“Palestina is nooit het thuisland van de Joden geweest”

Screenshot_23

Moslimbroeder Yusuf al-Qaradawi

De Egytische geleerde Yusuf al-Qaradawi zegt dat de moslims nooit enige concessie zullen doen om Israël te erkennen. De hooggeplaatste islamitische Egyptische geleerde, Yusuf al-Qaradawi, heeft  donderdag tegen de Hamas-leiders gezegd dat “Palestina nooit een Joods thuisland is geweest”. Hij zei dat de moslims nooit  enige concessie zouden doen of Israël zouden erkennen. “Palestina,” beweerde hij, “is altijd Arabisch en islamitisch geweest en zal dat blijven. Het thuisland kan niet voor geld worden verkocht”. 

Al-Qaradawi, die afgelopen woensdag aan het hoofd van een delegatie van 50 islamitische geleerden uit 14 landen in de Gazastrook aankwam, maakte zijn opmerkingen tijdens een bijeenkomst met leden van het Hamas-kabinet in Gaza-stad. Hij zei dat de islam in strijd is met het zionisme “, dat beweert dat het een Joodse zaak dient, maar dat is absoluut niet waar”. Al-Qaradawi voegde eraan toe: “Het zionisme wil het land onder valse voorwendselsen verslinden. Palestina is nooit Joods geweest”. Hij zei dat het voor moslims verboden is om hun rechten op hun land op te geven.

Al-Qaradawi zei dat de Palestijnen in de Gazastrook “de islamitische natie vertegenwoordigen, die de overwinning zal behalen en haar rechten zal herstellen”. Hij zei ook dat de Palestijnen zouden terugkeren naar hun vroegere huizen in Israël. Hij zei dat de delegatie die hij naar de Gazastrook leidde al diegenen vertegenwoordigde die “Palestina, Gaza, vastberadenheid, volharding en de jihad liefhebben”.

Premier Ismail Haniyeh van Hamas herhaalde tijdens de vergadering met de hooggeplaatste islamitische geleerde dat zijn beweging geen concessies zou doen aan de rechten van de Palestijnen. “We zullen geen centimeter van het land Palestina opgeven”, verklaarde Haniyeh. “Het land is van ons. Jeruzalem is van ons en Allah is met ons”.

Haniyeh eerde al-Qaradawi door hem het Palestijnse burgerschap te verlenen en hem een [Palestijns] paspoort te geven.

Al-Qaradawi is door Hamas hartelijk ontvangen. Hamas noemde zijn bezoek een ‘historische’ gebeurtenis, terwijl de Palestijnse Autoriteit en andere Palestijnse groepen de geleerde hebben veroordeeld vanwege zijn controversiële fatwa’s, die de moslimfundamentalisten ondersteunden.

Bron:

http://www.jpost.com/Middle-East/Egyptian-scholar-Palestine-was-never-a-Jewish-homeland-312659

Auteur: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Islam, Israël, Joden, Jodenhaat, Zionisme. Bookmark de permalink .

32 reacties op “Palestina is nooit het thuisland van de Joden geweest”

 1. Allah (de Duivel) is met ons!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Jack Terrible 18.33. uur. Helemaal waar Jack. En deze palestijnen worden gebruikt, en laten zich gebruiken door de ISLAM! Het volk Israel was al meer dan 1000 jaar voor Christus, gevestigd in het land Kanaän. Alles kan men teruglezen in het boek Samuel en de boeken Koningen in het oude Testament. De Palestijnen zijn een verzonnen volk, voor 1967 had nooit iemand over deze mensen gehoord.

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Moslimbroeder Yusuf al-Qaradawi heeft ooit gezegd dat hij zittend in een rolstoel nog zou meedoen aan een slachting onder de Joden als die ooit zou worden gehouden. In Nederland lopen politici rond die deze waanzinnige een respectabel persoon vinden. Ken je vrienden maar bovenal ook je vijanden.

  http://www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2009/1/Ahmed-Marcouch-moet-zich-diep-schamen-ELSEVIER219989W/

  Like

 3. yoshiyahu zegt:

  Een goed moment om nog eens te memoreren dat diverse “gematigde” of “progressieve” Nederlandse moslims, zoals Ahmed Marcouch en de domme tak van de familie Bouazza, deze Qaradawi als een respectabel en gezaghebbend moslimgeleerde beschouwden, de “stem van de moderne islam”. Marcouch verklaarde dat Q. zijn grote voorbeeld was en had een standaardwerk van de man in een speciaal kastje met een glazen deurtje te pronk gezet.
  Er moesten een paar ongelovige honden aan te pas komen om Ahmed en Hassnae uit de droom te helpen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Yoshiyahu 19.07u.Het is bovendien nog maar de vraag, waar ‘progressieve moslims’ zoals de Heer Marcouch zèlf staan, Yoshiyahu.
   Zij moeten kritisch in de gaten worden gehouden. Voor hetzelfde geld maken zij deel uit van wat op deze site bekend staat als het “Project” ter infiltratie in de westerse samenleving. Wat meteen een verklaring zou zijn voor Marcouch’ aanvankelijke (?) steun aan deze Quaradawi.

   Like

 4. Fred zegt:

  3000 Jaar geleden, toen mo nog vloeistof was en allah nog niet uitgevonden woonden er al joden in dat gebied. (hun kalender telt meer dan 5700 jaren)
  Dat het door moslims op een bloederige wijze met het zwaard is veroverd is nog geen reden om de geschiedenis te vervalsen op de manier zoals deze infidel dat doet.
  Zijn gevaarlijke redenering is dat hetgene wat ooit islamgebied is geweest dat voor altijd en in alle eeuwigheid zal zijn.
  Een misvatting die helaas met nog meer bloedvergieten zal worden uitgevochten.

  Like

  • BertG. zegt:

   Waren dat niet het volk genaamd Kanannen (schrijffout is mogelijk).
   Als ik me niet vergis. Een nomaden stam die zich in Israël gevestigd had rond die tijd.
   Wat later tot het Joodse volk is uitgegroeid. Er staat me zoiets bij.

   Like

   • BertG. zegt:

    Even opgezocht in me historische atlas. Rond 1300 voor christus heten het Kanaan.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG. 19.57u. Klopt. De Kanaännieten oftewel het volk van Kanaän. Stamvader: Abraham die daarvóór vanuit Mesopotamië gekomen was.
    Zo leerden wij het althans op de (roomse) lagere school tijdens Godsdienstles.

    Like

   • @BertG. Toen het Joodse volk uit Egypte trok en na vele jaren in het Beloofde Land kwam heette dat land Kanaän. Haar inwoners heette Kanaänieten. Die werden verslagen door de Joden. Toen noemden de Joden (Jacob) het land Israël. De Kanaänieten werden verspreid onder de omliggende volkeren. Syrië, Libanon en Egypte. Toen werden het in de zesde eeuw moslims. Daarvoor werden ze Heidenen genoemd door de Allerhoogste omdat ze afgoden aanbaden. Nou noemen ze Israël Palestina. En zijn het Palestijnen. Nou doen de Palestijnen of de Allerhoogste met hen is en tegen Israël. Een gek die dat gelooft!

    Like

   • BertG. zegt:

    Nou Jack, dan zat ik er toch niet heel erg naast en behoorlijk in de buurt.
    Dat de verdreven Joden daarna de Kanaänieten verslagen hadden, zo als jij het zegt, wist ik niet.

    Like

  • BertG. zegt:

   Ik dacht dat er vrijwel niemand woonde toen destijds in Israël behalve wat nomaden.(maar die wonen nergens. daarom heten ze ook nomaden) en dat de Joden zich daar gevestigd hadden zonder eerst een ander volk te verslaan omdat er al niemand woonde in dat stukje woestijn.

   Like

   • Er woonden eigenlijk verschillende volkeren in Kanaän. Ze aanbaden verschillende afgoden. Zoals bijvoorbeeld de Filistijnen. Ze konden niet in vrede leven met de Joden en vielen ze aan. De Joden verdedigden zich en hakten ze in de pan. Er vielen natuurlijk ook Joodse slachtoffers. En de Joden zijn ook nog 70 jaar in ballingschap geweest. Door de Perzen dacht ik. En de Romeinen hebben ook nog Israël bezet en uiteindelijk Jeruzalem verwoest. Zelfs nu worden ze nog bedreigd door de heidenen die hun oorlogsgod Allah aanbidden… De heidenen kennen de Allerhoogste niet, de God van de Joden, JHWH! De moslims denken dat de bijbelse profeten zoals Abraham, Noach, Mozes, Samuël, Elia, David, Salomo en Jezus hun God Allah aanbaden. Terwijl Allah verzonnen is in de zesde eeuw na Christus door ‘profeet’ Mohammed. Allah was daarvoor een maangod.

    Like

  • guusvelraeds zegt:

   In het denkraam van moslims zijn alle mensen, wat zeg ik alle mensen, nee de gehele mensheid is moslim. Zelfs Jezus van Nazareth was een moslim. Mensen die zich nu geen moslim noemen zoals bijvoorbeeld joden, christenen, boeddhisten enzovoorts zijn van het ware pad afgedwaald en zijn derhalve op te roepen de weg terug te vinden naar het ware en enige geloof de islam. Als zij blijven weigeren de islam te aanvaarden zijn ze verachtelijke, tweede rang afvallige burgers die bovendien ook nog een vogelvrij verklaring met alle gevolgen van dien aan de broek krijgen. In dat hele verhaal staat de christen nog net iets hoger dan de jood. De islamitische ideologie is onpeilbaar diep irrationeel en in haar 1400 jaar oude spiraal van geweld het gewetenloze in het kwadraat en dit hebben wij massaal Europa binnengehaald als zijnde een verrijking.

   Like

 5. Henk.V zegt:

  Voer de naam van deze ”geleerde” maar eens in op Google of YouTube.
  De haat die hij voor de joden en Israël voelt is onpeilbaar diep.
  Ik denk dat de slang uit het paradijs verhaal deze kop had.

  Dat deze persoon in de islamitische wereld als een geleerde geldt, geeft zeer te denken..
  Nou mensen, voer deze moslimbroeder Yusuf al-Qaradawi maar terug naar zijn kooi en vergeet niet hem af en toe wat bananen te voeren.
  Meer commentaar is hij mij niet waard.

  Like

 6. Ad de Koning zegt:

  Wat een achterlijk volk is het toch, maar ook gevaarlijk. Dit toont eens temeer aan dat het zinloos is om vredesbesprekingen met dat tuig te houden. Ze zijn alleen maar uit op oorlog en vernietiging. Van iets opbouwen hebben ze nog nooit gehoord. En het woord vrede kennen ze al helemaal niet. Ze worden geregeerd door een stelletje gevaarlijke niets ontziende haatbaarden.

  Like

  • En de moslims draaien altijd de feiten om. Ze doen net alsof Israël onschuldige moslims slacht en oorlog wil. En of ‘vredelievende’ moslims altijd het slachtoffer zijn. En of de Joden de Duivel als leider hebben. En of de islam het ‘geloof van de vrede’ is. En niet-moslims moeten ze voorliegen omdat dat hun vijanden zijn, zo staat dat in de koran. Die opdracht verzuimen moslims niet!

   Like

 7. Wachteres zegt:

  Meer info over Yusuf al-Qaradawi; ideoloog van de Internationale MOSLIMBROEDERSCHAP:

  Dr. Yusuf al-Qaradawi (Arabisch: ‏يوسف عبد الله القرضاوي) (Egypte, 9 september 1926) (ook genoemd Sheik of Shaykh, dat wil zeggen leider) is een invloedrijke islamitische soenni-geleerde, islamist en (onofficieel) theologisch leider. Hij is een ideoloog van de Internationale Moslimbroederschap (al Ikhwan al Muslimoun) en vermoedelijk lid van de Shura-Raad van deze organisatie. Hij memoriseerde de hele Koran reeds voor zijn tiende levensjaar, studeerde aan de universiteit Al-Azhar te Caïro en behaalde zijn PhD Islamitische studies in 1974. Hij werkte daarna als leraar en schrijver aan Al-Azhar en op het Departement van Awqaf (Beheer van islamitische liefdadig-religieuze giften ofwel Waqf). Momenteel is hij Deken van de Faculteit voor Sharia en Islamitische Studies aan de Universiteit van Qatar. Hij is tevens President van de “European Council for Fatwa and Research”. Hij is reeds meer dan 50 jaar actief in de ‘Islamitische Beweging’ (lees ‘Ikhwan’) en op het vlak van Dawa’a (verkondiging en bekering tot de islam).

  Qaradawi richt zich niet alleen op de islamitische wereld maar bijvoorbeeld ook op de moslims en
  niet-moslims in Europa in ruim honderd boeken en traktaten maar ook door middel van media-kanalen als Al-Jazeera en kondigt ook regelmatig fatwa’s af over allerlei onderwerpen.

  Like

 8. Pieter Nokkio zegt:

  Ken uw klassieken: ‘Hij die in de hemel zetelt, lacht. De HEERE spot met hen’.
  Markeer het Joodse jaar 5775 ( voor ons 2015) als er tweemaal een zonsverduisteringen het Midden-Oosten zal plaatsvinden. Ook dat is ons aangezegd, let op de tekenen der tijden.

  Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  PA official: “If we had a nuke, we’d have used it this very morning”

  obamadrama zag het en het was goed

  Like

 10. Roni Thome zegt:

  Ik kijk vaak naar de zender “History HD”. Een van mijn favoriete programma’s is “Ancient Aliens”; waarin wordt het gedachtegoed gepresenteerd dat ‘buitenaardse wezens’ bezochten onze planeet duizenden jaren geleden.
  Als men de woorden van de Egyptische ‘geleerde’, Ýusuf al Qaradawi, leest, komt men tot de volgende conclusie. De Joden kwamen uit het planeet Mars of uit een van de sterren buiten onze zonnestelsel. Ze hadden met hun vliegende schotels het Heilige Land bereikt! …Die van de Arabieren was!. Ze hebben het land van hen afgepakt!….Ja! …Ja!.

  De woorden van de Egyptenaar duiden op het niveau van de islam geleerden. Hun verstand zit in hun kont- en niet in hun hoofd!. Logisch denkende mensen vragen zich het volgende af:
  a) waarom zouden ‘wijze Aliens’ een woestijnland kiezen? Zijn ze werkelijk zo achterlijk? Is dat niet fijner met de vliegende schotel te landen in een land zoals Frankrijk? of Zwitserland? Landen met aangenaam klimaat en prachtige natuur? b) Zouden deze stomme Joodse aliens de Arabieren als buren kiezen in plaats van bijvoorbeeld Nederlanders of Scandinaviërs? Wie wil leven naast mensen die zich als hysterische bavianen gedragen? Analfabete buren die half krankzinnig zijn?

  Nee! Jammer voor de Joden!. Maar hun oorsprong vindt zich in Israël- en niet in Zwitserland. God had ze beloofd een land met melk en honing. Er werd ze echter niet verteld, dat de melk en de honing uitsluitend met hardwerken, zweet en tranen uit stenen en zand worden gehaald. (Ook de Nederlanders hebben hun eigen land uit de zee gecreëerd). Natuurlijk maken de Arabieren geen concessies!… Ze houden graag van kant en klare hap, maar niet van hardwerken en creativiteit. Ook in Europa vinden de moslims de weg linea recta naar de Sociale Dienst en laten de stomme lokale bevolking voor ze werken.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Roni Thomé 23.07 op 10/5. Prima en duidelijke uitleg. En vooral de laatste zin tekent de MOSLIMS perfect uit. Ze komen hier, om onze sociale zekerheid uit te vreten, en dat doen ze alleen maar om ons land, en de andere europese landen te verzwakken. Dat mag van hun HAATBOEK van hun HAATPROFEET MO de kinderneuker! De oplossing zou zijn, en dat is mijn eerste optie, dat alle moslims vrijwillig terugkeren naar hun prachtlanden in NOORD AFRIKA. Gaan ze daar maar hun achterlijkheid verder uitventen. MOSLIMS GO HOME!!!!

  Like

 12. luckybee zegt:

  Ga in Kanaan graven dan vind je overal resten van het Joodse Civilisatie; Maar nergens arabische. (Moslim civilisatie)

  Like

  • BertG. zegt:

   moslim civilisatie zal je ook nergens anders aantreffen omdat ze geen beschaving, kunst, techniek, geschiedenis of ontwikkeling hebben door gemaakt of ontwikkeld.
   En als het er wel geweest zou zijn, dan hadden ze het wel gesloopt en afgebroken.

   Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  De palestijnen* zijn een verzonnen volk, sterker nog: het zou best eens uitgevonden kunnen zijn dood A.Meulenbelt en D.v.Agt..!!!
  *>> http://tinyurl.com/7p636na
  Vraag: waarom luistert iedereen nou nog naar zo’n vrouwenhatende, sufgerukte baardaap van het type al-Qaradawi e.d…???
  Waarom luisteren jullie naar islamitische luchtvervuiling als je wéét dat wat uit zo’n rotsmoel komt enkel leugens zijn.???

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  dood moet DOOR zijn. Tijd om koffie te gaan zetten.

  Like

 15. Jade zegt:

  Als deze “geleerde” inmiddels 87 is, zijn we gelukkig ook snel verlost van deze kloothommel.

  Like

 16. Jan zegt:

  Israël bestaat niet:
  UNWRA (onderdeel van de Verenigde Nazis) met kaart van ‘palestina’. israël spoorloos
  http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=8981

  Like

 17. Henk zegt:

  Die debiele islam die was er pas in 600 na Christus ofzo…

  Het jodendom was er als eerst en ja die zaten in Koningrijk israel (laters israel en judea) en dat lelijke palastina… Alleen Gaza strook is van oorsprong palastina. En nee die palastijnen waren geen moslim! Ze werden pas moslim doen die rare Mohamed de Thora en de Bijbel gingen overschrijven en radicaliseren…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s