Haïti wil Frankrijk aanklagen om schadevergoeding vanwege de slavernij in de koloniale tijd

Screenshot_13

De moslims kochten bij voorkeur, toen ze slaven uit Afrika naar Arabië en het Ottomaanse rijk importeerden, gecastreerde Afrikanen. Daarom kan de rijke oliesjeiks niet datgene overkomen dat op dit moment de Franse Nationale Bank dreigt te overkomen:

Franse staatsbank wegens slavenhandel in het vizier.

De Franse staatsbank CDC staat vanwege zijn rol in de slavenhandel in de kritiek. Concreet gaat het om gelden, die Haïti als tegenprestatie voor zijn onafhankelijkheid betaald zou hebben en door de Caisse des Depots (CDC) zouden zijn geïncasseerd.

Een vereniging voor de rechten van zwarten in Frankrijk heeft een klacht tegen de staatsbank CDC aangekondigd vanwege zijn rol in de slavenhandel. “De CDC is de handlanger van een misdaad tegen de menselijkheid”, zei de president van de raad van de zwarten-verenigingen (Cran), Louis Georges Tin, in Parijs naar aanleiding van Franse herdenkingsdag m.b.t. de afschaffing van de slavernij.

Unternehemen Heute, France24 e.v.a.

Een “vereniging van blanken” bestaat er in Frankrijk uiteraard niet. Dat zou te racistisch zijn. Ook zou het racistisch zijn om te noemen dat een ander land al lang op eigen benen zou staan. Haïti kan dat zelfs niet eens in 1000 jaar. Dat is bijvoorbeeld het verschil tussen een volk zoals de Vietnamezen en de Haïtianen. De Vietnamezen hebben pas 30 jaar geleden het leed achter zich gelaten en zijn er onmiddellijk mee begonnen hun land op te bouwen. En mocht Noord-Korea op zekere dag ook vrij worden, dan zou het Koreaanse volk ook binnen een generatie iets opbouwen. Daarentegen hebben de weglopende slaven van Haïti sinds hun “bevrijding” alleen maar de hand uitgestoken naar ontwikkelingshulp. Zoveel hulp ze van alle kanten ze al gekregen hebben, maakt van deze eis alleen nog maar een belachelijke brutaliteit. Hoe zou je zo´n volk moeten respecteren? Hoe moet je zulke onaangename bedelaars respecteren?

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/05/10/haiti-will-frankreich-wengen-der-sklaverei-aus-der-kolonialzeit-um-schadenersatz-verklagen/#more-45007

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Historie, Racisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Haïti wil Frankrijk aanklagen om schadevergoeding vanwege de slavernij in de koloniale tijd

 1. In 1825 kwamen de Haïtiaanse en de Franse regering tot een overeenkomst waarin werd bepaald dat Haïti aan Frankrijk 150 miljoen francs schadevergoeding moest betalen in ruil voor de officiële erkenning van Haïti. (…) De schuld aan Frankrijk werd in 1830 met de helft verlaagd, maar was pas in 1947 volledig afbetaald.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ha%C3%AFti

  Dit is een deel van de trieste geschiedenis van Haïti. Ongelofelijk brutaal van het land van Liberté, Egalité et Fraternité om zo’n enorme schadevergoeding op te leggen en gedurende 122 jaar af te laten lossen, terwijl het zelf schade heeft veroorzaakt.

  Niets mis mee als dat bedrag met rente en inflatiecorrectie wordt terugbetaald.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Dank voor de info!

   Like

  • luckybee zegt:

   Niet vergeten dat het land van Liberté, Egalité et Fraternité. deze these eerst invoeren kunnen toen Bismark in Sedan de Fransen verslagen hebben en Napoleon de III gevangen hebben genomen.Daar voor hebben in Frankrijk alleen absoluthisme’s geregeerd.Hun frijheid hebben ze eigenlijk aan Bismark te verdanken.

   Like

 2. Jan zegt:

  Louis-Georges Tin is een parasiet en zeikerd die ‘Kuifje in Congo’ racistisch vond.
  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120301_135

  “Miss Frankrijk” bekritiseerd vanwege haar blanke huid
  Niet acceptabel, vindt Louis-Georges Tin, voorzitter van de zwarte lobbyvereniging CRAN
  https://ejbron.wordpress.com/2012/12/12/miss-frankrijk-bekritiseert-vanwege-haar-blanke-huid/

  Tin zegt te strijden tegen racisme en homofobie, een bezigheid die een levenstaak voor hem is. In 2004 richtte hij daarom de zwarte homosekte ‘An Nou Allé’ op, en weer een jaar later, Tin kon er niet genoeg van krijgen, organiseerde hij Comité IDAHO, ‘International Day Against Homophobia’.
  Wie tegen het homohuwelijk is is een homofoob, aldus Tin.
  In 2009, bij Tin zat de vaart er nu goed in, startte hij zij campagne tegen ‘transphobia’.
  In 2008 kwam deze grote denker met een werk getiteld: “L’invention de la culture hétérosexuelle”.
  In dit werkje zegt hij zich te storen aan wat hij om zich heen ziet, dat het heterobeeld norm is. Dit beeld kwam volgens Tin pas opzetten tijden s de 12-eeuw, de periode van de hoofse liefde. Er zijn namelijk diverse instellingen die zich tegen deze visie verzetten, namelijk adel, geestelijkheid en artsen. En dus, is hetero niet echt.

  Tin is lid van Capdiv (Cercle d’action et de promotion de la diversité en France), een organisatie die alle zwarte organisaties in Frankrijk onder een paraluie wil brengen.
  Tin heeft ook mooie prijzen gewonnen.
  Homoedu Man of the year prize (2005)
  2005 Golden Tupilak Award (Stockholm)
  Tolerantia Award (2006, Berlin)
  Grizzly Award (Moscou, 2006)
  Man of the year prize (Moscou, 2008)
  Slavic Pride prize (Moscou, 2010)

  Like

 3. Petrossa zegt:

  Hollande heeft gister op tv verklaart dat hij geen stuiver aan wie dan ook zal betalen. Ben ik mee eens. De huidige haitianen zijn/waren geen slaven en slavernij’recht’ is niet overerfbaar. Rot op stelletje gekken.

  Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  Ze zien wat de mossels allemaal voor elkaar krijgen en denken ‘dàt kunnen wij ook’, die blanken voelen zich toch altijd schuldig en verantwoordelijk… Laten wij hen even in herinnering brengen dat Afrikanen ZELF al slavernij toepasten en hun eigen volk verkochten aan die arabieren en dat ALS er al nog iets in geld uit te betalen zou moeten zijn dat ze dan bij de islamieten moeten aankloppen! Lazer toch op zeg! Het luie lakse bedelgedrag zit kennelijk in de genen!

  Like

 5. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Dwing de oliesjeiks schadevergoeding te betalen aan de achtergebleven Afrikanen, of WIJ zullen voortaan onze slaven castreren! Eventueel met terugwerkende kracht…

  Like

 6. Henny Clemens zegt:

  Kunnen wij ook Frankrijk aanklagen en schadevergoeding eisen omdat zij ons zolang bezet hebben?
  En dan gelijk ook Spanje? dan kunnen we wat van onze financiële aderlating terug krijgen.
  Zou welleuk zijn, maar serieus, we zouden vierkant uitgelachen worden.
  Gelijk wij Haïti zouden moeten doen.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Mevr. Petrossa: bedankt voor de info, wordt wel vanavond, moet nu Fr belasting-form invullen.
   @Henny Clemens ……Zal ,t nog gekker vertellen: er zijn 10/100-duizenden NL-pensionados in Fr en Esp, die vanuit Fr,resp. Esp. een vordering indienen via ,t E.Hv.J te Bruxelles, tegen NL wegens het ten onrechte inhouden van een deel van hun AoW.
   Levert meneer Kamp weer +- 100 miljoen Euro op, mag niet van EU, gebeurt toch………………….

   Klik om toegang te krijgen tot Press%20release%20beroep%20Hof%20IP-13-140_NL%5B1%5D.PDF

   Like

   • Petrossa zegt:

    Goh. Het braafste jongteje is nogal selectief braaf. Ik neem aan dat NL dus de nu hard werkt aan een ‘oplossing’ die vanzelfsprekend erop neer komt dat alles bij het oude blijft maar toch mag van EU. Gelukkig dat we in FR minder belasting betalen

    Like

 7. Maria zegt:

  Dat een stelletjes opmerkingen lees ik hier toch. Het is toch belachelijk dat een land iets moet betalen voor de onafhankelijkheid wat men onder de noemer schadevergoeding plaatst. Aan een land dat handeldreef in mensen. Dan mag Frankrijk zeker het geld terug storten met rente. En dat er vandaag de dag er nog mensen zijn die aan rassenscheiding doen. Hoe bedoel je is er nog racisme. Zolang jij je boven andere mensen verheven voelt. Dat is typisch the white men problem. denken dat alles van hun is en er nog recht op te hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s