Haagse buurt domein orthodoxe moslims

Screenshot_24

Schilderswijk Den Haag: “Ware gelovigen”

Een deel van de Haagse Schilderswijk ontwikkelt zich tot een enclave van orthodoxe moslims. Er wonen meer orthodoxe moslims bij elkaar dan elders in de stad en zij willen hun regels ook op straat toepassen.

Bewoners die niet-moslim zijn, maar ook gematigde moslims, hebben daar last van. Ze zeggen dat ze op straat worden aangesproken op zaken die de orthodoxe meerderheid niet bevallen, zoals het roken op straat en het gebruik van alcohol en varkensvlees.

Trouw heeft de afgelopen twee maanden regelmatig het puntje van ‘De Vergeten Driehoek’ bezocht – de buurt die zo wordt genoemd omdat die vroeger was ‘vergeten’ bij de stadsvernieuwing. Daar staan voornamelijk oudere portiekwoningen, waarin naar schatting 5000 Schilderswijkers wonen. In de buurt staan drie moskeeën die als salafistisch bekend staan.

Screenshot_25Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, kalifaat, Salafisten. Bookmark de permalink .

41 reacties op Haagse buurt domein orthodoxe moslims

 1. Theresa Geissler zegt:

  Tja, na Londen en Malmö was het een kwestie van afwachten tot zich ook hier de eerste verschijnselen zouden gaan manifesteren. Toch een klein lichtpuntje in dit bericht: Tot op heden lijkt de Haagse politie níet te zwichten voor intimidatie. Goed zo! Houden zo. Laat die salafisten zich maar concentreren als ze dat gezellig vinden, zolang ze anderen maar met rust laten. Dàt zou doodgewoon de norm moeten zijn. Met die moslima’s is het betrekkelijk eenvoudig: Gewoon van je afsnauwen en ze onmiddellijk sommeren, jou met rust te laten. Met die opmerking over Staphorst is het helemààl gemakkelijk; daar past maar één antwoord op: “Die houden hun religie binnenskamers en weten dat ze het niet aan anderen mogen opleggen. Net zo min als jullie dat mogen.” En als ze doorgaan gewoon dreigen met de politie. Kan niet verdommen of dat een loos dreigement is; zolang de politie hier niet de vlag gestreken heeft, kan het geschikt zijn als afschrikking. DUIDELIJKHEID, dàt hebben die lui nodig en dat krijgen ze alleen door een consequente houding van autochtoon Nederland. En, daaruit voortvloeiend, te allen tijde voor alles een duidelijk NEE.
  (Trouwens, laat ze dan maar zelf in Staphorst gaan wonen. Dan komen ze van een kouwe kermis thuis, want die kuise, principiële christenen moeten juist van hèn helemààl niets hebben! Raar maar waar.)

  Like

  • BertG. zegt:

   Ga jij je auto maar wassen of je gras maaien op zondag in Staphorst. Dan merk je wel in hoeverre dit binnenshuis blijft.
   Ze komen het je echt wel even melden dat dit niet de bedoeling is.
   De bakker zal je geen enkel brood meer verkopen.

   Like

   • Tiny zegt:

    Hier is auto wassen op straat niet alleen op zondag verboden en gras maaien op zondag kun je een bekeuring voor krijgen :). Geldende regels in het hele land, heeft niks met godsdienst te maken. Maar feesten? Geen enkel probleem.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG., 11.12u Ja, dat wel, maar toeristen bijvoorbeeld laten ze met rust. -Het geldt vooral voor de ingezetenen van de gemeente. En trouwens, dat hoeven die moslims niet allemaal te weten, zulke nuances. Je moet ze gewoon concreet illustreren, wat ze hier maar te làten hebben. Onder ons gezegd, ik zou ook nooit in Staphorst gaan wonen. Jij ook niet, neem ik aan.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik wil veel aannemen maar dit heb ik even opgezocht.
    Tiny, vroeger was gras maaien blijkbaar inderdaad verboden op zondag.
    Doch kort geleden werden deze bepalingen weggenomen uit ons Strafwetboek door een wet van 17 juni 2004 en werd het aan de gemeenten overgelaten om deze overtredingen al dan niet te sanctioneren volgens de zogenaamde Gemeentelijke Administratieve Sancties. Hangt dus van je gemeente af waar je woont.
    En auto wassen heeft met milieu wetgeving te maken i.v.m. vuil water in riool.

    Like

  • Henny Clemens zegt:

   Theresa Geissler@ 10:26
   Ja theresa, het zat eraan te komen, en men vergeet dat het in de wijk Fijenoord al lang zo is, maar dat wordt weggemoffeld door de gemeente, en ontkent als er al iemand (ik dus) een mail stuurt over de gang van zaken in die wijk.
   Dus nu durft de politie nog die wijk in, (schilderswijk is een vrij kleine wijk) maar dat zal niet lang meer duren, in Fijenoord zie je sporadisch een politie auto laat staan een lopende agent.
   Als het niet drastich de kop wordt ingedrukt, (onthoofd) geef ik het nog twee jaar en dan is de Schilderswijk verleden tijd voor de gewone Nederlander.

   Like

 2. AdriePVV zegt:

  Dit proces is natuurlijk al jaren gaande in diverse wijken en steden in Nederland.
  In zekere zin worden de oorspronkelijke bewoners, voorzover ze nog niet zijn weggevlucht, gedwongen te leven in een milieu en omgeving die ze niet vrijwillig gekozen hebben. Vergelijkbaar met een invasie en een bezetting door een vreemde mogendheid. Anders dan in de jaren 40-45 zullen ze niet bevrijd worden.

  Like

 3. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Een jaar of acht geleden hield Ed van Tijn in de Centrale Bibliotheek van Enschede een verhandeling over “het nieuwe antisemitisme” (buiten stonden wat mensen van de Nieuwe Communistische Partij Nederland om de de bezoekers mee te delen, dat het “geen antisemitisme, maar terechte kritiek op Israel was”, maar daar gaat ’t me nu niet om)
  Tegen het eind van zijn betoog sprak Van Tijn de (ijdele) hoop uit, dat “we” ooit gezamenlijk met de mohammedanen tegen racisme en discriminatie zouden optrekken. Maar ook dit terzijde.
  Het gaat me om ’t volgende, dat aansluit bij dit artikel. Tijdens het vragen-en-antwoorden kwartier sloot een jonge vrouw, van even in de twintig, haar vraag met de opmerking af: “Maar meneer Van Tijn, ik voel er weinig voor om in de toekomst voorgeschreven te krijgen wat voor kleding ik moet dragen.” Jawel… Van Tijns reactie daarop kan ik me niet herinneren; ’t zal wel iets nietszeggends zijn geweest.
  Die opmerking overviel me toen en stond wat ver van me af, meer zoiets als “nu ja, dat is tamelijk hypothetisch, dat kan je als mogelijkheid bedenken, maar zo ver kan ’t natuurlijk nooit komen.”
  Sprak daar toen in die keurige bibliotheek, plaats van kennis en cultuur, een hedendaagse “Kassandra”?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Erik Mokum 10.52u. Dat lijkt er inderdaad op. Had U er tóen maar wat beter over nagedacht. Maar uiteraard is het op de eerste plaats de schuld van de politici die verantwoordelijk waren en die er helaas precies zo op reageerden als U. Van Thijn’s uitlatingen in deze doen trouwens sterk denken aan die van ‘knettergekke’Ella Vogelaar die óók euforische visioenen had over de “Joods-christelijk-islamitische samenleving. Je zou die lui met de koppen tegen mekaar slaan als je nu ziet, welke kant het opgaat! Goede raad: Leer beter naar de jonge vrowen van achter in de twintig te luisteren, zeker als ze een nuchtere, evenwichtige, niet-zweverige indruk maken. Het kan waardevoller zijn dan het op het eerste gezicht lijkt.

   Like

 4. BertG. zegt:

  Laatst ook al zo’n opmerking van me voorheen altijd vriendelijke buurvrouw.
  Waarom ik rookte. Moet ik toch zelf weten, wat maakt jou dat nou uit, was mijn reactie.
  Volgens mij hebben ze ergens een seintje vandaan gekregen dat de tijd aangebroken is om los te gaan op die Nederlanders. Wees gewaarschuwd.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @BertG. 11.16u. Hoezo? Is je buurvrouw moslima?

   Like

   • BertG. zegt:

    Inderdaad. Voorheen paste ik zelf nog op der huis als ze op vakantie was maar Marokko. (post en plantjes) Nam ze zelfs koekjes voor me mee uit Marokko. Mier en mierzoet. Ik deed zelfs wel een klusje bij der binnen.
    Opende zelf de deur soms zonder hoofddoekje. Tot dat er een “neef” uit Marokko langs kwam. Toen was het afgelopen met de vriendelijkheid

    Like

   • @BertG.; Toen die neef uit Marokko bij haar introk hoorde je haar toen ook af en toe gillen en liep ze iedere dag vijf meter achter die neef gekleed in boerka met een groep kinderen? En elke avond islamitische muziek?

    Like

   • BertG. zegt:

    Het is een wat oudere vrouw en die “neef” kwam de boel waarschijnlijk even checken.
    Er zijn gelukkig geen kinderen die er wonen maar ze heb de boodschap dat al die vriendelijk naar die Nederlanders maar een keer afgelopen moet zijn goed begrepen.
    Maakt mij verder niet uit maar het is wel merkwaardig. Ze woont alleen.
    Loopt altijd in traditionele maroc kleding (lange jurk met hoofddoek)
    Alleen zomers wel lachen. Heeft ze iets nachtjapon-achtig aan en zo goed als doorzichtig.

    Like

 5. Henny Clemens zegt:

  Of het helpt moeten we maar weer afwachten maar de PVV gaat er tenminste vragen over stellen.
  Stem PVV de enige in dit land die nog wat proberen te doen aan de islamisering.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  De PVV heeft vanmorgen Kamervragen gesteld.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Correctie mbt het artikel: gematigde moslims bestaan niet. Het fenomeen gematigde moslim en/of dito islam is slechts een uitvinding van de linkse kerk. De zgn “gematigde” moslim is niet meer dan een SLEEPER die in actie komt zodra zijn “geloofsgenoten” via de politiek van de islamitische
  baarmoeder* de meerderheid bereikt hebben. (maar dan moeten ze stevig doorneuken, hetgeen niet gladjes verloopt vanwege negatieve inteelt- en andere genetische defecten.En da’s maar goed ook, zo lost het probleem zichzelf binnen een paar eeuwen op, maar het kan ook sneller, met bv. een derde wereldoorlog…)
  *zie alinea 9 van deze pagina: http://tinyurl.com/a9thg2w

  Like

  • BertG. zegt:

   Die genetische defecten, daar wordt juist dankbaar gebruik van gemaakt.
   Agressievere debielen kan je niet hebben. Zeer bruikbaar om andere te terroriseren. Laten ze er het leven bij. Zijn ze nog blijer.
   Weer een martelaar erbij. Bruikbare front troepen zijn het juist in hun ogen.
   En ze maken gewoon weer nieuwe erbij.
   Het blijft moeilijk winnen van gasten die sterven als het hoogste doel zien.

   Like

 8. koddebeier zegt:

  Het gaat goed in Nederland, bestuurd en geregeerd door landverraders !!
  Na Den Haag nu ook Rotterdam ..
  Rotterdam krijgt een woonwijk waar vooral oudere, Turkse Rotterdammers zich thuis moeten voelen. Bij de Afrikaanderwijk wordt een compleet stadje gebouwd met 400 appartementen, een hotel, winkels, horeca, zorgvoorzieningen, een mediterraan ogend binnenplein en een paleistuin.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Aan Geert Wilders en alle andere rechtgeaarde Nederlanders:
  gematigde moslims bestaan niet.!!!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21576797/__Wilders_naar_Sharia-driehoek__.html

  Like

 10. Trucker zegt:

  Ik lees rechtoplopende tenten spreken….
  Wat is me dat voor gel*l, die tenten zijn verboden bij wet want is vermomming (ook in Vlaanderen).
  Als het islamietenzooitje niet tevreden is met onze Vrije Westerse samenlevingsvorm stappen ze het af naar hun woestijnlanden en probleem is opgelost.
  Tweede vraag die ik me stel waar blijft de overheid lees politie om dat islamietenzooitje op te pakken om, ik zeg zo maar wat, verstoring van ONZE openbare orde.
  OPZOUTEN islamieten, wij Westerlingen (dus een beschaafde gecultiveerde maatschappij) kijken graag naar kortgerokte leuke dames en krijgen geen spasme als we alleen maar een blote enkel zien.
  Tussen haakjes het wordt stilaan tijd dat het zomert zie ik ook eens iets vanuit men “King Of The Road”.

  Like

 11. BertG. zegt:

  Ik mag nou toch wel een keer hopen dat al die achterlijke Nederlanders een keer wakker geschud worden door dit soort berichten omdat er anders volgens mij echt geen weg meer terug is en massaal op de PVV gaan stemmen. SGP is ook goed desnoods. En niet ze dit na het weekend weer vergeten zijn. Dat is ook gebruikelijk hier.
  Even wat drukte maken en weer over tot de orde van de dag.
  Toch echt de enigste 2 die al jaren proberen de mensen hiervoor te waarschuwen.
  Of zullen ze dit weer als een incident zien wat vanzelf wel zal verdwijnen.
  Nou dan kunnen ze lang blijven hopen. Dit gaat alleen maar erger worden als die gasten niet verwijderd worden.

  Like

 12. Ik denk dat ik ook problemen krijgt in de Haagse Schilderswijk (moslimenclave) als ik daar met mijn grote hond gaat wandelen; “Hond onrein, jij ook, weg met jullie”!

  Like

 13. BertG. zegt:

  Ik had eigenlijk wel verwacht dat iemand dit hier wel even zou plaatsen. Bij deze dan.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21576797/__Wilders_naar_Sharia-driehoek__.html

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  Zie eveneens:

  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/5/In-deel-Haagse-Schilderswijk-heerst-Sharia-1259099W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2013-05-18|’In_deel_Haagse_Schilderswijk_heerst_Sharia’

  Like

 15. Lucky9 zegt:

  G. Deckzeijl heeft groot gelijk als hij stelt dat het artikel moet gecorrigeerd worden. Meteen legt hij de vinger op een etterende wonde. Het artikel in Trouw vertrekt van een verkeerde premisse van in de eerste zin. Er bestaan geen orthodoxe moslims. Er bestaan alleen orthodoxe wahabieten, soennieten, sjiieten, salafisten enz.

  Gematigde moslims bestaan helemaal niet. Ofwel is men moslim ofwel is men gematigd. Maar de combinatie van beide is een contradictie in de gebuikte terminologie. Er bestaan ook geen ongevaarlijke roofdieren of eerlijke leugenaars. Fouad Belcaçem van Sharia4belgium stelde het zo: Ofwel is men democraat ofwel is men moslim. Allebei kan niet. Een moslim kan ook niet gematigd zijn.
  Dat volgt rechtstreeks uit de definitie. Want wat is een moslim? De definitie van ‘moslim zijn’ is duidelijk. Een moslim is iemand die gelooft dat Allah de enige God is, Mohammed diens profeet is en dat de heilige Koran geopenbaard werd aan Mohammed en dus rechtstreeks van Allah komt. Dat is een moslim en dat heb ik hier toegelicht. http://nageltjes.be/wp/?p=1668 (De vrijzinnige moslim)
  Welnu dit sluit elke vorm van gematigdheid uit. Meer nog, het garandeert moordzucht en fanatisme ten eeuwigen dage, onveranderlijk. Een kortstondige lezing van deze compilatie van barbaarse geschriften die een imperialistische ideologie een goddelijke oorsprong toedichten maakt zulks duidelijk in minder dan een uur. Lees de Koran voor dummies.

  Het taalgebruik in dit artikel van Trouw is dus misleidend en op zijn zachtst gezegd minstens een uiting van karakterloze dhimmitude om niet te zeggen opzettelijk indoctrinerende terminologie om de lezer te laten geloven in iets wat niet bestaat én de hoop te wekken dat alles nog wel in orde zal komen omdat de overheid zogezegd alles nog onder controle heeft.
  Het verraderlijke is dat zulk woordgebruik in de media (gematigde moslim, vredelievende moslim, normale moslim, andersdenkende moslim enz.) de echte fanatici en criminelen het verkeerde signaal geeft: Kom maar naar hier, hier krijg je geen tegenstand, hier kan je ongehinderd indoctrineren, hersenspoelen en rekruteren voor de jihad. Vervul uw plicht tot hijra als moslim en migreer!
  Deze uit de koran volgende plicht heb ik hier toegelicht: http://nageltjes.be/wp/?p=2558 (Arabisch taalimperialisme en het moderne paard van Troje)

  Like

 16. BertG. zegt:

  En hoe kan je nou aangifte doen als je hiermee te maken hebt gehad.
  Wanneer zij jou wel even zullen vertellen dat je je anders moet kleden, niet moet roken enz….

  Dan staan er meteen zo’n 50 man van de hele familie op het politiebureau en beweren met ze alle daar helemaal niet eens in de buurt geweest te zijn en dat ze vals beschuldigt worden.
  Zo gaat het toch altijd.
  Sta je dan, en de politie zal beweren het beter in de gaten te houden.

  Like

 17. Joop Klepzeiker zegt:

  Ja miep nu nog een heel hoge muur erom heen bouwen, zo nu en dan wat vreten en messen naar binnen smijten en hup het probleem is opgelost. is ook economisch verantwoord maar dat had jij al begrepen met je master titel economie.

  Mooi he lossen wij hier samen even de sociaal en sociaal economische problemen op, met daarbij nog wat ellende , kijk dat is nu effectief pragmatisch handelen.

  Like

 18. Joop Klepzeiker zegt:

  Natuurlijk bestaan er gematigde moslims, ze lopen alleen niet meer !

  Like

 19. Trucker zegt:

  @ Lucky9 18 mei 2013 om 14:45
  “Onze” Filip De Man wist dit reeds voor het sharia piepeltje in de media werd opgevoerd als zijnde folklore.
  Het journaille dat de media bevolkt (bedrukt toiletpapier, televisie of (jawel daar vervuilen ze ook al) het www hebben hun bocht van 180° (afgekeken van de poco partijen) pas ingezet als het gerecht optrad, voorheen was de islamiet (zoals indertijd de leugenaar/islamiet abou jaja) een graaggeziene gast.
  Het tuig dat (ik schrijf duidelijk TUIG want ze doen BEWUST aan desinformatie om het linkse kamp uit de wind te zetten en Rechts én islamofoob te beschadigen) journaille knuffelden de islamieten dat het een lieve lust was, ze hadden zelfs het (ongeziene) lef om El Cid (Filip Dewinter) op hetzelfde niveau te plaatsen als een jaja of die andere soepjurk die nu ineens door links uitgespuwd wordt.
  Links is het fascisme van onze hedendaagse maatschappij.

  Like

 20. Martha zegt:

  Op radio 1 werden er vragen gesteld aan iemand van de Gemeenteraad.

  Ach, het was helemaal niet zo erg, die “Hindoestanen” doen niemand kwaad.
  Ze hebben wel eens een bruiloftsfeestje en ze hebben hun tempels,
  maar dat moet kunnen.
  Ja, de sharia is natuurlijk een andere zaak, zover mag het niet komen.

  Nee, “leven en laten leven” , aldus het Gemeenteraadslid.

  Like

 21. Q zegt:

  Dat deze wijken bestaan is al erg genoeg, maar weet u wat ik zo mogelijk nog erger vind ?
  Dat is dat al die imbecielen die 2,5 jaar geleden nog juichend de motie Halsema steunden en ‘islamisering ? waar dan ?’ predikten nu ineens weer staan te mummelen dat ze geschokt zijn, en dat de overheid maatregelen moet nemen. Enzo.

  Houd a.u.b. voor ogen dat deze lui niet onwetend of dom zijn. Dat is heel makkelijk om te denken, in mijn 2e zin komt het ook alweer naar voren. Ze zijn niet onwetend of dom, ze zijn kwaadaardig !

  Zijn er al mensen die vinden dat geweld gerechtvaardigd is ? En aan wie adresseer je dat dan, aan die sharia imam of aan die volksmenner uit dezelfde stad ?

  Overheidsmaatregelen ???
  Nieuwspraak om onze vrijheden en privacy in te perken, tegen de sharia regio’s zal het niets nada noppes helpen.

  Like

 22. Wachteres zegt:

  http://nos.nl/artikel/508330-geen-sharia-in-schilderswijk.html

  Mensen, er is niets aan de hand. Gewoon een vergissinkje, niet goed begrepen en zo ….

  Allemaal rechtse praatjes, net zoals die kwaadaardig roddelen over de fundamentalistische islam in heel Europa. Lieve jongens die geen kip kwaad doen.

  Like

 23. Trucker zegt:

  De laaste voor vandaag ter aanvulling hoe ik het media gepeupel inschat.
  Enkele dagen terug op radio1 van de BRT een lulletje die wauwelt over het antisemitisme in Zweden…”ja het is niet EXTREEM RECHTS nu maar het zijn AZIATEN”.
  Moet opletten wordt terug woest als ik alleen maar aan die volgevreten linkse journailles denk die de domme kiezer eender wat laten geloven, aziaten Godbetert voor islamieten.
  Het was met het opgepakte zooitje islamieten in engeland krek hetzelfde, ook hier aziaten…om maar niet te hoeven zeggen dat het islamtuig is die KINDEREN verkracht en in de prostitutie dwingt.
  Eerste daad in onafhankelijk Vlaanderen is ALLE journailles op straat gooien en een fatsoenlijke Rechts zoals FOXNEWS in de USA (ben ik daar jaloers op dat die zoiets hebben) zender opstarten om de domme kiezer te duiden wat de realiteit is.
  Soms denk ik bestaat de Matrix niet in het echt, ben ik wel lijfelijk op de juiste plaats tussen een massa domme volgevreten idiote bier zuipende lieden die enkel aandacht hebben voor de kroning van een rechtoplopende spermacel….
  Nu krijgen we massa’s idioten die voor een volksverrader/volksverlakker als pakweg het lobotomie geval anciaux de islam opvrijerr e en nogmaals Godbetert islamitische partijen die gespijsd worden met MIJN belastingsgeld.
  Ben islamofoob en er verdorie trots op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s