Stephen Hawking boycot conferentie in Israël

Screenshot_48

De wellicht belangrijkste natuurkundige aller tijden, Stephen Hawking, is een eigenmachtige hypocriet, zegt “The Guardian”. Want enerzijds boycot hij een conferentie in Israël, omdat Israël – ja, waarom eigenlijk? Een goede reden heeft hij namelijk niet. Integendeel: zoals blijkt uit het artikel in “The Guardian” is de zwaar gehandicapte Hawking zelfs afhankelijk van hightech uit Israël, waarmee hij communiceert en zonder welke hij überhaupt Israël niet bekritiseren kon.

Dankbaarheid ziet er anders uit! En de wereld heeft echt redenen genoeg om Israël als bron van technische vooruitgang dankbaar te zijn. Niet toevallig zitten de ontwikkelingsafdelingen van wereldmarktleiders op ICT-gebied, die hun zetel in de VS hebben, niet in Silicon Valley, maar in Haifa en omgeving.

We willen daarom graag van de gelegenheid gebruikmaken om op een geniaal boek over dit geniale land met zijn geniale volk te wijzen: startupnationbook.com. Wie daarna als ondernemer de indruk heeft: ik zou zaken moeten doen met Israël, omdat Israël nog een grote toekomst heeft, raden wij de bilaterale economische vereniging DIW aan. Daar ligt niet alleen waardevolle informatie opgeslagen, maar ook tientallen jaren praktische ervaring.

De DIW is een schatkamer van solide kennis, van beproefde praktijk en uitstekende relaties. En Israël is een land dat vele concurrenten ver achter zich laat, o.a. de complete Arabisch-islamitische wereld.

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/05/stephen-hawking-boykottiert-konferenz-in-israel/#more-323721

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Israël. Bookmark de permalink .

24 reacties op Stephen Hawking boycot conferentie in Israël

 1. Zo heb ik gereageerd in de Times of Israel op bovenstaand artikel: “His whole computer-based communication system runs on a chip designed by Israel’s Intel team. I suggest that if he truly wants to pull out of Israel, he should also pull out his Intel Core i7 from his tablet.”.

  Soortgelijke tekst heb ik ook in Trouw geplaatst met wat extra’s ze hebben het geweigerd om te plaatsen. Terwijl ik wel moet lezen dat men Israel wil vernietigen in de reacties.

  Like

 2. ‘En Israël is een land dat vele concurrenten ver achter zich laat, o.a. de complete Arabisch-islamitische wereld.’

  Ja kunst zeg, de complete Arabisch-islamitische wereld! Begrijp me niet verkeerd hoor, maar dat lukt zelfs Nederland nog na 40 jaar sociaalliberale ellende.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Stephen Hawkins altijd bewonderd om zijn natuur fysische inzichten. Je vraagt je af waar al de Israël haat vandaan komt. Iedereen die afgaat op de echte historische feiten zowel de oude als de moderne kan onmogelijk een Israël hater zijn. Althans in mijn opinie. Je hoeft het niet altijd met Israël eens te zijn maar aan het Midden Oosten conflict zit ook een morele aspect. Aan een kant zie je notoire politieke misdadigers die niet terugdeinzen hun eigen volk te misbruiken te manipuleren en in kampen vast te houden en aan de andere zie je een natie die onder dagelijks spervuur van haat en fysiek raket vuur tracht welvaart, welzijn en rechtvaardigheid voor alle partijen te creëren. Voor mij in elk geval niet lastig te kiezen waar mijn hart en sympathie naar toe gaat. Hoog intellect en minimale moraliteit behoeven zoals blijkt niet altijd samen te gaan.

  Like

 4. Fred zegt:

  Ik vraag mij af waar deze zeer gewaardeerde natuurkundige nog meer de plank heeft misgeslagen.
  Qua Israël is zijn zogenaamde genialiteit voor mij tot het absolute nulpunt gedaald.
  Ik vind dat toch jammer.

  Like

 5. Elvi zegt:

  Het is niet normaal dat een persoon, schijnbaar zo intelligent, zich zo heeft laten indoctrineren. Wat kan het anders zijn?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Elvi 22.28u. “Schijnbaar”zo intelligent? Ik denk dat U aan zijn intelligentie niet hoeft te twijfelen. Ook intelligente personen laten zich indoctrineren. Door wie en op welke manier, daar komen we in dit verband zo snel niet achter. Maar ik vermoed sterk dat het met een sociaal isolement te maken heeft. En met een wrok. Zich op de één of andere manier niet begrepen voelen. Nu hoor ik de goegemeente al in koor roepen: Maar hij heeft zich als natuurkundige toch zo schitterend kunnen ontplooien! Ja, dat is waar. Maar vergeet niet dat deze man fysiek verder erg weinig kan. Wie weet wat hij allemaal nog meer gewild had. Wie weet, hoe buitengesloten hij zich af en toe voelt. En als hij dan in contact komt met iemand, of misschien een groep, die hem lijkt te accepteren zoals hij is, (wat voor hem natuurlijk onvoorstelbaar belangrijk is) maar die hem tegelijkertijd bepaalde ideeën influistert….tja……
   Ik weet het verder niet, hoor; het zou kunnen.

   Like

   • Elvi zegt:

    Jeetje, wat jij nu doet is dit vergoelijken, net zoals moslims vergoelijkt worden. De man is incapabel dus worden hem dingen ingefluisterd en heeft hij een hekel aan Israël?

    Dat is geen onderbouwde verklaring. Het snijdt geen hout. Er moet een betere verklaring zijn. Maar waarschijnlijk komen we daar alleen maar achter door hem zelf te vragen.

    Like

   • Ik denk dat dat ook wel zal gebeuren dat iemand hem zal vragen van het waarom. En hij zal met een verdomd goed antwoordt moeten komen. Het blijkt ook dat hij steeds naar Israel moet om zich daar te laten behandelen. Ik ben benieuwd of dat hij daar ook niet meer naar toe gaat. Misschien kunnen de Palestijnen hem behandelen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Elvi, Je bent me net voor.
    Niet meer dan veronderstellingen en zelf bedachte aannames zijn dit op niets gebaseerd.
    En hoe de man ze tijd door brengt en in welk druk gezelschap? Weet jij het?

    Like

 6. louis-portugal zegt:

  Misschien is hij toch niet zo GROOT als enkelen denken???

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Ik vergoelijk niets. Ik weet het ook net zo min als jij. Maar ik weet wel dat iemand zich in een bepaalde situatie door iedereen vreselijk in de steek gelaten kan voelen en een wrok ontwikkelt, waar niemand iets van begrijpt. Ik zeg niet dat dat redelijk is, verre van zelfs. Maar ik weet wel dat zoiets bestaat.
  En met het vergoelijken van moslims, wat veel mensen inderdaad doen, heeft dat helemaal niets te maken. Trouwens, moslim zijn is misschien niet helemààl een keuze, maar een ernstige beperking hebben is dat helemaal níet.
  Twee woorden die van plaats verwisseld zijn, maar het verschil is hemelsbreed.
  Denk daar maar eens over na.

  Like

  • Elvi zegt:

   Beste Theresa, ik hoop dat jij begrijpt dat je net zo reageert als onze geweldige politici. Het omarmen van de zieligheidsindustrie. Dat verklaart alle antisemitisme.

   Dit is niet om je te plagen. Ik meen dit bloedserieus. Het antwoord op het waarom van antisemitisme is niet eenvoudig te verklaren.
   Ik ben dus oprecht benieuwd naar het waarom bij deze hooggeleerde natuurkundige.
   Mogelijk heeft Jacob gelijk en zal het hem gevraagd worden, maar ik ben bang van niet. Het wordt, zoals gewoonlijk, weer gebruikt om anti Israël reclame te maken. De dieper liggende reden zullen we waarschijnlijk niet te horen krijgen.

   Maar ik ben er onmiddellijk voorstander van om deze man voor zijn verzorging over te dragen aan de Palestijnen, of aan welk Arabisch land dan ook!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Elvi 3.33u En dat heb jij mij op mijn beurt verkeerd begrepen, beste Elvi , want wat ik ook doe, ik omarm zéker geen zieligheidsindustrie. Dat heb ik nooit gedaan.
    Ik weet als geen ander dat NIEMAND geholpen is met MEDELIJDEN. En ik weet waarover ik het heb, geloof me. Ik zeg er slechts dit over: Als je weet, hoeveel tijd er, relatief gesproken, gaat zitten in de stukjes, die ik hier intik besef je hopelijk genoeg.
    Het is bij mij niet zo als bij Stephen Hawking: Ik kan lopen, praten -als dat bij hem ook een punt mocht zijn- ik kan me goed redden zonder een enkele hulpinstantie en mijn uiterlijke kenmerken zijn normaal. Alleen de manier van bewegen valt, geloof ik, regelmatig op en ik schiet tekort in alles wat normale handigheid vereist. -zoals typen dus. Ik ben getrouwd geweest -man overleden- en heb twee kinderen. Ik mag, alles bij elkaar, blij zijn, dat ik niet mankeer, wat hij mankeert. Maar dat is NIET hetzelfde als de ‘zieligheidsindustrie’omarmen! Overigens ben ik hiermee uitgepraat over mezelf, want voor mijn functioneren op de site is dat totaal niet relevant.
    Houd het maar op datgene wat we allemaal al geconstateerd hebben: Wie zijn beweegredenen wil weten, moet dat aan hemzelf vragen. Het is een volwaardig MENS.
    En 9oprecht) begrip hebben voor iemands positie is NIET hetzelfde als MEDELIJDEN.

    Like

 8. delamontagne zegt:

  Ik kwam er afgelopen dagen achter dat er in Dubai/Abu dabi een geheel nieuw “Desalination Plant” gebouwd gaat worden, die gebruik maakt van technology uit Israel. Verder uitgewerkt en verfijnd door Professor Oren van de Ben-Gurion University.

  In Israel wordt momenteel een Desalination installation gebouwd door een joint venture van Veolia ( een Frans drinkwater-bedrijf die hier in Fr ons drinkwater verzorgt ) en een Israelische Co., In die UAE zal het natuurlijk niet samen zijn met die Israeliers…………….
  Vind ik toch wel grappig dat die arabs daar dus over een poosje water gaan gebruiken, verkregen uit zeewater, met een procede bedacht door een Israelier.
  Denk niet dat de boven-hen-gestelden het aan de arabische jan-met-de-pet (sorry =keffiyeh ) zullen vertellen.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Als een wetenschapper zonder einige bewijs iets beweert, dan loop hij voor de muziek uit.en zijn zijn thesen ongeloof waardig.

  Like

 10. 2Crazy2bTrue zegt:

  Is Hawking een groot geleerde? Wat hij doet is een gangbare wetenschap populariseren en daarbij wordt hij flink geholpen door zijn handicap. Daar heeft hij volgens mij de extra aandacht en crediet aan te danken. Ook ik heb bewondering voor zijn enorme doorzettingsvermogen. Maar mij is niets bekend over veranderde wetenschappelijke inzichten door bijdragen van Hawking. De politieke inzichten van Hawking zijn echter buitengewoon tereurstellend. Mogelijk dat hij intellectueel wat wordt overschat.

  Als iemand wat kan vertellen over zijn unieke bijdragen binnen de astronomie, verneem ik daar graag van.

  Like

 11. s breget zegt:

  Dis soort gezichts uitdrukking heb ik vaker gezien n.m in 40/45.

  Like

 12. Julien Weverbergh zegt:

  Volgens Le Monde hebben Palestijnse uiversiteiten op de weigering aangedrongen.J. Weverbergh

  Like

 13. Joop Klepzeiker zegt:

  Geniale idioot.

  Like

 14. henk schroemges zegt:

  Wanneer waar en hoe heeft Hawkins een conferentie geboycot?
  Wie zegt dat en wie was erbij en wat was de aanleiding?

  Geloof niets van dit hele verhaal.

  Like

 15. Gerard zegt:

  Zijn de zombies al aanwezig om de normale samenleving te vergiftigen, Quote: De wellicht belangrijkste natuurkundige aller tijden, Stephen Hawking. Dit moet een geintje zijn, want laten WE even wachten tot de dag des oordeels.

  Like

 16. Jan zegt:

  Niemand minder dan de antisemiet Chomsky haalde Hawking over Israël te boycotten.
  Mag dan zo zijn, maar iemand die van zichzelf meent intelligent te zijn van hem verwacht ik zelfstandig nadenken. Hawking blijft een lul.

  Noam Chomsky was behind lobby to get Stephen Hawking to boycott Israel conference
  Chomsky, who has backed “boycott and divestment of firms that are carrying out operations in the occupied territories”, agreed to add his considerable weight to the pressure on Hawking after email correspondence with the British Committee for the Universities of Palestine campaign group.
  http://www.rawstory.com/rs/2013/05/10/noam-chomsky-was-behind-lobby-to-get-stephen-hawking-to-boycott-israel-conference/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s