Strijders in Syrië gemotiveerd door seks en religie

Artikel van Likoed Nederland, gepubliceerd op De Dagelijkse Standaard, 17 mei 2013.

In februari 1982 beval dictator Hafez Assad het Syrische leger om met tanks de Syrische stad Homs aan te vallen, omdat die stad in de greep was geraakt van opstandige (soennitische) moslimfundamentalisten.

Dat werd – toen ook al – een enorme slachtpartij. Het aantal gedode burgers is nooit goed bepaald, maar liep in de tienduizenden.

Sindsdien hoorde je weinig meer van de moslimfundamentalisten in Syrië, totdat die twee jaar geleden opnieuw in opstand kwamen, nu tegen de huidige dictator, zoon Bashar Assad.

Assad regeert weliswaar een seculiere dictatuur, maar behoort tot de sjiietische stroming van de Alawieten, die maar 12% van de bevolking uitmaakt. Verder wordt hij gesteund door de meeste christenen en Druzen, omdat die de soennitische moslimfundamentalisten vrezen. Maar de christenen en Druzen vormen ook slechts 10% van de Syrische bevolking. De rest van de bevolking – 74% – is soennitisch.

Daarmee is de Syrische burgeroorlog dus sterk religieus geïnspireerd. Het blijkt ook uit de steun vanuit het buitenland. Soennitische moslimfundamentalisten stromen uit de hele wereld toe, om aan de zijde van de opstandelingen te strijden, die betaald en bewapend worden door de soennitische oliestaten zoals Saoedi-Arabië.
En de regeringstroepen van Assad houden hiertegen stand, mede door een groot contingent buitenlandse sjiietische strijders. Deze komen uit Libanon van de sjiietische terreurorganisatie Hezbollah, en uit Iran, als onderdeel van de Revolutionaire Garde uit Iran. Naar verluidt strijden er momenteel zeker 50.000 daarvan mee aan regeringskant.
Dit alles maakt deze oorlog feitelijk een godsdienstoorlog.

 Seks

Naast godsdienst is het uitzicht op seks een motivatie voor de strijders tegen het regime van Assad. Verschillende soennitische moslimfundamentalistische geestelijken hebben in een fatwa hun goedkeuring uitgesproken voor de verkrachting van Syrische vrouwen en meisjes door strijders. Op een Libanese televisiezender verklaarde bijvoorbeeld de invloedrijke Saoedi-Arabische moslimgeestelijke Mohammed al-Arifi dat strijders Syrische vrouwen en meisjes tot een huwelijk van een paar uur mogen dwingen om zo seks binnen de islamitische regels te kunnen hebben. De vrouwen moeten wel ongetrouwd, gescheiden of weduwe zijn en minimaal 14 jaar oud.
Cijfers zijn moeilijk te geven, maar volgens de mensenrechtenorganisatie ‘Women under siege’ zijn hierdoor al tienduizend jonge vrouwen verkracht. Op basis van een analyse van ooggetuigenverslagen gaat het om vrouwen en meisjes in de leeftijd tussen 7 en 46. 3% van de vrouwen raakt zwanger, 18% van de vrouwen overlijdt of wordt vermoord om als getuige te verdwijnen.

Dat er enorm veel seksueel misbruik plaatsvindt, blijkt ook uit de situatie in de vluchtelingenkampen in Jordanië, waar het Engelse Channel Four News opnames maakte.
Vluchteling Israa Mohammed:

“Drie meisjes in het kamp werden ontvoerd en verkracht. Daarna werden zij teruggebracht. Jordaanse jongens komen hier naar toe om Syrische meisjes vanaf de leeftijd van zeven of zes jaar oud aan te vallen.”

Vluchteling Um Hammad over toiletbezoek:

“Ik ga mee met mijn dochter en ik wacht tot ze klaar is. Er zijn meisjes die ’s nachts niet naar het toilet durven, maar het inhouden tot de ochtend.”

Een ander probleem zijn de vele rijke Arabieren uit de Golfstaten die op de berooide meisjes afkomen om ze te kopen. ‘Makelaar’ Um Majed:

“Die betalen 100 dinar [ruim 100 euro] om een meisje te zien in hoofddoek. Als hij dan met haar wil trouwen, moet hij 1.000 dinar [ruim 1.000 euro] of meer betalen. Hij moet een huwelijksovereenkomst ondertekenen en dan kan hij haar meenemen.  Na een uur kunnen zij al scheiden. Maar dat is niet mijn zaak.”

Het is een afschuwelijke situatie. Beide partijen plegen massaal oorlogsmisdaden. De toenemende roep dat Europa partij zou moeten kiezen in het conflict is dan ook merkwaardig.

Want waarom zou Europa partij moeten kiezen in een islamitische godsdienstoorlog, die in stand wordt gehouden door de steun voor de strijdende partijen vanuit olielanden?

Door:

Likoed Nederland

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, islamofascisme, Mensenrechten, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Strijders in Syrië gemotiveerd door seks en religie

 1. Martien Pennings zegt:

  Wie heeft ooit eerder de islam “een seksueel aangedreven roofmoordenaars-ideologie zonder weerga” genoemd?
  https://ejbron.wordpress.com/2013/05/10/bert-anciaux-pleegt-cultuurverraad-dus-hoogverraad-in-het-kwadraat/

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Kunnen ze niet wachten tot ze bij die maagden in de hemel komen????????????

  Like

 3. felix zegt:

  Syrische rebel in z`n kont geraakt.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Hou maar op. Ze proberen elkaar te overtreffen in geloofsijver en perfectie, maar in combinatie met hun aangeboren macho-mentaliteit mondt het allemaal uit in beestachtige heerszucht!
  En daar mogen wij westerlingen nooit over oordelen, of zelfs maar iets over zeggen hoor! Néé……..

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  …om te kunnen trouwen… lees ik in bijgaand artikel. Wat een gotspe.
  Beter op z’n plaats is: om tot trouwen GEDWONGEN te kunnen worden..!!!!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21576892/__Vrouwenwet_haalt_het_niet__.html

  Like

 6. Benesha zegt:

  Misselijk makend de wantoestanden van die moslimhonden. En het komt ook snel naar hier. Meer en meer, de laatste paar jaar, komen de moslims hier in Vlaanderen in het nieuws wegens verkrachtingen, aanvallen, moorden etc. Maar ja … hun vlaggen (de hoofddoeken) zijn geplant. De Nederlanden zijn van hen. Denken ze. Er komen meer en meer tekenen van ongenoegen bij de gewone bevolking. Een burgeroorlog is niet ver meer af indien de regeringen niet dringend maatregelen gaan nemen om alle wandaden van die verrekte baardmannen aan te pakken met echte straffen, gezwans vanaf de minaretten en burka’s en hoofddoeken 100% te verbieden

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Benesha 22.26u. Het liedje wordt eentonig, ik weet het, mààr…..Uw senator Anciaux wil nu net het tegenovergestelde.

   Like

 7. BertG. zegt:

  Het wordt tijd als ze die mosketen eens gaan uitpluizen. En binnenste buiten keren.
  Zou mij niets verbazen als dat inmiddels gigantische wapen opslag plekken zijn geworden.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  @BertG, 18-5, 22:45
  Hoe groot is de kans dat je gelijk hebt?

  Like

 9. luckybee zegt:

  Ik heb toch gezegd het wordt een oorlog tussen Shiieten en Sunieten Meneer Wahab heeft de Turken nooit vergeven dat ze de Islam gecorumpeerd hebben door Sufi’s Alevits Ahmadyah beweging te tollereren.Dat allemaal na de dood van hun profeet Mohammed waren ontstaan.

  Like

 10. Jan zegt:

  Toch nog mooi nieuws op deze dag met veel slechts nieuws:
  Syrische terroristen blazen zichzelf op bij het leggen van een IED
  http://www.liveleak.com/view?i=7cd_1369490614

  Feel good filmpje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s