Christenen voor Israël

Screenshot_59

Spuiplein Den Haag, vanmiddag

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

Christenen voor Israel organiseerde vandaag, dinsdag 14 mei, in Den Haag een bijeenkomst om de 65-ste verjaardag van de joodse staat Israël te vieren. Christenen voor Israël is een fantastische club. Iedereen die dit blog leest zou hem moeten steunen. Ongeveer 500 tot 600 mensen luisterden vanaf 12.00 uur naar een serie toespraken. Bijzonder indrukwekkend waren de woorden van de kinderarts Elisheva Ronen.

Zij verwoordde de kern door naar het publiek te wijzen en te zeggen: Het komt op u aan. U moet strijden tegen het bederf in uw cultuur dat maakt dat 90% van alle berichtgeving regelrecht anti-Israël is. En zij liet blijken hoe belangrijk dit soort steun is voor de Joden van Israël. Dat was een heel emotioneel en schitterend moment. Aan de ene kant de vermaning dat het aan ons is het bederf in onze cultuur te lijf te gaan en aan de andere kant de ontroering waarvan de spreekster blijk gaf toen zij zag dat er toch zo’n zeshonderd mensen bij elkaar waren gekomen.

Een ware verademing is het gezelschap van Christenen voor Israël sowieso. Het is namelijk absoluut niet “hip”. Goddank. Weg met de hippies en leve de christenen.

Door:

Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Israël, Israël-vijandigheid, mainstream-media. Bookmark de permalink .

26 reacties op Christenen voor Israël

 1. Martien Pennings zegt:

  Ik was er met Roelf en het is zo jammer dat er maar 600 in plaats van 60.000 waren.

  Like

 2. Als ik een keer hoor of lees dat er weer een bijeenkomst voor Christenen voor Israël is ga ik er ook heen!

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Dank voor deze betrokken en wervende verslaggeving, Roelf-Jan.
  Wachteres en ik woonden twee avonden bij, die door Christenen voor Israël werden georganiseerd en waarbij muziek werd gespeeld door Israëli´s en voor die uitvoeringen ging op wat je als volgt beschreef
  ”Dat was een heel emotioneel en schitterend moment. Aan de ene kant de vermaning dat het aan ons is het bederf in onze cultuur te lijf te gaan en aan de andere kant de ontroering waarvan de spreekster blijk gaf toen zij zag dat er toch zo’n zeshonderd mensen bij elkaar waren gekomen”

  Deze twee zaken die jij terecht verbindt: dreiging van en verweer tegen toenemend gevaar.aan de ene kant EN het zeer sterk verbonden zijn van de mensen in dit bedreigde land met ons en de vreugde die ze beleven wanneer er mensen naast hen staan, mensen zoals jij, Wachteres en ik en allen die zich op deze site met ons inzetten voor het welzijn van Israël.

  Het gevoel van diepe verbondenheid met land en volk van Israël was ook voor ons zeer opvallend.

  Like

 4. Jan zegt:

  Ik ben er geweest om de stemming te proeven en die was geweldig. Aardige mensen en schitterend weer, dus alles zat mee.
  Hier mijn impressie.

  Like

 5. Pieter Nokkio zegt:

  vanuit het 65-jarige Israël: shalom allemaal!
  De profetieën uit het OT zie je hier allemaal uitkomen. En wat de vijandige volken rondom ook proberen, het door de Schepper van de wereld G’d zelf heeft dit land aan dit volk beloofd. Dus: ‘Laat maar hin doen’, zou mijn schoonmoeder zeggen…

  Like

 6. peter selie zegt:

  Dat is prachtig natuurlijk, dat mogen veel Christenen zich aantrekken. Ronduit verbijsterend vind ik echter, dat diezelfde “Christenen” met geen woord reppen over het lot van hun broeders en zusters in islamitische landen, zoals nu b.v. in Egypte en Syrië Alleen Open Doors vermeld nog regelmatig de meest Christenvijandige landen, maar zover ik weet protesteren zij ook verder niet bij b.v. hun regeringen die het op hun beurt ook doodzwijgen.
  Verder hebben we hier een Christelijke televisiezender die 24 uur per etmaal in de lucht is en hoewel ik er nogal eens naar kijk, heb ik ze nooit een woord horen reppen over deze te beklagen mensen. Bang voor de Islam? Het lijkt erop!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan 21.10. uur. Mooie foto’s Jan. Ik ben ook blij, dat Kees van der Staay, van de SGP erbij was, net als de PVV PAL VOOR ISRAEL!! En weg met de HAATJURKEN wat mij betreft!

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ook ik steun “Christenen voor Israel”, en dat met hart en ziel! Vorige week ben ik op Hemelvaartsdag in Harderwijk geweest op de bijeenkomst van Israel en de Bijbel. Ik was door bekenden vanuit de Protestantse Gemeente mee gegaan. Heel mooi, om te horen en te zingen van “De zoekende Liefde van de Herder van Israel”, onze Heer Jezus Christus. Heel veel LIEFDE mogen proeven voor onze BROEDERS en ZUSTERS van ISRAEL! Shalom Israel, ik heb U lief!

  Like

  • Anneke zegt:

   Dit jaar helaas niet naar Harderwijk kunnen gaan….èn helaas gisteren niet van de partij op het Haagse Spuiplein…Dit was niet ons streven…!!! Am Ysraeel CHAI…!!!/!!!

   Like

 8. Henny Clemens zegt:

  Peter Selie@
  Peter heeft gelijk, jammer dat wij moesten werken, het is een gewone dinsdag, dus, toch steun ik alles en iedereen die voor Israél opkomt.
  Elk volk dat zich verzet tegen de gevaarlijke ideologie is mijn volk.

  Like

 9. Jade zegt:

  Helaas, ik moest werken, en ik wist het niet…
  Dat is wel vaker zo, dan komen evenementen
  na afloop pas in het nieuws.

  Like

 10. Paardestaart zegt:

  Peter Selie snapt niet dat “diezelfde “Christenen” met geen woord reppen over het lot van hun broeders en zusters in islamitische landen”
  Maar het zijn niet helemaal niet dezelfde christenen, mister Selie. Jij hebt het over de bleeding hearts van de linkse kerk; de doekles en de slangeburgers – het leidinggevende kerk-kader.
  Die zijn precies als de rest van de bovenbouw – volkomen nutteloze, pc en multiculti herverdelers waar je je geen buil aan kunt vallen – zo lauw als een vatekwast na de koffie

  Precies als feministen, die ook nooit thuis geven als vrouwen en meisjes door moslim worden gekweld – omdat ze uitsluitend ‘blanke mannen van boven de veertig’ in hun vizier hebben en omdat ‘immigranten in een underdog positie verkeren en je ze dus niet op hun flikker kunt geven’ – de pc-christenen raken finaal van de kook bij de gedachte dat men ze ervan zou kunnen verdenken ‘een andere godsdienst’ te veroordelen of zelfs, de hemel verhoede het! – hun eigen geloofsgenoten voor te trekken..
  Zeepsopchristenen zijn het, met een D66 hart, en je ziet ze alleen maar op veilige bijeenkomsten, van Sabeel of zo. Die wachten liever een onderzoek van de VN mensenrechtencommissie af, want te kort door de bocht is de Here een gruwel..
  .

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @paardestaart 23.17. uur, op 14/5. Daar ben ik het volledig mee eens. Het is “de linkse kerk”, die geinfiltreerd is in de christelijke gemeenschappen in Nederland, die deze rotzooi spuien. Ik wil er niets mee van doen hebben!

   Like

 11. Dorith zegt:

  Hartverwarmend!!

  Like

 12. luckybee zegt:

  Dit kan alleen voor echte Chrstenen handelen die de Bijbel heel goed kennen, en de leer van Jezus Christus 100% volgen.

  Like

 13. marijke zegt:

  Hele mooie fotos Jan.Bedankt

  Like

 14. Anneke zegt:

  @Jan – 14.05, o.a. 20.40 u-…Pracht foto’s !!!
  Eveneens een paar ‘ouwe getrouwe dwalers’ uit den Brabanden op de kiekjes ‘vastgelegd’. Wèl schijnheilig het land en volk Israel steunen (via CvI), maar (oh,hemel) als men ’t in de gemeente over de shabbat had of überhaupt over het Eerste Verbond, dan was men menig maal niet thuis. Over de Bijbelse -, Hebreeuwse G’ds feesten, mocht niet gesproken worden. De heidense feesten met hun (flinter dunne) christelijke jasje…dan waren deze VER-dwalers eveneens niet thuis. Wat waren een paar van die ouwe voorgangers dan snel aangebrand. Wisten ze zich eigenlijk GEEN raad en konden zich géén houding ‘aanmeten’. De geschiedenis van het christendom, vanaf de vroege eeuwen na Yeshua’s kruisiging, wil men blijkbaar nog steeds niet onder ogen zien !!!/!!! “Oren en ogen hermetisch afgesloten voor de WAARHEID…”.

  Like

  • Anneke zegt:

   Wat mij eveneens zo enorm stoorde…De PKN-gemeente gaat wel op bezoek bij menig moskee. Ziet de toekomstige NWO – wereldgodsdienst als zijnde héél positief èn likt het Vaticaanse kontje weer heftig…Pfff; alweer bijna tien jaar!!!/!!!
   “Wàt is het nut geweest van de Reformatie”???/!!!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Anneke 12.05. uur. Hoewel ik lidmaat ben van een Protestantse Gemeente, keur ik de hele gang van zaken binnen de PKN NIET GOED. ook ik erger mij aan voorgangers, die wel menen op te komen voor de Palestijnen, maar geen bemoedigend woord hebben voor Israel. Ik zal opkomen voor ISRAEL en het Joodse Volk tot mijn laatste snik. De pot op met de linkse rode kerk.

    Like

 15. jowitteroos zegt:

  Ziet er feestelijk uit! Feestelijker dan in Veenendaal bij de mazzeltovtour.
  Hoop dat de aantallen gaan toenemen die Israël een warm hart toedragen.
  Dank voor de foto’s Jan!!

  Like

 16. Jan zegt:

  Bloemenhulde toespraken

  Bloemenhulde 14 mei Den Haag – reacties uit Israel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s