Britse ex-minister van Financiën voor uittreding uit de EU

Screenshot_18

Nigel Lawson

De woelige gebeurtenissen in de EU leiden ertoe dat steeds meer politici afscheid willen nemen van dit project. Nu spreekt Nigel Lawson, minister van Financiën tussen 1983 en 1989 onder de conservatieve minister-president Margaret Thatcher in Groot-Brittannië, zich uit voor een uittreding van zijn geboorteland uit de EU. In een gastbijdrage voor het dagblad “The Times” plaatst  het conservatieve lid van het Britse Hogerhuis Lawson grote vraagtekens bij de economische voordelen van het EU-lidmaatschap van Groot-Brittannië. Door de EU zouden de kosten voor Groot-Brittannië veel groter zijn dan de baten.

Conservatieve Lawson ziet in de EU een “bureaucratiemonster”

Lawson beschouwt de EU als een “bureaucratiemonster” dat zich steeds verder uitbreidt. Met een uittreding uit de EU ziet de conservatieve financiële expert alleen maar voordelen voor de Britse economie. Een uittreding zou de Britten in ieder geval van een Europese superstaat kunnen redden.

Met zijn kritiek staat het lid van het Hogerhuis Lawson al lang niet meer alleen. Ook de huidige minister-president David Cameron werkt aan een plan B voor de toekomst van Groot-Brittannië zonder EU-lidmaatschap. Tot 2017 wil Cameron de Britten laten stemmen over een verder verblijf in de EU of een uittreding – en hiervan tegelijkertijd gebruikmaken als pressiemiddel voor onderhandelingen met de EU in Brussel over een verder gaande speciale status. De conservatieven worden daarbij voortgedreven door de steeds succesvollere United Kingdom Independence Party (UKIP) van Nigel Farage, die onlangs bij regionale verkiezingen een grote winst kon behalen.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0012696-Britischer-Ex-Finanzminister-f-r-Austritt-aus-der-Europ-ischen-Union

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

15 reacties op Britse ex-minister van Financiën voor uittreding uit de EU

 1. bobzelf zegt:

  Kijk als u allen even de moeite neemt , net als ik , dan ligt dit heerlijke epistel tussen nu en 5 minuten op de websites van alle regeringspartijen , !!!
  Overspoel ze er mee !!! , ze kunnen toch dit geweldige nieuws NIET IEDERE KEER
  ONTKENNEN !!! , ZO GAAT TIE WEER . !!!
  P.v.d.Armoede , CDA . D66 , VVD , SGP , PVV ( ziet Geert ook , nog effe dat toe niet alleen staat ) PVDD , ChristenUnie , SP !!!
  Kijk zelfs als ze deze emails iedere keer in de vuilnisbak pletteren , zal er toch wel af en toe zo’n LANDVERRADER een keer stiekem kijken ????
  Gaan met die banaan , hoppa , GEERT FOR PRESIDENT !!!!!!!!!!!!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Hoor je het ook weer eens van een ander. Alleen ben ik bang, dat er slechts mondjesmaat zal worden geluisterd naar een gepensionéérde minister.

  Like

 3. Anneke zegt:

  Minister-Af en dan ineens met een andere tong spreken. Dit proces zie je overal ter wereld….Het beleid dat men jaren voerde, deugt ineens niet meer. Denk nu aan Frits Bolkenstein; destijds een overtuigt €urofiel en groot fan van Brussel, maar nu spreekt ook hij met een andere tong!!!/!!!
  “De oude zat natuurlijk vol blaren, is gaan zweren…..”

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Bobzelf 16.14. uur. Helemaal mee eens! Uit deze waanzinnige EUSSR, en wel als een haas!

  Like

 5. Jean zegt:

  Bij steeds meer personen gaat eindelijk het licht schijnen. Weliswaar te laat maar er is licht.
  Dat hele EU gedrocht is gewoon een speeltuin waar onbekwame uitgerangeerde nietsnutten aan decadente zakkenvullerij doen, voorop de schijnheilige Drievuldigheid vanRAMPuy, Barosso en Schultz.
  Drie levensgevaarlijke zakkenvullers die geholpen worden door een stelletje onbetrouwbare huichelaars van het niveau deklucht & pinokkio met de leugenaarstotem.
  Voor het welzijn van “de Europeanen” is het noodzakelijk dat we dat gedrocht zo snel mogelijk definitief opdoeken en die zakkenvullende verraders van onze westerse beschaving, cultuur en identiteit voor een rechtbank slepen, niet voor die onbetrouwbare Europese rechtbank want dat is toch maar gevuld met jaknikkers en meelopers, een walgelijk zootje onbetrouwbare na de mond praters.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Naast alle andere EU ellende zoals: verlies soevereiniteit, verlies democratie, financiële en economische rampspoed, massa emigratie en massa criminaliteit lijkt mij de bestuurlijke corruptie op zich al genoeg rede snel te stoppen met de ideologische EU waanzin.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3404932/2013/03/06/Europa-verliest-jaarlijks-120-miljard-euro-door-corruptie.dhtml

  Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Klein puntje ! : ex minister !!!!!!

  Like

 8. Avidia zegt:

  De EU is een plan die al vele jaren terug is gepland achter onze rug om. Plotseling moesten we lid worden van de EU, stemmen werd naast hun neer gelegd, het was er en het blijft er. Reken er maar op dat er achter onze ruggen om valse spelletjes gespeeld worden, reken er maar op dat er nog veel meer speeltjes uit de EU tevoorschijn komen. Reken er maar op dat Uw bankrekening tot de laatste cent geplunderd zal worden. Reken er maar op dat je NIETS meer in te brengen hebt, alles is in kannen en kruiken, we zitten in een oorlog tegen de EU, in een oorlog heb je ook niets te vertellen, een oorlog wordt boven je hoofd uitgevochten, alleen hier geven onze “gekozen” parlementariërs onze stem weg aan de EU. Alles met voorbedachte rade, reken daar maar op! We zijn met huid en haar verkocht aan het gedrocht de EU.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Ik ben het helemaal met julie eens. Duuuuuuuuuuuuus uit de EU!!!

  Like

 10. Jean zegt:

  Wij ‘Europeanen’ , Nederlanders, Belgen, Duitsers, Oostenrijkers, Noren, Zweden, Finnen, enz. enz. MOETEN en ZULLEN ons verzetten tegen die despoten van dat EU gedrocht, wij laten ons niet dicteren door een vulgaire dictatuur waarin het eigen profitariaat het handelsmerk is.
  Onze strijd zal uitmonden in de totale vernietiging van die 55.000 parasieten, deze vernietiging zal niet gebeuren via geweld, het handelsmerk van die geïmporteerde barbaren, die vernietiging zal gebeuren op een zeer slimme manier nl. alle aanhangers van dat misdadig systeem zullen OVERAL geweerd worden, wij zullen nergens die huichelaars in betrekken enkel wegjagen en ze steeds eraan herinneren dat het toch maar ordinaire landverraders zijn van zeer laag allooi, een zootje waar wij niets mee willen te maken hebben noch via werkzaamheden noch via vriendenkringen, nergens willen wij die lafaards tegenkomen.
  In mei 2014 kunnen wij in België al onze keuze bekend maken en die zal vernietigend zijn voor dat EU gedrocht, voor ons is ONZE identiteit ONZE nationaliteit en ONZE westerse cultuur en beschaving primerend daar hoort profitariaat en barbarij niet in thuis en zal er ook nooit in thuishoren.
  Vergeet het aub nooit:
  “Religie, monarchie én corrupte politici zijn de ondergang van de Democratie”.

  Like

  • bobzelf zegt:

   Nou , dit zou een perfect plan kunnen worden , laten we dit voorstel maar ronbdbazuinen !!!!
   Geert Wilders en Nigel de leiders in brussel ?????
   Dat zou nou eens echt gaaf zijn !!
   Alleen het idee al , is GENIAAL !!!!

   Like

 11. Henny Clemens zegt:

  bobzelf@ Jean@
  Kijk dat is passie zo zien wij het graag.
  Alleen er is volgens mij maar één manier dit ten uitvoer te brengen,allen stemmen op de PVV!
  En in Belgié op Vlaams Belang.

  Like

 12. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Opvallend dat deze mensen nu ineens uit de kast komen met hun visie nadat Nigel Farage van de UKIP in heel de UK een verpletterende overwinning heeft geboekt bij de landelijke gemeente-verkiezingen. Ineens kunnen ze ook in het Britse Parlement niet meer om hem heen en/of belachelijk maken. Ook bij Cammeron dringt het nu door dat het Engelse volk het meer dan genoeg begint te krijgen van de bemoeienissen van Brussel en financieel overal voor op moet draaien. Feitelijk hoop ik erop dat Wilders met Nigel zou moeten samenwerken dat zou verpletterend nieuws worden voor al die van Rompuytjes in Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s