HISTORIE: Tot slaaf maken en islamisering van Armeense weeskinderen

Screenshot_15

Armeense weeskinderen

Deel 1 in de serie “De Armeense wezen van de genocide”.

Tijdens de eindeloze Turkse argumenten enerzijds en de Armeense en internationale tegenargumenten anderzijds m.b.t. het aantal vermoorde Armeniërs in 1915, zou Hrant Dink beide zijden steeds opnieuw aan een ander thema hebben herinnerd: “We praten steeds over de doden, maar laten we beginnen om over de resterende overlevenden te praten.” De resterende overlevenden betekent het onbekende aantal Armeniërs dat in Anatolië is achtergebleven, echter niet als Armeniërs, maar als Turken, Koerden, Alevieten, moslims en andere identiteiten.

98 jaar na de poging tot vernietiging van een volk wordt het tijd om meer over de verstopte Armeniërs te praten, meestal wezen uit het jaar 1915, die gedwongen geassimileerd werden in andere identiteiten dan hun eigen Armeense.

Armeense adoptiedochter van Atatürk

Hrant Dink bezat de moed om de ware identiteit van een van de bekendste Turkse heldinnen als Armeens weeskind openbaar te maken. Sabiha Gökcen, de eerste vrouwelijke piloot ter wereld en de adoptiedochter van Atatürk, heette in werkelijkheid Hatun Sebilciyan – een Armeens meisje dat in het jaar 1915 in Bursa wees werd. Deze onthulling betekende het begin van het einde voor Hrant Dink, die tot een enorme haat- en dreigcampagne tegen hem van de kant van de Turkse regering, het leger en de media en drie jaar later uiteindelijk tot zijn moord op straat leidde. Maar Sebilciyan (Gökcen) was slechts een van de tienduizenden Armeense meisjes en jongens die tijdens de volkerenmoord in 1915 van hun ouders werden weggerukt. Wat gebeurde er met deze wezen? Hoeveel waren het?

Tot slaaf maken van Armeense weeskinderen en dood door verdrinking in de Zwarte Zee

Het is een goed gedocumenteerd feit dat tijdens de deportatie van de Armeense bevolking uit alle hoeken van het Ottomaanse rijk naar de Syrische woestijn lokale Turken en Koerden Armeense kinderen pikten en hen van hun ouders scheidden om ze als bediende of echtgenote mee naar huis te nemen. Veel van de kinderen werden door hen of de politieagenten die de deportatiekonvooien begeleidden als slaven verkocht. Er waren ook enkele Armeniërs die hun kinderen toevertrouwden aan Koerdische en Turkse buren, voordat ze zelf gedeporteerd werden. Andere kinderen werden eerst door Europese en Amerikaanse missionarissen of Griekse religieuze leiders gered, voordat zij later ook gedwongen opgepakt en weggestuurd of vermoord werden. In Trabzon, een stad aan de noordoostkust van het huidige Turkije, werden met toestemming van de regering 600 Armeense weeskinderen in Griekse kloosters ondergebracht, nadat hun ouders in de Zwarte Zee verdronken en vermoord werden. Drie maanden later echter werden de Armeense weeskinderen op bevel van de gouverneur van Trabzon, Cemal Azmi, met geweld door de politie weggebracht en overgedragen aan de Turkse scheepskapitein Rahman Bayraktaroglu. Deze stopte ieder kind in een zak en gooide ze in de Zwarte Zee. Volgens documenten zou de gouverneur later gezegd hebben: “De spieringvangst zal dit seizoen uitstekend zijn met al die verdronken kinderen als visvoer.”

Armeense meisjes gevangen gehouden in bordelen

Bovendien heeft de gouverneur van Trabzon, Cemal Azmi, ongeveer 450 van de knapste meisjes van de Armeense gemeenschap van Trabzon uitgekozen en veranderde het lokale Rode Halvemaan ziekenhuis in een bordeel voor de Turkse elite en hoogwaardigheidsbekleders. Enkele van de meisjes werden naar zijn meerderen in Istanboel gestuurd om hen te plezieren. De gouverneur hield 15 meisjes voor zichzelf en schonk eentje aan zijn 14-jarige zoon Ekmel. Het grootste deel van de meisjes werd met geweld geïslamiseerd. Een paar konden ontsnappen of pleegden zelfmoord.

Deze zaken kwamen na de oorlog tijdens de processen in 1918 tegen het voor de volkerenmoord verantwoordelijke “comité voor Eenheid en Vooruitgang” (Ittihat ve Terakki Cemiyeti) aan het licht. Andere zaken werden in 1921 door de zoon van Cemal Azmi prijsgegeven, die zich hiervoor tot zijn beste vriend Mehmet Ali wendde. Deze vriend echter was in werkelijkheid een Armeniër genaamd Hratch Papazian, die zich als moslim voordeed en die het lukte de kringen van het “Comité voor Eenheid en Vooruitgang”, die na de oorlog met behulp van Duitse onderzeeboten gevlucht waren en zich in Berlijn verstopten, te infiltreren. De infiltratie maakte deel uit van de voorbereiding op het vermoorden van de voor de volkerenmoord verantwoordelijke en gevluchte Turkse leiders als onderdeel van de “Operation Nemesis”. Cemal Azmi evenals andere belangrijke organisatoren van de deportaties en bloedbaden werden in de jaren 1921/1922 in Berlijn in het kader van “Operation Nemesis” deels door overlevenden van de genocide opgespoord en vermoord.

Bron:

http://haypressnews.wordpress.com/2013/05/09/versklavung-und-islamisierung-armenischer-waisenkinder/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Armenië, Genocide, Historie, Islam, Islamisering, islamofascisme, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

10 reacties op HISTORIE: Tot slaaf maken en islamisering van Armeense weeskinderen

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  Gruwelijk… moest ook gelijk denken aan die zorreguieta…ook levende mensen in zee laten gooien… slaven maken van vrije mensen…
  wat IS dit toch dat ‘mensen’ hiertoe in staat en bereid zijn tot dergelijke gruwelijke zaken..

  Like

 2. BertG. zegt:

  Als je opgroeit bent als een beest, dan ga je ook iedereen om je heen als beesten zien.
  En ga je vanzelf denken dat het normaal is om zo met mensen om te gaan.
  Wel treurig allemaal.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Cemal Azmi evenals andere belangrijke organisatoren van de deportaties en bloedbaden werden in de jaren 1921/1922 in Berlijn in het kader van “Operation Nemesis” deels door overlevenden van de genocide opgespoord en vermoord.

  Kijk deze zin doet mij nou deugd. Geweldig. Uiteindelijk toch nog een beetje rechtvaardigheid.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Nemesis

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Guusvelraeds zegt:
   …………….werden in de jaren 1921/1922 in Berlijn in het kader van “Operation Nemesis” deels door overlevenden van de genocide opgespoord en vermoord……………………….

   Er is straks HEEL VEEL werk aan de winkel voor ons.

   Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Zo’n rij kindjes: daar kan ik dus gewoon niet tegen.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Moslims moeten en zullen onderwerpen al zijn het maar hulpeloze weeskinderen.
  Zeker ter compensatie van hun eigen onderwerping aan Allah.Zo zie je maar waartoe het leidt als een Godsdienst/ideologie van haar volgelingen eeuwige onderwerping vraagt.
  Dat gaat de mentale krachten te boven en…..monsters worden het.
  Jammer maar helaas.

  Like

 6. Pingback: Islam en slavernij | Fubar

 7. Pingback: Turkije | Fubar

 8. Pingback: Turkije schoffeert heel Europa maar weer eens | Fubar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s