Avignon: moslims slaan priester bewusteloos

Screenshot_2

Pater Grégoire en Monseigneur Jean-Pierre Cattenoz

De Amerikaanse islamcritica en blogster Pamela Geller twitterde vannacht om 1.00 uur dat er in de Franse stad Avignon een katholieke priester door vier moslims in elkaar geslagen zou zijn tot bewusteloosheid. In de Zuid-Franse stad bevinden zich al lang complete stadsdelen die Arabisch-islamitische zones zijn. Daar heersen de sharia en moslimterreur.

Pamela Geller bericht op haar website “Atlas Shrugs”:

Maandag om ongeveer 8.00 uur werd pater Grégoire uit de pastorie Saint-Jean aangevallen. De aanvallers sloegen op de priester in totdat hij bewusteloos op de grond lag en er twee andere leden van de gemeente aankwamen. Hij zit onder de zwellingen, schaafplekken en heeft zijn neusbeen gebroken.

Dinsdagmorgen om 11.00 uur stelde Monseigneur Cattenoz, aartsbisschop van Avignon, de toenemende criminaliteit en toenemende geweld in het stadsdeel Saint-Ruf (de ambtenaar van de lokale politie beweert echter dat de criminaliteit in deze sector zou afnemen) evenals de toename van diefstallen en bedreiging van gemeenteleden aan de kaak.

Het katholieke bestuur in Vaucluse ging zelfs nog verder: “De mensen met het islamitische geloof hebben stapsgewijs de controle over dit stadsdeel overgenomen.”

Mohammed Moussaoui Avignonnese, president van de Franse raad van moslims, wil de dingen kalmeren: “Voordat men de religie van de aanvallers naar voren haalt, moet men kijken of de aanval begeleid werd door woorden of gestes die verband houden met de religie. Om aan de zaak een religieuze dimensie te geven, beschouw ik als contraproductief.”

De burgemeester van Avignon, Marie-Josée Roig (UMP), zei dat hij “ondersteboven zou zijn van deze onbeschrijflijke daad”. De plaatsvervangende burgemeester van Orange, Jacques Bompard (Ligue du Sud), noemde het een “daad van racisme (in de zin van het Wetboek van Strafrecht) tegenover een katholieke priester, ten gevolge van de haat van een zeker islamisme dat zich uitbreidt naar alle Fransen en christelijken.”

Op het moment van de aanval was pater Grégoire, zoals gebruikelijk voor de Johannesgemeenschap, in zijn ordekleding onderweg geweest. De aanvallers zijn vier moslims van Afrikaanse oorsprong.

Het Franse dagblad “Le Monde” meldt in een artikel dat uit een enquête van het internationale marktonderzoeksinstituut “Ipsos” zou zijn gebleken dat 74% van de mensen in Frankrijk de islam als gevaarlijk, intolerant en niet met Franse waarden verenigbaar beschouwt. Acht op de tien Fransen zeggen dat de islam een religie zou zijn die aan anderen haar geloofssysteem zou willen opdringen. Wie zou de Fransen deze instelling kwalijk moeten nemen?

Andere bron:

http://www.ledauphine.com/vaucluse/2013/05/14/avignon-un-cure-frappe-dans-la-cour-du-centre-paroissial

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/05/avignon-moslems-schlagen-priester-bewusstlos/#more-325279

Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", Frankrijk, Islamisering, migrantengeweld, Religie. Bookmark de permalink .

23 reacties op Avignon: moslims slaan priester bewusteloos

 1. louis-portugal zegt:

  Heeft weer niets met islam te maken zegt mohammed-enz.
  Het lijkt wel een linkse nederlander.

  Like

 2. Hans zegt:

  Hoeveel boten er ook zinken met Afrikaans-islamitische sprinkhanen, het kunnen er niet genoeg zijn. En ik schaam me dat ik zover ben dat ik dit zo voel en meen. Regeringspartijen bedankt.

  Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  Ik erger me KAPOT aan die kalodte media die t wèl durven hebben over die ‘arme mossels die dr boeddhisten worden verjaagd en als meeeeest vervolgde minderheidsgroep gelden… wat about de Christenen en àlle niet-moslims en moslims van een àndere stroming dan de mossels die er op los moorden? Om doodziek van te worden!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  “Om aan de zaak een religieuze dimensie te geven beschouw ik als contraproduktief….” Aha. Dan moet-ie meteen eens even verklaren waarom een duidelijk herkenbare katholieke religieus het slachtoffer werd. Wel erg toevallig, niet? Spijkers zoeken op laag water noemt men dat, maar waarschijnlijk niet bij de moslims, want die doen immers niet anders, omwille van de taqiyya, vooral. En wat zijn de franse autoriteiten nu eigenlijk met dit geval van plan? Wordt het nog tot op de bodem uitgezocht? Of zou dat alleen gebeurd zijn in het omgekeerde geval, d.w.z. als bijvoorbeeld een Imam door een stel katholieken was gemolesteerd? (Nou dat toch ter sprake komt, ik geloof niet dat dat ooit gesignaleerd is. Nergens.)

  Like

 5. BertG. zegt:

  Volgens dit artikel zijn het nog steeds de arabische en afrikaanse landen (met india als uitschieter) waar ze niets moeten hebben van andere.
  http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2013/05/15/a-fascinating-map-of-the-worlds-most-and-least-racially-tolerant-countries/
  Trek ze der maar die linksen om ze op de feiten te drukken.
  Geheid dat ze dan beweren dat dit allemaal niet waar is. Zo zijn ze niet.

  Like

 6. BertG. zegt:

  Wat en galbak die president van de Franse raad van moslim tuig.
  Zolang ze dus niet allah-snackbar liepen te blèren berust het dus allemaal op een misverstand en waren het dus iets wat ontspoorde jongeren.
  Tuurlijk man. Waarom wordt er eigenlijk zo’n raad toegestaan?
  Wat zal ie er maandelijks aan overhouden. Meteen er uit trappen zo iets.

  Like

 7. Jean zegt:

  Wanneer wordt er nu eindelijk een einde gesteld aan die barbaarse smeerlapperij?
  Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen met die gewelddadige achterlijke waanzin?
  Wie is er bang voor die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij?
  Willen ze oorlog dan krijgen ze oorlog, zeker weten, wij in Europa zijn met ± 500.000.000 strijders TEGEN die achterlijke waanzin.
  En zeggen dat we deze toestand ALLEMAAL te danken hebben aan dat EU kot dat vol ligt met uitgerangeerde dementerende idioten die enkel bezig zijn met hun eigen profijt en eigen gewin, kijk maar naar de schijnheilige drievuldigheid.
  Aan lafaards heeft dat EU gedrocht echt geen gebrek.

  Like

 8. Mimi la Bonc zegt:

  Mijn hart huilt bij het zien en lezen van deze waanzin.
  Wanneer zegt de autochtone bevolking eens ‘genoeg is genoeg’,wij pikken dit niet meer!

  Hoe kan het dat een land dit laat gebeuren jaar in jaar uit,het kan er bij mij niet in dat mensen (lees burgemeesters,politie(k)enz. hun eigen volk en dus ook hun eigen familie laten mishandelen enz. door een sektarisch volk die uit is op vernietigen van alles wat niet moslim is.
  Denken zij nu echt dat zij er aan kunnen ontsnappen als de bom echt gaat barsten,ik denk het niet.

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Mimi, het kan niet lang meer duren dat de bom barst. Wat mij betreft hoe eerder hoe liever. Ik ben er klaar voor.

   Like

 9. luckybee zegt:

  Hebben in de middeleuwen in Avignon niet de Pausen gerecideerd?Is dat de oorzaak dat het nu vol moslims zit?

  Like

 10. Philippine zegt:

  Hoe lang duurt het voordat de zaak ontploft?

  Like

 11. Anneke zegt:

  Het LIJKT er-op dat de Europese djihaat-strijders succes gaan boeken; spec.in de wat grotere EU-steden. Maakt niet meer uit waar je nog woont….overal is het een WANORDE aan het worden. En in veel gebieden is het een permanente chaos op alle fronten van de samenleving. Neem Azië en Afrika onder de loep. Ondanks decennia-lange ontwikkelingshulp is het tij niet veel ten goede gekeerd; voor de gewone man. Nee, wat wil je met zoveel fraude – en corruptie zieken op deze planeet. “Zéér besmettelijk en gevaarlijk….voor al het leven en welzijn”

  Like

 12. Theresa Geissler zegt:

  @BertG. 16.54u. Oké, Bert en bedankt. Ik weet het nu alvast: 17,44%. Aardig wat voor een wijk in een provinciestad!

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Tja, ziehier de geweldige verrijking, die ons door de EUSSR, en de volgende partijen in de maag is gesplitst, te weten alle gevestigde partijen van socialisten, sociaal- democraten, christen-democraten, links liberalen en liberalen. Maar met dat te benoemen komen we er niet, wanneer SLAAN we deze ZANDPILOTEN onze LANDEN uit, dat is de essentie! Wanneer staan we op en zeggen BASTA!! ERUIT MET DE MOSLIMS!!

  Like

 14. Tiemen Veenstra zegt:

  Voortaan wel op Marine Le Pen stemmen, pater Grégoire! 🙂

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  on topic; zie net op http://www.geenstijl. nl de executie van 11 soldaten van Assad, door de FSA HAATBAARDEN! En deze BOOSBAARDEN wil FRANS TIMMERSCHWANZ van de PvdA wapens geven. Wat is de PvdA een gore partij geworden.

  Like

 16. delamontagne zegt:

  Ik heb het opgezocht in de plaatselijke krant. Stond nog net niet onder “faits divers.”, maar toch. Was gewoon een GEVALLETJE van beroving.
  Wilde niet meewerken zijn mobile af-te-staan. Is toen door 4 “garcons” even bewusteloos geslagen. Dus wel ,t correcte “garcons” en niet zoals ook niet in NL marocjes. Werd verderop in article wel gerept over musulman, dus toch…….
  Niet heel Avignon is muslim, slechts klein stukje, wordt hier “zus” zone genoemd. Zone urbaine sensible
  Zou in NL heel euphemistisch “kracht-resp.prachtwijk” worden genoemd.
  [ hoe verzinnen ze het ] = orwelliaanse “newspeak”.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @delamontagne 16-5, 23:13
  Mag je in je nieuwe thuisland pepperspray op zak hebben?

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ja, het is hier gewoon te koop bij intermarche, op de markt etc, wij hebben hier ook zo,n “spuitbus” [grotere en kleinere= voor in de handtas] (neemt men hier vaak mee als je op landelijke wegen gaat wandelen, vanwege de “chien mechant” + een flinke (wandel)stok.
   In huis ook nog andere ättributen”, maar die vermeld ik hier niet.

   Like

 18. Jan zegt:

  Maar de dhimmie-geest is onoverwinnelijk:
  There is a problem with some “jeunes” who are opportunists. Our attacker was indeed of North African origin, but a true Muslim wouldn’t have done that.
  http://islamversuseurope.blogspot.com.au/2013/05/update-on-french-priest-attack.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s