Hoe zit het dan met de vervolgde christenen?

Screenshot_39

Koptische christenen: een van de vele vervolgde christelijke groeperingen

De Church of Scotland moet zichzelf eens afvragen waarom zij het lijden van christenen [en andere religieuze en etnische minderheden], die in de buurt van het Heilige Land het slachtoffer zijn van afschuwelijke gewelddadigheden, negeert. Daar gaan we weer. Christenen worden aangevallen in landen in het Midden-Oosten waar de moslims in de meerderheid zijn, in Noord-Afrika en in Azië, en toch komt  er nog een christelijk overlegorgaan bijeen om over – wie anders -de Joden te praten.

Dit keer is het de ‘Church of Scotland’s General Assembly’ [de Algemene Vergadering van de Kerk van Schotland], die officieel op 18 mei in Edinburgh zal beginnen. Naast het uitstippelen van het beleid, wat noodzakelijk is om de kerk als een goedlopende, bloeiende onderneming in stand te houden, zullende 850 aanwezigen op de vergadering beraadslagen over een tekst met de titel “De erfenis van Abraham? Een verslag over het ‘beloofde land”.

Het 10-pagina’s tellende rapport is grotendeels gebaseerd op het ‘Kairos Palestina Document’ (KPD), dat in 2009 is geschreven en uitgebracht door een groep Palestijnse christenen van de Westelijke Jordaanoever en uit Jeruzalem, die er hun carrière van hebben gemaakt om Israël te beschuldigen dat het land verantwoordelijk is voor het lijden van het Palestijnse volk, terwijl zij nalaten om de Palestijnse leiders voor hun wandaden verantwoordelijk te houden.

Het ‘Kairos Palestina Document’ hekelt Israël, omdat die het Beloofde Land ontheiligt met zijn gewelddaden, terwijl het Palestijnse terrorisme als ‘legitiem verzet’ wordt beschreven. En het rapport heeft zijn aanhangers en verdedigers in een aantal belangrijke protestantse kerken in de Verenigde Staten, ook al werd het [document] antisemitisch en plaatsvervangend [theologische opvatting] genoemd door een groep liberale rabbijnen in de Verenigde Staten –op de ‘Centrale Conferentie van de Amerikaanse Rabbijnen’ [CCAR].

Dus zover zijn we in 2013 al gekomen. De Church of Scotland heeft blijkbaar besloten om deel te nemen aan de twist door een document uit te geven dat datgene herhaalt wat vier jaar geleden werd vermeld in het Kairos document en wat daarop voortbouwt.

Het document dat is voorgelegd aan de Algemene Vergadering poneert een spanningsveld tussen het Joodse verlangen naar een eigen soevereine staat en de rechten van niet-Joden in Israël, alsof Israëlische Arabieren [al] niet meer rechten in Israël bezitten dan Arabieren waar ook in het Midden-Oosten hebben.

Het document beschrijft de oprichting van Israël als een reactie op het Westerse schuldgevoel over de Holocaust, terwijl het de aanwezigheid van grote aantallen Joden uit Arabische landen, die naar Israël verhuisden om onder eeuwen van islamitische onderdrukking uit te komen, volledig negeert.

Screenshot_41

En net zoals het ‘Kairos Palestine Document’ waarop het is gebaseerd, beroept het document, dat wordt voorgelegd aan de ‘Algemene Vergadering van de Church of Scotland’,  zich op de interpretatie van wat het Heilige Land zou moeten zijn om het Israëlische vergrijp daartegen eruit te lichten, terwijl het niets zegt over de bewezen misdaden die gepleegd zijn door Arabische en islamitische leiders.

Kortom, het document wordt geschreven alsof het zionisme de enige ideologie is die van invloed is geweest op het leven in het Midden-Oosten, alsof de Joden de enige mensen zijn die voor hun acties in de regio aansprakelijk kunnen worden gehouden, en alsof de radicale islam niet heeft bestaan. Het document is gewoon geen betrouwbare kaart voor de morele en ethische problemen waarmee de christenen vandaag de dag geconfronteerd worden.

Als we kijken naar het zogenaamde ‘blauwboek’ van de komende Algemene Vergadering van de Church of Scotland, dan is het vrij moeilijk om ook maar enige verwijzing naar de aanhoudende vernietiging van het christendom in het Midden-Oosten en Noord-Afrika te vinden, iets waar de kerk vroeger de grootste nadruk op legde.

Misschien heb ik iets gemist, maar er lijkt geen enkele uiting van verontwaardiging of zelfs van bezorgdheid te zijn over de mishandeling van christenen in de landen waar de moslims in de meerderheid zijn. Als ik me niet vergis dan staat het gewoon niet op de agenda en als het er wel op staat, lijkt het niet dezelfde hoeveelheid aandacht te genereren die het Arabisch-Israëlische conflict voortbrengt.

Het woord ‘Egypte’ verschijnt drie keer in het ‘blauwboek’ van de Vergadering, maar deze verwijzingen lijken te worden geassocieerd met het Oude Testament. Heeft de printer iets weggelaten? Heb ik een bijlage gemist? Ik hoop dat ik iets heb gemist, maar de ervaring leert dat dit niet zo is.

Het woord ‘Kopt’ verschijnt nergens in het ‘blauwboek’ van de aankomende Algemene Vergadering. Gewoon om er zeker van te zijn, heb ik het woord ‘Kopt’ zelfs op  de website van de kerk ingevoerd en ik kreeg drie links die verwezen naar een helikopter-crash. Is het lot van de Koptische christenen in Egypte wel te vinden op de radar van de Church of Scotland?

De Church of Scotland moet zichzelf afvragen waarom zij de pijn van christenen [en andere religieuze en etnische minderheden], die lijden onder afschuwelijke gewelddadigheden in de buurt van het Heilige Land, negeert. Wordt hun bloed minder waardevol voor God, omdat het wordt vergoten in Caïro, Bagdad of Damascus en niet in Jeruzalem?

Als de Church of Scotland niet oppast, dan zal de aankomende Algemene Vergadering een orgie van ‘Israël-bashing’ [fel bekritiseren] worden en van het ‘witwassen’ [vergoelijken] van islamitisch geweld tegen christenen.

Daar hebben we al meer dan genoeg van gehad, nietwaar?

Screenshot_40Bron:

http://www.thecommentator.com/article/3482/what_about_persecuted_christians

Auteur: Dexter Van Zile

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", antisemitisme, Christendom, Hypocrisie, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Religie, Schotland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Hoe zit het dan met de vervolgde christenen?

 1. Tom Hendrix zegt:

  Wachteres prima gedaan. The Church of Scotland, is helaas net als bij ons in nederland de pkn voor een gedeelte en de r.k. kerk, compleet overgenomen door de RODEN, de LINKSE Gutmenschen, cultuurrelativisten en meer van dat van de rechte weg afgeweken linkse volk. Als ze het maar fijn in hun hoofd hebben- met verwijzing naar Martien Pennings- dan doen ze graag het Joodse Volk en Israel in het diskrediet brengen. Walgelijke schijnchristenen. Ik wens als protestant NIETS met dit soort christenen te maken te hebben. Verraders van Christus, dat zijn het, en een schande voor het hele christendom.

  Like

 2. Scarlatti Bombatti zegt:

  Meer en meer word ik er enigszins ‘moedeloos’ van, steeds weer al die dwaalsporen te moeten lezen ipv dat EINDELIJK eens die gore palestijnen worden gezien voor wat ze zijn en dat zijn parvenue’s om het nog maar ‘vriendelijk’ te zeggen maar in wezen gewoon moordenaars zijn in hart en nieren en als de Joden c.q. Israël er niet was hadden zij wel een andere groep op de korrel genomen om hun moordlust te kunnen lessen… En zelfs dàt doen ze, alle niet-moslims moeten zich bekeren maar stiekem hopen ze dat dat niet zullen doen dan kunnen ze weer ‘lekker aan het moorden slaan’… en alle ‘afwijkende’ islam richtingen van die van hen zelf die het op dat moment voor het zeggen hebben, moeten ook weer vermoord worden… salafisten, alevieten welke zijn er allemaal nog die ook uitgeroeid dienen te worden buiten de Joden, de Christenen, de Protestanten, de homosexuelen, de brutale vrouwen, mannen, dieren etc etc etc?? Wij èn zij zouden beter af zijn als zij uit hùn lijden werden verlost… Ben ik zéér VOOR!

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Hoe is het mogelijk dat men, zelfs in de kerken, zo wars wordt van de realiteit.

  Het islamgeweld in het Midden-Oosten moet toch wel voor iedereen zichtbaar zijn en alleen een hersenspoeling kan verklaren dat men daaraan voorbij loopt.

  O nee, ik vergeet iets, dit systematisch en steeds erger wordend geweld in de islamitische landen heeft NIETS met de islam te maken.

  Net zoals het seksueel geweld van priesters ten opzichte van kinderen niets met het christendom te maken heeft?????

  De enige verklaring voor zoveel bewuste ‘niet willen horen en niet willen zien’ onnozele onwetendheid kan alleen maar komen door een jarenlange leugendoctrine.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Het document beschrijft de oprichting van Israël als een reactie op het Westerse schuldgevoel over de Holocaust,

  Er bestaat nauwelijks grotere onzin dan steeds maar herhalen dat het uitroepen van de staat Israël gerelateerd is aan het schuld gevoel van het westen betreffende de Holocaust. Het fundament van de staat Israël werd al gelegd in 1920 tijdens het verdrag van San Remo. In 1920 was er nog helemaal geen sprake van een aanstaande Holocaust laat staan van enig schuldbesef hierover. Ze doen het steeds weer die antisemieten. Verdraaien, weglaten, verwarring scheppen en hardop liegen.

  http://www.faq-online.nl/index.php?file=news&id=1404

  Like

 5. vigilante zegt:

  Probleem in het vrije westen is dat is je eerst het foute clubje dat het faciliteerd aan moet pakken.
  Doe je dit niet dan zaait het linkse gezwel nog verder uit.
  Mohammedanen hebben dat heel goed in de gaten en blijven slap links voeren met zoete verhaaltjes.
  Tis knap lastig vechten tegen een slang met twee koppen.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Maar dat doen ook vele Christenen in het MO, denk aan Monique Samuel; ze noemden Onze God Allah, en maak een buikdans voor Pauw en Witteman, de moslims knuffelaars.Het verbaasd me niet dat God ze in de steek laat.

  Like

 7. Helena zegt:

  Een interessant stukje (geschiedenislesje) met nog veel interessante voorlopige
  conclusies. Of het waar is?? Ik heb geen idee? Maar als het zo is dan bevestigd dit voor mij alweer het gevoel dat God aan het werk is tegen zijn vijand allah de satan.
  http://www.cip.nl/artikel/35514/Een-messiaanse-zendingsgolf

  Like

 8. Frenk zegt:

  Ik als christen zijnde die 100% achter Israel sta , schaam me kapot voor zulke christenen.
  Christenen die de G’D van Israel allah noemen, die zeggen dat de palestijnen recht hebben op het land Israel.Walgelijk vind ik het.
  De enige manier is om te blijven zeggen wat in het Woord van G’d staat, te blijven bidden om de vrede van Jeruzalem en hopen dat de ogen en harten open gaan voor al die mensen die de Ware G’D van Israel “nog” niet kennen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Frenk 11.07. uur. Beste Frenk, ik denk er als christen hetzelfde over als U. Israel is en blijft de oogappel van de Ene, Adonai de G’d van Abraham, Isaak en Jacob.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Kom op Tom gods uitverkoren volk is nu niet echt een sterk argument hoor.

    Gewoon het bestaansrecht van Israël ontleden aan feiten en mensen wetten, laat de godsdienst erbuiten, dat verzwakt de zaak alleen maar..

    Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Joop Klepzeiker 16.51. uur. Israel heeft inderdaad gebaseerd op feiten volledig recht op haar grondgebied. Een enkele opmerking Joop, ik gun jou van harte je mening, en ook als dat betekent dat je niets op hebt met het christendom- en/of godsdienst in het bijzonder. Maar dan mag ik best wel zeggen, dat ik vanuit een christelijk oogpunt ook een mening kan ventileren. En ik besef terdege, dat ik geen wetenschappelijk bewijs voor mijn christelijke overtuiging kan overleggen, maar mijn geloof/overtuiging is gebaseerd op Hoop en Genade. Groet:Tom.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Tom zoals je kan weten heb ik respect voor jouw manier van je religieus beleven, dat heb ik je al meerdere malen duidelijk gemaakt, waar het mij om gaat dat het geen steekhoudend argument kan zijn in een open discussie.

   Ik wil absoluut je niet ondergraven maar je waarschuwen dat je zo de vijand gereedschap in de handen geeft, waak daarvoor., en dat is een welgemeend advies rechtstreeks vanuit mijn hart en hoofd.

   Het heeft niets en dan ook niets met mijn afkeer van geïnstitutionaliseerde religies te maken, maar is gewoon een praktische zaak !

   Like

 10. Jan zegt:

  Wereldraad van Kerken schuimbekt tegen Israël. Als er eenmaal een ‘palestijnse’ terreurstaat is gevestigd breekt de vrede uit. De oorlogen in de regio zijn schuld van Israël en die Joden moeten ook ophouden met het pesten van Christenen en ‘palestijnen’. Verder moeten Joden de bezetting van Jeruzalem beëindigen en zijn Christen-Zionisten gewoonweg hufters.

  Palestine continues to be the central issue in the region. Resolving the conflict between Israel and Palestine in accordance with the UN resolutions and international law, will greatly help resolving the other conflicts in the region. The persistence, after sixty-five years, of continuing dispossession of Palestinian people—Christian and Muslim alike—from their land by Israeli occupation, continuing settlement of land inside the 1967 borders.

  Jerusalem today is an occupied city with a government which has adopted discriminatory policies against Christians and Muslims alike.

  Christians who promote “Christian Zionism” distort the interpretation of the Word of God and the historic connection of Palestinians—Christians and Muslims—to the Holy Land, enable the manipulation of public opinion by Zionist lobbies, and damage intra-Christian relations.

  Lees vooral punt 10 waar de stompzinnigheid vanaf druipt:

  Young people in the Middle East have been engaged in work for a society based upon respect for the human dignity of all persons, human rights, equality, citizenship, the rule of law, freedom and mutual respect.

  Geen woord over het afslachten van Christenen komt uit de strot van de wereldraadgekken.

  Statement on Christian presence and witness in the Middle East
  29 May 2013
  http://www.oikoumene.org/en/resources/documents/wcc-programmes/public-witness-addressing-power-affirming-peace/middle-east-peace/statement-on-christian-presence-and-witness-in-the-middle-east

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s