Energiemaatschappij erkent liegen over groene stroom

Screenshot_48

In paginagrote advertenties in een aantal kranten biecht de Nederlandse Energie Maatschappij op met groene stroom te sjoemelen. Niet alleen trekt de NEM zelf het boetekleed aan, ook beweert de energieleverancier dat concurrenten eveneens de klant voorliegen.

‘In Nederland wordt niet eens genoeg groene stroom opgewekt om te leveren aan iedereen die daar om gevraagd heeft. Bovendien wordt het grootste deel van de in Nederland geproduceerde groene stroom opgewekt uit zogeheten biomassa,’ schrijft de NEM in de advertentie met de kop ‘Jokkebrokken’.

Certificaten

Daarbij, zo beweert de NEM, maken energieleveranciers ‘hun grijze stroom groen’ door bepaalde certificaten ‘bijvoorbeeld in Noorwegen te kopen bij waterkrachtcentrales’.

De aanschaf van die certificaten kostte de NEM omgerekend 1,44 euro per Nederlands gezin dat groene in plaats van grijze stroom van het bedrijf afneemt.

Bron:

Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in klimaat, Milieu. Bookmark de permalink .

17 reacties op Energiemaatschappij erkent liegen over groene stroom

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Oud nieuws, groene stroom was altijd al hartstikke NEP.
  http://tinyurl.com/agecgpm
  Zie m’n laatste 2 comments(en de rest ook)

  Like

 2. ruud beijer zegt:

  Beste mensen daar kijkt u toch niet van op?Wij worden al jarenlang door bangmakerij gedwongen om zuinig met energie om te gaan.Het gevolg van deze zuinigheid is een verhoging van de jaarlijkse kosten.Veel stomme Nederlanders geloven in die onzin en daarom zijn de energiekosten met 300% gestegen in de laatste 10 jaar.Allemaal te danken aan de Nederlanders die met de massa meeheulen.

  Like

 3. Pingback: BOINNK!!! | Energie-maatschappijen beginnen voorzichtig het boetekleed aan te trekken. Nú de rest nog van de kartels en de grote geprivatiseerde molochs

 4. BertG. zegt:

  Dan valt dat liegen van de NUON nog wel mee dan.
  Ik heb ook zo’n groene stroom garantie liggen van de nuon.
  Is alweer jaren oud trouwens.
  Daarin verklaren ze dat de hoeveelheid groene stroom die ik gebruik, voortaan voornamelijk uit biomassa en een klein gedeelte uit wind energie bestaat of waterkracht. En dat ze daarmee voldoen aan voorwaarden die de overheid aan groene energie stelt.
  En dat me groene stroom CO2 neutraal is.
  Er staat niet in dat er geen grijze stroom geleverd wordt maar dat ik een bepaalde hoeveelheid gebruik. Maar niet in welke verhoudingen dit is.

  Like

 5. henk schroemges zegt:

  Allemaal geneuzel en gezwam van die maatschappijen. Vandaar dat ik al ruim 4 jaar ” atoomstroom” heb. En dat is inderdaad NIET gelogen.!! n.b. ook alle andere energieleveraars liegen wat dit betreft!

  Like

 6. Wij worden met z’n allen bestolen! Multinationals, Ziekenhuizen en op No. 1: onze EIGEN regering! (Fraude van allochtonen bijv. wordt BEWUST verzwegen, maar wij betalen er wel miljarden voor!)
  Als Nederlander mag je niet vergeten 10 euro verdiensten op te geven, want dan wordt je gelijk door de belasting Gestapo gepakt! Klik hieronder wat er in 1 dag al in de media staat (Kunt u nagaan hoeveel wij in totaal worden beroofd!)

  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/05_mei/13/binnenland/weekers-hield-rapport-fraude-achter-voor-kamer.xml

  Ouderen worden opgelicht! http://boinnk.nl/blog/tag/legaal-stelen/

  U betaalt 300 euro te veel premie! http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/05/u-betaalt-300-euro-te-veel-premie#comment-309587

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   Inderdaad we worden belogen en bestolen. En niet alleen door de Partij van de Arbeid, maar het CDA, de VVD en D66 hebben voluit meegeholpen de fraude mogelijk te maken. Men wist sodeju, dat de BELASTINGDIENST de klus van HUURTOESLAG en ZORGTOESLAG niet kon BEHAPPEN, maar men heeft het toch doorgedreven. En dan de HUICHELAARS van de VVD met hun geprivatiseer, het ziekenfonds moest weg, de energiemarkt geliberaliseerd, de NS. En zie de puinhopen van PAARS nu eens aan. Hoogervorst, de kloothommel van de VVD, draaide de ZIEKENFONDSWET de nek om.
   En zie het gefraudeer nu eens aan, 80.000 personen kregen zorgtoeslag, terwijl ze NERGENS te vinden waren in ROOD AMSTERDAM. De energieprijzen zijn de pan uit gerezen, terwijl energieverstrekking goedkoper zou worden. Laat mij niet lachen, de hele kliek van politiek correcte HUIZE die ik reeds genoemd heb, zijn VERANTWOORDELIJK VOOR DEZE PUINZOOI. Ik hoop dat de leugenaar RUTTE gauw oppleurt met zijn FAALKABINET!

   Like

  • delamontagne zegt:

   Het meest erge voor betrokkenen is dat je denkt op je ouwe dag NL te ontvluchten en in ander land rustig je laatste dagen te slijten………….
   Al zou je naar South Georgia vluchten, als NL-onderdaan weten ze je overal te vinden om je te kunnen plukken. U schrijft: “ouderen worden opgelicht”. OUDEREN WONENDE IN ANDER LAND WORDEN DUBBEL OPGELICHT.///// Pensioenen: Commissie daagt Nederland voor het Hof
   wegens discriminatie van gepensioneerden in het
   buitenland……!!!!!!!!!!!!!!!!!!…………mag niet van brussels, gebeurt TOCH.

   Klik om toegang te krijgen tot Press%20release%20beroep%20Hof%20IP-13-140_NL.pdf

   Verder::: toen die veel “bejubelde” mijnheer oplichter hogenvorst met z,n plannetjes kwam in 2006 voor de zorg (wat is dat woord verkracht in de NL-se taal ), werden de gepensioneerden wonende in ander EU-land, dubbel gepakt= opgelicht. Betaalden wij hier eerst rechtstreeks aan CPAM = Fr ziekenfonds, NU doet NL dat voor ons door dit van onze pensioenen/AOW in te houden. RESULTAAT: we zijn nu ,t dubbele kwijt dan toen we ,t hier rechtstreeks betaalden. ///////////// KLACHT PENSIONADOS TEGEN NEDERLANDSE STAAT WEGENS SCHENDING VAN HET EUROPESE VERDRAG VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS (EVRM)
   http://www.vngsint.com/laatstenieuws01_deel2.htm#persbericht_02082012
   Wat wel een voordeeltje van hier wonen is, we betalen hier veel minder (inkomen)-belasting. Eerste deel is (meen ik ) 14%, daarna oplopend.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Ik zat tussendoor even op site “geen stijl” te kijken. Naar die actie voor die man in Limburg die door de (r)overheid ook fijn gemangeld wordt. Bij een van de comments schreef iemand:: “En nu maar hopen dat die nare overheid niet nog eens belasting over deze gift gaat innen. Want burgertje pesten zijn ze goed in.” Ik moest gelijk denken aan iets dergelijks +- 15 jaar terug in de gemeente in NL waar wij toen nog woonden.
   Een instelling die oude meubels e.d. inzamelde en dan deze antique/brocante aan de liefhebbers door verkocht.
   DE BELASTING – DIENST KWAM ER ACHTER EN…………… over de opbrengst moest omzetbelasting worden betaald.
   Medewerkers die in eigen tijd gratis daar kwamen helpen.

   Like

 7. Wanneer zegt het volk eindelijk: “WIJ EISEN ONS GESTOLEN GELD TERUG!”

  Like

 8. ruud beijer zegt:

  Beste real P het volk wil in de maling genomen worden.Ik hoop dat de crisis nog harder zal toeslaan.Misschien dat al die sLinkse stemmers wakker worden en eindelijk gaan stemmen voor de PVV.Maar ik denk het niet!!

  Like

 9. Avidia zegt:

  Ik krijg ook brieven om op groene stroom over te gaan, heb ik altijd geweigerd, ik vertrouw dat “groene volkje” niet zo. Stroom is stroom, waar het ook vandaan komt, en als er ineens een groene revolutie opgang komt denk ik, ach, linksen! Ik verbruik heel weinig stroom, en de stroom die je gebruikt betaal je gewoon, groen of niet.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  We kunnen het ook zo formuleren. Een leugen binnen de leugen. De groene propaganda machine blijft maar doordraaien. Inmiddels zijn er zoveel belangen bij betrokken, politiek opportunisme (het communisme werd vervangen door groen) subsidie slurpend opportunisme en maatschappij regulerend, veranderend opportunisme.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Oh, dit verbaast me niks; ik heb nooit in die ‘groene’ flauwekul geloofd en ik wilde er zéker niet meer voor betalen dan voor ‘grijze’ stroom. (Die benamingen alleen al!)
  Grijs staat altijd voor: ‘slecht’, ‘oud’, ‘lastig’, kortom: voor iets negatiefs.
  En ‘groen’ is altijd goed; ja hoor!

  Kan iemand mij een voorbeeld noemen van iets waarbij we NIET worden voorgelogen en/of bestolen?

  Like

 12. Anneke zegt:

  De zoveelste leugen die weer het volk wéér overrolt…..!!!/!!! “Pfff; de wereld verdrinkt ‘straks’ nog in die krachtige leugenstromingen”. Héél triest dat de meute ’t allemaal wel ‘goed’ vindt…Krijg tranen in m’n ogen èn een nog sterker gevoel van letterlijke machteloosheid. “Want je wordt als burger met de rug tegen de muur aangeduwd, de monden van de opstandigen worden radicaal gesnoerd…”. De CO-2 leugen is eveneens VEEL te ACTIEF aan het worden…ZONDER CO-2 is er op aarde GEEN leven mogelijk. De agrarische gewassen groeien minder vlot, de kans op MISoogsten wordt NU de politieke gekken alleen nog maar groter en groter…..Het is de heersers alleen maar te doen om ons burgers nog verder UIT TE KNIJPEN. De geldwolven….VERschrikkelijk !!!/!!!

  Like

 13. Pingback: Groenestroom is een leugen om nog meer geld te roven | -Dutch Am@zing Nieuws Blog-

 14. Peter zegt:

  Hoe rendabel zijn de windmolenparken eigenlijk. Veel wordt met subsidie aangelegd anders kan het niet uit. En is de stroom die daarmee wordt opgewekt wel echt groene stroom ? Als die windmolens onderdelen van aluminium hebben (en dat lijkt me logisch) worden die onderdelen al gemaakt door 1 van de meest vervuilende industrieën in Nederland. Wanneer mag een bedrijf zich eigenlijk ‘groen’ noemen? Iedereen wil die naam wel hebben. Als je dat imago kan kopen door bepaalde stroom te importeren is dat mooi makkelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s