Vredestroepen zijn bang voor de Hezbollah-terroristen

Screenshot_6

De blauwhelmen van de Verenigde Naties (UNIFIL) in Zuid-Libanon berichten steeds vaker over heftige twisten met Hezbollah-terroristen in de buurt van de Israëlische grens. De Libanese troepen, die na de Libanonoorlog in 2006 de controle langs de Israëlisch-Libanese grens hadden overgenomen, zijn vanwege de Syrische burgeroorlog verplaatst naar de oostelijke grens met Syrië. In dit vacuüm zijn nu de Hezbollah-strijders binnengedrongen, die inmideels bijna dagelijks ruzie zoeken met de blauwhelmen. Ze blokkeren de patrouillewegen van de UNIFIL-soldaten langs de grens en dreigen zelfs met ontvoeringen van leden van de internationale vredestroepen, zoals enkele weken geleden in Syrië gebeurde.

In vertrouwelijke gesprekken berichten UNIFIL-officieren hun Israëlische collega´s hoezeer ze gefrustreerd zijn door de situatie in Zuid-Libanon. De sjiietische Hezbollah-terroristen vernederen de VN-soldaten aan de grens en stellen alles in het werk om deze te verdrijven.

De na de Libanonoorlog in 2006 aangenomen VN-resolutie 1701 zegt dat het Libanese leger in samenwerking met UNIFIL de controle aan de Libanese zuidelijke grens met Israël overneemt. Dat is nu voorbij, net zoals vroeger heeft de radicale Hezbollah-militie het voor het zeggen. Zodra het leven van de blauwhelmen in gevaar is, zal UNIFIL zijn troepen uit Zuid-Libanon terugtrekken. Net zoals aan de Syrische kant op de Golanhoogten betwijfelen de vredestroepen of hun inzet voor de veiligheid van de Israëlische grenzen de moeite waard is.

Uit Syrische bronnen blijkt dat duizenden Hezbollah-strijders aan de zijde van het Syrische leger tegen het volk vechten. Het is in hun belang om het regime van Assad koste wat het kost in leven te houden. Het Syrië van Assad speelt een centrale rol als draaischijf voor wapenleveranties uit Iran. Als Assad verliest, raakt Hezbollah in Libanon geld en wapens van hun vrienden in Teheran kwijt.

Screenshot_7

Hezbollah

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25688/Default.aspx?utm_source=news&utm_medium=email&utm_campaign=549&utm_content=original

Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Hezbollah, Iran, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Libanon, Moslims, sjiieten, soennieten, Syrië, Terrorisme, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

9 reacties op Vredestroepen zijn bang voor de Hezbollah-terroristen

 1. BertG. zegt:

  Het blijft nou eenmaal moeilijk winnen van gasten die sterven als het hoogste doel zien.
  Die kan je alleen maar afschieten. Doe je ze nog een plezier mee ook.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Het begint gezellig te worden daar.
  De ene groep terroristen vecht tegen een andere groep terroristen en het zijn allemaal moslims.
  Jammer dat het Onschuldige volk ertussen zit.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Louis-portugal 17.33u. Ja, Dat is nu eenmaal vaste prik bij moslims. In elke oorlog, om eerlijk te zijn, maar zéker bij moslims
   Vrouwen, kinderen, ongelovigen, het is voor hen immers allemaal oud vuil. Het enige wat telt is sterven voor Allah.En de 72 maagden als beloning natuurlijk.

   Like

  • luckybee zegt:

   Zijn de volkeren die er tussen liggen wel onschuldigd? waren het niet de Jihad Mammie’s die hun kroost zo hebben opgevoedt?

   Like

 3. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Hezbollah en An-Nusra zullen veel plezier aan elkaar beleven.

  Like

 4. Pieter Nokkio zegt:

  de tafereeltjes van moslim-begrafenissen na een ‘terreurdaad van Israël’ zijn gewoon toneelstukjes. Acteurs spelen voor slachtoffer die op de hoofden van de zogenaamd verscheurd van verdriet jankende soortgenoten liggen, besmeurd met ketchup. En ‘wij in het westen’ geloven dat allemaal. Propaganda a la Goebbels’, nazi=sla m.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ze zullen waarschijnlijk zo lang blijven knokken tot er geen Sunnieten of Shiieten meer over blijft.Of beter gezegd tot de Arabieren alle Turken hebben uitgemoordt of omgekeerd.

  Like

 6. Jan zegt:

  De oorlog in Syrië gaat nog heel lang duren: Iran stuurt 4000 soldaten om Assad te steunen nu Obama Al Qaida verder gaat bewapenen.
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/iran-to-send-4000-troops-to-aid-president-assad-forces-in-syria-8660358.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s