Buitenhof

Screenshot_47

Marcia Luyten

Afgelopen zondag keek ik naar Buitenhof. De presentatrice, Marcia Luyten, was ervan overtuigd dat de PVV fascistisch is. Zo erg dat ze erop doorvroeg toen de geïnterviewde, Koen Vossen, dat niet wilde erkennen. Edmund Burke vond toch ook dat Wilders fascistisch is?, merkte Marcia Luyten fanatiek op, terwijl ze het citaat erbij pakte. Jammer voor haar, maar ze kon Koen Vossen niet overtuigen. Tenminste… Wilders was niet tegen de democratie en daarom niet fascistisch, aldus Vossen.

Het Noord-Koreaans-achtige fanatisme, waarmee Luyten de merkassociatie “fascisme” aan Wilders en de PVV probeerde toe te voegen, is illustratief. Het toont aan dat de geprofileerde publieke omroep mislukt is. Buitenhof, dat zich profileert als een intellectueel interviewprogramma, scheldt Wilders uit voor rotte vis. Net na 4 en 5 mei, waarin we de oorlogsmisdaden van Hitler hebben herdacht, doet Buitenhof alsof Wilders de nieuwe Hitler is. Moet Marcia Luyten niet op staande voet worden ontslagen? Of kent de NPO geen ethische waarden meer?… en mogen alle middelen worden ingezet om de peilingen ten koste of ten gunste van een bepaalde politieke partij te keren?

Op het mislukken van de publieke omroep ga ik dadelijk in. Eerst nog even het fascisme. Enkele kenmerken zijn het militarisme (dragen van een legerpak, marcheren) en corporatisme.

Een terechte vraag zou zijn of de “Dijsselbloem template” corporatistisch is. Bij het redden van de banken in Cyprus is de rechtelijke macht uitgeschakeld (geen curator, geen rechter) en de rol van enkele onverkozen lichamen (IMF en ECB) groot. Een zuivere Trias Politica is toch minder fascistisch dan een Dijsselbloem-template?

Een terechte vraag zou zijn of koningshuizen militaristisch zijn. Ik zie nog weleens een prins in een legerpak. Ik zie nog weleens militairen of marechaussee marcheren voor koningen of koninklijke gebouwen. Zonder nu meteen te pleiten voor een republiek is het de vraag of dat militaristische vertoon wenselijk is. Een niet militaristisch koningshuis is toch minder fascistisch?

Duidelijk is dat de NPO bepaalde personen verheerlijkt en andere personen liever kwijt is dan rijk. Ooit zag ik onder andere toenmalig communicatiedeskundige Ton Elias en Marcel van Dam aan een tafel zitten. Ze hadden het toen over het “bestrijden” van Pim Fortuyn. Ik heb de indruk dat de publieke omroep na al die jaren nog niks heeft geleerd.

De oorzaak van het probleem is de samenstelling. Er zijn veel christelijke omroepen (= CDA), er is een machtige VARA met veel invloed (= PvdA) en in iets mindere mate wordt de VVD vertegenwoordigd door de TROS (Ed Nijpels is voorzitter van de raad van toezicht), de AVRO (van oudsher liberaal) en WNL.

Ondanks dat deze partijen vaak maatregelen nemen, zoals verdergaande Europese integratie en uitbreiding van de Europese Unie met nieuwe landen, die nu niet bepaald de steun hebben van de kiezers, behouden deze partijen hun positie vaak door slimme manipulatie en propaganda, met dank aan de Staatsomroep

De oplossingen:

Een geheel open systeem, zonder toelatingsexamen of afgedwongen fusies;

Een geheel ongeprofileerde publieke omroep.

Dat laatste is voor Nederlandse begrippen moeilijk. Het objectief in beeld brengen van nieuws, sport en politiek ligt lastig in Hilversum. Als er een debat is op televisie, dan komt het dikwijls voor dat iemand er doorheen moet kletsen, omdat de politiek commentator meer denkt te weten over politiek dan de op dat moment sprekende politicus. Relatief vaak gaan onze omroepvrienden terug naar de studio om te discussiëren met “deskundigen”. Men dicteert liever opinies en geeft het publiek liever niet te veel gelegenheid om zelf een opinie te vormen aan de hand van de in beeld gebrachte feiten.

Zou het de angst voor het pluralisme zijn?

Hier de bewuste uitzending (vanaf 39:24):

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1342371

Door:

J. Koopmans (penningmeester Populistische Omroep Nederland, www.poned.nl)

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Buitenhof

 1. luckybee zegt:

  Buitenhof is een Vara uitzending.daar kan je niets anders verwachten als islam knuffelaars.als mede werkers.

  Like

  • Peter Klaasing zegt:

   Mischien valt Marcia Luyten wel op arabieren. trouwens ik heb horen zeggen, dat deze muzelmannen een hele grote hebben. DAT IS HET. Nou ja Marcia, go for it girl. Maar dan moet je ook een burka aantrekken.

   Like

 2. ruud beijer zegt:

  Geachte lezers,wordt nou toch lid van PopNed,een omroep voor verstandige mensen.
  Met eerlijk nieuws,met een voorzitter die GEEN tonnen verdient.
  Die het opneemt voor de Hollandse belangen en het Nederlandse volk.
  Wordt alstublieft lid,dan kunnen wij eens onze stem laten horen in plaats van dat gezeur over hoe goed de multicul is,en dat wij ons moeten aanpassen in plaats van andersom.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Ruud beujer 12.33. uur. Ik steun Popned reeds. Nu verder qua inhoud artikel. Reeds diverse keren is er op dit blog, door mij zowel als door anderen op gewezen dat de hele OMROEPZOOI zo ROOD is als de TOMAAT van de SP. Ik vind het als conservatief een GROF SCHANDAAL, dat ik RADIO HANOI moet ondersteunen. En hiermee bedoel ik gloeiende nakende, dat wij gedwongen worden de SOCIALISTICHE OMROEPEN in stand te houden-KOTS! En de PERS is al even ROOD!

   Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Marcia Luyten, als je dit leest, WAT heeft de waarheid over bv. die veroveringsideologie islam met fascisme te maken? Welke idioot heeft dat aan je door de belastingbetaler zwaar gesubsidieerde neusje gehangen?? Wat heeft de waarheid over wat dan ook met fascisme te maken?
  http://www.amsterdampost.nl/nacht-und-nebel-opnieuw-van-stal-gehaald/

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  De presentatrice, Marcia Luyten is meer van het zelfde, 13 in een dozijn van links pratende moslimknuffellaars. Met haar aangeboren narcisme maakt zij deze statements om op te klimmen in deze grote groep van landverraders.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Ik heb dat programma ‘Buitenhof’nooit gevolgd en de naam Maria Luyten is misschien één keer eerder aan me voorbijgeflitst, meer niet. Maar ik hoef alleen maar de eerste alinea van dit bericht te lezen om meteen te weten dat zij het zoveelste welbekende ultradomme linksmens is, zoals je ze helaas al te regelmatig tegenkomt. Wie gaat er nu in Godsnaam voor het front van de camera zitten uitblèren dat een partij of beweging die volgens democratische regels in het parlement zitting heeft fascistisch is! Noem hem uiterst rechts, noem hem voor mijn part bedenkelijk, àls je dat al vindt, maar fascistisch…..Dat is zó ongenuanceerd, zó Jaren’70, dat het meer zegt over haarzelf dan over de PVV. Een beetje kijker met hèrsens -ook al is hij links- heeft dat dóór. Maar deze domme gans niet.
  En welk oordeel heeft zìj over de Islam, bijvoorbeeld? Geen, natuurlijk. Behalve dat je ‘geen mensen mag buitensluiten’ en dat de tweede generatie ál aardig integreert.’ Voor alle signalen die dagelijks op haar afkomen sluit ze braaf de ogen, zoals het hoort. Zoals die hele stomme kliek denkt dat het hoort. Maar meelopen kan iedereen; presenteren is nog wat anders. Met deze buitengewoon onprofessionele houding (want dat ís het) heeft deze nitwit al bewezen als presentatrice incapabel te zijn en als de VARA nog eenbéétje fatsoen zou kennen (maar we weten nu eenmaal dat ze dat niet kennen) zouden ze deze dame onmiddellijk vervangen. Al ging het honderd maal over de PVV.!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler 14.47. uur. Wat zegt U nu beste Theresa. De VARA en fatsoen whoehahahahaha! Een omroep die een relnicht als Paul de Leeuw al tientallen jaren zijn vuilnis laat spuien, waar vileine figuren als Pauw en Witteman 24/7 bezig zijn de PVV en haar kiezers te demoniseren, NEEN deze uiterst LINKSE SMEERPIJPENOMROEP mag voor mij nug nog in de afgrond zinken, deze rode ratten! En het ergste is, dat ik als belastingbetaler deze rode propagande dien te bekostigen. Het wordt met de dag gekker, Nederland ABSURDISTAN!

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Ruud beujer, moet natuurlijk Ruud Beijer zijn. Excuus.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Ja, en wat mij betreft: Maria Luyten is natuurlijk Marcia Luyten en de VARA in feite de NPO. Even slordig gelezen. Ik krijg nu en dan , denk ik, een waas voor mijn ogen als het over de zoveelste linkse nitwit gaat.

  Like

 8. Jean zegt:

  Lieve mensen vergeet één zaak nooit:
  LINKS LULLEN RECHTS VULLEN is het motto van de rood/groene woelratten, dat ze gesteund worden door andere partijen is nogal wiedes kwestie van mee te kunnen vullen.
  Kees en Miet werken zich te barsten en worden gepluimd zo kan Achmed en Fatima lekker verder parasiteren.
  Vooral niets zeggen want dat is dan ‘automatisch’ racisme ook al is het de waarheid.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Hopelijk zal er een dag komen dat we al deze linkse idioten moslimknuffelaars samen met hun moslimvriendjes deporteren naar de zandbakken waar die haatbaarden vandaan komen.
  Juigend zullen we uitzaaien !!

  Like

 10. Republikein zegt:

  Roden missen een stofje.Ik ben bezig uit te vinden waar de lacune zich bevindt.Ik hou u op de hoogte van mijn bevindingen, echter ben ik er niet zeker van of ik in dit leven eureka zal roepen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Republikein

   Enige tijd geleden zat ik naar Lingo te kijken -ik wilde een keer wat simpel vermaak- en toen kreeg de presentatrice van twee kandidaten te horen dat zij allebei republikein waren. Dit naar aanleiding van de vraag of zij ook al zo uitkeken naar de ‘inhuldiging’ van dat oranje ‘zwaargewicht’.
   “Ow?” riep de presentatrice verbijsterd uit.
   Ja, zegt u nu zelf: dat kán toch niet, mensen die tegen het ‘koningshuis’ zijn? Die niet in de kudde meelopen? http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/gekke-nar.gif

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s