nog steeds alle tijd en het voordeel van de twijfel.

    Like

 8. BertG. zegt:

  Die ontmoeting met Marine le Pen was ZIJN initiatief, hoor, voor zover ik weet. Niet het hare.
  Zei is bezig met Frankrijk. Wat precies de bedoeling ook is.
  Blijkbaar had Geert tijd over om zich met andere landen zich bezig te houden i.p.v. NL
  Anders had ik wel le Pen gestemd.
  En ik hoef van andere niets te horen, daar is niet mijn keuze niet op gevallen.
  Ik wil ‘m tekeer horen gaan tegen Mark en Diederik. Meer niet. Is dat onredelijk als PVV stemmer.

  Like

 9. Niek Verheyen zegt:

  Vergeet niet dat Geert Wilders en de PVV momenteel te lijden hebben onder een bijna volledig boycot door de MSM. Die gesjeesde Iranier met volledig Nederlandse naam heeft meer zendtijd gekregen dan de hele PVV in de voorafgaande maand. It’s a bloody shame!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Niek Verheyen 00.33. uur. En dat is absoluut waar!

  Like

 11. bobzelf zegt:

  Hallo hopelijk beste vrienden , laten we nou de ENIGE KEREL MET EEN RUGGENGRAAT GEWOON lekker stevig BLIJVEN STEUNEN !!!!!!!!!!!!!!.
  want wat ik nu lees , dat Geert NIKS doet ???
  Zijn we met zijn allen al een keer op het Malieveld geweest ??, de Brienenoord dicht gegooit ? het Torentje van de buiten wereld afgesloten ???, een spandoek gemaakt ?? , laat staan een spandoek omhooggehouden ?? , in Uw woonplaats om de markt gestaan met datzelfde spandoek ???? bent U allen al 1 !!!! keer met je reet uit die computerstoel geweest ??
  Ja , toen je mocht gaan stemmen !!!
  Was dat de laatste keer ??
  Zoek dan voorlopig effe de oorzaak bij jezelf , dat ER NIETS IN DE KRANT STAAT !!!
  GOOI MORGEN MET ZIJN ALLEN EEN MOLOTOV COCKTAIL OP HET BINNENHOF , DAN HEB JE EN KRIJG JE NIEUWS !!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Bobzelf 8.44u. Zo is het maar net! AMEN!

   Like

  • BertG. zegt:

   Ja, dat zal de PVV zeker punten gaan opleveren.
   Als alle PVV stemmers naar Den Haag gaan om molotov cocktail te gaan gooien om de krant te halen en nieuws te maken.
   Precies waar ze op zitten te wachten om dat vooroordeel bevestigd te zien dat PVV’ers uit agressief en gewelddadig tuig bestaat. Laat het maar dat ze gelijk hebben dan.
   Lijkt mij nou niet de ideale oplossing om dit met agressie op te lossen.
   En met ze alle op het malieveld gaan staan om wat te protesteren of elders heeft nog nooit iets opgeleverd behalve een gezellige dag.

   Like

 12. bobzelf zegt:

  dus beste bert , blijf dan lekker in je luie stoel zitten en commentaar leveren op de enige, ik herhaal de enige met lef en fut in zijn donder !!!
  Al in Athene geweest ??? daar gooien ze wel hoor !! , daar trekken ze de kop van je romp als je in de regering zit en boodschappen gaat doen .!!
  Daar gooien ze wel hoor , maar je zit waarschijnlijk te wachten , dat de grieken , de spanjaarden etc , de PLEURIS uit laten breken .
  Volgens mij, ben je er zo een die op een verjaardag nog niet durft te vertellen dat je PVV gestemd hebt , ?????
  iK HEB ZE OOK HOOR IN MIIJN KENNISSEN KRING !!!
  Krijg je soms het idee , dat Rutte c.s. deze stukjes ook leest , NEE TOCH !!! , nou die lul denkt nog steeds omdat er niemand protesteert , dat hij goed bezig is !!
  Slaap maar lekker door !!! , niet helpen , geen emails naar de regeringspartijen , niet naar buiten met je spandoek !!!
  Kan je later altijd nog “DIE LUL van WILDERS”, die er ook niks aan deed , DE SCHULD GEVEN !

  Like

 13. BertG. zegt:

  Beste bob,
  Je hebt helemaal gelijk. Ik heb me schromelijk vergist.
  De PVV is juist verschrikkelijk actief bezig. Ik kan niet zeggen of beweren dat er geen acties zijn.
  Wij moeten hier alle toch heel blij van worden van deze heugelijke stap.
  Wie zou het anders moeten doen of ze nek uitsteken voor zo´n nobel doel.
  http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2013/05/pvv_steunt_blanke_staat.html

  En sla de rest van alle reacties die ik ooit geplaatst heb er nog eens op terug voordat je een nogal uitgesproken mening over mij los laat. Ik neem het je niet eens kwalijk.
  Tot nog toe ben ik nog niet persoonlijk geweest dus nu ook niet.

  Like

 14. bobzelf zegt:

  Nou als ik die andere reacties nakijk , krijg ik inderdaad een andere indruk van je !
  Maar dan zit je toch op de verkeerde site te klojoen , want mensen die op sites als deze moeten gaan zitten stoken , worden gewoon door brussel gestuurd !
  Dus ga Pinokkio maar vertellen dat het niet werkt !
  Kijk dus als Geert Wilders regelmatig met Nigel Farage praat , is Nigel ook een eng mannetje ???
  Ga het maar weer lekker bij het / de NRC proberen , met al die doorgesnoven D’66ers .

  Like

  • BertG. zegt:

   Hou het op die andere indruk.
   Ik loop alleen wat minder hard met iedereen ze mening mee te schreeuwen.
   Ik heb een nogal en een vooral kritische eigen mening.
   En zullen we het hier bij laten. Ben blij dat je even terug gebladderd hebt in reacties.

   Like

 15. bobzelf zegt:

  Okiedokie , nou uiteraard mag en moet dat eigenlijk ook , kijk het gaat mij ook VEEEEEEEEL te langzaam , maar dat kunnen we Geert Wilders niet kwalijk nemen !
  Het probleem is / zit bij onze LANDVERRADERS IN DE REGERING , de Rutte , pechthold figuren , die met onze BEA een daagie meegeweest zijn naar de BILDERBERG MEETING , DIE MOETEN ZE MORGEN AL OPHANGEN en natuurlijk daar als ver voor, de Balkenendes , de Zalmen , De Kok figuren , de Lubbers figuren , de ECB= Duisenberg etc .
  MAAR MET EEN JAAR OF 3 VERGELEKEN , gaat het de laatste tijd stukken beter , en gelukkig komen de protesten niet meer alleen van Nigel Farage vandaan !!
  Dus laten we allemaal tesamen , blijven stoken , en ik weet zeker dat het helpt !
  Kan je in ieder geval jezelf ’s morgens recht in de spiegel aankijken , zonder je te schamen !
  gegroet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s