De Zwitserse gettoscholen

Screenshot_13

Duitstalige kinderen raken in toenemende mate in Zwitserland in de minderheid. Zoals de “Basler Zeitung” bericht spreekt alleen al op 80 scholen in Zürich meer dan twee derde deel van de leerlingen geen Duits meer en het aantal buitenlanders stijgt constant. Van normaal onderwijs is al lang geen sprake meer. Tot nu toe werden met veel geld van de staat hulpprogramma´s aangeboden. Nu roepen politici in Basel om een quotum voor het Zwitserse Duits.

Politici van alle partijen zijn er voorstander van om op de ongebreidelde immigratie van niet-Duitstaligen met een quotum van minstens 30% Zwitsers Duits sprekende kinderen op de scholen te reageren, bericht de “Basler Zeitung”.

Beat Zemp, president van de overkoepelende Zwitserse lerarenorganisatie, begroet de voorgestelde quota: omdat Basel de schooldistricten sowieso opnieuw zou moeten indelen, zou men nu “van deze kans gebruik moeten maken om eigenlijke gettoscholen te verhinderen waar geen Duitstalige kinderen meer op zitten.” Hij wil dit echter alleen als uitzondering zien, want de stad Basel is een speciaal geval, zegt Zemp. Een landelijk quotum beschouwt hij niet als zinvol.

Leraren vertellen dat culturele verschillen hun werk moeilijker zouden maken. Ze kennen vaders die lichamelijke straffen heel normaal zouden vinden. In een klas met veel vreemdtalige kinderen zou een consensus over opvoedingsmethoden moeilijk zijn. Ook de ideeën over maatschappelijke normen zouden duidelijk breder zijn dan in een klas met kinderen die als gemeenschappelijke taal het Zwitserse Duits zouden hebben.

Hoe de inwoners van Basel ertoe gebracht moeten worden om hun kinderen als “integratie- en taalvermenigvuldigers” te laten misbruiken om greep te krijgen op een probleem dat sowieso op die manier alleen niet opgelost kan worden, wordt niet gezegd.

Er zijn scholen met meer dan 90% buitenlandse kinderen. Deze kinderen zijn niet eens in staat om met elkaar te praten, omdat ze geen gemeenschappelijke taal hebben. Dat deze gemeenschappelijke taal in een Duitstalig land eventueel Duits zou kunnen zijn en dat het zinvol zou zijn om dat de kinderen bij te brengen, zou toch in eerste instantie de taak van de ouders moeten zijn. Maar die hebben weinig tijd voor zulke overwegingen, want de Zwitserland binnenstromende moslims zijn er o.a. mee bezig een proces aan te spannen vanwege ontbrekende moraal tijdens het zwemonderwijs.

Echt belangrijk schijnt alleen te zijn dat geen enkele Zwitser de religieuze dictaten van de verrijking uit Albanië, Turkije, Afghanistan enz. dwarsboomt. Het schijnt de eenstemmige mening van deze immigrantengeneratie te zijn dat het desbetreffende gastland er maar eventjes voor moet zorgen dat de kinderen hun leven in de toekomst in het welzijn van de opnemende samenleving kunnen leiden.

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/05/die-schweizer-ghetto-schulen/#more-324038

Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", Immigratie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

9 reacties op De Zwitserse gettoscholen

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ik heb lang gedacht dat Zwitserland zo’n strikt immigratiebeleid voerde, maar nu dreigen ze híer toch ook alweer onder te bezwijken. Zoals heel Europa. (Het Project!) Enfin, die gerechtelijke uitspraak is en blijft iets positiefs. Maar ook daar laten die moslims het, zo te lezen, niet bij zitten. (nee, natuurlijk niet, daar zijn het moslims voor) Je moet ook maar net de brutaliteit……Schei uit, ik verval weer in herhalingen: Ze HEBBEN de brutaliteit want het zijn MOSLIMS! Je kunt op dit moment alleen nog maar hopen dat Zwitserland NIET op de knieën gaat wat betreft dat genocide-monument want dan is onherroepelijk het hek van de dam.

  Like

 2. benny zegt:

  deze foto zou ook in brussel,antwerpen,gent,…..kunnen genomen zijn.

  Like

 3. Islmam can't break my mind. zegt:

  Islam verbieden is het enige dat zal helpen en dat moet dan wel snel gebeuren. Dan zal men beginnen aan de uittocht. Ook voor Nederland is dat de enige oplossing.

  Like

 4. We kunnen klagen wat we willen maar het loopt toch uit op een grote burgeroorlog tegen al die moslims. Net zoals je in Joegoslavië heb gehad. Toen greep Bill Clinton in met bombardementen. Ik denk als nu de pleurus uitbreekt de hele wereld erbij wordt betrokken. En dat ze doorgaan tot het bittere eind! Wij of Zij? De vrije mens of de moslim?

  Like

  • 2Crazy2bTrue zegt:

   Als je hen de toegang tot ons territoium fasciliteert, is het ZIJ en ligt de schuld ook bij ons, want deze tolerantie is geheel eenzijdig. Ik kan ook niets anders concluderen dat dit een bewuste vernietingspolitiek is op onze maatschappij. Enerzijds van de moslims en hier in huis van onze politieke elite, met name van de Partij van de Addertjes.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jack Terrible 11.59. uur. Jack ik twijfel er absoluut niet meer aan. Alles in de huidige wereld staat op zijn kop! Het duivelswerk de islam, zal leiden tot massaal bloedvergieten.
   Het Boek Openbaring van Johannes is naar mijn bescheiden mening nu zeer actueel.

   Like

   • @Tom Hendrix 15.27 uur: Het boek de Openbaring (het laatste boek van de bijbel) en ook andere bijbelteksten wijzen op de Eindtijd en het duizendjarige Koninkrijk dat daarna komt. Jeruzalem en heel Israël zullen veroverd worden om te beginnen. De moslim tegen de vrije mens. De moslims zijn de afstammelingen van Ismaël en zijn tegen iedereen gekant. De heidenen met hun afgoden. Nu volgen ze een valse ‘profeet’ met zijn valse God die onze dood of bekering tot hem wil. Bekering tot een terroristische groepering. Als je bekeert ben je schuldig aan bloedvergieten. De ‘profeet’ Mohammed was een terrorist!

    Like

 5. Hans zegt:

  Zwitserland hebben ze dus ook al… We kunnen maar beter wachten op de burgeroorlog en er dan als native EU burgers gewoon aan beginnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s