Ron Prosor: Sommigen beschouwen Hezbollah nog steeds als een liefdadigheidsinstelling

Screenshot_28

Ambassadeur Prosor tijdens zijn toespraak

De permanente vertegenwoordiger van Israël bij de Verenigde Naties, ambassadeur Ron Prosor, heeft vrijdag tijdens de zitting van de VN-veiligheidsraad betreffende terrorismebestrijding een toespraak gehouden. Daarin zei hij o.a.:

“Israël wordt nog steeds constant door terreurorganisaties bedreigd. Raketten, die Hamas in het zuiden afvuurt, slaan in onze steden in. En aan onze noordelijke grens maakt Hezbollah gebruik van de crisis in Syrië om de regionale stabiliteit verder te ondermijnen.

Israël wordt al sinds het moment van zijn oprichting met terrorisme geconfronteerd. Jarenlang was terrorisme voor velen in de internationale gemeenschap slechts een abstract concept. Ze dachten dat terreuraanslagen een begrensd probleem zouden zijn dat men het beste ter plaatse zou moeten oplossen.

Tegenwoordig weten we dat het terrorisme overal en op ieder moment kan toeslaan. Het is een groeiende industrie, die er rondom de klok aan werkt om nieuwe markten te openen. Het is zijn missie om democratieën te verzwakken en zijn visie om door geweld angst te verbreiden. […] Om te winnen van een industrie, heb je zelf een complete industrie nodig.

Israël werkt nauw met veel staten en regionale organisaties samen om de coöperatie op het gebied van terrorismebestrijding te verbeteren. […]

De VN-Counter-Terrorism-Committees zijn essentieel voor de wereldwijde inspanningen om terroristen te isoleren. Israël waardeert hun werk vol toewijding evenzo als dat van de andere relevante VN-agentschappen. We ondersteunen alle vier zuilen van de VN-strategie m.b.t. de wereldwijde bestrijding van terrorisme, die als een groot geheel gezien zou moeten worden. […]

Israël is bereid om zijn kennis en ervaring te delen die het in jarenlange terrorismebestrijding heeft verzameld. Door onze voortgezette technische coöperatie en de opleidingsprojecten willen we heel graag blijven bijdragen aan de inspanningen van de internationale gemeenschap bij de terrorismebestrijding.

Ieder jaar nodigt Israël specialisten op het gebied van terrorismebestrijding uit om kennis te maken met de nieuwste technologische ontwikkelingen en operationele tactieken op het gebied van terrorismebestrijding. […]

Op te veel plaatsen op deze planeet zijn alle ingrediënten aanwezig die het de terroristen toestaan de volgende generatie terroristen op te voeden. Ook hier in deze raad rechtvaardigen veel landen bepaalde terroristen, terwijl zij andere veroordelen.

In de Gazastrook financiert, traint en bewapent Iran Hamas, de Islamitische Jihad en andere terroristen. Iran heeft Hezbollah erbij geholpen zijn wapenarsenaal in Libanon tot ongekende dimensies uit te breiden. Hezbollah beschikt nu over 50.000 – ik herhaal 50.000 – dodelijke raketten. Iraniërs waren van Azerbeidzjan tot India en van Thailand tot Kenia verwikkeld in aanslagen. […]

Nu staan we voor de beangstigende mogelijkheid dat Hezbollah weldra de hand zou kunnen leggen op grote Syrische voorraden chemische wapens. De bedreiging van deze wapens, die alles zouden veranderen als ze in handen zouden komen van de Hezbollah, wordt gevoed door de chef van Hezbollah, Nasrallah, zelf, die gisteren heeft gezegd […]: ´Syrië zal het verzet speciale wapens geven, dat het daarvoor nog niet had´.

[…] Vele gerechtelijke vonnissen uit de hele wereld getuigen van de wereldwijde reikwijdte van de Hezbollah. Maar dit is nog altijd niet voldoende voor enkele EU-leden om ze Hezbollah te benoemen wat hij is – een terreurorganisatie. Hezbollah ageert ongestraft op Europees grondgebied, maar enkele Europese wetgevers blijven op het standpunt staan dat de organisatie een liefdadigheidsinstelling zou zijn. […].”

Bron:

http://www.juedische.at/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Hezbollah, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Naïviteit, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ron Prosor: Sommigen beschouwen Hezbollah nog steeds als een liefdadigheidsinstelling

 1. felix zegt:

  Krachtige toeespraak Nethanyahu begin deze maand….

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Het is te hopen dat Israël bij de eerste vijandige daad van Hezbollah ongemeen hard terugslaat. Bij eerdere gelegenheden heeft Israël zich nog ingehouden.
  Israël zou Libanon kunnen adviseren om onschuldige burgers te evacueren uit de gebieden waar Hezbollah zijn strijdmiddelen heeft opgesteld. Als ze nog gewaarschuwd moeten worden als Hezbollah de aanval opent zal het voor velen te laat zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s