Israël verbaast met nieuwe “nederzettingen”

Screenshot_22

De joodse “nederzetting” Beit El bij Ramallah

Juist werd er gespeculeerd over een einde aan de bouw van “nederzettingen” op de “bezette” Westelijke Jordaanoever of Israël geeft toestemming voor de bouw van nog eens 300 woningen. Vredesorganisaties beschuldigen minister-president Netanyahu van “misleiding”.

Volgens informatie van het leger heeft Israël groen licht gegeven voor de bouw van bijna 300 woningen op de “bezette” Westelijke Jordaanoever. Zoals een legerwoordvoerder donderdag meedeelde, gaf het militaire bestuur toestemming voor de bouw van 296 woningen in de “nederzetting” Beit El in de buurt van Ramallah. De toestemming volgde in verband met een akkoord met joodse “kolonisten” van vorig jaar juni, die zich daar zonder toestemming van de Israëlische regering hadden gevestigd. De “kolonisten” hadden ermee ingestemd hun woningen zonder verzet te ontruimen, wanneer er als tegenprestatie 300 nieuwe woningen gebouwd zouden worden.

Screenshot_21

De aankondiging tot de bouw van de nieuwe woningen volgde slechts enkele dagen na berichten over een door de Israëlische minister-president Netanyahu bevolen stop op de omstreden bouw van “nederzettingen’. Volgens de berichten van de media en een NGO wilde Netanyahu met de beslissing om alle aanbestedingen voor opdrachten bij de bouw van “nederzettingen” te blokkeren rekening houden met de inspanningen van de Amerikaanse regering tot een heropening van de vredesgesprekken met de Palestijnen.

De organisatie Peace Now, die de bouw van “nederzettingen” afwijst, had kritiek op de geplande bouw in Beit El. “Het plan toont aan dat Netanyahu de hele wereld misleidt”, zei de woordvoerster van Peace Now, Hagit Ofran, tegenover het persbureau AFP. “enerzijds wekt hij de indruk de bouw van ´nederzettingen´  te willen afremmen, anderzijds geeft hij toestemming voor een enorm bouwproject”, bekritiseerde ze.

De Israëlische autoriteiten beschouwen huizen, die zonder groen licht van de regering gebouwd werden, als illegaal. De internationale gemeenschap kwalificeert echter alle joodse “nederzettingen” op de door Israël “bezette” Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem als illegaal, onafhankelijk van een toestemming door de Israëlische regering.

(Opm. vertaler: “nederzettingen” en “bezette” door vertaler tussen aanhalingstekens geplaatst)

Screenshot_20

Bron:

http://www.handelsblatt.com/politik/international/300-wohnungen-im-westjordanland-israel-ueberrascht-mit-neuem-siedlungsbau/8183154.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", Israël, Israël-vijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Israël verbaast met nieuwe “nederzettingen”

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Ze hebben zelfs een hekel aan de eigen vrouwen: STUMPERS.
  http://www.ad.nl/ad/nl/5594/foto/photoalbum/detail/3439177/436396/0/Vrouwen-bij-klaagmuur-Jeruzalem-aangevallen.dhtml
  Een beter bewijs dat alle godsdiensten mannengodsdiensten zijn is niet mogelijk, muv veroveringsideologie islam, die is niet door mannen uitgevonden maar door vrouwenHATENDE KLOOTZAKKEN.

  Like

 2. Anneke zegt:

  Mooi, bouw maar fijn verder!!! Het Heilige land moet zeer zeker uitgebreid worden!!! Toestroom van vluchtelingen uit Syrië en wellicht binnen afziebare tijd uit de EU, er moet immers onderdak zijn voor allen….Heb lak aan die ZOGENAAMDE vredes-organisatie’s, laat hun maar met de mond vol tanden staan. “Zij zijn de grote MISleiders, met hun politiek-financieel-economische metgezellen”!!!

  Like

 3. Ik wil het artikel niet eens lezen, heb genoeg aan de kop.
  Ik heb zo een hekel gekregen aan die extreme Joden daar……..
  Laten ze gaan bouwen in de Negevwoestijn, plaats zat.
  Er zijn nu echt wel genoeg dorpen op dat bestreden gebied.

  Zo veel gezanik met te vrome Joden. Zijn het niet de charediem, dan zijn het deze wel.

  Like

 4. 2Crazy2bTrue zegt:

  Goed zo Israël, nooit enig compromis aan Palestina als project van de internationale jihad. Persoonlijk zou ik ook wat selectiever met de mensenrechten omspringen, namelijk alleen aan hen die de Westerse beschaving omarmen. De rest is voor de groenbemesting.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Het bouwen van huizen staat de vrede in de weg en het afschieten van raketten bevorderd de vrede. Wat de Israëlisch ook doen, De Arabisch Palestijnse leiders zullen niets nalaten de vrede te traineren wat ze dan ook al 90 jaar doen. Vrede is niet gunstig voor hun profijtelijk gewin en zet hun met de billen bloot. Na een vredes akkoord zullen ze aan de bak moeten een fatsoenlijk democratisch staatsbestel op poten te zetten en laat hem daar nu juist de schoen knijpen. Het zogenaamde Palestijnse volk plotseling uitgevonden na 1967 interesseert hun om het plat te zeggen geen ruk.

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Bedenk dat de joodse ”vredesorganisaties” in Israël gewoonlijk van linkse signatuur zijn en dien ten gevolge lijden aan de zelfde manco’s als politiek correct in het westen,, onder andere: vervuld van afkeer jegens het eigen land…In aanleg landverraders dus.
  Een andere merkwaardige groep zijn de ultra orthodoxe joden die de Israëlische staat verwerpen op religieuze gronden.
  Het vorige jaar zag ik een foto van een delegatie van deze merkwaardig uitgedoste mensen die bij Ahmadinejad op bezoek waren.
  Bij zo’n foto kwamen wat gedachten bij mij naar boven, maar die houd ik liever voor mijzelf.

  Like

 7. Jade zegt:

  Wat mij betreft bouwen ze Israel compleet vol, en schoppen
  ze al die jank-palestijnen de grens over.
  Er valt immers niet mee te leven met die lui.

  Like

 8. rommel zegt:

  Voorlopig heb ik meer last van te vrome islamieten dan van die joden. Dus laat ze maar lekker hun gang gaan. Brengt de ‘last’ een beetje in evenwicht.

  Like

 9. Jan zegt:

  @dorithbatmoshe zegt:
  10 mei 2013 om 17:03

  Weet jij wat de oorzaak/reden is van wat hier gaande is op Pasen? Op minuut 5:10 wordt een priester in een wurggreep gehouden door de politie.

  Like

 10. Beste Jan, ik heb werkelijk geen idee wat er op het filmpje vertoond wordt, het ziet er vreselijk uit.
  Ik weet niet of er gesproken tekst is, want ik ben te hardhorig om dat te kunnen verstaan.
  Over het algemeen is Israel zeer geïnteresseerd in het christelijke toerisme en volgens mij moet er een aanleiding zijn geweest dat de toestand zo uit de hand is gelopen. Je ziet mensen dringen, je ziet mensen op een verhoging die de mensen beneden lastig vallen.

  Ik weet dat er vaak ruzie is tussen de verschillende christelijke stromingen/groepen. Ze willen allemaal het grootste stuk van de koek, om het zo uit te drukken. Ik heb geprobeerd wat over de gebeurtenissen van het filmpje te vinden, maar vond alleen een artikel van voor pasen. Hierin staat dat de twee christelijke kalenders dit jaar bijna samen vallen, zodat er enorm veel pelgrims verwacht worden van alle kerken gedurende dezelfde dagen. De politie wil de orde bewaren in de nauwe straatjes van de oude stad en vooral bij de Grafkelder (daar zijn vaak enorme boze uitbarstingen tussen al die christelijke groepen).

  Ook staat er dat de Palestijnse christenen met verwijten komen dat het voor hen de laatste drie jaar moeilijker is om naar de kerken in de oude stad te komen dan voorheen, terwijl pelgrims uit andere landen gewoon kunnen komen. Aan de andere kant, allerlei hoge vertegenwoordigers van de kerken stellen de politiebeveiliging juist wel op prijs, uit angst voor ongeregeldheden. Iets anders heb ik niet gevonden.

  Like

 11. Wordt het niet tijd dat juist Israël alle religies en ideologieën die joden als minderwaardig beschouwen (en nog bewezen gewelddadig zijn bovendien, hoewel me dat geen noodzakelijke voorwaarde voor een verbod lijkt), verbiedt? Zou wellicht tot een uittocht van de aanhangers van zulke religies en ideologieën leiden. Geeft weer wat meer ruimte om voor mensen van goede wil te bouwen.

  Like

 12. luckybee zegt:

  Is dat niet het zelfde als in je eigen woning gaan kraken?

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  @Ronald Katee, 10-5, 22:47
  Als ze *TOEN de zaken rigoreus aangepakt hadden… Afijn, klik de link maar aan en lees de quote onderaan de pagina…
  *> http://tinyurl.com/3wdvven

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s