FOTOSHOPPER

Screenshot_63

“DE PRIJS VAN DE VRIJHEID IS CONSTANTE WAAKZAAMHEID”

 

Geplaatst door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op FOTOSHOPPER

 1. marijke zegt:

  Obama ligt zwaar onder vuur in de states.Maar dan ook van alle kanten.Ja ja het kan raar lopen.Zelfs de linkse vallen hem nu aan.

  Like

  • Jan zegt:

   Nieuwste schandaal: IRS, uitgebreid snuffelen in privézaken van groepering die kritiek hebben op Obama, dus snuffelen bij Tea party, maar ook bij Joodse groeperingen omdat zij namelijk een land steunen waarin ook terroristische activiteiten plaats vinden.
   De snuffel- en afluisterpraktijken (al het telefoon en emailverkeer) zijn vele malen groter dan die onder NIxon)
   Ook nu de typische reactie van maffiabaas Obama:
   Obama On IRS Scandal: ‘I Have Got No Patience’ For It
   http://www.huffingtonpost.com/2013/05/13/obama-irs-scandal_n_3266577.html

   ‘The IRS: First they Came for the Tea Partiers, Then They Came for the Jews’
   http://pjmedia.com/eddriscoll/2013/05/11/report-irs-targeting-jewish-groups/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

   Vergelijk met Hillary’s opmerking over het laten vermoorden van de Amerikanen in Benghazi:
   “What difference does it make they are dead”. Inmiddels heeft zij die uitspraak vervangen door “Dead is a part of life”

   Nu blijkt dat via de ambassade in Benghazi wapens doorgesmokkeld werden naar Al Qaida in Syrië.
   En dan heb je natuurlijk nog ‘Fast and Furious’, (Obama en Holder) het smokkelen van duizenden wapens naar Mexico en waarmee later Amerikanen vermoord zullen worden.

   Like

 2. Martien Pennings zegt:

  http://bit.ly/16w8KCZ:

  “Het is heel simpel. Het is een politieke keuze.( . . .) Ik zou ervoor kiezen om de islam te verbieden in al zijn uitingen en symbolen, omdat ik denk dat de islam een real and present danger voor het Westen vormt. Ik denk dat oprecht. Net als wijlen Gerrit Komrij ben ik bang dat we op een morgen wakker worden en we allemaal Ali heten. Dat er ineens geen weg terug is. Dat de islam zo machtig is geworden dat hij zijn ware gezicht* kan laten zien. Een kikker moet je langzaam koken. Er groeien nu generaties op die de alomtegenwoordigheid van hoofddoeken heel gewoon vinden. Over een tijdje zijn boerka’s heel gewoon. En vervolgens heten we niet alleen allemaal Ali, maar wonen we ook ineens allemaal in Pakistan.

  Ikke zelf in hoogst eigen persoon bepaal de grens van de Vrijheid van Meningsuiting. Mijn eigen Rede & Moraal zijn de laatste instanties waarbij ik te rade ga. Ik heb niks anders. Dat is soms nodig, te rade gaan bij eigen Rede & Moraal, bijvoorbeeld als er in de natie, of zelfs het hele continent collectieve gekte heerst of massamoordenaars aan de macht zijn. Is voorgekomen! Komt nog steeds voor!

  Karl Popper’s paradox is door Katee ook al voorgehouden aan Bessems. Maar misschien moet ik hem nog maar eens voluit citeren in de woorden van Popper himself:

  ‘Onbeperkte tolerantie kan niet anders dan leiden tot het verdwijnen van tolerantie. Als we de onbeperkte tolerantie zelfs uitbreiden naar diegenen die intolerant zijn, als we niet bereid zijn om een tolerante samenleving te verdedigen tegen de aanslagen van de intoleranten, dan zullen de toleranten, en de tolerantie met hen, worden vernietigd (…). Daarom ook moeten we in naam van de tolerantie het recht opeisen om het intolerante niet te tolereren. We moeten eisen dat elke beweging die de intolerantie predikt, zichzelf buiten de wet plaatst en het oproepen tot intolerantie en vervolging als een misdaad beschouwen, zoals we ook het oproepen tot moord of kidnapping of de herinvoering van de slavenhandel als misdaden beschouwen.’

  Ik heb het al vaker opgeschreven: de Vrijheid van Meningsuiting is existentieel en kan daarom niet absoluut zijn. Dialectiek! Dus zou een willekeurige Wijsneus dan kunnen repliceren: ‘Maar de Vrijheid van Meningsuiting is zélf een kernwaarde!’ En dan antwoord ik: ja, één kernwaarde. Er zijn er meer. Het slimme Joodje Sammie Huntington heeft niet alleen in zijn ‘Clash’ uitgevogeld dat de islam al 1400 jaar’ bloedige grenzen’ heeft en een veel ‘groter gevaar’ vormt dan ooit het communisme, maar heeft ook een dik boek geschreven met de titel ‘Who are We?’. En daarin somt hij een paar van onze waardes op. Onze: van de Joods-Christelijk-Verlichte traditie. Ik pak mijn exemplaar van ‘Who are we’ nog eens op. Jezus! Wat heb ik daar in zitten marge-schrijven en kladden en onderstrepen en markers zitten gebruiken! Dat doe ik omdat ik nooit wat onthoud. Maar ik wist nog wel ongeveer waar ik het code-woord DELLPHI had opgeschreven, op pagina 46. Die eigengemaakte afkorting staat voor Democracy, Equality, Liberty, Law (rule of), Property, Human Rights, Individualism. Als we de islam zijn gang laten gaan zijn al die waarden, en dan bedoel ik die waarden zoals ze bedoeld zijn, in één klap verdwenen. Dus als er een Systematische Ondermijning van mijn Existentiële Kernwaarden plaats vindt door een Doodsvijand, bijvoorbeeld de islam, dan wil ik één Kernwaarde, de Vrijheid van Meningsuiting, kunnen beperken om al die andere Kernwaarden te kunnen behouden.

  Ik zou Voltaire graag omdraaien, die befaamde uitspraak dat hij ieders recht op de vreselijkste meningen tot zijn dood zou verdedigen. Ik verdedig daartegenover tot mijn dood mijn recht om te zeggen: ‘Dát tolereer ik in mijn cultuur wel en dat niet.’

  De discussie over ‘Weimar’ na WOII in Duitsland, de discussie dus over hoe-het-zo-was-gekomen, leidde tot de slotsom dat degene die de Vrijheid van Meningsuiting en de Democratie willen gebruiken om beiden af te schaffen, best een Berufsverbot aan de broek mogen krijgen. Verfassungsschutz weetjewel. Dus opgerot met die 68-ers-mentaliteit van ‘verboden te verbieden’. Ik wil wél kunnen verbieden. En daarvoor heb ik een aanspreekbare overheid nodig. Vandaar mijn leve Europa, weg met de EU, weg met de islam, leve Israël, de gulden en de douane terug. En vooral ook weg met dat nep-kosmopolitische sfeertje waarin het opinie-Joodje Bessems geheel onterecht meent te kunnen gedijen. Niet openheid maar overheid overwint onderduik.”

  Like

  • Stradi zegt:

   En Benjamin Franklin zei ooit al “Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”
   Voor de rest, niets aan toe te voegen Martien Pennings.

   Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   De leider van islam4Belgium zegt je kunt democraat zijn of moslim maar niet beide.
   Als we echt democraat zijn dienen we onze democratie te verdedigen.
   Als democraten hebben wij jaren geleden gekozen voor de rechtsstaat.
   In de rechtsstaat dienen we onze belangen op democratische wijze en langs juridisch verantwoorde wegen te verdedigen en te behartigen.
   In de rechtsstaat kennen we het fenomeen dat we een proces kunnen aanspannen tegen degene(n) die ons bedreig(t)en. De rechter kan de aangeklaagde gebieden op te houden ons te bedreiden op straffe van………..
   We worden bedreigd door de aanhangers van de islam, die de democratie en de rechtsstaat niet erkennen en accepteren. Zij leven naar de regels van de koran en dat houdt in dat zij zich gerechtigd achten ons te doden.
   Als we hier geen actie tegen ondernemen zijn wij de schaapjes die zich gewillig naar de slachtbank laten leiden. We kunnen ons ook verenigen en gezamenlijk dat proces aanspannen en eisen dat de moslims, die zich in ons land bevinden, afzien van deze bedreiging en anders ons land verlaten.
   Zo simpel is het.
   Het is slechts het zetten van die stap om ……

   Like

   • M.A.L. Sion zegt:

    tikfout: bedreiden = bedreigen.

    Like

   • Martha N zegt:

    Ja M.A.L. SION, we zouden ons kunnen verenigen, in ieder geval zouden we dit moeten doen, maar de Nederlander is ingeslapen, oftewel verdoofd door de linkse radio die je in de oren blijft toeteren hoe goed het is te geven en geld weg te smijten, nog even en dan zijn we er weer. Je krijgt ze niet meer op de been, ze zien wel later…

    Like

 3. topsporter zegt:

  Het is vrij simpel. Bij onbeperkte tolerantie zal de sterkste mening in de samenleving en die is bij de islam onveranderlijk/onwrikbaar winnen.
  Je kunt het op je klompen aanvoelen, de mens zal uiteindelijk voor rust dus capitulatie i.p.v. oorlog kiezen.
  Wat doen we nu hier in deze westerse samenleving t.a.v. de islam?
  Wij moeten natuurlijk beginnen iedereen in onze omgeving met de paradox van Popper confronteren. Dit is m.b.v. helder taalgebruik aan iedereen uit te leggen.
  Ga er voor, voor onze vrijheid!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Martien Pennings 23.45. uur, op 14/5. Daar sluit ik mij van harte bij aan!

  Like

 5. topsporter zegt:

  Wij hebben kunnen zien hoe de islam in bijv. landen als Saoedie-Arabie of Egypte in slechts enkele tientallen jaren !!! de vrouw onder een doek heeft verstopt, of gewikkeld.
  En dit allemaal in enkele tientallen jaren.
  Dus…geen tolerantie voor de intolerantie, nooit.
  Wij laten onze cultuur niet verstikken.

  Like

 6. marijke zegt:

  Mr pennings.Amen voorje comment hier boven.Ik had een tijdje moeite om je te begrijpen.Maar volg je nu een tijdje en begrijp je steeds beter.Ik geef haast geen commentaar op stukken.Ik lees en sla het op.Veel comments worden steeds het zelfde.Thanks voor je input

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Dat zoveel wijze uitspraken nog ontleend kunnen worden aan historische staatslieden van de Nieuwe wereld! (Thomas Jefferson dan hè, NIET Barack Obama, om alle misverstanden te voorkomen.) Wat mij op dit gebied nog meer bijgebleven is, is een stelling van Benjamin Franklin, die er op neerkwam, dat ieder mens het recht heeft, zijn lot in eigen hand te nemen en zodoende zijn plaats in de maatschappij te verbeteren -en daarmee zijn kans op persoonlijk geluk.. De exacte tekst ken ik niet, noch in het engels, noch in het nederlands, maar daar kwam het op neer. En het trof me, omdat het inhield, dat de plaats die je door geboorte toebedeeld krijgt, geen definitieve hoeft te zijn. -Ik had altijd al een bloedhekel aan het gezegde “Je plaats weten”, dus wat mij betreft: Chapeau, Mr. Franklin!

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Het wordt tijd dat die hufter onderuit geschoffelen.

  Like

 9. Frank de Vries zegt:

  Ik ben altijd tegen de Islam geweest. Dus ook tegen Obama, omdat hij zijn Afrikaanse moslim roots nooit heeft mocht verlaten.
  Dat staat in de Koran.
  Zijn eerste officiële bezoek was dan ook tekenend aan de pas benoemde Egyptische president en Islam-fundamentalist Mosli, die met de toegezegde Obama steun alle negenjarige meisjes in zijn eens zo seculiere Arabische Staat formeel huwbaar stelde.
  Staat ook in de Koran.
  Obama is ook socialist (democrate) en kweekt dus (net zoals elke socialistische politicus) zo veel mogelijk armoede en daarmee zijn uitkeringstrekkende kiezers.
  Socialisten zeggen democraat te zijn, maar knechten elke vorm van oppositie en vrije meningsuiting, die hen onwelgevallig zijn. Dat deed Hitler ook toen hij ook als socialist aan de macht kwam. Net als alle socialisten in de wereld verwerpen zij principieel elke religie en ook het Oranje huis, maar (oh politieke huichelaars!) voerden wel zo veel mogelijk anti-westerse gelovige moslims in (hier praktisch onbruikbare uitkeringstrekkers en dus extra PvdA-stemmers), die ook van (uitsluitend) eigen Islamdictatuur moeten houden en daarmee ook elke vorm van democratie verwerpen!
  Staat ook in hun Koran.
  Gingen bij ons wel (hoofdzakelijk door die opportunistische PvdA gestimuleerd) hier zo veel mogelijk mis(ge)bruik maken van al onze genereuze maatschappelijk/sociale en medische voorzieningen, die de wel hard werkende en hoge belasting betalende Nederlanders miljarden extra per jaar kosten!
  Ook dit leven op- en ten koste van ons staat in hun Koran.
  Deze (nog voorlopig) op de PvdA stemmende moslims blijven eisen stellen om onze vrije cultuur meer naar de pijpen te laten dansen van hun discriminerende Islam dictatuur!

  Ook dit past bij de (uitsluitend!) door de Nederlandse Elite gebezigde slogan van HUN profijtelijke V.O.C. mentaliteit, die ordinair geschoeid is op het principe van uitbuiting van eigen (werk)volk en Sinterklaas spelen naar het buitenland toe.
  Eeuwenlange wrede indoctrinatie (a la de Islam) van het hier zo onwetend mogelijk houden van hun gedwongen volgelingen door het R-Kerkelijk- en Adellijk Gezag, hebben helaas tot de dag van vandaag in het z.g. modern westers en redelijk algemeen geschoold Nederland nog steeds een grote aantal Christelijk gelovigen over gehouden, die EN nog steeds bang blijven voor hun (leven na de) dood zijn gebleven EN nog steeds dat z.g. historisch Gezag niet durven kritiseren!
  (Zelfs niet als nu dagelijks het voortgaande (seksueel) misbruikende en inhalig wangedrag van z.g. Gezagsdragers publiek wordt gemaakt!).
  Politiek Gezag is hier grotendeels verworden tot amateuristische korte termijn zakkenvullers en baantjesverdelers zonder visie EN Kerkelijk Gezag zoekt zijn heil bij (NB hun doodsvijand!) de Islam om samen het werk van Hitler af te maken door met hun laffe pro-Palestijnse (dus ordinair pro-Islam terrorisme!) houding te samen Israël uit te moorden!
  En dat, omdat de Christenen van 2013 (net als die Middeleeuws gehouden moslims!) laten opstoken door hun Kerkelijk Gezag, die de Joden beschuldigen van de moord op (de nog steeds mystieke figuur) Christus en diens kruisiging!

  Beide religies steunen nog steeds op ruim twee duizend jaar oude overleveringen, omdat die tot nu toe zoveel macht en inkomen voor de machthebbers opleveren.

  Daarbij is het eigenlijk te gek voor woorden, dat de moderne mens zich in 2013 nog voor dit soort sprookjes open stelt en aan hun religie-profiteurs (die nog steeds voor hun z.g. bijbel kunde een Universiteit graad claimen!) hun geld geven!
  WE GAAN ALLEMAAL DOOD EN WIJ BELEVEN HET DOOD ZIJN IEDERE NACHT TIJDENS EEN DROOMLOZE EN VERKWIKKENDE SLAAP.
  (WE ZIEN NIETS MEER, HOREN NIETS MEER, VOELEN NIETS MEER EN WETEN NIETS MEER…… tot dat de wekker ons weer bewust maakt van een volgende dag. DAT IS EEN PAAR UREN DOOD ZIJN!)

  Weg met al die haat en tot oorlog aanzettende religies!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Frank de Vries 21.40. uur, op 16/5. Daarin kan ik ook meegaan, behalve dat ik vind, dat het christendom feitelijk geen gevaar inhoudt voor de burgers. Christus is volkomen tegengesteld aan MO de karavanenberover, pedofiel, en halsafsnijder. Dialectisch gezien:
   Jezus heeft nooit een kind misbruikt,
   Jezus heeft mensen niet de nek afgesneden,
   Jezus was geen roverhoofdman!

   Like

 10. Martha N zegt:

  Amen Frank.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s