Servië: bisschoppen houden symbolische rouwdienst voor de EU-vriendelijke regering

Screenshot_16

Aartsbisschop Amfilohije Radovic van Montenegro

Naar het schijnt is ook in Servië het nationalisme in opmars. Helaas kom je in het partijdige, onzakelijke artikel in “Der Spiegel” niet de ware reden te weten waarom de bisschoppen de huidige regering symbolisch willen begraven, alleen de zogenaamde onomstreden, uniforme journalistieke “veroordeling” van de actie.

Ze lieten het niet bij een symbolische daad, maar dreigden de regeringschef Ivica Dacic met een gelijksoortig lot als de tien jaar geleden vermoorde eerste democratische minister-president Zoran Djindjic. Zaterdag deed Amfilohije Radovic er nog een schepje bovenop: “In de regering moet al datgene afsterven dat ziek is”, zei hij tegen de krant “Politika”.

Dat is alles wat we volgens de Duitse journalisten over de beweegredenen van de bisschoppen te weten mogen komen: zij beschouwen een deel van de huidige regering als ziek. Van welke ziekte zij de regering echter precies beschuldigen, dat zouden de lezers van “Der Spiegel” beter maar niet moeten weten. Typische journalistieke bevoogding van de lezers.

Wij wilden er echter voor jullie achter komen: de aartsbisschop Amfilohije Radovic uit Montenegro en bisschop Atanasjie zijn verbitterd over het feit dat de regering Dacic bereid is om de Serviërs in Kosovo-Metohija te laten vallen om de EU een plezier te doen.

Aartsbisschop Amfilohije Radovic zei in zijn toespraak gericht aan de regeringsleden dat Kosovo-Metohija niet hun eigendom is, maar veelmeer een fundament en het “Jeruzalem” van het Servische volk. De aartsbisschop celebreerde een ongebruikelijke mis als antwoord op de regering, het parlement en op de Serviërs die in Kosovo-Metohija gedood werden.

“Diegenen die nu het Servische volk leiden, zijn slechts tijdelijk in functie, morgen zijn ze al weer weg”, zei de aartsbisschop en voegde er aan toe dat diegenen die bereid zijn het orthodoxe heiligdom van het klooster Decani aan de buitenlanders te schenken op de verkeerde weg zijn.

Bisschop Atanasije beschuldigde de regering van verraad.

Hij zei dat een wereldlijk Servië zonder het hemelse niet mogelijk is en voegde er aan toe dat dit een uitverkoop van het hart van Servië, Kosovo, zou zijn.

De demonstranten zeiden dat de overeenkomst (van de regering Dacic) met Brussel verraad zou zijn.

In Serbia

Screenshot_15

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/05/12/serbien-bischofe-halten-symbolische-totenmesse-zu-beerdigung-der-eu-freundlichen-regierung/#more-45068

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Kosovo, Religie, Servië. Bookmark de permalink .

34 reacties op Servië: bisschoppen houden symbolische rouwdienst voor de EU-vriendelijke regering

 1. Natuurlijk gaat dat niet, als kloosters aan moslims geschonken worden door de EU!

  Like

 2. Jan zegt:

  Wie wil onder bestuur van Pristina, alleen moslims en die krijgen het dus ook voor het zeggen in Noord-Kosovo, wat uiteindelijk zal leiden tot overname door de moslims van geheel Kosovo.
  En dan te bedenken dat de overeenkomst gesloten werd met een crimineel: Hashim Thaçi
  Report identifies Hashim Thaci as ‘big fish’ in organised crime
  http://www.guardian.co.uk/world/2011/jan/24/hashim-thaci-kosovo-organised-crime

  Zie ‘What Pristina Got’. Een normaal denkede Serviër verzet zich tegen dit verraad
  The Belgrade-Pristina Deal: What You Need to Know
  http://hajdelondon.com/2013/04/23/the-belgrade-pristina-deal-what-you-need-to-know/

  Like

 3. Jan zegt:

  Hashim Thaçi is betrokken bij wapenhandel, vrouwenhandel, drugshandel, liquidaties enz. Met dergelijke figuren kan Catherine Ashton dus zaken doen (wat te verwachten was)

  Mafia State: Kosovo’s Prime Minister Accused of Running Human Organ, Drug Trafficking Cartel
  http://dissidentvoice.org/2010/12/mafia-state-kosovos-prime-minister-accused-of-running-human-organ-drug-trafficking-cartel/

  Thaci is bevriend met niemand minder dan Tony Blair:
  Mr Blair has some very bizarre friends, but a monster who traded in human body parts beats the lot
  http://www.dailymail.co.uk/debate/article-1339015/Tony-Blairs-friend-Kosovan-PM-Hashim-Thaci-bizarre-monster.html

  Like

 4. gielah zegt:

  Behalve de nauwelijks bedekte oproep tot moord óp….( daar zijn Oost-Europeanen mijns inziens véél te dol op…..dus erg veel hebben ze nog niet geleerd van al die oorlogen in hun regio….) vind ik dit wel een goede strategie van die bisschoppen en ik wilde maar, dat de leiders van onze ´gelijkgeschakelde kerken´ ook eens wat beter doorkregen wat een onnoemelijk grote ellende de EU bezig is over ons allen te brengen.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En weer moet ik braken als ik mij realiseer, dat de grote schoft CLINTON, en de huichelbende EU, meenden Belgrado te moeten bombarderen. Deze RODE en SOCIALIST CLINTON, is een voorbeeld voor de moezelman Obamadrama, die ook zo een kunstje zal gaan flikken, om zijn moslimvrienden te hulp te schieten. De bisschoppen hebben volledig gelijk! En wat mij betreft stort het gedrocht EU nu du moment maar in elkaar, vuil smerig socialistisch zooitje in Brussel.

  Like

 6. Servië is een dode staat,net als EU …strijd voor Kosovo en kruis moet nog komen …http://max-balkanboy.blogspot.nl/2013/01/blog-post.html

  Like

 7. De laatste tijd wil ik Servische burgers in Servië en Bosnië om u te informeren wat de islam is en wat voor kwaad is….Daar zijn burgers geleeft onder het communisme en ze weten niets over religie…..http://zlj13051967.wordpress.com/2013/03/14/sto-bi-svatko-trebao-znati-o-islamu-3/

  Like

 8. @gielah zegt:
  12 mei 2013 om 14:12:Serviërs zijn geen domme mensen …zij waren ALTIJD de eersten om de Europa beschermen van islam….De peilingen in Servië tonen dat 80% burgers religieus …dus Christenen!….Meerderheid wil niet in EU….maar,alleen corrupte politici…en ontevreden burgers gaan de laatste tijd meer de straat op …Daar is dezelfde situatie als in Nederland,waar corrupte marioneten politici willen het volk zetten onder islam….

  Like

 9. Anneke zegt:

  Een fantastische por in de zij…Jammer dat we hier in NL dit soort bezigheden niet kennen. Zie géén pastor, rabbi, of dominee z’n waffel opentrekken….en kritiek uiten tegen de politieke WANorde…Wat is NL enorm karakterloos geworden, in de loop der jaren. “Om te kotsen…”.

  Like

  • Anneke :In de Balkan, Serviërs maken bijna iedere dag een kerk … in Bosnië, Servië ..hier denken mensen alleen aan het geld….niet aan de toekomst, en de staat…

   Like

   • Anneke zegt:

    Balkanske price: En de EU wilde dit continent geheel joden- en christenvrij zien te krijgen. Voor hun een radicale FLOP….Het wordt overigens tijd dat ‘k eens op vakantie ga, in één van de Balkanlanden….Wàt een pracht foto’s !!! “Tjechië stond eigenlijk in de planning….”.

    Like

  • Helena zegt:

   Ja zeker Anneke met het risico zeikerig over te komen en de atheïsten onder ons voor het hoofd te stoten dat vind nou ook en daar erger ik me dus ook helemaal kapot aan.
   Maar onze samenleving is compleet van binnenuit uitgehold, wat Balanske hieronder
   zegt is zo waar. Alles draait hier om het Amerikaanse model van het snelle geld en hoe ik mijn leventje zo fijn en zo probleemloos leiden kan. Ieder voor zich. De kerken lopen leeg ik ben er zelf ook één van (een wegloper). Vind het om diverse redenen ook helemaal niet gek dat dat gebeurt. Maar het fundament onder de samenleving, dat wat ons in een nog niet zo ver verleden bond is weg. We zijn een individuele,ieder voor zich samenleving geworden soms denk ik (net als jij) weleens dat daar bewust op aangestuurd is en wordt. Uitgehold en zwak van binnenuit dat zijn we. Ik ben echt niet zo zwaar op de hand van oorsprong gewoon NH. maar de laatste tijd zit er steeds in mijn hoofd “Wie God verlaat heeft smart op smart te vrezen”
   De enige oplossing in mijn visie tegen allah en zijn aanhangers is dat wij allemaal fundamentalisten zouden moeten zijn. God zou het fundament moeten zijn waarop wij ons moeten richten. Pas dan als eenheid maken we een kans deze oorlog tegen satan
   te winnen.

   Like

 10. Serviërs weten alleen dat de Serviërs zijn,maar over hun eigen religie, weeten ze niet veel…omdat zij leefden onder het communisme……Nu markeren hun territorium in Servie en zij hebben een hondert meter kruis geplaatst…..http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/patrijarh-irinej-osvestao-krst-na-ulazu-u-kragujevac_201800.html

  Like

 11. De regeringschef Ivica Dacic is de leider van de Communistische Partij …

  Like

 12. @E.J. Bron zegt::dat is voor Servische publiek….Ik wilde alleen maar om mijn blog te tonen…weet je wat ik schrijf …en wat ik denk over islam…zie bijlage aan het einde van het artikel….groet….

  Like

 13. Jan zegt:

  Hoe de Serviërs 500 Amerikanen redden:
  Serbs Rescued 500 American Pilots in World War II
  http://www.teslasociety.com/500.htm

  Van Clinton en niet te vergeten ‘onze’ Wim Kok kregen zij stank voor dank terug.

  Like

 14. @E.J. Bron:Weet je dat dankzij de Serviërs in Bosnië, de Palestijnen zijn niet onafhankelijke de staat te gekregen… 9 tegen 8 was stemming….en negatieve stemming was van Bosnië,maaaaaaaaaaar,dankzij Servische volk uit Bosnie….ze waren tegen…In Bosnië leven drie volken, moslims, Kroaten en Serviërs ….Zonder besling van de alle drie volken,kan er geen beslising komen….In Bosnië, in de Servische Republiek{ entiteit van Serven, in de hoofdstad,… de Joden maken nu een nieuwe Synagoge …Serviërs in Bosnië hebben uitstekende relatie met Israël….

  Like

 15. @Jan :12 mei 2013 om 20:52…….Amerikanen zijn het snel vergeten bombardeeren op de Servië…en nog gepikt Kosovo en zeten het onder de islam….De Serviërs zullen nooit het accepteren….

  Like

 16. Anneke:op de Balkan[Servie]..is nu armoede,maar je hebt uitstekende pleken voor vakantie…http://max-balkanboy.blogspot.nl/2012/04/welcome-to-serbia.html

  Like

 17. @Anneke:deze is mijn favoriete stad in Servie…Novi Sad:………http://madeinbanjaluka-rs.blogspot.nl/2013/01/blog-post.html

  Like

 18. E.J. Bron: het is een mooi en interessant land … de geschiedenis van de Serviërs en Joden deelden hetzelfde lot …..onze vijand is de islam….http://www.b92.net/eng/news/society-article.php?yyyy=2008&mm=12&dd=03&nav_id=55485

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Balkanske price 22.09. uur, op 12/5. Ik heb veel waardering voor uw bijdrage, hulde.
   Ik sta achter het Servische volk, dat zo smerig verraden is door Clinton, de Nato en de EUSSR!

   Like

 19. Helena zegt:

  Ja zeker! Ik moet eerlijk toegeven dat ik er geen idee van had hoe ontzettend mooi dat land is!
  En wat fijn om te horen van deze man Balkanske en zijn werk voor de goede zaak.

  Like

 20. baksteen zegt:

  “de Joden maken nu een nieuwe Synagoge …Serviërs in Bosnië hebben uitstekende relatie met Israël….”
  Dan heb geen toelichting meer nodig waarom de EU zo handelt.
  De joden en de christenen moeten verdwijnen uit de EU dat is wel duidelijk en dat dat heel veel oorlog en verarming gaat opleveren ook.
  Balkanske bedankt voor de info en veel succes. Wat zijn we toch voorgelogen en gedesinformeerd door onze MSM tijdens de oorlog in Yougoslavie. Ik snapte toen niets van die oorlog, logisch achteraf.

  Like

 21. E.J. Bron:heb je gelezen dat …..500 tot 1000 Bosnische moslims werden vermoord in Srebrenica door moslims…….http://serbianna.com/blogs/bozinovich/archives/1856

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s