Monique van Hoogstraten lacht om de journalistieke code van de NOS

Screenshot_24

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

Twee maanden geleden vroeg ik de NOS om mij hun journalistieke code toe te sturen. Ik kreeg geen antwoord. Toen vroeg ik het weer en ontving ik wel een antwoord. En in dat antwoord werd  verwezen  naar een bijlage. Maar in die bijlage zat niet de code. En toen vroeg ik het nog een keer. Vervolgens ontving ik een enorme bijlage maar daaraan ontbrak nu uitgerekend de code. Zúúúcht!

Door een toeval vond ik vanochtend hier toch nog het ethisch uitgangspunt van het NOS-journaal. En wat een goed uitgangspunt is het! Jammer dat sommige journaalmedewerkers openlijk maling hebben aan die code. Met als voornaamste en meest in het oog springende schender van de eigen code de altijd licht hysterisch overkomende, aan het leed van het Palestijnse volk verslaafde, Monique van Hoogstraten.

Heeft Monique van Hoogstraten echt schijt aan de NOS code? Zie hier wat Monique- van-Hoogstraten-specialist  Martien Pennings over haar schrijft: hier en hier en ook hier en ook hier en ook hier.

Het is belangrijk te onderstrepen dat er kennelijk geen NOS-medewerkers zijn die Monique corrigeren. De corruptie zit dus dieper. Het hele NOS-Journaal is blijkbaar vergiftigd door pure Jodenhaat of door overdadige liefde voor de Palestijnse leugenaars- en moordenaarsbendes.

EN HIER IS DAN DE CODE! SEE AND CHECK FOR YOURSELF!

De NOS stelt zich, als integraal onderdeel van de publieke omroep, tot doel de primaire informatiebron te zijn op het gebied van nieuws, sport en evenementen, zodat de Nederlandse burger beter in staat is te oordelen over ontwikkelingen in de wereld, en zijn eigen gedrag te bepalen.

De NOS hanteert hierbij de hoogste journalistieke eisen van evenwichtigheid, zorgvuldigheid, betrouwbaarheid, ongebondenheid, pluriformiteit en onbevooroordeeldheid.

De NOS streeft ernaar deze informatie toegankelijk te maken via alle beschikbare media en voor alle maatschappelijke geledingen.

De NOS is vrij in de selectie van nieuws, ze laat zich bij publicatie niet leiden door een ander dan het algemeen belang.

De NOS scheidt feiten en meningen, past hoor en wederhoor toe en vermijdt eenzijdige berichtgeving.

De NOS gaart informatie met een open vizier, journalisten maken zichzelf bekend, betalen informanten niet en beschermen indien nodig hun bronnen.

De NOS discrimineert niet en meldt etnische afkomst, nationaliteit, ras, religie, sekse en seksuele geaardheid van personen en groepen alleen als dat nodig is voor een beter begrip van het nieuwsfeit.

De NOS respecteert de privacy van personen in het nieuws, inbreuken daarop staan in redelijke verhouding tot het belang van publicatie en tot de rol en/of functie van de persoon in het nieuws.

De NOS accepteert embargo’s die de kwaliteit van de berichtgeving bevorderen en die niet eenzijdig zijn opgelegd.

De NOS bericht waarheidsgetrouw. Kijkers en luisteraars moeten zich met de door de NOS uitgezonden informatie een reëel en controleerbaar beeld kunnen vormen van de werkelijkheid.

De NOS behandelt klachten serieus en rectificeert ruiterlijk.

De NOS is een met publieke middelen gefinancierde onafhankelijke nieuwsorganisatie.

De NOS hecht aan een transparante werkwijze en legt daarover verantwoording af.

Deze NOS-code is gebaseerd op de missies van de Nederlandse Publieke Omroep en de NOS, op de ‘Gedragscode voor Journalisten” van de Internationale Federatie van Journalisten (1954/1986), op de “gedragscode voor Nederlandse Journalisten” van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren (1995) en op de ‘Leidraad van de Raad voor de Journalistiek” (2007).

________________________________________

Door:

Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", Appeasement, Censuur, Dhimmitude, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Naïviteit, nieuw fascisme, Nieuws, praatjesmakers, Socialisten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Monique van Hoogstraten lacht om de journalistieke code van de NOS

 1. Henk Schroemges zegt:

  Kennelijk heeft de NOS leiding en dus ook de geinstrueerde medewerkers van die club schijt aan hun eigen code. Dit is nu typisch de NL aanpak, alles staat piekfijn op papier en thats it! Praktijk is geheel tegendraads en links politiek correct.
  Dit moet toch met hun eigen code in de hand publiek aantoonbaar zijn en redenen genoeg voor sancties of niet?

  Like

 2. wim van rooy zegt:

  Het is in België/Vlaanderen niet anders. Onder meer via ons Kuifje in Gazaland, Rudi Vranckx, werden de hele VRT en zowat alle andere media gepalestiniseerd en ge-antizioniseerd. Het bedje voor het postmoderne antisemitisme ligt wijd gespreid. We kennen de namen van de collaborerende intellectuelen.

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Met andere woorden de NOS bepaald wel wat wat onafhankelijk, verantwoordelijk, transparant, het nodig is etniciteit en ras etc te melden, wat het algemeen belang is, betrouwbaar is, pluriform is, eenzijdige berichtgeving is etc. etc…………tja het woord en instituut NOS is als de machthebber die andersdenkenden onder bovengemelde noemers de mond kan snoeren……….ZO IETS HEET CENSUUR

  Like

 4. win zegt:

  al ontelbare jaren geleden heeft de joodse nieuwslezer bob meijer ontslag genomen bij het nos-journaal, wegens eenzijdige anti-israelische berichtgeving.

  Like

 5. Q zegt:

  Niet alleen Monique hoor. Ik herinner me nog ene Lex Runderkamp die ons kwam vertellen over die gemene laaghartige kopten in Egypte. Die hadden zelf hun kerk in de fik gestoken, alleen maar om de zielige moslimpjes de schuld te kunnen geven.
  Hoe leugenachtig wil je ze hebben ?

  Like

 6. Trucker zegt:

  Yep, kan niet anders dan beamen wat mijnheer Van Rooy hier stelt.
  Hoe vaak ik een mail verstuurd heb naar de klachtencomissie van de BRT, de openbare (KR)omroep met hun achtehouden van relevante informatie, de zendtijd die de vrienden krijgen :groen voorkeur voor alles en ieder die niet bijdraagd tot de economie, PVDA loepzuivere communisten, SPA (Nationaal Socialisten type KAPO schulz uit eurabia, CVP een echte tsevenpartij dus allesbehalve Katholiek maar dan wel onvoorstelbaar windvaanachtig, én niet de vergeten de PVV de partij van de spastische oud premier verhofstad die enkele vrienden onder de journailles in hun zak hebben zitten.
  Iets minder aan de bak komt de bende van de volksverlakker de wever bart NVA, (de achterbakse die de lakense coburgers en communisten van de pvda als vrienden én gesprekspartner heeft), de zonnekoning die er trots op is dat hij Het Vlaams Belang “de keel heeft overgesneden” kan tellen als referentie bij het poco zooitje.
  Sinds dit sujet’s bende groter is geworden dan de partijen van de vrienden van de journailles wordt hij wat minder vertoond in de media…
  Tja dan komen we uit bij de enige partij die het verschil maakt, de partij die nooit haar standpunten verloochent en daarom een gevaar betekend voor de gevestigde orde, coburg, pelgie, links, het profitariaat en alles wat links van het spectrum vertoeft, daarom heeft de voluntarist een rechtbank opdracht gegeven om het Vlaams Blok te neutraliseren.
  Grappig dat velen denken dat het voor de bende van de wever gewonnen spel is en dat mijnheer Annemans partij er is voor de garnituur, zal het nogmaals stellen: koester een grenzeloze minachting voor de wever en hoop dat hij als Icarus diep zal vallen.

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   Ik dacht eerst dat bart de wever ècht het beste voor had met België en hoopte dat hij zou gaan samenwerken met het Vlaams Belang maar… helaas… weer een teleurstelling… Ik weet niet wat deze man van plan is… wat kan men zich in iemand vergissen… de rest is ook troep die trut van ‘terzake’ cathelijn of weet ik hoe ze heet, met dat korte zwarte haar, ook zo poco als de pest, getrouwd met een linxe en die vrankx, als ik die alleen al ZIE… moet ik al bràken! Helaas is het in VEEL landen zo en ook in NL…

   Like

 7. Helena zegt:

  Populistische omroep
  de link
  http://www.popned.nu/word-lid/

  Like

 8. ‘De Publieke Omroep is van en voor iedereen’, nietwaar?

  Like

 9. Het is hier (op een enkele na) 1 pot nat! De door de linkse extremisten- gemanipuleerde media danst naar hun pijpen en schuift alles onder dat megagrote oosterse tapijt!

  Like

 10. treintrien zegt:

  Mag ik u allen in dit verband ook nog wijzen op ‘het telefoontje’ van Woutertje Bos ( U weet wel, met die echtgenote in de redactie van datzelfde programma) in het uurtje van diezelfde kwezel van hierboven? Die (trekt vies gezicht) meneer Witteman?

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Wat een lap tekst, die zgn “code”. Ik kan ’t korter samenvatten: ze zijn echt niet van plan om de(nog steeds via de 1e belastingschijf gedwongen omroepbijdrage betalende*) Nederlander GOED en UITVOERIG te informeren.
  *> http://tinyurl.com/c9526xp

  Like

 12. Pingback: De objectiviteit van de NOS, of wat daar nog van over is | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s