Hoe de Nederlandse media de verjaardag van Israël vierden: Jeroen Snel, Blauw Bloed en Esther Voet

Screenshot_8

Jeroen Snel

(Door: Martien Pennings)

De EO heeft nogal wat werk gemaakt van de 65ste verjaardag van Israël: en niet altijd even geslaagd. Zo zat op zaterdag 18 mei CIDI-directeur Esther Voet – die ook hier aandacht krijgt – in een uitzending van “Blauw Bloed”, het programma van de EO over het anachronisme dat “royalty” heet. Omdat Israël jarig was en rond dat landje een paar “monarchieën” liggen, kregen ook deze islamitische despotiën blauwbloedige aandacht en dan speciaal in relatie tot “ons” koningshuis.

Vanaf 8:30 gaat het over Israël.* En we komen te weten dat in 1976 Claus en Trix  op “privébezoek” in Israël zijn geweest, maar dat het, geteld vanaf de geboorte van Israël toch wel 47 jaar moest duren, dus tot 1995, voordat Beatrix eindelijk van Buitenlandse Zaken toestemming kreeg om de Joden met een officieel staatsbezoek te vereren. Beatrix is trouwens de enige echte vorst die dat deed. De overige Europese hoven stuurden altijd slechts prinsen en prinsessen.

Er liggen in dat Midden-Oosten veel “gevoeligheden” zegt presentator en over-voicer Jeroen Snel – ja, dat hebben we gemerkt – en dus moest toen, in 1995, een bezoek aan Jeruzalem buiten het officiële programma afgelegd worden. Margriet en Pieter zijn er in het geheim begin jaren 1980 geweest. Willem-Alexander was er in 1999 met zijn studenten-Bijbelstudie-groep en bezocht incognito de Klaagmuur. In 1986 was er een “privébezoek” van Juliana en Bernard. Bij aankomst op het vliegveld zei Juliana dat er sprake was van “a dream come true to be in Israël” en ze méént het zichtbaar.

Vanaf 10:45 komt Esther Voet aan het woord. Prins Claus was een groot fan van Israël, zegt Esther. Kan Wim-Lex op korte termijn naar Israël? Wie weet. Hij zou er met open armen ontvangen worden. Waarna een filmpje over, zoals Snel het formuleert, ”de royalty die een rol speelt in het vredesproces, zoals de emir van Qatar en koning Abdullah van Jordanië”.

Sodeknetter wat een leugen! De despoten van Qatar en Jordanië als vredestichters!

Om met Abdullah en zijn vader Hoessein te beginnen . . . . nee, er is geen beginnen aan.

Maar voor wie de moeite wil nemen: lees eens “Abdullah in Wonderland” op de website “American Thinker” en peil dan eens de koninklijke diepte van de leugenachtigheid die Jeroen Snel daar voice-overt: “een rol in het vredesproces”. Godallemachtig! En glamour-directeuse Esther Voet zit erbij te knikken.

Jeroen Snel voist-over:

“Echtgenote Rania [van Abdullah van Jordanië] die een Palestijnse achtergrond heeft, voelt zich nauw betrokken bij het conflict tussen Israël en de Palestijnen.”

Dan volgt er een intens hypokriet riedeltje uit het mooie smoeltje van het prinsesje over de vreselijke “bezetting” en “de muur” en “moeders die moeten bevallen bij checkpoints”. Wat het prinsesje niet vermeldt is dat “de Palestijnen” toen de Jordaniërs Samaria-Judea (“de Westbank”) illegaal bezet hielden tussen 1948 en 1967 die “Palestijnen” wreed onderdrukt werden door de Jordaniërs. In Jordanië zelf kwam het in 1970 tot een opstand van “Palestijnen” die door Rania’s schoonvader, Hoessein,  gruwelijk onderdrukt werd. Tienduizenden (!) “Palestijnen”, ook velen afkomstig van “de Westbank”, werden gedood door het Jordaanse leger. “Zwarte September” wordt die gebeurtenis uit 1970 genoemd. Dat is nog eens wat anders dan bevallen bij een checkpoint.

En dan Qatar met de hoofdstad Doha, welks despoten volgens Snel, ook al tot de “royalty” behoren die lekker aan het vredesprocessen zijn. Doha is de thuisbasis van Al-Jazeera, die de leugens-voor-westerse-consumptie van de olie-belangen-variant  van de islam propageert. De soennitische Doha-despoten kidnappen tegenwoordig sjiietische pelgrims in Syrië. Net als in alle oliestaten is de bevolking-met-burgerrechten van Qatar een minderheid en die wordt zeer tevreden gehouden met het geld dat het Westen veel te veel betaalt voor de olie. Het echte werk wordt gedaan door rechteloze “gastarbeiders” uit de Filippijnen en Pakistan.  De seksuele en materiële uitbuiting is natuurlijk enorm. Nee, via de olie zijn de Arabieren  allang “onze” meesters.

Ga eens kijken wat Front Page Magazine meldt over Qatar:

“Hamas-leider Khaled Mashaal heeft een onderkomen in Qatar, terwijl de Taliban in de hoofdstad, Doha hun eerste ambassade in een vreemd land openden. Een hatelijke wind afkomstig van het kleine islamitische emiraat waait nu in de richting van Europa, een wind begeleid door een oceaan van giftig, olieachtig, bloedig geld – alle afkomstig van het schiereiland in de Perzische Golf, dat vandaag de dag het rijkste land ter wereld is.”

Voor wie Front Page Magazine ordinair vindt, kan voor karakterisering van Qatar ook terecht bij  “The New Yorker”:

“Qatar is een soennitische moslim monarchie waarvan de emir, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani, een goddelijk recht op de macht claimt. Het is een veilige veronderstelling, zoals Hugh Eakin heeft beschreven, dat in de Libische campagne de algemene bevordering van democratische rechten niet tot de motieven behoorde. De chef van de strijdkrachten van het land, generaal Hamad bin Ali al-Attiyah, voorzag zichzelf van een C-17 [een transport-Boeing] en vloog al borstkloppend rond in het oorlogsgebied om geld uit te delen aan rebellengroepen, inclusief een paar islamistische met verontrustende agenda’s.”

Nog een paar opvallende puntjes in Jeroen Snels blauwbloedige programma: als het bezoek van de emir van Qatar aan Gaza en de 400 miljoen dollar die hij meebracht aan de orde komt, dan zegt Esther Voet toch wel degelijk dat je bij Hamas nooit weet of het aan de bevolking ten goede komt of aan “bommen en granaten” wordt besteed. Maar Snel zit er bovenop om de massamoordenaars van Hamas het voordeel van de twijfel te geven:

“Laten we even van het positieve uitgaan, De mensen daar hebben ook behoefte aan scholing,  goede huisvesting, want het is daar absoluut geen pretje. Hij doet zijn best . . . ”

Nou ja, ze hébben problemen, zoals een teveel aan grondstoffen voor de bouw en soms lukt het misschien niet alle geld aan wapens en het luxe leven van de Hamas-maffia te besteden. Je hoort wel eens dat het geld dat niet weggezet kan worden naar buitenlandse bankrekeningen van de top-maffiosi van Hamas gaat.

Let overigens even op Snels grootogige huichelsmoel als hij boven geciteerde zin uitspreekt. Wat zullen we er verder van zeggen? Persoonlijk denk ik dat we Snel bij het komende Neurenberg 2.0 alleen al voor die opmerking vijf jaar extra dwangarbeid moeten geven. Daar komt dan tien jaar bij voor een stukje voice-over van de presentator dat zo mogelijk nog schofteriger is:

“De emir is nog maar nauwelijks [uit Gaza] vertrokken of de wederzijdse beschietingen gaan alweer door.”

. . . .“wederzijdse beschietingen” . . . .

Bij een komend Neurenberg 2.0 zal ik pleiten voor levenslang werkkamp voor Jeroen Snel. Maar eerst wil ik een paar uur alleen met hem in een kamer worden opgesloten.
____________________________

* Voor wie de cookies-terreur bij de Publieke Omroep moet omzeilen:
http://www.eo.nl/tv/blauwbloed/aflevering-detail/blauw-bloed-ddb13905a7/

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", Appeasement, Dhimmitude, Elite, Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodendom, Koningshuis, lafheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Naïviteit, Nederland, political correctness. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hoe de Nederlandse media de verjaardag van Israël vierden: Jeroen Snel, Blauw Bloed en Esther Voet

 1. Theresa Geissler zegt:

  Zo te lezen mag die Jeroen Snel wel vurig gaan hopen en bidden dat dat Neurenberg 2.0 er nooit komt, Martien. Maar, alle gekheid op een stokje, hoe komt zo’n EO op het halfzachte idee om ter gelegenheid van ‘Israel 65 jaar’ een ‘blauw bloed’uitzending er tegenaan te gooien? Ze wéten dat alle buurlanden van Israel bij het conflict betrokken zijn, dus kunnen ze ook inschatten aan welke kant die betreffende KH’s zich zullen opstellen, dacht ik zo. Alwéér een slinkse ‘schop onder tafel’ op je verjaardag, de zoveelste!
  En dat dan weer verdoezelen door sluw te benadrukken, dat Bea de enige regerende vorstin is, die het land ooit heeft bezocht. Tactisch. Maar niet tactisch genoeg. Ze wisten, dat zeker ‘Blauw bloed’ geen geschikte serie is in dit verband, dat móeten ze geweten hebben. Toch deden ze het. Na zoveel frappante voorbeelden op een rij ga je je langzamerhand echt afvragen hoe de EO precies tegenover Israel staat. Als dat toch niet positief is, waarom besteden ze dan eigenlijk nog aandacht aan die ‘verjaardag?’

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Tsja, Theresa, de protestantse kerken hebben het altijd over “onopgeefbare verbondenheid met Israël”, dus ze voelen een soort verplichting er ruim aandacht aan te besteden.
   Maar in die “aandacht” stoppen ze dan stiekem zoveel gif dat ze beter hun kop hadden kunnen houden.
   Dat benoemen ze dan als “het zijn je vrienden die je je feilen tonen”.
   Maar dit is geen “feilen tonen” aan Israël, dit is smerige laster.
   Bert Bron zegt altijd: “Linkse Grefo’s zijn de ergste rotzakken die er bestaan, die naaien je schijnheilig van twee kanten tegelijk: van links via hun goedmenserij en van rechts via de bijbel.”
   Grefo’s = gereformeerden.

   Like

 2. luckybee zegt:

  Niet alle gereformeerden zijn naar de PKN Overgestapt; Ik blijf gereformeerd en volg de leer van Jezus Christus,tot aan de punt op de i .
  Dit heeft de Heer gezegd:” 28 Gelijk de Zoon des mensen niet is gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een rantsoen voor velen.
  Ergo zijn wij mensen allemaal gelijk, niemand staat boven een ander , zelfs God als mens niet.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Wakkerschudder voor J.Snel en E.Voet:

  (wat had ik dat ingepakte islamitische gedrocht graag een dreun voor d’r geïndoctrineerde, arrogante rotkop verkocht)

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @G.Deckzeijl 20 Mei 10.54 En Ik! Moet je ook nog zien in welk verband ze dat zegt: ëight….?” (Zelfvoldane ‘smile’) KINDEREN, nota bene! Mijn moeder kon vroeger, als ze Ati Dijckmeester op de televisie zag -één van die linkse VARA drammers- tussen haar tanden sissen: “Meid, haal die grijns van je gezicht vóór ik hem er af slà!” Nu, dat gevoel krijg je dus bij dit misbaksel in het honderdvoudige! Juist dat soort moesten ze niet laten gaan. Laat dan voor mijn part de grofste mannelijke strijder vrij, maar niet zo’n slangachtig serpent, dat zo overtuigd is van haar eigen goedheid. Laat juist díe tien- twintig- hónderdvoudig bloeden voor haar daden!

   Like

 4. Roni Thome zegt:

  EO en alle andere omroepen hebben een probleem: Mentaal leven zij nog steeds in de 20ste eeuw. Zij zien zichzelf als eerste lijn informatiebron. Zij kunnen zich niet voorstellen (nog steeds niet) dat wij, via een druk op de muisknop, de juiste informatie ook van andere bronnen kunnen krijgen. Om het imago van Arabische despoten wat op te poetsen (goed voor de business) worden zij ‘blauw geboend’. De Koning van Saudi-Arabie en zijn gigantische familie, de sultans en emirs van de emiraten (en clans) zijn despoten pur sang. Ze leiden een schrikbewind en mensenleven is daar geen stront waard. Vooral niet het leven van de werkimmigranten die daar als slaven worden behandeld. Maar dat vindt ‘Blauw Bloed’ niet erg. Per slot van rekening ook een absolute monarch is een monarch; vooral als men kan geld van hem lospeuteren. Koning Abdullah van Jordanië heerst over een problematisch land. Het aantal Palestijnen in zijn land groeit gestaag. Hun aanwezigheid en ambities vormen voor hem en zijn Bedoeinen volk een 24 uur rond de klok dreiging. Begin jaren ’70 had zijn vader, Koning Hussein, geen andere optie dan ze op hardhandige wijze te laten zien wie is de baas in Jordanië.
  Abdullah zelf doet zijn best om de relatie met Israël goed te houden. Hij heeft genoeg sores met de Palestijnen en fundamentalistische moslims in toom te houden. Hij heeft absoluut geen zin zijn buren uit te dagen voor niks. Zeker niet als hij met ze water en goederen deelt. Over de Allenby brug gaan iedere dag volle vrachtwagens met goederen richting Jordanië (die zelfs verder gaan in de richting van de Arabische wereld).

  Wat de houding van het koninklijk huis tegenover Israël zo te horen zijn ze vaak genoeg geweest al is het meestal incognito. Misschien wat dit vorm van bezoek beter voor zakendoen.

  Like

 5. Pingback: NOS-journaal en Monique van Hoogstraten: extra Jodenhaat op Israëls verjaardag | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s