Het mirakel van Israël: export gestegen naar 91 miljard dollar

Screenshot_74

 Israëlische technologie

Telkens weer word ik door de Staat en het Volk van Israël verbaasd wanneer ik tot mijn grootste genoegen moet vaststellen hoe Israël weigert te plooien voor de miljoenen Israëlbashers en telkens uitpakt met verbluffende resultaatcijfers.

In het besef dat in die 65 voorbije jaren Israël maar liefst zeven oorlogen heeft uitgevochten tegen zijn Arabische belagers, permanent conflicten uitvecht met Palestijnse terreurorganisaties, honderden terreuraanslagen heeft doorstaan, continu wordt bedreigd door Hezbollah in Libanon en door het Iraanse moellahregime en tot op vandaag wordt beschoten met raketten en mortiergranaten vanuit wisselende richtingen, sta ik volkomen perplex dat Israël zich überhaupt nog tot een goedwerkende democratie heeft kunnen ontwikkelen.

Alleen al de flexibiliteit en inventiviteit van het Joodse volk van Israël om telkens weer nieuwe wegen te vinden en bijwijlen geniale oplossingen te bedenken om de criminele activiteiten van zijn aartsvijanden jegens zijn land en volk te counteren en er een tegelijk een productief en positief antwoord op te formuleren in de vorm van een rijk palet aan realisaties, hightech-producten, medische uitvindingen en toepassingen, waterirrigatiesystemen enz. die de hele wereld ten goede komen, is reeds een mirakel op zich.  Mazzel Tov Israël!

In zijn 65-jarig bestaan heeft het volume van de uitvoer (van goederen en diensten) door de Staat Israël zich maar liefst 15.000 keer vermenigvuldigd, van zowat 6 miljoen dollar in 1948 tot zowat 91 miljard dollar in 2012, aldus berichtte de Israel Export and International Cooperation Institute (IEICI) 16 april naar aanleiding van de Dag van de Onafhankelijkheid.

Volgens de berekeningen van IEICI, is dit het zesde hoogste groeipercentage in de wereld over die periode, waarmee de Israëlische economie de 38ste plaats inneemt uitgedrukt in termen van exportvolumes en op de 29ste plaats in termen van de uitvoer per inwoner, ná Zuid-Korea en Groot-Brittannië en vóór Frankrijk, Spanje, Italië, Japan en de Verenigde Staten.

Een analyse die door economisten van de IEICI werd uitgevoerd, waarbij de exportgroeipercentages werden onderzocht vanaf 1948 tot 2012, rangschikt Israël op de zesde plaats in de wereld. Israël wordt gevolgd door China, van wie de export zich sinds 1948 3.900 keer heeft verveelvoudigd, en Japan ( 3.000 keer.)

De meeste landen die Israël in termen van de exportgroeipercentages voorafgaan zijn de Golfstaten, dankzij de stijging van de olieproductie en van zijn globale prijs. Israël staat tweede gerangschikt onder de landen van de OESO (ná Zuid-Korea) en eerste onder de Europese landen.

“In zijn 65 jaar bestaan, heeft Israël significante exportrealisaties bereikt en genoten van de snelle groei die onder andere gebaseerd is op de snelle en significante verhoging van de export,” zei voorzitter van de IEICI, Ramzi Gabbay.

De cijfers zijn bemoedigend, maar houden ook een waarschuwing in. Zij dienen als herinnering van de afhankelijkheid van de Israëlische economie van de export als bron van de groei.

Door:

Likoed Nederland

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Israël. Bookmark de permalink .

15 reacties op Het mirakel van Israël: export gestegen naar 91 miljard dollar

 1. Martha zegt:

  Gezegend zij Israël!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Daar kunnen die neanderthalers in de landen rondom een voorbeeld aannemen.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Die ondermensen eromheen krijgen hun eigen vreten nog niet eens geregeld.

  Like

 4. 2Crazy2bTrue zegt:

  Israël als bakermat voor de gehele moderne wereld.
  Moge het langdurig zo blijven.

  Like

 5. Jan zegt:

  Schitterend. Dit natuurlijk tot grote ergernis van de BDS’ers.
  Meer mooi nieuws waaraan links zich groen en geel zal ergeren:
  Dordtse kraanverhuurder Riwal gaat vrijuit.
  Het Dordtse kraanverhuurbedrijf Riwal wordt niet vervolgd voor zijn bijdrage aan de bouw van de omstreden muur van Israël rond de Palestijnse gebieden.
  http://www.dordrecht.net/nieuws/reacties-op-dordtse-kraanverhuurder-riwal-gaat-vrijuit-11373.html

  Like

  • Helena zegt:

   Wel weer een artikel vol met valse beschuldigingen en insinuaties.
   Stond vandaag ook al op CIP heb daar de reactie achterlaten dat er GEEN sprake is van bezette gebieden.

   Like

 6. s breget zegt:

  Dit is nu eens geweldig nieuws waar de vrienden Israel blij mee zijn .

  Like

 7. Helena zegt:

  Ik hoop dat die oliebronnen vandaag nog opdrogen.
  Verder YOU GO ISRAËL!!!

  Like

 8. winnie zegt:

  zonder de uitvinding van benzine door de jood abraham shreiner, en de benzinemotor door de jood siegfried marcus was die olie weinig waard geweest

  Like

 9. Makropoelos zegt:

  Staat er ook niet aan de kust van Israel, niet ver van Gaza, een waterzuiverings fabriek waar zij drinkwater uit zeewater maken?
  Helena het zou een zegen zijn dat die oliebronnen van de oliesjeikers verzanden. En dat de oliebronnen voor de kust van Irael mogen spuiten tot in lengte van dagen.
  Verder wens ik alle tegenstanders van Israel veel joeksel en korte armtjes.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Nog is God met Israel, verpest het niet!Dat hij alweer de Israeli’s zijn rug moet toe keren.

  Like

 11. likoednederland zegt:

  @Makropoelos

  Israel heeft inmiddels zo veel ontziltingsfabrieken gebouwd, dat het water exporteert, naar Jordanie.

  Like

 12. Jan zegt:

  Israeli Medical Innovation Will Help Broken Bones Heal Faster
  Israeli biotech firm Regencure is working on a special “wrapping paper” that, when applied to fractures, will hasten the process of healing, the NoCamels website reported Thursday.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/175331#.UrRuMeXIbMY

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s