“Integratie is belangrijker dan godsdienstvrijheid”

Screenshot_1

Een uitspraak van het Zwitserse hoogste gerechtshof doet hopen dat er toch nog rechters bestaan met gezond mensenverstand, tenminste in Zwitserland. “Integratie is belangrijker dan de godsdienstvrijheid”, oordeelde de rechtbank in het geval van een 14-jarige, wier strenggelovige islamitische ouders ondanks de toestemming om een boerkini (een het hele lichaam bedekkend badpak met geïntegreerde badmuts) te mogen dragen, toch een proces hadden aangespannen om vrijstelling van het zwemonderwijs voor hun dochter te krijgen.

De sjiietische ouders van het meisje eisten van het kanton Aargau om religieuze redenen de vrijstelling voor hun dochter van het verplichte zwemonderwijs, bericht “Blick”. En dat hoewel de zwemlessen gescheiden plaatsvinden en het meisje toestemming had om een boerkini te dragen. Echter, als lid van de sjiieten zou het niet verenigbaar zijn met haar geloof dat de zwemlessen door een man gegeven werden en al helemaal niet dat je van buitenaf in het zwembad kon kijken, argumenteerden de strenggelovige moslims.

Natuurlijk, zo zou het voor vreemde mannen op ieder moment mogelijk zijn om de moslimdochter in haar vreselijke prachtige zwemboerka te beklijken.

Voor dit religieus,moreel gemotiveerde dictaat hadden noch het departement noch de regering van het kanton en de administratieve rechtbank van het kanton Aargau begrip en wezen de klacht van de ouders af. Deze legden zich hier niet bij neer en gingen in beroep. Nu werd hen echter ook door het hoogste gerechtshof duidelijk gemaakt dat ook voor islamitische meisjes, die al geslachtsrijp zijn, dezelfde wetten gelden als voor alle andere Zwitsers.

De deelname aan het zwemonderwijs zou niet alleen het behoud van de kansengelijkheid dienen; veelmeer zouden de sportlessen in het in Zwitserland bestaande maatschappelijke milieu “een in het belang van het kind belangrijke socialiserende functie” toekomen. Men zou een afscherming van islamitische kinderen moeten verhinderen. Wie naar Zwitserland zou emigreren, zou gewoon bepaalde beperkingen en veranderingen van de leefgewoontes op de koop toe moeten nemen, oordeelde de rechtbank. En dat het meisje door vreemde mannen gezien zou worden, zou ook elders niet te vermijden zijn. Daarom zou de ingreep in de godsdienstvrijheid slechts gering zijn. Men zou van de familie zondermeer kunnen verwachten om van hun ideale ideeën m.b.t. de vormgeving van het zwemonderwijs af te zien en de sociale en maatschappelijke feiten hier te accepteren. De familie moet nu de gerechtskosten van 2000 Zwitserse Franken betalen, bericht het “Grencher Tagblatt”.

Mooi dat een rechtbank een keer schriftelijk vastlegt dat je van migranten kunt verlangen om zich aan de wetten en de leefgewoontes in hun nieuwe thuisland aan te passen, en daarmee laat zien dat het tegemoetkomen aan de oeverloze eisen van de moslims een keer ophoudt.

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/05/integration-ist-wichtiger-als-religionsfreiheit/

Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Justitie, Moslims, sjiieten, Zwitserland. Bookmark de permalink .

21 reacties op “Integratie is belangrijker dan godsdienstvrijheid”

 1. Helena zegt:

  Nou dit maakt mijn dag weer goed.
  Tot morgen.

  Like

 2. Je loopt toch hartstikke voor schut in zo’n boerkini als moslima!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @ Jack Terrible 22.21u. Ach ja, wat noemen zij voor schut? IK kom er niet meer uit met die lui, jij wel? Overigens hadden we dat soort zwemkleding ooit ook in Europa…..In 1865. Met toen nog een soort rokje er overheen, dus vergeleken daarmee is die boerkini zéér vooruitstrevend. Let wel, vergeleken met 1865, hè. Overigens: Hulde voor de zwitserse rechtspraak; het eerste gezonde geluid sinds màànden. Wie weet vormt het een startsein voor een nieuw soort jurisprudentie in omgekeerde richting. Je kunt nooit weten.

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Zwitsers prijs U gelukkig met uw rechtspraak. Als het namelijk in nederland gebeurde-kwestie boerkini en zwemles- waren de RODEN en de gutmenschen van christelijke huize, al aan het schreeuwen, dat de moslims HUN ZIN moesten krijgen, want een dhimmy land zijn we geworden.
  En met de partij van de allahtonen in de regering wordt het hier nog erger! Helaas voor andere europese landen idem dito, want LINKS en de GUTMENSCHEN delen de lakens uit! Mark my words.

  Like

 4. BertG. zegt:

  Ik vind het verschrikkelijk dat ik moet lezen dat de zwemlessen al gescheiden plaats vinden in Zwitserland voor kinderen die op school zitten in de leeftijd van 14 jaar.
  Zou voor mij al reden zijn om hier bewust niet aan mee te doen.
  Niet vanwege de behoefte om met zo iets in 1 zwembad te willen zwemmen maar omdat ik nooit mee zou doen aan dit soort vormen van apartheid. De rest daar schijnt daar minder moeite mee te hebben. Over 14 jarige kinderen gaat hé. Zo went het wel heel langzaam. Apartheid.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @BertG. 7.42u. Nee. Je hebt gelijk, wat mij betreft.Ik heb daar kennelijk even overheen gelezen in mijn enthousiasme over die gerechtelijke uitspraak. Het was ook één van de laatste berichten die we gisteren onder ogen kregen en het werd laat, dan ontgaat je wel eens iets. Maar je hebt wel een punt, eerlijk is eerlijk.
   Wat ik nog wel wil aanvoeren is, dat dit best iets van Zwitserland zelf kan zijn, dus niet ingegeven door Islamisering. Het land heeft nu eenmaal een strenge, Zwingliaanse traditie. Vergeet niet -en dat vind ik persoonlijk nog veel erger- dat bijvoorbeeld het algemeen vrouwenkiesrecht pas in 1974 (!) werd ingevoerd en het kantonkiesrecht voor vrouwen ergens in de jaren ’90 – na het nodige gediscussieer dat dat laatste (waarbij het wapen uit de diensttijd als ‘stembiljet’ geldt) toch ‘eigenlijk een echt mannengedoe’ was en ‘wat moeten vrouwen daar nou bij?’ Zwitsers zijn ijverig en efficiënt en hun Bankwezen mag er zijn, maar wat dat soort dingen betreft vertonen ze inderdaad bedenkelijke trekjes, ook zonder islamisering. Maar we moeten kritisch blijven naar alle soorten van conservatisme, dat is zeker waar.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat heb ik even moeten opzoeken. Nog nooit van gehoord.
    Ben ik vast niet de enigste in.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwingliaan
    En misschien weet er iemand hier of het gescheiden zwemmen gebruikelijk is in Zwitserland. Lijkt mij vreemd maar je weet nooit.
    Maar dit wist ik ook niet. Zo laat pas ingevoerd.
    “algemeen vrouwenkiesrecht pas in 1974”

    Like

 5. BertG. zegt:

  En dan hebben ze het ook nog over het behoud van de kansengelijkheid dienen.
  Dit is natuurlijk alles behalve gelijkheid.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Ik zal ’t kort maken: de islam is onverenigbaar met westerse waarden en omgangsvormen.
  Die hele verzonnen islamitische “modeshow”(hoofddoek, boerka, niqaab, boerkini) heeft naast
  de djellaba en tig moskeeën maar één functie: niet-moslims zo snel mogelijk de islam door door strot persen. Meer weten? ga dit nog maar eens lezen:
  http://www.amsterdampost.nl/ach-meneer-ali/
  Trouwens, ik ben benieuwd wanneer alle posters ook eens een EIGEN archief gaan aanleggen, omdat ’t zo verdomde lang duurt voordat bepaalde info bij sommigen doordringt.
  Het kan nl. niet de bedoeling zijn dat dat verdomde woestijngeloof van bedoeïnen, dat niet meer is dan een rottend kadaver dat onze lijven vergiftigt*, in de EU de overhand krijgt..!!!
  *Kijk op pag.1 van de info onder de knop, links naast CONTACT.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  … is nog vroeg… moest door de strot persen zijn.

  Like

 8. Jan zegt:

  Woody Allen ging haar voor als spermatozoe in ‘Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask’: http://www.moviefancentral.com/images/pictures/review77597/woody-allen-sperm1.jpg?1351159649

  Zou je tegen die boerkiniemeiden moeten zeggen en vragen of zij nymfomanen zijn.

  Like

 9. Jan zegt:

  Zo kan het ook. Speciaal voor moslimmeiden om te wennen:

  Like

 10. Benedict Broere zegt:

  Het is mooi dat ze een keer een Nee ontmoeten. Want over het algemeen ervaren ze alleen maar welwillendheid en subsidiering. En op zich is dat natuurlijk heel beschaafd en tolerant. Maar de moslim ziet dat als zwakte en raakt extra gestimuleerd om nog meer te eisen. En dan nog meer. En dan nog meer. En dat gaat zo door totdat alles moslim is. En die mensen zullen echt alles vernietigen. Hebben nergens respect voor. Zitten in hun waan en breken alles af wat niet helemaal past in hun horrorcult. http://www.liveleak.com/view?i=f03_1330829653

  Like

 11. Jean zegt:

  Ik zie het nog niet dadelijk gebeuren in de lage landen, reden: politieke creaturen die de leuze hooghouden van:
  Wiens brood men eet diens woord men spreekt.
  Daar hier helaas veel linkse brol op veel van die stoelen zit is dat dus nog niet voor morgen.
  Gelukkig laten wij die waanzin volledig links liggen en betrekken we die primitievelingen nergens bij, wij hebben nl. geen behoefte aan achterlijk gewelddadig gedrag, een mens krijgt er een islamofobie van net zoals we al een EUfobie hebben..

  Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  Wat doen strenggelovige islamitische ouders in het ongelovige verderfelijke westen anders dan een vooruitgeschoven infiltratie groep te zijn om een soort van koude jihad te voeren om ons te veroveren van binnenuit uiteraard met behulp van een groot aantal volkomen verdwaasde slinkse idioten die dit soort ellendelingen dan ook nog eens gematigd durven te noemen.

  Like

 13. Jade zegt:

  En de integratie heeft wat moslims betreft totaal gefaald…
  Het zou dus logisch zijn deze bevolkingsgroep uit te gaan zetten,
  zodat echte vluchtelingen hier opgevangen kunnen worden.
  En daarmee bedoel ik vervolgde christenen in moslimlanden.

  Like

  • Helena zegt:

   Ja, Jade dat heb ik nou ook al vaak gedacht kunnen we die hele tyfus moslim zooi
   niet omruilen voor de vervolgde christenen. Wij blij, christenen blij, moslim terug naar
   sharia land ook blij en linkse gütmensch ook blij want we helpen dan toch zielige mensjes?
   Te simpel zeker en het ondermijnt natuurlijk wel de veroveringsplannen.

   Like

  • En de moslims die naar Nederland komen hebben bloed aan hun handen. Is het niet persoonlijk dan in het algemeen omdat ze een terroristische groepering (de islam) vertegenwoordigen!

   Like

   • Anneke zegt:

    Ja; het tuig is zeer welkom in dit land….Hebben ze (onze lijdende lijders) straks genoeg huurmoordenaars, om de lastige autochtonen een koppie kleiner te laten maken!!!
    Dit zal me NIET verbazen…een eigen mening mag men feitelijk allang niet meer hebben…Het liefst zien de lijdinggevenden het volk als plastic etalage-poppen.

    Like

 14. Pingback: De Zwitserse gettoscholen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s