Eén op de twee jonge Fransen wil graag emigreren

Screenshot_23

De euforie van veel jonge Fransen over de verkiezingsoverwinning van Hollande is al lang door de realiteit ingehaald

De Franse bevolking verliest het geloof in haar land en haar regering. Twee derde deel van de Fransen denkt dat hun land zich in een neerwaartse spiraal bevindt. Vooral de jonge Fransen zijn gedesillusioneerd: 50% van hen zou het land verlaten als ze kon.

De actuele situatie in Frankrijk zorgt voor steeds meer ontevredenheid onder de jonge bevolking. Slechts een derde deel van de jonge Fransen heeft nog vertrouwen in de toekomst van zijn land en bijna de helft zou onmiddellijk emigreren als ze hiervoor de mogelijkheid zouden hebben.

Een jaar na de ambtsaanvaarding door François Hollande is zijn populariteit tot een dieptepunt gedaald. Corruptieschandalen, stijgende werkloosheid en de aanhoudende recessie vreten aan de zenuwen van de Franse bevolking en aan de regering zelf. Daarom overweegt Hollande een massale verandering van de regering.

Hoe sterk de ontwikkeling van Frankrijk de afgelopen 15 maanden van invloed is geweest op de stemming in het land blijkt uit een actuele rondvraag. Slechts 36% van de jonge Fransen heeft nog vertrouwen in de toekomst van zijn land, waartegenover 75% in een positieve toekomst voor Duitsland gelooft, citeert “Le Figaro” de peiling. Dat gaat zelfs zo ver, dat 50% van de ondervraagde personen van 18 tot 24 jaar en 51% van de 25 tot 34-jarigen aangeeft dat zij hun vaderland Frankrijk zouden verlaten als ze konden. Wanneer je je niet alleen tot de jonge Fransen beperkt, maar kijkt naar alle voor het onderzoek ondervraagde Fransen, gaat bovendien 66% er van uit dat hun land zich in een neerwaartse spiraal bevindt.

De ontevredenheid van de jonge Fransen over de actuele politiek van het land werd onlangs tot uitdrukking gebracht door een jonge 20-jarige studente. In een open brief aan François Hollande schrijft Clara G. dat ze graag aan Hollande wil meedelen waarom ze haar land wil verlaten:

“Omdat ik niet mijn hele leven lang wil werken om belasting te betalen. Belastingen, die er alleen maar toe dienen de 1,9 biljoen miljard euro schulden te betalen die uw generatie ons zo welwillend heeft nagelaten. Als deze kredieten er in ieder geval toe gediend zouden hebben om te investeren en in te zetten voor de toekomst van het land, als ik hierbij ook maar een heel klein beetje baat zou hebben, zou het voor mij geen probleem zijn om bij de terugbetaling van deze schulden te helpen.”

“Mijn werk en mijn belastingen”, aldus Clara G., “worden voor het pensioen van uw generatie gebruikt, waarover u zich zelf niet druk gemaakt hebt.” Maar “wat zal er dan voor mij overblijven om verder te leven en mijn kinderen op te voeden?” Het deprimerende zou vooral zijn om te weten hoe haar leven zou verdergaan als ze in Frankrijk zou blijven. Ze zou een “mooi, nutteloos” diploma hebben en eerst zinloze practicums en tijdelijke baantjes doen.

En als ik, als door een wonder, veel geld zou verdienen, weet ik nu al dat ik het meeste daarvan in de vorm van belastingen zou moeten afstaan. Maar ik zou ook de algemene verwijten van mijn landgenoten en hun hele persoonlijke verachting moeten verdragen.”

De regering zou zich daarom liever minder zorgen over de gevaren van immigratie moeten maken, aldus de studente, en in plaats daarvan meer over de bedreiging van de jeugdemigratie.

Waar moet ik naartoe? Misschien naar Duitsland, een land dat ook door u vaak wordt zwartgemaakt, maar dat eruit ziet als een betrouwbaar land. Of misschien verder weg. Naar Canada of Australië. Of naar een ontwikkelingsland. Naar Afrika, waarom niet? (…) Ja, ik wil graag naar een land waar nog groei is, waar de lonen stijgen, waar rijk zijn geen doodzonde is. Kortom, een land, waarin het individu en de samenleving vertrouwen hebben dat het morgen lichter zal zijn dan vandaag.”

Het probleem, dat de mensen hun land verlaten, is ook te zien in Spanje en Griekenland, waar de jeugdwerkloosheid deels boven de 60% ligt. De toestroom naar Duitsland uit deze landen is binnen een jaar bijna verdubbeld (meer hier).

Bron:

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/05/52061/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

3 reacties op Eén op de twee jonge Fransen wil graag emigreren

 1. luckybee zegt:

  Ik denk dat de Fransen in Frankrijk moeten blijven.Frankrijk heeft al veels telang zonder God geleefd. Willen ze de democratie terug krijgen,dan moeten deze jonge fransen het doen zonder te immigreren, en Jezus Christus naar Frankrijk terug halen.Lees Matheus 20 De Zonen Zebedeus,vers 20-28.
  28 Gelijk de Zoon des mensen niet is gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een rantsoen voor velen.
  Als de allerhoogste als mens (Jezus Christus) dit zei, dan kan God alleen maar een democraat zijn.

  Like

 2. ben zegt:

  dit is nie alleen in frankrijk zo,ik denk dat uw land verlaten geen oplossing is.
  de reden aanpakken waarom deze grote groep mensen hun land willen verlaten is dé oplossing volgens mij.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Beter is als mensen blijven waar ze zijn en zorgen dat via stemgedrag die partijen hun stem krijgen die de nationale belangen voorop stellen en niet de EU belangen, niet de emigratie en asiel belangen en zeker niet de op wetenschappelijke leugens gebaseerde klimaat belangen. Helaas heeft massieve propaganda uitgaande van de gevestigde partijen en allerlei lobbygroepen ervoor gezorgd dat het voor de meeste mensen onmogelijk is geworden een onafhankelijke stemkeuze te geven. Het zal in de toekomst een veelheid van dit soort berichten zijn die voor een ommezwaai gaan zorgen. Ook de politiek correcte nieuwsbrengers kunnen er steeds vaker niet meer omheen om aanslagen op de vrije maatschappij “”niet te melden en niet te benoemen””. Vanavond op het NOS journaal bericht gezien en gehoord van de meest recente onlusten in Zweden ontstaan in sharia handhavingsgebieden. Zij noemden de wijk waarin de onlusten plaats vonden rijk aan allochtonen. De wijk praktisch 100% moslim gebied noemen gaat hun nog te ver, maar de nabije toekomst zal hun dat recht in het gezicht slingeren voor zover dat nog niet gebeurd is.

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2013/05/rellen_in_stockholm.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s