Verzet tegen door de EU verordende sociale immigratie

Screenshot_28

Terwijl Duitsland en Groot-Brittannië de EU om hulp vragen vanwege de toenemende aantallen armoedevluchtelingen uit Bulgarije en Roemenië, ziet men in Brussel helemaal geen probleem. Met een truc moet nu zelfs nog meer immigratie afgedwongen worden.

Bijna bizar doet de ruzie aan, die op dit moment tussen de ministers van Binnenlandse Zaken van Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Groot-Brittannië enerzijds en de Europese Commissie anderzijds ontbrand is. De vier ministers hebben in een brief Brussel indringend om hulp gevraagd vanwege toenemende aantallen armoedevluchtelingen uit andere EU-landen. Zonder dat landen concreet genoemd worden, weet iedereen om welke landen het vooral gaat bij het zogenaamde sociale toerisme, namelijk om Roemenië en Bulgarije.

Screenshot_27

Een blik in het Ruhrgebied of Berlijn is voldoende om te zien wat de ministers zorgen baart. Nu al klagen steeds meer gemeenten over de belastingen door de komst van duizenden mensen uit Roemenië en Bulgarije. Wanneer begin 2014 de laatste officiële beperkingen, die bij de EU-toetreding van de beide Balkanlanden waren overeengekomen, wegvallen, zou er een massa-immigratie kunnen beginnen, vreest men. Door de ministers van Binnenlandse Zaken wordt geklaagd over extra kosten door de beschikbaarstelling van onderwijs, gezondheidszorg en onderkomen, vaak ook door sociale uitkeringen. Echter niet alleen dat, zelfs in gevallen waarin misbruik van sociale uitkeringen duidelijk is, zorgt het geldende recht ervoor dat de nationale staten aan beide handen gebonden zijn. Als desbetreffende EU-burgers worden uitgewezen, dan staat – in ieder geval volgens de actuele interpretatie van het in de hele EU geldende recht van vrije vestiging – de volgende dag al een terugkeer niets in de weg, zelfs niet wanneer bij de aanvraag van een sociale uitkering bedrog of documentvervalsing bewezen werd. Derhalve is dientengevolge de eis om het EU-recht meer op de praktijk toe te spitsen om het brutaalste misbruik van de sociale stelsels te verhinderen. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Friedrich wil bovendien discussiëren over het thema sociaal toerisme: “Betekent het recht van vrije vestiging in Europa dat mensen overal uit Europa, die denken dat ze van een sociale uitkering in Duitsland beter kunnen leven dan in hun eigen landen, naar Duitsland komen?” De reactie van de Europese Commissie op het initiatief kwam onmiddellijk. De door enkele landen bedoelde waarneming zou ieder fundament ontberen, aldus een woordvoerder van de Europese Commissie. Men zou geen reden zien om in te grijpen.

Screenshot_30

Intussen is Brussel zelf in het offensief gegaan. Een door de EU-commissaris Sociale Zaken László Andor voorgelgde ontwerp ter bevordering van de “werknemersmobiliteit” wekt de indruk alsof Brussel de immigratie in enkele EU-landen met een aantrekkelijk sociaal systeem regelrecht zou willen afdwingen. Volgens Andors ideeën moeten alle lidstaten ertoe verplicht worden om nationale informatiecentra op te richten. EU-burgers moeten daar niet alleen in het algemeen geïnformeerd worden over immigratiemogelijkheden in het desbetreffende EU-land, maar ook over aanspraken op het desbetreffende sociale stelsel. Wanneer EU-landen denken op de arbeidsmarkt, in het belasting- of sociale stelsel van het immigratieland benadeeld te worden, moeten ze gemakkelijker mogelijkheden krijgen om tegen de zogenaamde discriminatie op te treden. Welke politieke springstof er in zulke plannen steekt, daar is inmiddels de Britse minister-president David Cameron achtergekomen. Bij de regionale verkiezingen in Engeland en Wales begin mei moesten zijn Conservatieven enorme verliezen slikken, terwijl de EU-kritische UKIP in één klap in meerdere kieskringen is opgeklommen tot de op één na sterkste partij.

Screenshot_31

Des te begrijpelijker is de houding van de Europese Commissie m.b.t. het thema sociaal toerisme. Als Brussel er bij blijft dat het hierbij om een “non-probleem” gaat of worden zelfs de “mobiliteitsplannen” van EU-commissaris Andor werkelijkheid, dan levert Brussel EU-critici zoals Nigel Farages UKIP munitie voor de verkiezingsstrijd wat betreft de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2014. Dat geldt des te meer, omdat de eigenlijke proef met het volledige recht van vrije vestiging voor Roemenen en Bulgaren begin 2014 nog moet komen.

Screenshot_29

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/deutschland-die-haende-gebunden.html

Auteur: Hermann Müller

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bulgarije, EU, Immigratie, Roemenië, Roma en Sinti. Bookmark de permalink .

20 reacties op Verzet tegen door de EU verordende sociale immigratie

 1. Ach de EU wil gewoon een burgeroorlog veroorzaken dan kunnen ze de absolute macht onder dwang naar hun toetrekken.

  Like

 2. Ad de Koning zegt:

  Ze zijn bij die EU niet helemaal helder meer, het enige goede eraan is dat misschien eindelijk bij de mensen de ogen open gaan, een eerste symptoom is hiervan al te zien bij de verkiezingen in Engeland. Eindelijk een teken dat er toch nog iets ten goede gekeerd zou kunnen worden, Hoe eerder we de EU zouden verlaten, hoe beter, dan kunnen we zelf bepalen of we nog iemand willen toelaten of niet. Hoewel er hier ook nog gekken genoeg rondlopen, denk alleen al maar eens aan van Agt.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nee, als bepaalde bevindingen de Europese Commissie niet uitkomen, is het noóít waar. En dat die Roma c.s. al eeuwenlang een eigen levensfilosofie hebben die anderen bij tijd en wijle onherstelbare schade berokkent is natuurlijk ook he-le-maal niet waar. Néé zeg, als de burgers maar heel lief voor ze zijn komt het allemaal goed, zegt Brussel (en zou trouwens het IKON gezegd hebben, maar dat terzijde) Maar ja, ons eigen Kabinet koestert dezelfde taktiek -we hebben immers geen marokkanenprobleem. Weet U wie dezelfde taktiek toepaste? Max Blokzijl, NSB’er en tijdens de oorlog radio-propagandist. Alles maar tot het laatste toe ontkennen. De richtlijnen hiervoor kreeg hij overigens uit Berlijn, van propaganda-minister Goebbels himself. Frappant, nietwaar?

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier de zegeningen van de communistische EUSSR. We zullen dit gedrocht eussr ten val moeten brengen, want het voert ons naar de afgrond!

  Like

 5. Helena zegt:

  Volgens mij graven ze hun eigen graf.
  Dit moet gewoon uit elkaar knallen.

  Like

  • Willie zegt:

   Nee Helena , als wij daartegen in opstand zouden komen knallen ZIJ ‘ eussr ONS uit elkaar ,of we t lusten of niet: dit zal het resultaat zijn . Wij mogen niks meer , waarom zitten wij in Europa met zulke zware wapenwetten dacht je ???

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Willie 22.28. uur, op 10/5. Weer iemand die het begrepen heeft, heel goed Willie! Waarom mogen wij, vrije burgers ons niet wapenen, tegen een binnenlandse vijand als de islam bijvoorbeeld? Nou, dat wensen de machthebbers niet, omdat zij ons ERONDER WENSEN TE HOUDEN. De amerikaanse grondwet, is beter, daar kan de vrije burger zich wel bewapenen om zich, zijn gezin, en bezit te verdedigen. Hoewel met de moslim OBAMA aan het bewind, ben ik bang dat ook daar de knuppel in het hoenderhok gaat!

  Like

 7. Pingback: Verzet tegen door de EU verordende sociale immigratie | Golfbrekers

 8. louis-portugal zegt:

  De bekende reacties van linkse politici, in dit geval EUZIS, komen weer.
  Eerst ontkennen en als dat niet meer lukt bagatelliseren.
  EUZIS is het samentreksel van EU- NAZIS.
  NAZIS waren NAtionaal en omdat het nu van de EU is zijn het EUZIS.

  Like

 9. Jean zegt:

  Ik zou zeggen: Terug strenge grenscontrole, wie naar hier komt kan NOOIT iets vangen als er geen bijdrage geleverd wordt, dat parkeerbeleid om hier te kunnen plukken gaat stoppen, punt.
  Wij burgers moeten de achterlijke politiekers ‘verplichten’ de geldkranen dicht te draaien en ze erop wijzen dat wij bepalen wat moet gebeuren, democratie weet u wel!, zij, de politiekers hebben enkel uit te voeren wat wij willen.
  Dat wordt het nieuwe Europa, geen despoten meer, geen lafaards en verraders meer maar gewoon de meerderheid van de burgers bepaald de spelregels, Europa zal herleven op gebied van welvaart, veiligheid en leefbaarheid want de massa geweldplegers, steuntrekkers, leefloners, klaplopers, tafelschuimers én barbaren zullen VERPLICHT worden op te krassen want de kassa staat droog.

  Like

 10. Makropoelos zegt:

  Tom Hendrix en Willie, ik moet steeds denken aan de shockdoctrine die in Chili toegepast is. Ik ben vrijwel zeker dat de Bilderbergers daar, via de Bilderberg vazallen in Brussel op aansturen.

  De US zag met lede ogen aan dat het met Europa tijdens de EEG zeer goed ging. Zij zagen ook met lede ogen aan dat het onder Allende met Chili goed ging. Met Europa zijn de belangen groter voor de US. Dus maak je borst maar nat.

  Naomi Klein “The Shock Doctrine”. Op youtube.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Makropoelos 13.49. uur. U noemt terecht de BILDERBERGBENDE, waar de oranjes ook hun belangen bij hebben. Nu komt het bezoek van PINOKKIO RUTTE en de veilingmeester PECHTHOLD aan deze maffia kliek in een heel ander daglicht te staan.
   ” De VAANDELS van SATAN zijn in AANTOCHT”.

   Like

 11. koddebeier zegt:

  De fascisten uit Brussel proberen de Europese landen te vernietigen en hun bevolking in armoede te storten !!

  Like

 12. Henny Clemens zegt:

  Ik zie zoveel onvrede, EN zeer terecht!!
  Maar wát kunnen we dan doen?
  Met alle respect voor iederéén die op deze site zijn ongenoegen schrijft, maar zal dit ons helpen?
  Ik ben niet zo lang op deze site en voelde mij gesterkt door al de reactie’s die ik las.
  Toch ben ik bang dat het niet veel helpt.
  Ik stuur mail’s naar iedere partij die de eu als de verlossing zien, die ik wijs op de gevaren en vertel mijn verhaal, ik krijg niet eens antwoord.
  Nederlanders gaan niet de straat op om massaal te protesteren, en als je openlijk de PVV aanhangt ben je een islamofoob.
  Ik lees te vaak dat het vijf voor twaalf is, dat maakt mij bang.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Henny Clemens 22.14u. Henny, ik zal een paar zinnen voor je citeren uit een boek dat ik ooit gehad heb.
   Het heet ‘Walter’en is geschreven door een Engelsman, David Cook. Walter is een geestelijk ernstig gestoorde jongen, wiens moeder, Sarah, die dag net gehoord heeft, dat hij niet op de reguliere lagere school kan blijven. Ze komt met hem thuis en:
   “De vlammen van de haard zeiden tegen haar: Dóórgaan. Dat moeten wij ook. ’s morgens zijn wij koud en niet meer dan grijze sintels, maar met theetijd weer rood…..”
   Walter keek naar de vlammen en was blij omdat hij aanvoelde, dat zijn moeder ervan genóót.”
   Het zou denk ik, voor iedereen wat anders betekenen. Voor mij betekent het: Doorgaan moet je toch en als je goed kijkt, zie je altijd wel iets, wat je daarbij tot steun is.
   Niet religieus bedoeld, hoor; daar ben ik zelf wars van.
   Blijf om je heen kijken, dan heb je altijd kans, dat er een oplossing komt. Ook voor deze problematiek. Waarom denk je dat IK op de site zit? Naar mij werd immers ook niet geluisterd!
   Probéér in ieder geval, níet te denken, dat het zinloos is, want dat ís het niet, geloof me….

   Like

 13. Helena zegt:

  Inderdaad Henny doorgaan is het enige alternatief. Blijf zeggen wat je te zeggen hebt.
  Probeer (met mate, ander word je uitgekotst) andere mensen in je omgeving
  te wijzen op de feiten. Spuw hier op deze plek je gal en uit je wanhoop dat geeft vaak weer moed. Of lees alleen wat anderen vinden en voel je gesterkt. Vergeet ook niet dat dit heus niet de enige plek is waar gelijkgestemden samenkomen we zijn misschien nog niet in de meerderheid maar het bewustzijn groeit. Kijk maar naar de overwinning van UKIP in Engeland. Dat zijn de lichtpuntjes waar je aan vast moet houden. Dat Geert in Europees verband samen met de andere partijen met gezond verstand verder wil werken, ook zo’n lichtpuntje. En als de waanzin zoals hierboven in het artikel beschreven doorgaat dan vraag ik mij echt af hoelang het duurt voordat er wel sprake zal zijn van massaal protest. Wat anderen van mij denken als ik zeg dat ik op de PVV stem stimuleert mij juist om te vertellen WAAROM en na enige tijd hier zit je echt niet meer verlegen om argumenten geloof me. Gekker nog ik stuur het er zelf op aan om gesprekken die richting in te laten gaan. Ik ben hier ook nog niet zo lang maar het vuur in me is alleen maar aangewakkerd. Je kent toch wel de uitspraak “It’s not islamofobia when they really want to kill you”
  Die doet het ook altijd goed als gespreksopener:). Lees artikelen, lees commentaren, leer en draag uit. En ja een beetje olifantenhuid kweken helpt ook.

  Like

 14. Jan zegt:

  De EU bepaald wat er met geld van de Duitser moet gebeuren:

  Arbeitsmarkt – Migration: EU-Kommission: Keine pauschale Sozialhilfe für EU-Bürger
  Deutschland darf arbeitslosen Zuwanderern nach Ansicht der EU-Kommission nicht pauschal Hartz-IV-Leistungen versagen. Die Kommission verlangt zwar keine gesetzliche Neuregelung, pocht aber in Fällen von Leistungsverweigerung auf konkrete Einzelfallprüfungen.
  http://newsticker.sueddeutsche.de/list/id/1533849

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s