EU is dood- en doodziek

Screenshot_50

(Door: Joost Niemöller)

Aldus groot onderzoek van PEW onder Europeanen. Die willen vooral: minder EU alstublieft.

Het Amerikaanse onderzoeksbureau PEW bracht gisteravond een groot onderzoek naar buiten, getiteld The New Sick Man of Europe: the European Union

Dat liegt er niet om. Enkele uitslagen.

In vijf van de acht EU-landen waar PEW onderzoek deed (Nederland zit daar niet tussen) is men negatiever gaan denken over de Europese integratie. Niet eerder was het positieve beeld over de EU zo klein. Dit nam af van 60 % in 2012 tot 45 % in 2013. De negatieve gevoelens over de EU gaan samen met een negatief sentiment over de economische toekomst.

Nergens hangt er zoveel EU negativiteit in de lucht als in Frankrijk. 91% vindt dat de economie het slecht doet, 10 punten meer als het jaar daarvoor. 67% vindt dat Hollande een erg slechte leider is, meer dan 24 punten slechter dan bij zijn voorganger Sarkozy. 77% vindt dat de Europese integratie een negatief effect heeft op Frankrijk, een toename van 14 punten ten opzichte van het jaar daarvoor. 58% staat negatief tegenover de EU als institutie, en dat is 18 punten meer dan het jaar daarvoor. 

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op EU is dood- en doodziek

 1. bobzelf zegt:

  Nou dan heeft RUTTE toch weer gelijk : ER IS HELEMAAL NIKS MIS MET DE EU !!!
  dus luister allemaal naar de landverraders in onze geliefde regering , :
  WE KUNNEN ECHT NIET ZONDER , DAN GAAT HET LICHT UIT !!!
  NOG MENSEN DIE STRAKS EVEN SNEL STRATEGISCH WILLEN STEMMEN ????
  en denk erom allemaal GEERT WILDERS die deugt niet , die weet er niks van !
  whahahahahahahahahahahahaha
  je wordt toch helemaal kierewiet van die onbetrouwbare KLOOTZAK !!
  wanneer zou hij eigenlijk een keer uit de kast komen ???

  Like

 2. Een ”Sociaal Contract” gebaseerd op Noord-Europa is te vinden op http://w1p.fr/96599 – Een van de belangrijke punten is ”QUIT EU & EURO and JOIN EFTA” European Free Trade Association met Norwegen, Ijsland, Zwitserland en Lichtenstein…

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Zeer goed artikel van Joost, maar Ik heb meer het idee dat Europa een lijk is dat totaal verrot is van binnen en dat het wachten is op het moment dat de verrotting naar buiten treedt zodat zelfs de meest blinde Eurofiel door de reuk kan begrijpen dat de Europesche leugen doorgeprikt (gerot) is

  Like

 4. Anneke zegt:

  De EU is….op sterven na…. DOOD !!! Niet gek na decennialang geleid te zijn door een stel psycho-NEUroten….!!! Die onze leefwereld naar de kloten hebben geholpen…Hoe dieper ‘k hier over nadenk, hoe meer drang ‘k krijg om fiks tegendraads te gaan doen. Waarom nog de, vrijwel niet meer te dragen, maandlasten braaf over blijven maken???/!!! “Geen motivatie en al helemaal géén zin meer in….”.

  Like

  • Henny Clemens zegt:

   Anneke@
   Wij denken daar ook vaak over na, we werken beide keihard en het wordt steeds moeilijker het allemaal rond te breién, dus wat the fuck, met de rekeningen.
   Het plan neemt steeds meer vorm en als we een piepkleine mogelijkheid zien gaan we zo leven. Alles verkopen, en de boel de boel laten, een soort zigeuner leven?
   Ik wil zolangzamerhand wel eens écht leven.
   Want de toekomst ziet er al niet best uit, heel misschien nog tien jaar en dan is het gedaan met de wereld zoals wij die kenden en waar we van gehouden hebben, dus misschien is het nu wel het moment.

   Like

 5. DonnaDolce zegt:

  Maar ja, zolang zij er geen andere wending aangeven en blind blijven voor macht, geld en pluche………….Tijd om eens het verstand, mocht dat aanwezig zijn in die bovenkamers, te gaan gebruiken. Tijd om eens echt een land te gaan LEIDEN. Wanneer mogen we weer stemmen 😉

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Dit hele communistische experiment was al van af dag 1 gedoemd te mislukken. De waanzinnigen op de Top van Maastricht, KOHL en MITTERAND hadden gedacht het 4e Reich op te gaan bouwen, nou de gevolgen zien we nu dag voor dag. En het rode gespuis in Brussel graait zich de zakken vol, en daqn bedoel ik de DRIEVULDIGE SCHIJNHEILIGHEID: Barosso, von Rompuy, en SChulz. Pek en veren dat verdienen zij! Maar eerst zullen we met het FAALKABINET PRUTTE dienen af te rekenen, het ROOD/RODE KABINET. Want de VVD is inmiddels even socialistisch als de Partij van de Afbraak!

  Like

 7. luckybee zegt:

  Wilders heeft gelijk dus weg uit de EU voor dat ook wij mee sterven.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  En tóch gaan de idioten die het overal voor het zeggen hebben, ermee door om de burgers het leven zuur te maken. Die eu is door en door verrot maar zal zonder ingrijpende revolutie nooit verdwijnen. Het is immers een prachtig instituut voor uitgerangeerde politici?
  En zolang het kleutjesvolk nog braaf mekkert, volkomen verrukt over het ‘koningshuis’, de gezellige rode TV programma’s en andere onzin, zitten degenen met de juiste inzichten in de val.

  Maar hij gaat nog steeds lekker hoor:

  http://www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2013/5/Verantwoordingsdag-staatsschuld-stijgt-per-dag-67-miljoen-euro-1255688W/

  http://www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2013/5/Werkloosheid-loopt-op-tot-650000-1255345W/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s