Het onbekende DDR-leven van de bondskanselier (+ update)

Screenshot_10

Wie is bondskanselier Angela Merkel (58) in werkelijkheid? Een nieuw boek van de journalisten Ralf Georg Reuth (BILD) en Günther Lachmann (WELT) houdt zich bezig met Angela Merkels tijd in de DDR, haar jeugd en loopbaan.

Conclusie van het boek: HET BEELD DAT WE VAN ANGELA MERKEL HEBBEN IS ONVOLLEDIG!

Wat is er nieuw aan dit boek?

“We kunnen bewijzen dat Angela Merkel dichterbij het DDR-systeem stond dan tot nu toe bekend was. Tijdens haar werk aan de Academie van Wetenschappen van de DDR was ze een functionaris op haar instituut, bijvoorbeeld vanaf 1981 als FDJ-secretaris voor agitatie en propaganda, wat zij tot op de dag van vandaag ontkent. Bovendien zat ze in de leiding van de bedrijfsvakbond.”

In het boek wordt Angela Merkel een “hervormingscommuniste” genoemd. Wat wordt daarmee bedoeld?

“Angela Merkel kwam niet, zoals zij nu doet voorkomen, in december 1989 als een dwarse nieuweling in de politiek, maar was al veel eerder actief in de beweging ´Demokratische Aufbruch´. Destijds zette ze zich niet in voor de hereniging , maar voor een ´democratisch socialisme´ in een zelfstandige DDR.”

Heeft de bondskanselier haar levensloop achteraf verfraaid?

“Er bestaat in ieder geval het vermoeden dat Angela Merkels eerste leven in de DDR achteraf in overeenstemming gebracht moest worden met de verwachtingen van de christendemocratische aanhang.”

Slechts 15 maanden na de val van de Berlijnse Muur was Angela Merkel minister, korte tijd daarna vicevoorzitter van de CDU. Hoe kwam het tot deze snelle promotie?

Screenshot_11“Dat heeft verschillende redenen. Zeer zeker speelden de politieke omstandigheden in de tijd van de ommekeer een rol. Beslissend echter waren Merkels´ promotors.”

Wie waren destijds Merkels promotors?

“Dat was eerst Wolfgang Schnur, destijds chef van de hervormingspartij “Demokratische Aufbruch”, en later de laatste DDR-regeringschef Lothar de Maizière van de Oost-CDU. Beide stonden bij de Stasi overigens te boek als ´inoffiziele Mitarbeiter´ (IM).”

Waarop is uw kennis gebaseerd?

“We hebben in jarenlang onderzoek tot nu toe ontoegankelijke documenten, gedeeltelijk uit privébezit, verzameld. Bovendien hebben we met getuigen uit die tijd gesproken, die tot nu toe gezwegen hadden.”

Wat zegt de bondskanselier?

“Dat wilden we natuurlijk van haar weten. Maar Angela Merkel liet ons via haar regeringswoordvoerder weten dat ze geen tijd zou hebben onze vragen te beantwoorden.”

Waarom verschijnt het boek uitgerekend in het jaar van de parlementsverkiezingen?

“Heel simpel. Omdat het na heel lang werken nu af is.”

Update:

http://www.welt.de/politik/deutschland/article116053876/Die-junge-Merkel-eine-ehrgeizige-Reformkommunistin.html

Bron:

http://www.bild.de/politik/inland/angela-merkel/das-unbekannte-ddr-leben-der-kanzlerin-30327254.bild.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het onbekende DDR-leven van de bondskanselier (+ update)

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Het zou mij helemaal niks verbazen als ze tijdens haar DDR-periode naast haar functie als FDJ-secretaris voor agitatie en propaganda(..!!!) ook een functie bij de Stasi had.

  Like

 2. Pingback: BOINNK!!! | Wie en wat is Angela Merkel der Deutsche Bundeskanzler

 3. Theresa Geissler zegt:

  In elk geval verklaart het een deel van haar ontspannen houding jegens de Islam. Ze zal het collectivisme binnen de Islam helemaal niet zo gruwelijk vinden, want daarmee was ze in de DDR immers ook al min of meer vertrouwd. In een iets andere vorm, maar tóch. Overigens, telkens als ik ergens een afbeelding van haar zie, denk ik: Wat een typische DDR-figuur is het toch. Zo’n echte grijze muis, die niet geïnteresseerd is in uiterlijke aantrekkelijkheid. -Wat dan ook weer wonderwel bij de islamitische mentaliteit past.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad, deze mevrouw Merkel, is zoals men pleegt te zeggen, ” een wolf in schaapsklederen’.
  Het is een bekende tactiek van RODEN/SOCIALISTEN door ook in andere partijen te infiltreren, het doel heiligt voor hen alle middelen. Net als bij de islam natuurlijk, wat een frappante overeenkomst is.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Zie je wel, ze deug niet, een wolf (vin) in schaapkleding

  Like

 6. Jan zegt:

  De handen van Merkel:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s