Minister-president van Canada heeft felle kritiek op wereldleiders, omdat zij Israël niet steunen

Screenshot_1

Harper heeft felle kritiek op “kortzichtige westerse hoofdsteden” die de enige stabiele factor in het Midden-Oosten niet erkennen.

De Canadese minister-president Stephen Harper uitte zijn verslagenheid donderdag betreffende het toenemende gebrek aan steun voor Israël in de wereld en bekritiseerde internationale leiders dat zij niet achter de joodse staat staan.

“Er is niets kortzichtiger in onze Westerse hoofdsteden in deze tijd dan het gebrek aan steun voor Israël dat we gezien hebben in de wereld”, zei hij, terwijl hij het land “de enige stabiele factor in dit deel van de wereld” noemde.

Tijdens een bezoek aan New York City sprak Harper ook over Syrië door te zeggen “extreem voorzichtig” om te gaan met het idee om de oppositie te bewapenen.

“We zouden onszelf niet voor de gek moeten houden met wat er in Syrië gebeurt”, zei hij. “Daar is van beide kanten sprake van ongelooflijke wreedheid en extremisme.”

“Om gesprekken te beginnen over de bewapening van onbekende mensen wier doelen wij niet begrijpen, is volgens mij extreem riskant”, zei Harper.

Bron:

http://www.timesofisrael.com/canada-pm-slams-world-leaders-for-not-supporting-israel/

Vertaald uit het Engels door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Canada, Israël, Syrië. Bookmark de permalink .

38 reacties op Minister-president van Canada heeft felle kritiek op wereldleiders, omdat zij Israël niet steunen

 1. E.J. Bron zegt:

  Verrek! Ze bestaan dus toch nog….realisten!

  Like

 2. daiyu-ninja zegt:

  Heer Bron, gelukkig dat er NOG realisten bestaan. (smile)
  Ik ben het helemaal eens met minister-president Stephen Harper.
  Lang leven Israel.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ook ik sluit mij aan bij deze canadese minister-president. Hopelijk gaat zijn voorbeeld gevolgd worden. Shalom Israel!

  Like

 4. Helena zegt:

  Heel erg positief bericht! Ik wil naar Canada.

  Like

 5. Paulus655 zegt:

  Ik wil ook zo,n minister president.

  Like

 6. Bart zegt:

  Mooi nieuws, zei onze MP dit ook maar….

  Like

 7. Scarlatti Bombatti zegt:

  EINDELIJK dan iemand die het ZEGT! Dat zal toch menig dicht oog en oor doen openen!
  SHALOM ISRAËL!!

  Like

 8. Scarlatti Bombatti zegt:

  Wat die laatste zin/vertaling betreft… is dat niet beter vertaald door:
  “Om gesprekken te beginnen over de bewapening van ongewapende mensen wiens bedoelingen niet te overzien en/of te begrijpen zijn, is volgens mij extreem riskant”, zei Harper.
  in plaats van:
  “Om gesprekken te beginnen over de bewapening van ongewapende mensen van wie de doelen niet begrijpen, is volgens mij extreem riskant”, zei Harper.
  ??

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Geeeeweldig die vent.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Hoor je het ook eens van een ander! Als alle westerse politici DIT nu eens ter harte namen……
  (Maar, gek hè, wààrom ben ik nou bang dat ze bijvoorbeeld híer wel weer een reden zullen denken te hebben om te doen alsof hun neus bloedt?)

  Like

 11. Helena zegt:

  Nog meer goeds uit Canada.
  Hoe ging dat spreekwoord ook al weer?
  Uit de mond van kinderen en dwazen komt de waarheid? of zoiets

  Like

 12. Pieter Nokkio zegt:

  Dat gebrek aan realisme en inzicht (plus gebrek aan moed om de slechtheid van de islam bloot te leggen) zou ‘het westen’ wel eens flink kunnen gaan opbreken. En al wel spoediger dan menigeen vermoedt – zo dat vermoeden al zou bestaan.
  Let op de tekenen der tijden, in 2014 en 2015: twee zonsverduisteringen op rij, twee jaar achte elkaar. Te zien in het Midden-Oosten. Jawel, ‘westen’!

  Like

 13. Pieter Nokkio zegt:

  Hiep hiep Harper!

  Like

 14. nicolazien zegt:

  Het zou me dan ook niets verbazen als hij spoedig op enigerlei wijze uitgeschakeld wordt, maar zeker is dat de situatie in Syrie allerlei mensen de ogen opent. Dat het Westen steeds en overal islamitische, extremistische rebellen steunt wordt nu voor iedereen duidelijk.

  Like

 15. friki zegt:

  Klare taal. Waarom niet op het nieuws????

  Like

  • nicolazien zegt:

   Omdat: Hoe beter Israel het doet, hoe meer Israel een storende factor is voor de islamiseerders van de wereld. Israel bewijst dat religie een grote maatschappelijke impact heeft, en wel een veel betere dan de Islam.

   Like

 16. De Oosterling met name ,
  De Moslim is het extreemste volk der aarde als het er op aankomt.
  Ze willen ons toch verderen van deze Wereld..
  En zoals de Canadese “Minister Stephan Harper ”
  zegt uitkijken waarmee we de zee in gaan .
  Want barst er een oorlog uit wereldwijd dan wordt
  het de niets omziende oorlog die geen weerga kent.
  En Iseal zal nooit vreden krijgen met hun buurlanden.

  Like

 17. luckybee zegt:

  Hij behoort nog steeds bij de Anglicaanse kerk, kan hij mischien zijn mening morgen gaan veranderen?Dat is de Vraag!

  Like

 18. Joop Klepzeiker zegt:

  En hup nu de Canadese oorlogsschepen en vliegtuigen en raketten naar het midden oosten .

  Opschieten geblazen.

  Like

 19. Marc Bouwman zegt:

  Dat is nog eens lef hebben: een westerse regeringsleider die openlijk Israël verdedigd en het voornemen opstandelingen in Syrië te bewapenen openlijk hekelt. Nu maar hopen dat Cameron en Obama deze wijze woorden van hun culturele mede-Angelsaks ter harte nemen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Marc Bouwman 14.54. uur. Obama, maar beste Marc, deze Obama is ZELF een MOSLIM, een gore verrader van de Amerikaanse Grondwet. Deze schoft is tot alles in staat, geholpen door zijn RODE VRIENDEN van de democratische partij. En ach Cameron, deze LAPLUL deed vrolijk mee aan de AANVALLEN op LIBIË, nota bene zonder dat dat land een NAVO land had aangevallen. Klootzakken zijn het!

   Like

 20. Joop Klepzeiker zegt:

  srael prepares for war in the Golan heigts – Foxnews

  Like

 21. Joop Klepzeiker zegt:

  Rusland zet dreiging kracht bij, stuurt vloot en kruisraketten
  Xander 17-05-2013 13:33- in Iran / Syrië, Israël & Joden, Rusland

  Russische admiraal: Mogelijk ook kernonderzeeërs naar Syrië en Cyprus

  De Admiral Panteleyev. Sinds het einde van de Koude Oorlog heeft Rusland niet meer zoveel machtsvertoon in de Middellandse Zee laten zien.

  Rusland heeft het dreigement aan het adres van Israël, de VS en de NAVO militair ingrijpen in Syrië niet te zullen tolereren kracht bijgezet door voor het eerst in tientallen jaren oorlogsschepen van zijn Stille Oceaanvloot door het Suezkanaal naar de Middellandse Zee te sturen. Ook worden er naast de al aangekondigde S-300 luchtafweerraketten verbeterde Yakhont anti-schip kruisraketten naar Syrië gestuurd (1). Ondertussen doen Europese politici en media nog steeds alsof er geen enkel gevaar bestaat op een escalatie naar een oorlog waar ook Rusland bij betrokken zal zijn.

  De Russen hebben nu minstens 12 oorlogsbodems, waaronder de fregaten Admiral Panteleyev en Yarsolav Mudry en de amfibische aanvalsschepen Peresvet en Admiral Nevelskoi, in de wateren tussen Cyprus en Syrië gestationeerd. Volgens marinecommandant admiraal Viktor Chirkov zullen daar mogelijk ook kernonderzeeërs bijkomen.

  Volgens een woordvoerder van de Russische marine zijn de schepen bedoeld om de ‘Russische belangen in de regio te beschermen’. Het sturen van enkele oorlogsschepen naar de omgeving van Cyprus kan als een duidelijke boodschap aan het adres van de Europese Unie worden opgevat dat het Kremlin bepaald niet blij is met de inbeslagname van een groot deel van de bankrekeningen van de Russische oligarchen op het eiland.

  Anti-schip kruisraketten

  De New York Times berichtte dat Rusland ook verbeterde Yakhont anti-schip kruisraketten naar Syrië stuurt. Het regime van president Assad kreeg al in 2011 de beschikking over oudere Yakhont kruisraketten, die bedoeld waren als tegenwicht voor de regelmatige aanwezigheid van marineschepen van de NAVO voor de kust van Syrië (3).

  Tegelijkertijd worden er op diplomatiek vlak veel acties ondernomen om een escalatie te voorkomen. Zowel VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon als de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov zeiden te hopen dat er zo snel mogelijk een internationale conferentie over Syrië kan worden gehouden. Lavrov verklaarde gisteren overigens dat Rusland niet van plan is om de wapenleveranties aan Syrië te stoppen.

  ‘Boodschap aan Amerika’

  Gezien het bewapenen van de islamistische rebellen in Syrië door Amerika en Turkije is dat niet zo vreemd. Ook het afmeren deze week van het Amerikaanse amfibische aanvalsschip USS Kearsarge in de Israëlische havenstad Eilat werkte als een rode lap op een stier. Het hoofd van het Russische parlementaire comité Buitenlandse Zaken verklaarde dan ook dat de levering van de eerder toegezegde S-300 afweerraketten aan Syrië ‘een boodschap aan Amerika’ zijn zich buiten de burgeroorlog in Syrië te houden (2).

  Gisteren berichtten we dat de Russische president Vladimir Putin de Israëlische premier Benyamin Netanyahu heeft gewaarschuwd geen nieuwe acties tegen doelen in Syrië te ondernemen, omdat de Joodse staat anders in een oorlog met Rusland betrokken kan raken.

  Xander

  (1) Ynet News / | Zero Hedge
  (2) Arutz 7
  (3) Jerusalem Post

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/05/Rusland-zet-dreiging-kracht-bij-stuurt-vloot-en-kruisraketten

  Like

 22. Joop Klepzeiker zegt:

  ‘Expect Israeli strikes on Russian arms shipment to Syria-Hezbollah’

  http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=9329

  Like

 23. Joop Klepzeiker zegt:
 24. manna zegt:

  was hij maar baas in dat landje onder hen.

  Like

 25. guusvelraeds zegt:

  Wat de premier van Canada uitspreekt, weten de overige regeringsleiders ook. Alleen omwille van niet snijden in eigen vlees (handel, olie, wapentuig, weet ik wat nog alles) houden ze politiek correct hun bekken dicht. Wat dacht je waarom onze oude Keuningin in een kopvod ging lopen. Niet uit respect in elk geval, want geen enkel intelligent mens met een IQ boven 50 kan respect hebben voor islam en alles wat ermee te maken heeft.

  Like

 26. Martien Pennings zegt:

  Mijn vader was een Canadees!

  Like

 27. Henk.V zegt:

  Alle respect voor de Canadese Minister- President en het standpunt dat hij inneemt met betrekking tot Israël.Het is een verademing een nuchtere tegenstem tegen het anti- Israël gewauwel van politiek correct te horen.
  De Verenigde Staten- die zich altijd voordeden als de grootste bondgenoten van onze enige echte vriend in het Midden Oosten- is onder de linkse islamist Obama veranderd in een passieve tegenstander en ik hoop werkelijk dat de man op de een of andere manier uit zijn ambt kan en zal worden gezet.Van de Amerikanen valt dus niet veel te verwachten in het Midden Oosten

  Het bericht over de oplopende spanning in het Golan gebied zou wel eens kunnen kloppen.
  Op zich willen de Israëli’s zich eigenlijk niet rechtstreeks mengen in de Syrische (burger?)oorlog, maar de verbintenis tussen Hezbollah (die de EU niet als een terroristische organisatie wil zien……!!!) en hun Syrische beschermers brengt Israël in een zeer lastige situatie.

  Sinds de nazistisch- islamitische joden haters uit Libanon zich officieel met het Syrische bewind hebben verbonden, om op die manier hun wapenaanvoerlijnen die uit Iran via Syrië naar Libanon lopen,veilig te stellen is een aanval op de Golan Hoogten zeer reëel.Een betere kans om op die plek strijdend voor Allah te mogen sterven willen de haatbaarden zich niet laten ontgaan..

  Nu heb er op zich geen moreel bezwaar tegen dat de Hezbollah strijders spoedig massaal het tijdelijke voor het eeuwige willen verwisselen., want ik geloof in de noodzaak van een grote voorjaarsschoonmaak. Van mij mag de hele Hezbollah organisatie dus een snelle , totale hemelvaart beleven.

  Zij laten de wereld zien hoe de islam het beste in de mensen naar boven brengt : (joden) haat en geweld zonder weerga.. Dat er bij bosjes mensen rondlopen die dit niet willen zien is een reden voor mij om strijdbaar te blijven.

  Maar ik bedenk dat alles wat wij nu hier besproken in de hoofden van de staf van het UDF allang is geanalyseerd en ik zie de komende tijd met niet al te veel vrees, maar wel met heel veel interesse tegemoet..Onze vrienden in het Midden Oosten kunnen als geen ander elk probleem tot de juiste proporties terugbrengen.

  Mijn zegen hebben jullie, jongens!
  Shalom to you!

  Like

 28. Wachteres zegt:

  ….. ‘want ik geloof in de noodzaak van een grote voorjaarsschoonmaak’

  En dat komt van iemand die mij altijd heeft gesmeekt om NOOIT AAN EEN VOORJAARSSCHOONMAAK TE BEGINNEN.

  Zijn moeder deed daar ook aan en dat heeft als kind traumatische ervaringen bij hem achtergelaten.

  Het hele huis leeg en koud … zo ongezellig.

  Gelukkig kon ik aan zijn wens voldoen, want ook ik haat voorjaarsschoonmaken.

  Met die opmerking moet dus wel HEEL WAT ANDERS worden bedoeld. 😆

  Like

  • Henk.V zegt:

   Hier worden pijnlijke waarheden over mij in de openbaarheid gebracht.Dat krijg je nu, wanneer je iemand in goed vertrouwen iets over je jeugdtrauma’s vertelt.

   Maar ik ben tot op zekere hoogte een voorbeeld van voortschrijdend inzicht..
   Ja, ik haatte de grote schoonmaak,maar nu ik zie hoe ”politiek correcte blindgangers” allerlei etterbakken koesterend aan de kippenborstjes drukken, besef ik dat deze ”lieverdjes van alle gutmenschen” ,zoals bijvoorbeeld Hezbollah en Hamas absoluut dringend een zeer opruimende ervaring moeten ondergaan , opdat de vrije wereld opgeruimd kan ademhalen..
   Het is gewoon een WinWin situatie: Zij STERVENSVREUGDE, Wij in het Westen EN ONZE VRIENDEN in het Midden Oosten LEVENSVREUGDE.

   Shalom, allemaal!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s