Nederland boos: Wij moeten bezuinigen, omdat Brussel meer geld wil

Screenshot_6

Nederland was tegen een verhoging van de EU-begroting. Toch moet het land nog dit jaar tot een half miljard euro extra aan Brussel betalen. Minister van Financiën Dijsselbloem moet nu schrappen in de nationale begroting.

Nederland krijgt te maken met extra betalingen aan de EU van een half miljard euro. Het land moet er aan bijdragen het gat in de Brussels begroting voor dit jaar te vullen.

De EU-lidstaten moeten dit jaar 7,3 miljard euro extra voor de EU-begroting opbrengen. Daar werden de ministers van Financiën van de EU het dinsdag over eens. Nederland, Finland en Groot-Brittannië stemden echter tegen de verhoging van de EU-begroting. Maar om een besluit te verhinderen, zouden er minimaal vier tegenstemmen nodig geweest zijn.

De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zei dat de verhoging van de EU-begroting een “zware teleurstelling” voor Nederland zou zijn, bericht de NRC.

Nederland moet “in het ergste geval” tot 500 miljoen euro extra betalen, zei Dijsselbloem. Door de extra betalingen aan Brussel zou er een nieuw gat in de nationale begroting ontstaan. Daarom zou hij nu op de uitgaven in Nederland moeten bezuinigen, aldus Dijsselbloem. Anders zou het tekort van zijn land buiten controle raken.

Ook Groot-Brittannië moet in 2013 minstens een miljard meer naar Brussel overmaken, hoewel het land tegen de verhoging van de EU-begroting heeft gestemd. Daar worden de stemmen voor een uittreding uit de EU steeds luider (hier).

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/20/niederlande-empoert-wir-muessen-sparen-weil-bruessel-mehr-geld-will/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Nederland. Bookmark de permalink .

28 reacties op Nederland boos: Wij moeten bezuinigen, omdat Brussel meer geld wil

 1. E.J. Bron zegt:

  Tsja…ze kunnen daarboven niet zeggen dat ze niet genoeg gewaarschuwd waren. Wie zich brandt moet op de blaren zitten!
  Hier bij ons hebben ze daarvoor een uitdrukking: “Achteraf kijk je een aap in de kont”, en zo is het!

  Like

  • Tiny zegt:

   Ook daar beneden kunnen ze dat niet zeggen, ze zijn ook genoeg gewaarschuwd. Maar ze stemden voor het overgrote deel toch weer, laten we zeggen “strategisch”. Hoewel ik dat niet zomaar geloof, dat strategische stemmen. Maar goed, het ergste is, dat wij ook op die blaren moeten zitten. En laat ik daar toch helemaal geen zin in hebben. Democratie zou best wel aardig kunnen zijn, maar niet op deze manier.

   Like

 2. DonnaDolce zegt:

  In dit geval een héél stel apen….

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Uiteindelijk zullen wij op de blaren zitten, E.J., en niet onze ‘elite’.

  Die blijven wel goed voor zichzelf zorgen.

  God, wat heb ik een minachting voor dat tuig!

  Laten we hopen dat ze bij de verkiezingen ongenadig worden afgestraft

  En misschien moeten we tegen die tijd wel oproepen tot een algehele controle bij de stembussen, zodat we niet bedonderd worden

  Like

  • Jean zegt:

   Wachteres,
   Elite bestaat niet, dat is voor 99,99% omhooggevallen uitschot dat via corruptie en vuil spel een vette bankrekening bij mekaar geschraapt heeft.
   Ik heb nog nooit iemand aangesproken met een titel wie het ook mag zijn en ik zal dat ook nooit doen.
   Kleine anekdote: jaren geleden kwam een kerel naar ons bedrijf die de functie had van een minister, daar ik deze persoon moest ontvangen gezien mijn positie hadden we een briefing vooraf, de directeur zei dat we die man moesten aanspreken met ‘excellentie’ en hij keek al dadelijk naar mij en zei, ‘jij ook’. Ik moest glimlachen.
   Toen de man aankwam het ik hem ontvangen en aangesproken met zijn naam nl: “welkom meneer Geens” op de achtergrond stond iemand zijn lippen kapot te bijten ha ha ha, de hele middag is dhr. Geens niet van mijn zijde weggegaan.
   Zoals u ziet: de persoonlijkheid steeds bewaren en zelfrespect tonen en niet overgaan tot slijmen.
   Iemand met kennis van zaken zakt niet zo laag om zijn heil te zoeken in de politiek, in de politiek kom je enkel achterlijke zwaar dementerende uitgerangeerde nietsnutten tegen die leven van parasitisme via leugens en bedrog.

   Like

   • Wachteres zegt:

    @ Jean, ik zet niet voor niets ‘elite’ altijd tussen aanhalingsteken. 😉

    Dat betekent dat ik nul komma nul respect heb voor degenen die over ons ‘regeren’.

    En ‘excellentie’ is wel een erg verouderde aanspreektitel. Vroeger werden de ministers tijdens een interview voor de tv ook zo aangesproken.

    Maar dat is lang geleden.

    Like

 4. Lucky9 zegt:

  Het is natuurlijk het gewone spelletje van chantage en afpersing. De maffia heerst in Brussel. Naïevelingen die dat nog steeds niet door hebben zijn onbekwaam om de hen toevertrouwde functie uit te oefenen. Duidelijk toch?
  Fuck de boetes, keer terug naar de Gulden en alles is terug OK. Laat al die islamofiele eurofascistische honden hun wonden likken. Geef hen van hetzelfde laken een pak. Afschaffen die euro nu of boete betalen! Zeuro of nullo aan U de keus!

  Like

 5. Pieter Nokkio zegt:

  Europa braucht den Euro nicht – ISBN 978-3-421-04562-1, uitgave DVA 2012.
  Maar ja, een profeet (Thilo Sarazzin) wordt in eigen land niet geëerd…
  De EUSSR is een politieke natte droom waarvan men bedrogen uitkomt.
  D66, PvdAntichrist en andere bedriegers: uitschakelen via uw stembiljet! Want uit deze wanorde stappen is altijd voordeliger dan er in te blijven, wat ze ook beweren in Straatsburg /Brussel /Den Haag.

  Like

 6. M.G. zegt:

  Hoe is het mogelijk dat deze slaafse regering zich dat steeds weer laat opleggen Wij als volk zeggen geen cent meer naar Brussel DE MAAT IS VOL!!! DUS UIT DE EU NU! NU!! NU!!!

  Like

  • Rick zegt:

   De kardinale denkfout die u maakt: Het “volk” heeft helemaal niets meer te zeggen en/of willen. Het “volk” heeft zichzelf, door decennia lang strategisch te stemmen, geheel uit de markt laten verwijderen.

   Like

 7. Pieter Nokkio zegt:

  Europa braucht den Euro nicht – ISBN 978-3-421-04562-1, uitgave DVA 2012.
  Maar ja, een profeet (Thilo Sarazzin) wordt in eigen land niet geëerd.
  We laten ons naaien door Brussel/Straatsburg/Den Haag. Afstraffen met uw stembiljet, die leugenaars en landverraders genaamd D66, PvdAntichrist, VVD en soortgelijken.
  Bosma (nummer 3 van lijst 3) for president!

  Like

 8. bobzelf zegt:

  Het enige waar ik wel om moest lachen toen Nigel Farage zo,n beetje
  van zijn stoel afviel van het lachen , toen Cameron het kwam vertellen !
  Op deze manier gaat waarschijnlijk U.K. ons WEER redden !
  Want ik hoop dat we straks Geert 45 zetels kunnen brengen , maar de nederlander
  weet van niks , wil van niks weten , want inplaats van rechtdoor Den Haag in te rijden
  om te protesteren , stonden ze in de file bij de IKEA voor zweedse ballen met paardenvlees.
  Soms denk ik dat ik gek wordt , en dan al die meelopende landverraders in de regering
  Zit er dan echt helemaal niemand die dit ziet gebeuren en die roept :
  EN NOU IS HET GLOEIENDE , GLOEIENDE , GLOEIENDE EEN KEER KLAAR !

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Is onze regering dom? JA ze zijn heel erg dom!!!!!!
  Je kan ook tegen Brussel zeggen jullie zoeken het maar uit wij betalen niets meer!
  En dit is nog maar het begin van de ellende, er komt nog veel meer op ons af via het ESM nog zo’n zwart gat zonder bodem. UIT de EU het is de hoogste tijd!!

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Laat alleen geld op de bank staan voor het betalen van je rekeningen, niet meer..!!!
  http://tinyurl.com/a7xeh5m

  Like

  • Henny Clemens zegt:

   Dat doen wij al een hele tijd, vanaf het debacle Cyprus.
   En wij proberen alle kennissen en familie en vrienden uit te leggen dat zij het ook moeten doen.
   En zoals gewoonlijk als het om geld gaat, luisteren mensen wel.

   Like

 11. baksteen zegt:

  Maakt niet uit joh, weer 150 euro voor mijn gezin door de drain, laat hem de vinkentering krijgen.
  Zeg eens gewoon nee! stelletje liegbeesten.

  Like

 12. Tiny zegt:

  Of Nederland nu eindelijk eens de juiste weg ik zal slaan bij de verkiezingen, als er al ooit weer verkiezingen zouden komen, heb ik een hard hoofd in. Ze kiezen of toch weer voor het zelfde of lopen over naar de SP. Stel je voor, op de PVV stemmen, brrr, Wilders heeft zijn haren blond geverfd. Stelletje schapen.

  Dat de twijfelachtige kredieten in de EU al zo ongeveer 720 miljard bedragen, die vooral door de zuidelijke staten/banken incl. Frankrijk zijn geleend, doordat de ECB nu heel goedkoop geld uitgeeft. Wordt maar eventjes vergeten of men weet het gewoon niet. Waarom niet is aan jullie eigen oordeel overgelaten. De ECB heeft de bui al zien hangen en is heel druk met het terugkopen van al deze waardeloze kredieten en verstopt ze in de onderste kelder.
  Tevens liggen er bij de ECB voor miljarden aan derivaten, eveneens erg twijfelachtig en waarschijnlijk ook totaal waardeloos.
  Jullie mogen drie keer raden wie daar uiteindelijk voor op moeten draaien. Dat is voor ons, de belastingbetalers (en ook die in Duitsland, Finland, Oostenrijk en eventueel de UK) absoluut niet meer op te brengen.

  Daar zijn de Zweedse balletjes van paardenvlees totale peanut tegens (sarc.). Overigens is paardenvlees gewoon heel gezond vlees en nog lekker ook.
  Als het zo verder gaat zo als nu, ben ik bang dat ik mijn paardjes over niet al te lange tijd in een kooi onder hoogspanning moet zetten. Als ik ze dan niet al van pure nood zelf heb moeten slachten, omdat ik geen voer meer voor ze kan kopen.

  Like

  • Ekster zegt:

   Ze houden ons al jaren in de maling maar gelukkig worden steeds meer mensen wakker. Wel weer jammer dat het nu eigenlijk al te laat is. Pas als het schaap verdronken is dempt men de put. Zo is het nog steeds en men leert helemaal NIETS van zijn fouten. Je zult zien dat dezelfde flutpartijen weer herkozen zullen worden en dus beloond voor het uitverkopen van Nederland. Degenen die voor pro-Europapartijen hebben gestemd moeten nu niet klagen en hun mond houden. Want JULLIE hebben ons in de shit gebracht!

   Like

 13. R.A.F zegt:

  De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zei dat de verhoging van de EU-begroting een “zware teleurstelling” voor Nederland zou zijn

  R.A.F;Gotverdomme is dat het enige wat deze zak kan zeggen , kon hij niet met zijn vuist op tafel slaan en zeggen HIER DOEN WIJ NIET AAN MEE, nee deze zaktabak zegt alleen dat het een zware teleurstelling is .
  Deze lul heeft vast en zeker een vreugde sprongetje gemaakt op de gang want hij likt aan de ballen van Brussel. .

  Like

 14. Die lul dijsselbloem moeten ze gauw eruit trappen.net zo’n klootzak als vroeger van de stoel.toen we zonder olie zaten:hij moest het nog leren.Ze weten in den haag wat ze aangehaald hebben met de EG zonder onze instemming.Een democratisch land?Rot op den haag.

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  Het komt omdat wij domme burgers het niet begrijpen.
  De eu is juist buitengewoon nuttig, en wel voor uitgerangeerde politici.
  Als die het hier voor ons hebben verpest, kunnen ze nl. leuk en vet betaald in Brussel terecht, bij hun rode kameradski’s.
  Dat Brusselse gedrocht zal nooit stoppen met het eisen van MEER geld; ik vraag me af waar ik straks mijn vaste lasten van moet betalen.
  Ik kan ’s winters bijv. toch niet in de kou gaan zitten? Ik heb nu -in mei- de verwarming ’s avonds nog aan.
  Wat warmt de aarde toch op hè?
  Vinden jullie trouwens ook niet dat gas/verwarming een eerste levensbehoefte is waarover ‘slechts’ 6 % BTW (=legale diefstal) zou mogen worden geheven?
  BTW!!!!! http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/mooning-langzaam.gif
  Bij ALLES wat we kopen, spekken we de ‘schatkist’ waarvan de inhoud in vele bodemloze putten verdwijnt.
  En nóg is de gemiddelde schaapachtige sukkel in dit land niet rijp voor Geert Wilders.
  Ik vraag me af wat er nog moet gebeuren voor ze dat wél zijn…

  Like

 16. Rick zegt:

  Hier de wáre reden, waaróm het gros der natie zich muisstil houdt; te véél te verliezen!!
  http://welketoekomst.wordpress.com/2013/05/17/nederland-is-het-land-dat-de-eurozone-zal-opblazen/

  Like

 17. Tistochwat zegt:

  En de oplossing was toch zó eenvoudig…
  Geert Wilders had alles op een rijtje, maar nee: de dommeren onder ons wilden niet op hem stemmen…

  @ alle sukkels die Wilders demoniseren: probeer die man eens te zien in het licht van de ellende die de heren ‘politici’ die nu aan de macht zijn, over ons hebben uitgestort en nog meer over ons zullen uitstorten!

  Like

 18. @Rick: Goed gezien!

  Tegenwoordig is het zo dat zo’n beetje iedereen met een koophuis EN hypotheekrenteaftrek dat huis eigenlijk niet eens kan betalen. Zonder die aftrekpost was het gewoon niet te doen. De overheid heeft wat dat betreft even veel schuld als degenen die zo dom waren iets te kopen wat ze so-wie-so niet konden betalen en daar plukken velen nu de wrange vruchten van….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s