Islam, wetenschap en onze intellectuelen

Screenshot_3

(Door: Ronald Kaatee)

Het lijkt erop alsof juist de mensen die wat minder onderwijs hebben genoten zich grote zorgen maken over de (on)verenigbaarheid van de islam met onze waarden, terwijl het hoogopgeleide deel van de bevolking ervan overtuigd is dat de islam een verrijking voor onze samenleving betekent. Ik zou hen, onze intellectuelen, willen vragen om de kwestie van de (on)verenigbaarheid van de islam met de westerse beschaving eens aan de hand van twee theorieën te benaderen en te kijken welke van de beide theorieën verleden, heden en toekomst het beste kan verklaren en voorspellen. Heel wetenschappelijk! Theorie 1 luidt: de islam is een in principe vredelievende religie met dezelfde waarden en dezelfde monotheïstische wortels als het christendom en het Jodendom en dus heel goed verenigbaar met onze westerse beschaving. Theorie 2 luidt: de islam is een totalitaire, gewelddadige en achterlijke veroveringsideologie die totaal onverenigbaar is met onze westerse beschaving.

Als we naar het verre verleden kijken dan zijn de bronnen misschien te schaars om doorslaggevende conclusies te kunnen trekken, maar gelukkig (?) hebben we in Europa de afgelopen 50 jaar steeds meer ervaring opgedaan met de islam. Op grond van theorie 1 zou je mogen verwachten dat we een instroom van goedwillende mensen hebben gehad, afkomstig uit armoedige omstandigheden en dus vol bewondering voor de manier waarop wij in Europa welvarende samenlevingen hebben opgebouwd. Met voor iedereen een goed inkomen (nou ja, wel in vergelijking met Noord-Afrika), goed onderwijs, goede gezondheidszorg en huisvesting, en veiligheid, democratie en gelijkheid voor de wet. Voor zo’n samenleving wil je je met hart en ziel inzetten als je afkomstig bent uit een dictatoriaal geregeerd land waar het behalve aan zonneschijn aan van alles en nog wat ontbreekt.

Op grond van theorie 2 zou je mogen verwachten dat we een stroom islamitische immigranten hebben binnengelaten die noodgedwongen zijn begonnen te werken in onze fabrieken, maar die zich maar langzaam de taal hebben eigen gemaakt (of zelfs helemaal niet) en zich maar matig hebben aangepast en ontwikkeld. En die, nu we met de derde generatie hebben te maken, in zo’n beetje alle verkeerde statistische rijtjes zijn te vinden (schooluitval, criminaliteit, uitkeringsafhankelijkheid, vrijwilligerswerk, vrouwenhaat, Jodenhaat  homohaat, enz.). Een stroom die zich gestadig aan het uitbreiden is en steeds meer noten op zijn zang krijgt.

Met die verkeerde statistische rijtjes hebben we gelijk het heden gehad, dus dat schiet lekker op.

Blijft de toekomst over. Welke theorie kan de toekomst het beste voorspellen? Velen hebben in het verleden al verontrustende voorspellingen gedaan (niet in de laatste plaats een kenner van de islamitische wereld als Bat Ye’or), die helaas maar al te zeer bewaarheid lijken te worden. De verwachtingen ten aanzien van de ‘Arabische Lente’ liepen conform de beide theorieën sterk uiteen. Enige reden tot optimisme lijkt die ‘Lente’ niet te bieden.

Maar dat zijn voorspellingen uit het verleden. Wat voor voorspellingen zouden er nu nog nodig zijn om te kunnen bepalen welke theorie over de islam klopt? Iets over de ontwikkeling van de verkeerde rijtjes in de statistieken? Een toe- of afname van shariawijken? De verdeling van Nobelprijzen de komende decennia (inclusief of exclusief de politiek correct toegekende Nobelprijzen)? Het aantal door de Publieke Omroep geschrapte reportages over jihadisten? Het aantal gestaakte voetbalwedstrijden? Het aantal clitoraal verminkte vrouwen? Het aantal kindhuwelijken? Het aantal ondergedoken cartoonisten? Het aantal permanent bewaakte politici? Het aantal hoofddoekjes? Het aantal overgebleven Joden?

Je kunt voorbeelden genoeg bedenken die een duidelijk antwoord geven op de vraag welke van de beide theorieën de werkelijkheid het beste verklaart en voorspelt. En die antwoord geven op de vraag of de islam ons verrijkt of ons kapotmaakt. Ik ben bang dat onze intellectuelen te feitenresistent zijn en niet genegen om deze theorieën aan de hand van de ontwikkelingen te toetsen. Veel te simpel natuurlijk voor onze complexe maatschappij die in de hoogste versnelling aan het veranderen is. Je zou er bovendien maar onderbuikgevoelens van krijgen.

Door:

Ronald Kaatee, voorzitter Populistische Omroep Nederland

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Islam. Bookmark de permalink .

46 reacties op Islam, wetenschap en onze intellectuelen

 1. Jade zegt:

  E.J., kan er a.u.b. in de contactbalk nog een “Top40” van de meest
  misselijkmakende filmpjes over die “prachtige islam” opgenomen worden?
  Dit om onze wegkijkers met de neus op de feiten te drukken…

  Like

 2. BertG. zegt:

  Ik betwijfel of al die zo gezegde hoog opgeleide geen andere mening hebben.
  Als je je bek open trek ben je je inkomsten kwijt, En lig je er uit in het wereldje van ons kent ons.
  Ik denk dat ze allemaal voorbereidingen aan het treffen zijn. Maar voor de buiten wereld de schijn blijven ophouden. Slijmbalen zijn het. Alles voor het geld om mee te slijmen.
  Ik kom eerlijk gezegd weinig andere mensen tegen.
  Binnen de 4 muren hebben ze echt wel een andere mening maar dat pakt nou eenmaal niet zo goed uit.
  Ik heb medelijden met hun kinderen. Zullen ze het ooit beseffen waar ze mee bezig zijn geweest.
  Eigenlijk gun ik het zo nog al die ellende. Hadden ze maar hun bek open moeten trekken.
  Maar ja, te laf hiervoor. Anders lig je uit de ons kent ons ploeg.

  Like

  • BertG. zegt:

   Had ik maar zo’n een ghostbuster kastje waarmee ik ze met een straal in op kon sluiten en afvoeren.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   BertG. 18.53u Natúúrlijk ligt het aan dat ‘ons kent ons’gevoel, Bert, daar sla je de spijker op de kop.
   Maar ja, als zij dat probleem dan al hebben, hebben wij het net zo goed, want nog altijd is het zo dat de regeringsleiders en dergelijke overwegend uit die hoogopgeleiden worden geselecteerd -die dus vastzitten in dat ons-kent- ons – gevoel.
   En, het is waar, ze zijn duidelijk doodsbenauwd om dat los te laten. Vooralsnog banger, dan voor de consequenties die dreigen. Al zien ze die volgens onder meer Martin Bosma wel degelijk. Dus daar zijn we klaar mee.

   Like

   • BertG. zegt:

    Maar ja, als zij dat probleem dan al hebben, hebben wij het net zo goed,

    NEE, Vooral niet. Ik ben dan ook een extreem uitzonderlijk buitenbeentje en trek overal in elke situatie ongeacht de gevolgen me bek open over alles wat ik vind. En dat wordt me niet in dank afgenomen. Ik heb volledig schijt aan de gevolgen van mijn mening.
    Ik heb ‘m in ieder geval gezegd wat ik er van vind. Wat de rest er mee doet zal me een worst zijn.
    Ja het heeft wel gevolgen, maar daar ben ik aan gewend.

    Like

 3. henk schroemges zegt:

  Wat denk je, zal een kamerdebat over vorenstaande enige kans van slagen hebben?
  Ken in ieder geval wel 1 partij die dit gaarne zou vragen in de 2e kamer.
  Daar zitten toch- wordt steeds aangenomen- ook intelligente mensen!

  Like

 4. Helena zegt:

  Gezien de auteur van dit stukje zet ik hem er nog maar eens bij.
  http://www.popned.nu/word-lid/

  Like

 5. Louis H. Ruijtenbeek zegt:

  Ik heb het meerdere malen aangekaart: de nuttige idioten denken dat ze straks de dialoog aan kunnen gaan met die moslims. Zogezegd “on speaking terms” daar gaan ze zich deerlijk in vergissen, de moslim redeneert: wat jullie geflikt hebben kun je nog een keer doen. Dus nekje er tussen uit.

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Het ziet er inderdaad naar uit dat de ”elites” die hier de dienst uit maken hun vaak hoge(re) opleiding verloochenen als het gaat om de de beoordeling van de invloed die de islam op onze westerse maatschappij heeft.. Hoe kan zoiets? Waarom (door)zien zij niet, wat de man of vrouw in de straat veel sneller doorheeft?

  Het antwoord kon wel eens simpeler zijn dan gedacht. Omdat de laatsten zich misschien meer op de praktische zaken van het leven richten. Zij staan met beide voeten in de praktijk van het bestaan, en omdat – in tegenstelling tot wat politiek correct zo graag gelooft -”het gewone volk” doorgaans niet achterlijk en zo onderontwikkeld is als men van hogerhand aanneemt, zal de waarheid over de ware betekenis van de ”zich vernieuwende ” maatschappij sneller worden opgemerkt en doorzien.

  Een hogere opleiding nodigt vaak uit tot het volgen van theoretiserende denkwegen en een daarbij passende carrière, zoals bijvoorbeeld een loopbaan in de politiek.

  Ronald roep de aanhangers van leidinggevende politieke opvattingen op tot het maken van vergelijkingen aan de hand van de gebleken praktijk, maar we moeten beseffen dat onze hoop op bereiken van een keerpunt in de catastrofale koers die politiek correct aanhoudt, niet zal afhangen van doorgeslagen theoretici in Den Haag, maar van de man en vrouw in de straat die totaal genoeg krijgt van alle rampen die zich in de naam van de vooruitgang voltrekken .

  Zij moeten de op hol geslagen aanhangers van het multiculturalisme electoraal of anderszins tot staan brengen. Wie slechts een onhoudbare theorie tot leidraad kiest en die onbetwistbare eigenschappen toekent, belandt automatisch in een droomwereld, ongevoelig voor de harde praktijk van het leven. Geen enkel logisch argument zal tot de wollige hersens nog doordringen.De praktijk wijst dat immers ook uit! Wat er ook gebeurt politiek correct wijkt niet van haar koers, recht op het ravijn af.

  Het is aan het volk met nuchter verstand om deze luchtfietsers weer terug te sleuren naar de aarde, waar ze weer wakker moeten worden, te midden van de ravage die ze hebben aangericht.
  Deze misdadige kliek MOET afgezet worden,berecht en achter de tralies belanden, de schoften.

  NOOIT MEER LINKS.

  Like

  • BertG. zegt:

   1 simpel antwoord waarom. GELD, GELD, GELD en nog meer GELD.
   En meer niet.
   Ieder voor zich en alles voor ons eigen. Meer is het niet.

   Like

   • BertG. zegt:

    Deze mensen hebben geen inlevings-vermogen en leven in hun geheel eigen wereld met alleen gelijk gestemde om zich heen. Dus wie spreekt mekaar dan tegen.
    NIEMAND. ze hebben allemaal dezelfde mening want anders lig je uit de ploeg.
    Einde carrière wanneer je je bek open trekt

    Like

 7. @ Helena
  Bedankt! Dat kan nooit kwaad.

  Like

 8. @ Henk.V
  Ik ben al blij als er 1 (linkse) intellectueel eens buiten de politiek correcte kaders denkt.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Denk maar aan het verloop van de loopbaan van Paul Scheffer,Ronald, de PvdA intellectueel, die de lijnen die wij trekken lang zo ver niet doortrekt als wijzelf, maar niettemin door zijn ” al te kritische houding” persona non grata werd in zijn partij.

   Like

   • Rudi zegt:

    @Henk V.
    Bedankt voor de post, Henk. Wat me vooral bijblijft uit het fragment zijn de betrokken gezichten als reactie op de gotspe van de juffrouw die jullie intussen met ‘Majesteit’ moeten aanspreken: “dé Nederlander bestaat niet.” Uit de vele reacties hier op dit blog concludeer ik dat dé Nederlander wél bestaat en godbetert niet op zijn achterhoofd is gevallen.
    Op minuut 6:40 zegt Scheffer iets dat hem wonder boven wonder nog geen prijs op zijn hoofd heeft opgeleverd. Maar wat hem wel op zijn zachtst gezegd in het hoekje der naïevelingen doet belanden. Een islam die respect heeft voor het principe van de godsdienstvrijheid is geen islam. Kijkt u maar naar de voordracht van Bill Warner, Prof. drs. Scheffer.
    Ondanks het vaak halfzachte in zijn betoog kan ik me goed voorstellen dat hij bij de PvdA intussen uitgerangeerd is.

    Like

 9. BertG. zegt:

  ik zie dat u de site aan het aanpassen bent maar AUB geen arabische of turkse taal of afbeeldingen van die aard. Plaats dan wat molentjes of iets degelijks.
  Wilt u het AUB Nederlands houden. Genoeg moslim en invloeden in elke omgeving waar we al in moeten leven.
  Als ik zo vrij mag zijn.
  Dit hoeft u niet te plaatsen maar is een opmerking van mij.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik kan merken dat je nog niet zo lang op “E.J. Bron” zit Bert.
   Quote: “Arabische of Turkse taal of afbeeldingen van dien aard”. LOL! 😆

   OVER MY DEAD BODY!!!!

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik zag ze toch echt even voor bij komen. In de achtergrond wijziging. Torentjes en zo.
    Ik schrok al. Het zal toch niet waar zijn.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ja, dat klopt. Was even aan het “spelen”. Kijken wat er allemaal nog mogelijk is. Maar ik laat het gewoon zo met deze rustige nieuwe achtergrondkleur.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik schrijf wel eens een brief namens iemand naar een instantie, bedrijf of gemeente i.v.m. met een nogal blijkbaar onoplosbaar probleem. En hiermee is een taal gebruik ingeslopen die vrij antiek overkomt (voor mij als van zelf sprekend) maar wel altijd onmiddellijk effect heeft. Tot nog toe heeft het altijd gewerkt. Ik weet/kan niet anders.
    Vandaar zoiets als van dien aard.

    Like

 10. delamontagne zegt:

  Heeft mischien niet helemaal met onderwerp te maken, MAAR toch………….Ned 1 +- 18.40 hr, quiz van de EO. Twee V.W.O.-ers// VRAAG: Hoe heette de plaats op de westoever waar de kribbe van Jesus stond?????????????
  ANTWOORD:: Gaza….!!!!!!!!! Moest de keuken inrennen om op vrouw,s rug te kloppen, stikte zowat van ,t lachen………… TWEE V.W.O-ers, nou vraag ik je??
  Antwoord is natuurlijk: Nazareth/

  Like

 11. ben zegt:

  nie enkel bat ye’or maar ook enoch powell zat redelijk juist met zijn voorspelling.

  Like

 12. Benedict Broere zegt:

  Hoe meer islam hoe minder cultuur. Want men leest geen boeken, men doet niet aan wetenschap, niet aan filosofie, niet aan vrije ontwikkeling van kunst. Men doet wel aan verkrachten en moorden, mensen de kop afzagen, terreur verbreiden, haten, intimideren, kinderen gruwelijk mishandelen, mensen beroven, enzovoort. Dus hoe meer islam, des te minder Nederlandse cultuur, des te minder Westerse cultuur, of eigenlijk des te minder cultuur überhaupt. En is dit nu de paranoia van een ‘rechtse racist’, zoals dat onlangs gesuggereerd werd door huisintellectueel Ian Buruma in het programma Buitenhof? Neen dat lijkt mij niet, want het is allemaal na te zoeken in wetenschappelijke bronnen. De desinteresse voor boeken, wetenschap en filosofie, dat blijkt in de Arab Human Development Reports. De drang tot criminaliteit blijkt uit zeer vele politierapporten. En het afzagen van hoofden, wel Youtube is daar vol mee. Het is dus nauwelijks een verzinsel te noemen, het bestaat echt en het neemt toe. En de gemiddelde brave burger schrikt zich te pletter als het tot hem doordringt wat er eigenlijk gaande is. Dat namelijk dit relatief gezien bijna probleemloze en paradijselijke Nederland in rap tempo wordt afgebroken. Men zal het als een misdaad ervaren of als in ieder geval een peilloze domheid. Om zomaar haast bewusteloos die islam ruim baan te geven.

  Like

 13. Lucky9 zegt:

  De MSM bedriegt ons allemaal. Zag daarnet (op 21/5/2013) een Amerikaanse documentaire op de VPRO, waar Barack Hussein Obama haarscherp maar wel zoals hij er tien jaar geleden uitzag, verscheen op een platform met micro en spreekgestoelte, naast de weduwe van wijlen Robert Kennedy in …1969!
  Een enkele seconde in een lange zogenaamd historische en familiale retrospectieve reportage!
  Zo lang wij kritiekloos dit soort bedrog geweldloos blijven dulden is er geen hoop voor gerechtigheid.

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Ha die Ben(20-5, 21:52)
  Dit al ‘ns gelezen..??? http://tinyurl.com/3p32945

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Heb de foto bij het artikel nog eens goed bekeken. Nou had ik ‘m in de afgelopen jaren al vaker voorbij zien komen, maw: een foto zegt meer dan 1000 woorden.
  In ieder geval houdt dat islamitische spook een koran en een handgranaat vast.
  Daarmee geeft hij m.i. aan dat de koran niets anders is dan een handboek voor genocide.
  En de allahschreeuwers die zich daardoor “beledigd” voelen hebben gewoon vette pech gehad.

  Like

 16. Theresa Geissler zegt:

  @Rudi 20mei 22.39 Waarschijnlijk nogal kinderachtig van me, maar het móet me eenvoudig even van het hart: Ik zal die juffrouw, waar jij op doelt NOOIT EN TE NIMMER met “majesteit” aanspreken of op die manier over haar praten of schrijven. Hèm trouwens ook niet.
  “Moeten”doen we hier niets. Gelukkig kunnen ze je in dit godvergeten land nog niet tot àlles dwingen.
  Als je jezelf niet als onderdaan wenst te beschouwen hoeft dat niet.

  Like

 17. Joop Klepzeiker zegt:


  Nasim Ben Iman, Apostate from Islam in Germany warns the West

  Like

 18. BertG. zegt:

  Aan alle regeerders is dit bericht gericht. Ze worden steeds brutaler.
  Ze willen ons nu aan een digitale schandpaal nagelen.
  Omdat we een mening hebben en die ook uitspreken.

  http://www.wijblijvenhier.nl/News/facebook-pagina-opgericht-tegen-racistische-reageerders/

  Like

 19. BertG. zegt:

  De faceboek pagina over reageerders in mijn vorig bericht is al weer verwijderd.
  Dus dit bericht geld niet meer.
  (ik kon dit er niet onder plakken omdat het er nog niet staat.)
  Het hoeft dus ook niet geplaatst te worden en dit bericht kan dan ook weg.

  Like

 20. Bob Fleumer zegt:

  Islam is precies wat het is het Is Lam, het is een inert systeem wat geen bewustwording toelaat.
  Het is een religieuze dwarslaesie die hele volkeren lamlegt en daar moeten we echt wat aan doen door de bezem er door te halen.

  Like

 21. Jan zegt:

  Tunesische geestelijk(e) gestoorde:
  “Over drie tot vier decennia is de zon opgebrand en dan worden oorlogen met het zwaard gevoerd”

  Mij lijkt, zonder zon geen leven.

  Like

 22. @Jan
  Zonder zon zal het tijperk van de maan wel beginnen: iedereen dood, iedereen gelijk. Zijn ook de socialisten eindelijk tevreden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s