Nederland: migrantenstichting moet 1,25 miljoen terugbetalen

Screenshot_3

De multiculturele stichting “Rhythm of Reason” uit Nijmegen moet ongeveer 1,25 miljoen euro aan onterecht ontvangen subsidies terugbetalen. Bovendien moeten de voorzitter en de penningmeester van de inmiddels opgeheven stichting ieder een boete van € 30.000,- betalen en een werkstraf van 120 uur uitvoeren.

Dat heeft de rechtspraak op 13 mei beslist in de zaak, die zich al voortsleept sinds 2008. De rechtspraak heeft ingestemd met de betaling van de boete, omdat geldgevers zoals de provincies en gemeenten hun geld zo sneller terug kunnen eisen dan wanneer het tot een proces zou komen, aldus een woordvoerder van het openbaar ministerie.

“Rhythm of Reason” was in het begin van deze eeuw uitermate populair vanwege het multiculturele festival dat de stichting organiseerde. De directrice van de stichting, een turkse juriste, zat o.a. met prinses Máxima (destijds nog prinses, nu koningin van Nederland) en Paul Rosenmöller in het bestuur van de Commissie voor Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen, PaVEM.

Voor de festivals haalde de stichting in totaal 3,3 miljoen euro aan subsidies binnen. Maar dit geld werd volgens het openbaar ministerie niet in alle gevallen correct besteed. Het zou om ongeveer de helft van het geld gaan.

De zaak kwam aan het rollen, nadat de provincie Overijssel in het jaar 2004 geld gegeven had aan een festival in Enschede. Het feest ging echter niet door. De provincie deed aangifte wegens verduistering, waarop een juridisch gehakketak over het gebruik van het geld begon. Justitie heeft opdracht gegeven om € 170.000,- af te schrijven van de bankrekening van de directrice en van de bankrekening van de penningmeester werden bijna € 350.000,- afgeschreven.

Zie ook:

http://www.tubantia.nl/regio/enschede/miljoenen-aan-subsidie-maar-geen-festival-1.2685251

Screenshot_4

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/05/nl-migrantenstiftung-muss-125-mio-zuruckgeben/#more-326003

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", Justitie, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Nederland: migrantenstichting moet 1,25 miljoen terugbetalen

 1. louis-portugal zegt:

  Die Maxima zat toen in lekker gezelschap.
  Laten we hopen dat ze zich daar een beetje van losgemaakt heeft.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @louis-portugal 22.55u. Ik hoop dat juist totaal niet. Hoe slechter het gezelschap, hoe meer kans dat het nog eens tot een echt schandaal komt. Nog een paar blunders van hèm erbij en het aanhankelijke volk zou misschien eens een keer wakker worden. Maar ja, dat zal wel weer te mooi wezen om waar te zijn; Ze zullen nu wel goed in de gaten worden gehouden door de mensen die er verantwoordelijk voor zijn. Echt jammer.

   Like

 2. Is er nu nog een simpele ziel die gelooft dat er van dat geld ooit iets terugkomt?

  Like

 3. BertG. zegt:

  Of het nou een zogenaamde onderwijs instelling is of een stichting die zich zogezegd inzet voor integratie. Het is altijd een oplichting zaak achteraf. En altijd een gerechtelijke uitspraak dat alles terug betaald moet worden. Ooit iemand iets over gehoord of dat ook gebeurd.
  Die gasten stappen met hun 2de paspoort op op schiphol en weg zijn ze.
  En niemand weet meer waar het gebleven is. Elke keer hetzelfde verhaal.
  En ze blijven gigantische geld bedragen overmaken en blijven overal intuinen als ze een mooi verhaal gehoord hebben dat ze dat ditmaal echt niet zullen doen.
  Hier vertrouwen ze iedereen op ze blauwe ogen. Hopeloos.

  Like

 4. DonnaDolce zegt:

  Moet jij eens een dubbeltje teveel terug gekregen hebben, dan zitten ze er zo bovenop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s