Kunstmatige ziekte ADHD: gezonde mannen worden gekalmeerd

Screenshot_52

Bij ontelbare kinderen wordt tegenwoordig een psychische ziekte gediagnosticeerd, gewoon omdat ze niet lang genoeg stilzitten en zich niet op lesstof concentreren. Om hyperactiviteit (ADHD) tegen te gaan, worden jaarlijks miljoenen aan het medicijn “Ritalin” uitgegeven – een goudmijn voor de farmaceutische industrie. Maar hoe gevaarlijk is die zogenaamde ziekte in werkelijkheid?

“Ziekte” ADHD: uitvinding van een psychiater

De “ontdekker” van ADHD zou beter zijn uitvinder genoemd kunnen worden: Leon Eisenberg, een Amerikaanse psychiater, heeft op zijn sterfbed toegegeven dat de ziekte “geconstrueerd” zou zijn, zoals hij in een bijdrage van de Deutschlandfunk wordt geciteerd. Kinderartsen zouden doorgaans beweren dat de ziekte genetisch gebonden zou zijn – maar hijzelf stelde in plaats van een behandeling met medicijnen andere vormen van therapie voor.

Screenshot_53

Het aantal diagnoses ADHD is sinds de eerste documentatie geëxplodeerd, jongens worden ongeveer viermaal zo vaak mee gediagnosticeerd als meisjes. De reden daarvoor, aldus Ulrich Fegeler, woordvoerder van de beroepsvereniging voor kinder- en jongerengeneeskunde tegenover de FAZ, is het moderne maatschappijsysteem: het staat vijandig tegenover de ontwikkeling van jonge mannen.

De meest vaardige mannen worden als ADHD-“slachtoffers” bestempeld en onderdrukt

Diegenen, die in vroeger tijden iedere prikkeling hebben waargenomen en erop konden reageren, waren volgens Fegeler “ideale vechters, jagers en bewakers met een speciaal gevoel voor hun omgeving.” In onze huidige “westerse” samenleving en het nieuwe “waardesysteem” zijn deze traditioneel mannelijke eigenschappen echter niet meer gewenst – in plaats van sterk en autonoom te worden, dienen de jonge mannen in een maatschappelijk gedragspatroon geperst en desnoods geestelijk gebroken worden.

Daarbij helpt Ritalin, dat de “prestatie verhoogt” door de concentratie op werk te richten – eenzelfde werking en afhankelijkheidspotentieel zoals cocaïne blijkt te hebben. Sinds 1993 is de voorgeschreven hoeveelheid 50x groter geworden, in 2010 werden er ongeveer 1,8 ton in omloop gebracht. Een neveneffect van een gekalmeerde jongen zijn ook de rammelende kassa´s van de farmaceutische lobby. Novartis, de producent van Ritalin, heeft volgens het artikel in de FAZ een jaarlijkse winst van 464 miljoen dollar.

Screenshot_54

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0012723-K-nstliche-Krankheit-ADHS-Gesunde-M-nner-werden-ruhiggestellt

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

61 reacties op Kunstmatige ziekte ADHD: gezonde mannen worden gekalmeerd

 1. De psychische ‘ziekte’ ADHD kan geen één psychiater of psycholoog medische bewijzen, dat kan niemand. Dus… onzin!

  Like

 2. BertG. zegt:

  Ik dank god op me blote knietjes dat ze dit niet bedacht hebben in mijn jeugd.
  Geheid dat ik hier onder de normen van nu onder zou vallen. Alleen omdat kinderen die wat druk zijn en wat meer op onderzoek gaan te kalmeren om er zombies van te maken zodat andere mensen er geen last van hebben. En zich helemaal schikken in de wil van de massa. TRIEST.
  Bedoeld om elke eigen mening er uit te filteren tot dat ze niet meer zelfstandig kunnen denken maar zich geheel schikken in wat andere graag zien.

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Ouders die kinderen niet aan kunnen en de baas laten spelen doen dat tegenwoordig met de verontschuldiging dat hun kind ADHD heeft. Ze hebben gewoon geen kaas gegeten van opvoeden en zijn bang van hun eigen kinderen. De voorbeelden zijn legio, je hoeft alleen maar eens naar de supermarkt te gaan. En de doktoren werken hier vrolijk aan mee. Er waren vroeger natuurlijk ook lastige kinderen maar die kregen dan niet overal maar hun zin in. Er werd gezegd “nee is nee”. En daar bleef het dan bij. En dat is de beste opvoeding. Maar kinderen worden tegenwoordig als wonderen beschouwd waar anderen het liefst tegenop moeten kijken. Als een van die draken in de supermarkt expres tegen mij oploopt geef ik hem een zet terug of de ouders nu boos kijken of niet, en als ze kwaad reageren zeg ik dat ze hun kinderen eens op moeten voeden. Niks ADHD.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik ben een behoorlijk druk mannetje geweest. (nog steeds trouwens)
   Maar als puntje bij paaltje kwam zei me moeder als laatste woord altijd, Wie is hier de baas, jij of ik.
   Het is niet zo dat iedereen overal dan maar ze zin in krijgt of onhandelbaar wordt.
   Het ligt naar mijn idee toch echt aan de ouders om dit een beetje bij te sturen of zoals jij het zegt, geen kaas gegeten w.b. opvoeden. En elke smoes is dan welkom.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @BertG 20.55. uur. Bert ik herken het, als jochie schijn ik een behoorlijk druk kind te zijn geweest. En toch ben ik er niet slechter van geworden, ik heb natuurlijk net als anderen mijn tegenslagen ook gekend, maar al met al kan ik nu zeggen; ouders bedankt, hoe jullie mij hebben opgevoed. En inderdaad vroeger was NEE ook NEE!

    Like

 4. ruud beijer zegt:

  Een prima oplossing voor al die ouders die wel kinderen hebben maar geen tijd aan ze wil besteden.Een pilletje en klaar.

  Like

 5. medische hoort medisch te zijn!

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Mijn jongste zoon had in groep vier van de basisschool een heel leuke, originele onderwijzer die de kinderen gitaarles gaf en extra muzieklessen en die, zomaar midden in de rekenles, opeens kon zeggen: “Pennen neer. Wie weet er nog een leuke mop” of iets dergelijks. Ik vond dat verrassend -had er trouwens niets tegen- maar heb pas jaren later begrepen waaróm hij dat deed toen ik een beschrijving las van de familiefilm “Brammetje Baas.” Onderwijzers die dat zó aanpakken hebben het in de gaten als één of meer kinderen zich niet de hele lestijd kunnen concentreren en voorzien ze van nieuwe energie door zulke intermezzo’s. Véél beter dan Ritalin, als U het mij vraagt. Alleen vrees ik dat er niet veel leerkrachten zijn, die daarvoor het talent hebben.

  Like

 7. hans-e-pans zegt:

  Als je in de tijd dat ik nog jong en knap was, vervelend/druk was dan werd je dat nadrukkelijk gezegd en ik ben me daar druk geweest, druk drukker drukst.

  Maar als je 20 keer per/uur krijgt te horen doe is rustig aan enz enz, dan leer je wel je te gedragen en hielp dat niet dan was er nog de opvoedkundige pets of klap.

  Tegenwoordig wordt gelijk overal dat maar enigszins afwijkt van het ideaalbeeld het etiket ADHD of ADD of HDD, of hoe het allemaal bedacht wordt, opgeplakt.

  Lekker makkelijk want je gaat dan naar de apotheek haalt op recept een doosje pillen, stopt die in het niet opgevoede/luisterende kroost en dan zijn ze weer een tijdje rustig.

  Het is gewoon een kwestie van opvoeden en volhouden en leren dat er ook nog een woord bestaat dat je uitspreekt als “NEE”, dat betekend dat je iets mag hoelang je er ook over blijft zeuren.

  Like

  • BertG. zegt:

   Als je nou je kinderen een klap voor ze kop zou geven, wordt je aangegeven door je “ADHD” kind bij de politie en krijg je te maken met allerlei instanties wegens kinder mishandeling.
   Dan is een pilletje erin stoppen wel makkelijk natuurlijk.

   Like

 8. Paardestaart zegt:

  The war against boys..
  Vroeger waren er meer mannen op school – nu staan er juffen voor de klas. Die vinden jongens lastig. Jongensgedrag is volledig gecriminaliseerd. Alles wat jongetjes leuk vinden is taboe en als ze vechten moeten ze naar de school-psychiatrische dienst.
  Dus dan maar een pilletje. Die kinderen moeten toch in het gareel??

  Like

 9. Makropoelos zegt:

  Als je dan leest dat het zaaigoed voorgeschreven gaat worden door Brussel en dat deze al regelmatig een multinational over de vloer hebben die zich bezighoud met genetisch gemanipuleerd voedsel en het ook al produceert. Dan is het niet uitgesloten, dat wat nu nog voorgeschreven wordt, in de toekomst in de voedselketen verwerkt wordt om het bewustzijn van de Europese burger te manipuleren. Ik sta van niets meer verbaast in deze waanzinnige samenleving.
  Kunnen we nog ingrijpen?

  Like

 10. luckybee zegt:

  ADHD is geen kunstmatige ziekte, dat wordt veroorzaakt als twee verkeerde bloedgroepen met elkaar paren, dan krijg je zo iets, ze zijn dan Geestelijk invaliede.bvb ADHD, Dislectie, Autisme,Ook down syndroom komt uit de zefde oorzaak.Dus zoek eerst de juiste, bloed groep voor dat je met elkaar paart, of iemand met bloedgroepe O, met die kan je altijd mee paren.en krijg je gezonde baby’s zo wel geestelijk als ook lichamelijk. Volgens mij is dat ook wat God wil, dat wij doen.

  Like

 11. Anneke zegt:

  Zéér zeker op de lange termijn, een gevaarlijk medicaat….Een moderne vorm van geboorte-beperking…Onvruchtbaarheid, zeker bij jonge vrouwen loert om de hoek. Máár eveneens andere chronische mankementen, die de maatschappij nog meer onbetaalbaar maken. “Voor de toekomstig chronisch zieken moet toch gezorgd worden….”. De NWO-wereldlijders streven naar een wereld voor hunzelf, met een minimale bevolking !!!/!!! “Maar deze feiten mag men niet bij de naam noemen. Gelukkig komen meer mensen tot besef dat er heel wat ZOGENAAMD foute diagnose’s worden gesteld, door de med.specialisten”. De medische wereld is heel royaal om de GIFVINGERS van de farmaceutische industrie en van de zorgverzekeraars gewonden. “Wàt heeft men zich laten VERLEIDEN…”.

  Like

  • Anneke zegt:

   Nog een drietal ‘mode-ziektes’:
   Hartfalen, Diabetes-2, Autisme, Hoge bloeddruk, Hoog cholesterol-gehalte…..
   Mensen…kijk uit en LUISTER vooral naar JOUW eigen lichaam, laat je niet onder sneeuwen door manipulerende kletspraatjes van de ‘hoge’ med. specialisten èn veel huisartsen spelen even vrolijk mee. Zij willen ‘tegenwoordig’ alleen nog maar zo veel mogelijk recepten uitschrijven. Dit proces is overigens al zo’n ‘dikke’ dertig-jaar actief…!!!/!!!

   Like

   • Igor Svoboda zegt:

    Dat ben ik dus NIET met je eens Anneke. Ik ben 25 jaar geleden geopereerd na een zware hartaanval, had en heb nog steeds artherosclerose, hypertensie, diabetes 2 en fam.hyperchol. Ben dankzij de vele medicijnen die ik slik nog steeds in leven, echter heeft mijn hart dankzij die aanval en natuurlijk ook mijn leeftijd nog maar 50 % van de normale capaciteit, zodat ik constant ritmestoornissen heb, ook wel hartfalen genoemd.
    Heb nu een ImplantCoronairDefribilator ingeplant gekregen, en dat krijg je niet als het een modeziekte zou zijn. Ik heb dankzij dat apparaat nu geen stoornissen meer.
    Dus modeziekte nee. Dat er veel simulanten rondlopen dat heb ik wel ervaren, en meestal zijn dat de aanhangers van die vrede religie. Want 80-100 % afgekeurd en ze kunnen in hun zandbak als God in Frankrijk leven.
    Alleen jammer voor ons, want de rest moet dit wangedrag bekostigen

    Like

 12. Nou is er zo’n beroemde vrouw in het wereldnieuws die preventief haar borsten heeft laten verwijderen. Die vrouw is bang gemaakt voor zo’n dokterspraatje dat ze zo’n 85 % kans had op borstkanker. Medische specialisten in een psychiatrische inrichting hebben mij 30 jaar geleden voorspeld dat ik zelfmoord zou plegen. Daar kwamen ze zo ineens mee. Terwijl ik zelfmoord verwerpelijk vind en het leven omarm. Ik ga toch ook niet preventief zelfmoord plegen omdat ik zo een hoop narigheid bij mijn nabestaanden wil besparen. En na mijn zelfmoord geëerd worden door de hele wereld; “Wat een lieve vent was die Jack Terrible toch dat ie preventief zelfmoord heeft gepleegd en dat ie geluisterd heeft naar zijn psycholoog en psychiater!” Ik vind wat die vrouw gedaan heeft waanzin ten top!!! De regering zou die gasten die haar borsten preventief weg hebben gehaald moeten veroordelen… Hoe gek kun je zijn!

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Als je de heren psychiaters mag geloven, is zo ongeveer iedereen ‘psychiatrisch patiënt’.
  Ach, die lui willen natuurlijk ook geld verdienen, samen met de pillendraaiers die de ‘gestoorden’ wel eens even zullen ‘genezen’.
  Is het trouwens gek dat er zo veel ‘depressieve’ mensen zijn in deze tijd waarin men heel veel zorgen heeft om het hoofd financieel boven water te houden?

  Like

  • Ik ben al dertig jaar psychiatrisch patiënt. Niemand geneest van die medicijnen. Psychiaters blijven je levenslang medicijnen voorschrijven. Zo blijf je stabiel, volgens de geneeskunde.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Het gaat allemaal om geld, Jack…
    De ‘gelukspillen-industrie’ is een miljardenindustrie.
    Psychiaters zijn gelegaliseerde drugsdealers die veel te veel macht hebben.

    Like

   • BertG. zegt:

    Jack, maar er is niemand die iemand kan verplichten ook al die medicijnen ook op te eten. Ik begrijp dat er een gewenning ontstaat wat enig afkicken inhoud.
    Maar daarna heb je een nieuwe open blik op de wereld gekregen en zou je je wel eens af kunnen vragen waarom je het nou eigenlijk allemaal gedaan hebt.
    Blind uitgaan van de mening van iemand die vind dat het noodzakelijk is, lijkt mij niet helemaal OK. Maar iedereen moet zelf weten of ie van alles tot zich neemt omdat een ander nou eenmaal een grote overtuiging kracht heeft.
    Elk leven is of kan moeilijk of ingewikkeld zijn. Maar om afgestomt elke dag te beginnen is ook niet OK. Alles wordt een waas waarin je leeft. Je mist de helft.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik had er even over heen gelezen. Maar ‘gelukspillen-industrie’ is de beste verklaring hierin.

    Like

 14. @BertG. Natuurlijk, je hebt gelijk. Maar ik word, net als zoveel anderen, al dertig jaar gehersenspoeld dat ik medicijnen nodig heb en psychisch ziek ben. Mijn familie ondersteunden die psychiaters en psychologen. Anders had het nooit zover gekomen. Ik word al dertig jaar gedrogeerd met allerlei medicatie. Mijn psychiaters willen niet stoppen of minderen met die medicatie. En stoppen op je eigen manier met medicijnen mag niet want dat schakelen die schoften justitie en politie in en die je zo arresteren en een IBS, RM of TBS geven. Ik stopte een keer met mijn medicijnen op eigen initiatief en prompt werd ik gearresteerd door de politie en kreeg een injectie Haldol en een In Bewaring Stelling. Drie verschrikkelijke weken. En na drie weken werd ik geloosd in een psychiatrische inrichting. Daar heb ik toen jaren gewoond. Het is vechten tegen de bierkaai!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Jack
   Wat een verschrikkelijk verhaal en wat een goede illustratie over hoe ik over de psychiatrie denk.
   Psychiaters zijn gesublimeerde kampbeulen die het heerlijk vinden om anderen in hun macht te hebben. Ze genieten ervan om de geest van iemand te breken.
   Ze durven zelfs te beweren dat er nog nooit iemand is die ze niet hebben kunnen helpen/genezen.
   Welke medisch specialist kan nu zeggen dat hij IEDEREEN kan genezen? http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/fubar.gif
   Mijn familie heeft mij enkele jaren geleden ook met alle geweld naar een psychiater willen sturen en dat terwijl ik absoluut niet ‘geestesziek’ of ‘gek’ ben.
   Omdat ik dat gezeik (excusez le mot) helemaal beu was, heb ik mijn irritante schoonzus de deur gewezen. Sinds die dag ben ik door hen bij wijze van spreken dood verklaard en niet meer waard om in hun licht te verschijnen. Wat een stel kinderachtige figuren; ik lach er maar om want een dergelijke starre eigenwijze dwaasheid is tóch niet te genezen.
   Ik had ‘alleen maar’ onbeschrijfelijk veel verdriet over iets wat er in mijn leven was gebeurd.
   En dat verdriet was zó erg, dat ik niet meer wilde leven. Het leven had geen enkele zin meer voor me.
   Maar naar een psychiater zal ik NOOIT gaan; er is er niet één die die ooit vat op mij zou krijgen.
   Je kunt een mens wel dwingen iets te DOEN, maar je kunt hem niet dwingen om iets te WILLEN!
   En net zoals je al erder zei: de pillen en andere ‘behandelingen’ van een shrink genezen niemand!
   Ik heb diverse keren mensen bezocht die in een psychiatrische inrichting zaten en nog NOOIT heb ik één gelukkig kijkend mens in zo’n inrichting gezien.
   Een fraai voorbeeld van de drang en dwang in de psychiatrie is de film “One flew over the cuckoo’s nest” http://nl.wikipedia.org/wiki/One_Flew_Over_the_Cuckoo's_Nest

   Like

   • @Tistochwat; ik verbleef al zo’n twee jaar in een psychiatrische inrichting. En had het reuze naar mijn zin. Ik schreef mijn familie weleens boze brieven over hun achterlijkheid. Op een avond namen twee verpleegkundigen me mee het bos in, vlak bij een rotonde, na een fietstocht. Toen sloeg één van die twee mij van achteren tegen de vlakte met een breekijzer denk ik. Na honderd dagen coma werd ik wakker in een ziekenhuis. Medici en mijn familie vertelden dat ik een zelfmoordsprong voor een auto gemaakt had en dat ik daardoor in coma geraakt was. Ik heb een groot litteken van 10 centimeter om mijn hoofd. Door die klap met het breekijzer. Via mijn zus weet ik dat mijn vader erachter zat. Die schakelde twee huurmoordenaars in. Mijn zus wil niet getuigen. En een rechtszaak had me alleen maar geld gekost. Ik ben benieuwd hoe al die mensen die zogenaamd zelfmoord pleegden in werkelijkheid om het leven kwamen?!

    Like

  • Anneke zegt:

   Pfff; Jack toch…Wat een levensgeschiedenis heb jij inmiddels al achter je liggen !!!/!!! Voel met je mee, weet uit ervaring dat als men eenmaal psychisch ziek is verklaard, de persoon in kwestie nimmer meer geneest. Men wordt feitelijk ziek gepraat, alsof men niet meer mag genezen. Goede ego-trainings gesprekken zouden veel meer vruchtbare vruchten hebben afgeworpen, dan al die absurd verslavende medicatie. Maar ja; dat kost meer tijd en tijd is veel geld….(Hoe kortzichtig eigenlijk….) Wàt een (hemelsbreed) verschil met de fysieke gezondheidszorg…alhoewel….De moderne behandelend arts is te fraude gevoelig geworden….ect.ect.ect.
   De anti-depressiva en hun kalmerende mede-medicaten hebben een fatale invloed op onze hersenen !!!/!!! SPECIFIEK op de lange-termijn, deze fase heb jij (allang) bereikt en is het vrijwel onmogelijk af te gaan bouwen. Mijn inmiddels hoogbejaarde moeder zit nu alweer een ‘vette’ veertig-jaar in dit ‘schuitje’. Haar behandelend artsen (psychiater, geriater, neuroloog en gespec. internist) zijn feitelijk stomverbaasd dat ze nog in leven is. Meerdere medicijn-vergiftigingen moeten ervaren, meerdere opname’s in twee psychiatrische klinieken moeten doorstaan.
   Jack…bidden, bidden en schreeuwen om understanding van onze Vader…Wonderen geschieden nog steeds. Ook dit mochten manlief en ikzelf ervaren….betr. onze fysieke gestel. Kanker overleefd en hartfalen was een moment-opname…..Blijf HOPEN.

   Like

   • Anneke zegt:

    Correctie…betr. ons fysieke gestel.

    Like

   • Mij krijgen ze niet kapot! Om de twee weken komt mijn begeleider, een B-verpleegkundige, bij mij op bezoek. Hij weet hoe ik denk over de psychiatrie. Maar hij probeert altijd alles goed te praten van de psychiatrie, zijn werkgever. En hij heeft een medisch beroepsgeheim. Het laatste half jaar praten we niet meer over de psychiatrie maar over mijn schilderijen, gedichten, brieven en verhalen. En over bijvoorbeeld Pim Fortuyn, Geert Wilders en de achterlijke islam. Maar hij is helaas links. We praten ook wel over mijn avondturen met de media. Ik ga bijvoorbeeld met een schilderij van een onthoofde Christen en een gemaskerde moslim naar een kerkdienst tijdens de Nacht van het Gebed. Ze bidden daar voor vervolgde Christenen. Ik ga bijvoorbeeld met een schilderij van Mark Rutte die naar de pijpen danst van Herman van Rompuy, president van de Europese Unie naar een VVD bijeenkomst waar een Europarlementariër van de VVD het woord voert. Ik ben gisteravond met een schilderij van Muhammad the Second (Adolf Hitler) naar een bijeenkomst van de lokale rechtse politieke partij De Spakenburgse Vrijheids Partij geweest. Ze denken daar net zo als de PVV. Enkelen waardeerden mijn schilderij en maakte foto’s van mijn schilderij. In het schilderij zie je Adolf Hitler in uniform en naast hem staat in grote letters; Muhammad the Second. Zo vermaakt deze psychiatrische patiënt zich!

    Like

 15. Tistochwat zegt:

  @ Jack Terrible

  “En stoppen op je eigen manier met medicijnen mag niet”

  Ik zat nog eens na te denken over bovenstaande opmerking…
  Waarom stop je niet stiekem met je medicijnen (als je dat tenminste zelf wilt, want JIJ bent de baas over jezelf)?
  Je moet het dan natuurlijk wél heel erg geleidelijk afbouwen, anders kun je je doodziek gaan voelen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Omdat je regelmatig je bloed moet laten checken (bij medicijn gebruik) op bepaalde waardes, hebben ze dit heel gauw door.

   Like

  • Anneke zegt:

   Beste Tistochwat…de hersenen zijn door de medicatie zo verslaafd geraakt aan de stoffen die de medicijnen ‘bij zich dragen’. Dus afbouw (na jàren slikken) op eigen houtje is heel onverantwoord; zelfs gevaarlijk. Onder kundige begeleiding en met een sterke eigen wil zal er wel een kans van slagen (kunnen) zijn. “Stap voor stap afbouw; incl. vele ego-trainingen, een enorme motivatie…En de Leidende Hand”.

   Like

  • @Tistochwat; Dat is een groot risico voor mij. Want om het half jaar moet ik bloed afstaan. Dus dan zien ze het zo. Mijn buurvrouw heeft me ook eens aangeraden om zelfstandig te stoppen. Als ze dat door krijgen zijn de rapen gaar. Ze laten me dan zo opnemen in de psychiatrische inrichting. Desnoods met behulp van de politie. Dan zeggen ze tegen de politie dat ik mijn medicijnen niet meer slik en dat ik een gevaar voor mijzelf en de samenleving ben. Een psychiater heeft met mij al mijn medicijnen afgebouwd. Dat is zo’n veertien jaar geleden en dat duurde een jaar of twee. Toen was ik nog Jehovah’s Getuige. Toen stopte ik met de J.G.’s en gingen de ouderlingen klagen over mij bij mijn psychiater. Toen schreef die gek mij injecties met medicatie voor. Toen was ik 24 uur per dag vermoeid. Dat heeft ook jaren geduurd. Daarom heb ik de schurft aan Jehovah’s Getuigen en psychiaters. Je kunt niet op ze bouwen! Ik heb me voorgenomen te slikken wat ze me voorschrijven maar wel allerlei negatieve brieven over de psychiatrie te schrijven en naar iedereen op te sturen. Naar ministers, kranten, tijdschriften, cliëntenorganisaties, nieuwsuitzendingen zoals De Wereld Draait Door, Langs de Leeuw en Pauw & Witteman en radioprogramma’s. Dat doe ik al vele jaren. Maar krijg zelden een reactie. Ik ben weleens doorgestuurd naar twee vertegenwoordigers/juristen van de psychiatrie in Utrecht door Koningin Beatrix en President Ruud Lubbers. En daar mijn zegje gedaan. Wel reacties op mijn brieven gekregen van bijvoorbeeld mevrouw Borst, minister van Gezondheidszorg. Maar de media is terughoudend, helaas!

   Like

   • De Koningin, Presidenten en ministers sturen me eigenlijk van het kastje naar de muur! Ik heb liever dat de media mijn brieven over de psychiatrie publiceert en dat ik mijn zegje mag doen over de psychiatrie tijdens tv en radio-programma’s.

    Like

   • BertG. zegt:

    Jack,
    Wij kennen mekaar natuurlijk niet maar een oplossing is aanvechten bij een rechter om van je onder curatele stelling verklaring af te komen. Want dat is mij wel duidelijk.
    En jezelf met een advocaat erbij te laten vertegenwoordigen.
    Als ik dit mag zeggen. Het is maar een idee.
    Eigen bijdrage voor zo’n civiele zaak bij een laag inkomen ligt dan rond de 40 euro.

    Like

   • @Bert G.; dat wil ik best doen. Ik woon in Amersfoort. Bij wie of wat moet ik zijn? Want daar heb ik weer geen flauw benul van.

    Like

   • BertG. zegt:

    Jack,
    Contact opnemen met juridische hulp. Niet dat zij je verder helpen hiermee maar om een verklaring op te halen voor een vergoeding van rechtsbijstand.
    Maar dit kan een advocaat ook regelen als het goed is.
    Waarschijnlijk hebben ze daar wel een adres met een advocaat die zoiets behandeld.
    En anders verschillende advocaten benaderen met de vraag of zij dit soort zaken willen of kunnen behartigen. Hiermee ben je al een behoorlijk end in de buurt dan. Denk ik.
    Het gaat om een civiele zaak waarin je je eigen zelfstandigheid weer terug eist.
    En dan moet je niet over moslims of iets anders beginnen of de boze verschrikkelijke wereld. Blijf bij je punt. Niet afdwalen. Je eigen zelfstandigheid terug eisen.
    En het trachten heel zakelijk te benaderen. Maar daar zijn advocaten heel erg goed in.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Jack Terrible

    Je bent dus een soort gevangene van die misselijk makende zielknijpers…
    Ik verfoei bemoeizuchtigen die andersmans geest eronder willen krijgen en ik heb veel bewondering voor je strijdlust.

    Een goede letterlijk oude vriend van mij zegt steeds dat er ooit een tijd komt waarop de eerste door een ‘patiënt’ op een psychiater gepleegde moord plaatsvindt.
    Dat zou me niets verbazen.

    Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible 21.08. uur. Jack je kunt ook eerst advies inwinnen bij een bureau voor rechtshulp. Verder wordt je eigen bijdrage voor je eventuele advocaat berekend naar je inkomen. Daar kan een opgave van de sociale dienst over je vermogen voor benodigd zijn. Tenminste dat heb ik moeten regelen in 1994 voor een echtscheiding. Of het nu nog precies zo is weet ik niet. In ieder geval succes Jack!

  Like

  • BertG. zegt:

   Een en ander is inmiddels behoorlijk veranderd t.o.v. 1994.
   Via je BSN wordt je inkomen opgevraagd. Dus je hoeft geen verklaring meer op te halen bij het gemeentehuis of sociale zaken of burgerzaken.

   Like

 17. @BertG.; bedankt! Morgenmiddag zal ik ze bellen en dan naar de prijs vragen van een advocaat en of ik wel een advocaat nodig heb in mijn geval. Volgende week vrijdag komt die begeleider weer en dan zal ik hem eens dreigen met een advocaat. En als ik de zaak win zijn alle advocaatkosten voor de psychiatrie. Zon & Schild in mijn geval. De psychiatrie mag zijn nek breken van mij! En ik blijf evengoed contact zoeken met de media over mijn nare ervaringen in de psychiatrie. Dat zal ze leren! Ik hoe evengoed contact met jullie over het verloop!

  Like

 18. BertG. zegt:

  Jack, en neem ook geen vrienden, kennissen of familie of wie dan ook mee.
  Dat leidt alleen maar af. Dan krijgt alles voor dat je weet weer een ander verhaal en gaat een eigen leven leiden.
  Iedereen heb dan weer ze eigen verhaal en gaat zich daar dan weer mee bemoeien wat je alleen maar schaden kan opleveren.
  En verder veel succes. Het is niet gemakkelijk. Maar blijf bij je punt.

  Like

  • Okay! En alleen het punt naar voren dat de psychiatrie mij al dertig jaar nutteloze en dure
   slaappillen opdringt voor een psychiatrische ziekte die ze niet medisch kunnen bewijzen. Drogeren!

   Like

   • BertG. zegt:

    Nee, dat je je eigen zelfstandigheid weer terug wil door van je “onder curatele verklaring” af te komen omdat je inmiddels als volwaardig mens al enige tijd meedraait.
    En dat dat nu wel een keer tijd geworden is. Niet gaan dreigen of valse psychiaters erbij halen. Je moet er helemaal niemand in betrekken en het niet over alle ellende hebben.
    En dat je heel goed in staat bent met enige hulp om van je nutteloze medicijnen af te komen of bouwen. Je moet het er niet eens met je begeleider over hebben.
    Deze maakt weer slapende honden wakker waardoor ze voorbereid zijn.
    Ik ga er van uit dat dit zo is. Pak het zelfstandig aan en laat ze er maar achter komen.

    Like

 19. @BertG.; okay, ik zal je advies opvolgen. Mijn begeleider komt pas volgende week vrijdag. Dus ik bel vanmiddag of na het weekend. ’s Morgens werk ik bij de Sociale Werkplaats in de plantsoenen. Dat doe ik al 15 jaar. Voorlopig geen brieven schrijven naar hen. Eerst bellen en advies vragen over mijn pillenprobleem aan het Juridisch Loket.. Bedankt!

  Like

 20. @BertG.; Ik bel niet op maar ik ga er heen. ik heb de site van het Juridisch Loket Amersfoort nog eens goed bekeken. Ik neem al mijn papieren van Ziektekostenverzekering, medicijnen en Identiteitsbewijs mee. En ik ga waarschijnlijk aanstaande dinsdagmiddag. Omdat ik vanmiddag en maandagmiddag wat anders doen moet.

  Like

 21. Sorry, maandagmiddag is het Tweede Pinksterdag. Dan wordt het woensdagmiddag dat ik naar het Juridisch Loket ga!

  Like

  • BertG. zegt:

   Bij het juridisch loket werken mensen die over het algemeen stage lopen.
   Wees daar niet al te vrij en los mondig en hou het daar kort in jou persoonlijke mening maar vraag naar een advocaat die jou je verder daar mee kan helpen om dit op te lossen.
   Het juridisch loket behandeld geen enkele zaak maar zit daar om mensen door te sturen naar het goede adres (advocaat)
   En vertel pas alles wat jij noodzakelijk vind bij een advocaat om je zelfstandigheid terug te krijgen en om van je onder curatele verklaring af te kunnen komen.

   Like

   • BertG. zegt:

    Je werkt al 15 jaar en woont op je zelf. Klaar
    Je moet natuurlijk niet de afgelopen tijd veel gezeik gehad hebben met instanties en politie. Want dan hebben zij, dokter en psychiater een goede reden om dwars te zitten.
    Maar daar ga ik maar even blind van uit dat dat ook niet zo is.
    Als jij kan bewijzen dat je al ruime tijd een nogal normaal leven leid zonder allerlei ruzie, zie ik niet veel problemen. En hou je rustig. Blijf zakelijk en kalm.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Heel veel succes, Jack!

   Like

 22. @Aan allen; dank je wel voor uw steun! @BergG.; ik werk al 15 jaar bij de Sociale Werkplaats als plantsoenmedewerker. Daarvoor werkte ik in de tuindienst in een psychiatrische inrichting. Ik woon al achttien jaar op mezelf. Klaar! Geen problemen met de politie gehad. 26 Jaar geleden ben ik een keer gearresteerd door de politie (IBS) en naar een psychiatrische inrichting gebracht. Het enige probleem dat ik de afgelopen tijd kreeg was met mijn twee collega’s in een park. Die vertelden stoere verhalen over vechtpartijen met de politie. Toen vertelde ik dat vanwege mijn cartoons over ‘profeet’ Mohammed die op mijn site staan radicale moslims het park zouden binnen komen vallen met kapmessen. Toen zijn mijn twee collega’s, vroeger vechtersbazen, benauwd geworden en hebben ze mijn overplaatsing aangevraagd bij de leiding. Nou heb ik een andere werkplek maar nog steeds bij de Sociale Werkplaats. Mijn familie en ik moeten elkaar niet. Want ze hebben mij vroeger geloosd in een psychiatrische inrichting. Maar ik zal het Juridische Loket kort houden en om een advocaat vragen die mij kan helpen. Nog één vraag BertG.; Ik werk 20 uur per week bij de Sociale Werkplaats en dat wordt aangevuld met een UWV-uitkering. Wat zal een advocaat voor mij gaan kosten? Ik verdien per maand alles bij elkaar iets meer dan 1100 euro en heb geen huursubsidie of schulden.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat weet ik niet. Jij hebt een BSN nr. En zij hebben een tabel waarop staat wat je kwijt bent bij welk inkomen.
   Maar dat zal vast geen vermogen zijn wat het je gaat kosten aan eigen bijdrage.
   Helaas is er tegenwoordig een eigen bijdrage noodzakelijk voor rechtsbijstand.
   Maar je moet er dat dan maar wat voor over hebben. Het is niet anders.
   Alles voor je vrijheid.
   En graag verneem ik het vervolg over het verloop hiervan.
   En enorm veel succes en hou het vol. Blijf strijden en hou je rustig en kalm.
   Je hebt al meer verteld dan ik eigenlijk behoor te weten. Aan jou zal het niet liggen.

   Like

   • @BertG.; ik heb er wel wat voor over, ik heb wel wat geld achter de hand, trouwens ik krijg deze maand vakantiegeld en ik ga niet op vakantie. Ik geniet in gedachten al van de onthutste gezichten in de psychiatrie van het medisch personeel. Als het goed afloopt schrijf ik er een artikeltje over en stuur ik op naar allerlei media. Ook naar E.J. Bron. Ik hou je op de hoogte. Je naam, BertG, staat in mijn agenda!

    Like

 23. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible, ook ik wens je veel sterkte en geluk Jack! Het gaat je lukken!

  Like

 24. JD zegt:

  ADHD staat gelijk aan : Je kind op 3 jarige leeftijd cola geven, je kind op 5 jarige leeftijd red bull geven, je kind op jonge leeftijd volstouwen met snoep zodat hij ‘ stopt met zeuren’ , oftewel, ADHD staat gelijk aan je kind niet op kunnen voeden!!!!

  Like

 25. Pingback: Psychiaters noemen non-conformiteit een geestesziekte: alleen de kuddemensen zijn “verstandig” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s