VIDEO´S: Soldaten van Allah – De vrouwen van Hamas

(Click onderin de balk op “afspeellijst” voor de andere 7 video´s!)

De aanhangsters van Hamas zijn de machtigste vrouwen in de Gazastrook. Ze zorgen voor armen en zieken, organiseren vrouwenontmoetingen, richten verenigingen voor kinderopvoeding en koranstudies op. Wie zoons in de jihad verloor, wordt vereerd. Regisseuse Suha Arraf, Palestijnse met een Israëlisch paspoort en feministe, heeft vier vrouwen van Hamas in hun dagelijks leven begeleid en geobserveerd. Het is haar gelukt in de gesloten samenleving van deze vrouwen binnen te dringen.

In haar documentaire vraagt ze ernaar wat het is dat ertoe leidt om een door geweld en dood bepaald leven van zin te voorzien, zelfs de eigen zoons op te offeren. Vrouwen, die aan kinderen het leven schenken, worden de instrumenten van de dood van deze kinderen. Zodra de camera draait, letten de vrouwen er uiterst nauwkeurig op dat ieder woord dat ze zeggen overeenkomt met de officiële Hamas-doctrine. Maar enkele keren vertoont het beeld scheuren, diepe rouw, wanhoop en depressie worden zichtbaar.

Tegelijkertijd onderzoekt de film de cultus van het martelaarschap, die in Gaza niet pas sinds de laatste oorlog het straatbeeld bepaalt. Twee jaar lang heeft de regisseuse steeds opnieuw in de Gazastrook gefilmd, onder uiterst moeilijke omstandigheden en vaak wantrouwend bekeken. Desondanks lukt het haar unieke kijkjes te krijgen in het systeem Hamas, in een gesloten en opgehitste wereld, waarin alle ons bekende waardecategorieën zijn verschoven.

Screenshot_1

“De enige reden waarom wij kinderen ter wereld brengen, is om ze prijs te geven aan Allah en de strijd”, zegt Huda al-Abud, 56, Palestijnse en moeder van tien kinderen. Ze heeft er nu nog vijf. Twee stierven als zelfmoorddaders, drie werden gedood toen een Israëlische helikopter jacht maakte op terroristen. Huda is er trots op. Zonder haar en haar medestrijdsters zou Hamas in de Gazastrook maar half zo sterk zijn. Want de vrouwen van Hamas voeden de volgende generatie als strijders op. Hamas is partij, terreurorganisatie en sociaal netwerk tegelijk. Net zoals alle radicaal geïdeologiseerde gemeenschappen investeert ze veel energie in de indoctrinatie van de komende generaties. Het zijn vooral de vrouwen – moeders, leraressen en studentes – die de volgende generaties Hamas-aanhangers opvoeden en aan hen de ideologische uitrusting meegeven. Op de kleuterscholen bereiden ze 4-jarigen al voor op het “martelaarschap” – als ultieme vorm van de strijd tegen Israël. “Shahid” (martelaar) is het eerste woord dat de kinderen daar leren.

Screenshot_2

Huda al-Abud, Palestijnse en moeder van tien kinderen

In de Gazastrook wonen ruim 4000 mensen op een vierkante meter. Daarmee behoort de Gazastrook tot de dichtstbevolkte gebieden ter wereld. Sinds de gewelddadige machtsovername door Hamas in juni 2007 is het Palestijnse gebied bijna volledig door Egypte en Israël afgesloten. Vier van de vijf bewoners leven onder de armoedegrens; de werkloosheid is hoog. Alleen datgene wat de Israëli´s beschouwen als fundamentele levensmiddelen mag ingevoerd worden. De Gazastrook is afhankelijk van internationale hulpleveringen en van de smokkel, die Hamas evenzo controleert als het openbare leven. wie tot de rivaliserende Fatah behoort, maakt nauwelijks kans om verder te komen in zijn beroep. Sinds Hamas de macht naar zich toetrok, is er veel gebeurd in de Gazastrook: onlusten, onverbiddelijk moorden, de zware aanvallen van de Israëlische strijdkrachten in de oorlog van 2008-2009, met als gevolg honderden gewonden en doden. Terwijl de Hamas-leiders zich in een netwerk van bunkers verstopten, verzorgden de vrouwen gewonden in de ziekenhuizen en bezochten de families van de slachtoffers.

“De begrafenis van mijn zoon was de grootste in Rafiah”, vertelt Huda al-Abud. “Er kwamen mensen uit de hele Gazastrook om er aan deel te nemen. Nu noemen me ze ´Umm als Shahidim´, moeder van de martelaars. Andere vrouwen benijden me en zouden ook graag zo sterk willen zijn.” Haar kracht wil Huda aan andere moeders doorgeven; ze houdt voordrachten in een moskee.

Screenshot_3

De zoon Rafiah vertrekt in de “heilige oorlog” en neemt afscheid van zijn moeder Huda al-Abud

Bron:

http://programm.ard.de/?sendung=281089885068422

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, Islam, islamofascisme, Israël, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

17 reacties op VIDEO´S: Soldaten van Allah – De vrouwen van Hamas

 1. maria zegt:

  Zo te zien hebben ze pas een probleem als er GEEN Israël meer is, want dan hebben ze niets om zich voor op te offeren. Geen medelijden mee, maar het blijft eng hoe ze hun kinderen “opvoeden”…

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Er zit zeker iets in, wat Maria zegt: Deze vrouwen leven voor de opoffering. Ze offeren hun eigen zonen, dochters, individualiteit….(alhoewel, dat laatste kènnen ze in die cultuur niet eens, dus dat is misschien niet eens een offer. Wat ik zo erg vind: Die vrouwen leven geheel onder elkaar en houden elkaar onder controle (de ‘krabbenmand’mentalteit) Is in de mannenwereld daar natuurlijk óók zo, maar zonder te kunnen zeggen waaróm heb ik altijd weer de indruk, dat dàt nog weer op een beetje andere manier gaat.Toch trekken ze zich wel op aan de mannen, want ze klampen zich vast aan het idee, dat die ze nu ‘veel serieuzer’ nemen. Oh ja? Zolang ze zich maar ‘ bedekken’dan, zeker? En zolang ze niet de mànnen gaan instrueren. Dat mogen ze lekker bij elkààr doen. De krabbenmand, weet U wel.
  Maar wat wil die cineaste en feministe hier nu eigenlijk mee? Doorgronden? Begrip kweken? Als het met name om dat laatste gaat, vrees ik dat ze daar lang op kan wachten, hier in het westen. De kloof tussen twee culturen is onmetelijk en onoverbrugbaar. Ik heb met deze vrouwen ook geen medelijden, dat is voor mij onmogelijk. Ze koesteren alles wat wij verachten en verwerpen wat ons dierbaar is. Ik heb van deze documentaire drie delen achter elkaar bekeken en of ik de andere vier wil zien, weet ik nog niet. Later misschien. Vooralsnog heeft wat ik gezien heb, niet voor meer sympathie of zelfs maar begrip gezorgd.Kwezels en -waarschijnlijk- klikspanen heb ik gezien, die elkaar proberen te overtreffen op het gebied van deugdzaamheid, opofferingsgezindheid en vroomheid. Kortweg gezegd: In bigotterie. Verwrongen naturen, zijn het, anders niet.
  Dat is, wat de Islam van ze heeft gemaakt. En niets anders.
  Ik haat ze.

  Like

  • BertG. zegt:

   Mijn complimenten voor deze schitterende beschrijving. Ik had het niet zo kunnen samenvatten. Vooral die krabbenmand mentaliteit is geweldig.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG. 22.08u. Dank je, Bert. Dat begrip heb ik natuurlijk ook ooit eens ergens vandaan gehaald. Ging toen meer over vrouwen in het algemeen. Maar speciaal in verband met déze misbaksels vond ik het meer dan toepasselijk.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik zag dat helemaal voor me zo’n krabbenmand. Ik lag dubbel.
    In een onderlinge omgang (vrouwen), lijkt het er vaak wel op en zeer toepasselijk.

    Like

  • maria zegt:

   Ach Theresa je kunt er een miljoen documentaire’s over zien en de conclusie zal exact datgene zijn wat jij hierboven al zegt. Als ze niet zo’n dodelijke bedreiging voor Israël zouden zijn zou ik zeggen: Ze doen hun best maar! Maar dan hoeven ze van mij geen begrip, laat staan mededogen te verwachten en al helemaal geen “vrouwelijke solidariteit” zoals de zg. “feministes” van ons verwachten voor deze “moedige vrouwen” (kuch). Dit zijn geen moeders maar kindermoordenaars. (Lees je even mee, Anja M.?)

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Maria 22.28U. ZIJ?! Laat me niet lachen! Zij leest niets, wat haar eigen ego’tje niet streelt! Maar, als je het al eens hebt over ‘vijf voor twaalf’, Voor hààr is het vijf voor twaalf en ik vraag me af, of ze het zelf wel beseft. Ze iszichzelf al zo vaak tegengekomen, maar de genadeslag heeft ze nóg niet gehad als je het mij vraagt.
    Klotewijf.

    Like

 3. felix zegt:

  Ik heb ( met ijs in mijn bloed) oplaatst de hele documantaire uitgezeten, Over manipulatie en achterlijke ideologie gesproken ! De moslimvrouw moest maar haar verlies over haar zoontje maar inslikken en inplaats (door de burka vrouw) daarvan trots zij dat haar zoon haar leven (door zelfmoordterrorisme) verloren had voor de goede zaak. En hele generaties worden zo vergiftigd.

  Like

 4. baksteen zegt:

  Egoistische krengen zijn het, de kinderen zijn dood en ze staan zelf in de schijnwerpers, het dodengeld van de NGO’s, EU en andere donateurs wordt op hun bankrekeningen over gemaakt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @baksteen 22.31. uur, op 11/5. Uiteraard geheel eens met uw constatering. Deze islamisten haten buiten de Joden en Israel ook iedere christen, iedere hindoe, iedere boedhist en iedere vrijdenker. Maar ze vinden het wel prachtig, om van ONS miljarden toegeschoven te krijgen. Denk maar aan de 5 miljard euri die de baardaap Morsi van Egypte kreeg, van zijn vriendjes van de EUSSR!

   Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  … de enige reden waarom wij kinderen ter wereld brengen, is om ze prijs te geven aan allah en de strijd….zegt de 56-jarige H. al-Abud, palestijnse moeder van 10 kinderen.
  Wat een stumper. Vakkundig geïndoctrineerd, zo goed als zeker vanaf de wieg, verpest voor het leven. Hoofdoorzaak: de koran en de imams die dat VOD jarenlang in haar brein gepompt hebben. Nee, ik weet zeker dat onze generatie het niet meer meemaakt dat deze wereld islam-REIN gemacht wird…
  http://tinyurl.com/6fl3tpo

  Like

 6. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  De enig juiste morele houding tegenover dit islamitische zelfmoord-tuig is die van diepe haat en de bereidheid keihard geweld te gebruiken om ze te stoppen.
  (Maar premier Rutte zei pas nog dat we niemand vanwege zijn geloof mogen wantrouwen. We hebben nog een lange, lange weg te gaan)

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Eens, gewoon uit zelfbehoud is het echt de enige oplossing.
   Radicaal islaam is een krankzinnige moordenaars cult de gematigde islaam is hun paard van Troje .

   Like

 7. Hans zegt:

  En daar sturen wij miliarden naar toe.
  Met z’n allen.
  Onze grootouders tegelijk rottend latend in hun luiers. Van de armoe.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Hans 12.39. uur. Niet WIJ Hans, maar de idioot van een RUTTE op bevel van zijn rode matties van de EUSSR te Brussel. Ik kan mij niet herinneren, dat ons als belastingbetalers ook maar iets gevraagd is. Jij wel?

  Like

 9. Robbert zegt:

  Roelf-Jan. Ik heb pas een stukje geschreven. Je zult zien dat de islam ideologie een aantal factoren nodig heeft om te kunnen gedijen. Een ingrediënt is juist datgene wat jij noemde: http://afrikanervolksparty.org/index.php?option=com_content&view=article&id=5434%3Aislamideologie-het-net-soos-andere-ideologiee-n-vakuum-nodig-om-te-kan-oorleef&catid=160%3Aartikels&Itemid=284&lang=af

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s