Onderzoek: publieke opinie van de wereld misleid door video van de dood van een 12-jarige

Screenshot_26

De 12-jarige Mohammed al-Dura, die in het jaar 2000 zogenaamd in de armen van zijn vader door Israëlische soldaten werd doodgeschoten, werd wereldwijd een Palestijnse symboolfiguur. Miljoenen tv-kijkers treurden samen met zijn vader, die zijn kind niet voor de kogels kon redden. Tunesië gaf een postzegel voor het “martelaarskind” uit (foto boven). Maar al spoedig kwam er twijfel op. Een door de Israëlische regering ingezette onderzoekscommissie, die de dood van de jongen onderzocht, heeft dit weekend haar resultaten bekendgemaakt. De deskundigen komen tot de conclusie dat de jongen aan het einde van de video nog leefde. Er is geen enkel bewijs dat de jongen door Israëlische kogels getroffen zou zijn, zoals beweerd werd door de Franse staatszender “France2”, waardoor een wereldwijde golf van verontwaardiging werd veroorzaakt.

Al in het jaar 2002 had de Duitse journaliste Esther Schapira haar twijfels er al over geuit dat dat Mohammed al-Dura door Israëli´s werd doodgeschoten. In haar documentaire “Drie kogels en een dood kind – Wie schoot Mohammed al-Dura dood?” komt ze tot het resultaat dat het kind vermoedelijk werd geraakt door Palestijnse kogels. De vader had later aan de media littekens laten zien die zogenaamd veroorzaakt waren door verwondingen bij het twijfelachtige vuurgevecht op de Nerzarim-kruising in de Gazastrook. Een Israëlische dokter, die de man behandeld had, sprak dit openlijk tegen: hij zou de Palestijn geopereerd hebben, nadat hij door Hamas wegens vermeende samenwerking met Israël was aangevallen. Sindsdien houden Franse rechtbanken zich bezig met de beschuldigingen van vervalsing. De Franse televisieversie werd ook tegengesproken door forensisch pathologen-anatomen: zij hadden vastgesteld dat opnames van de begrafenis van de 12-jarige een andere jongen laten zien dan de jongen in de video van het vuurgevecht.

Minister-president Netanyahu zei over de jongste onderzoeksresultaten dat deze belangrijk zouden zijn, omdat deze zaak ervoor werd gebruikt om Israël te belasteren en zwart te maken. Er zou maar één manier zijn om leugens te bestrijden en dat zou de waarheid zijn.

 

Deze video-opnames van 30 september 2000 hebben de publieke opinie in de wereld jarenlang beziggehouden. Een jongen en zijn vader raken tijdens een Palestijnse opstand tussen twee fronten. Wanhopig zoeken ze bescherming en dekking, maar uiteindelijk wordt de jongen geraakt en sterft – aldus de uitleg van de vader en van de Franse televisie. Deskundigen komen echter na expertise van de opnames tot de conclusie dat de jongen aan het einde van de video nog leeft en zijn arm beweegt. Er zouden geen verwondingen te zien zijn. Volgens de Israëlische regering wordt de publieke opinie bewust misleid.

Bronnen:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25713/Default.aspx?utm_source=news&utm_medium=email&utm_campaign=555&utm_content=original

Auteur: Tommy Mueller

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25712/Default.aspx?hp=readmore

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Censuur, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Linkse Kerk, mainstream-media, nieuw fascisme, Westen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Onderzoek: publieke opinie van de wereld misleid door video van de dood van een 12-jarige

 1. E.J. Bron zegt:

  Morgen (21 mei) zal er nog een goed stuk van Roelf-Jan Wentholt over hetzelfde onderwerp verschijnen. Dit in verband met de uitspraak in de zaak door een Frans gerechtshof aanstaande woensdag!

  Webmaster

  Like

 2. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Wat de Palestijnen echt ongelofelijk goed kunnen is liegen en bedriegen. En zelfmoordaanslagen dat kunnen ze ook. Wat een volk.
  En dat is dan de lieveling van de Westerse pers. Zucht.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, de westerse pers WIL kennelijk bedrogen worden, dus dan is het logisch.
   Ik kijk trouwens erg uit naar je stuk, Roelf-Jan!

   Like

  • Jean zegt:

   Roelf-Jan,
   Verwacht aub niets van de westerse pers, het is een linksdraaiend zootje leugenaars die enkel doen wat van ze geëist wordt nl: Wiens brood men eet diens woord men spreekt.
   Op jaarbasis geef ik geen 2 euro uit aan papiervervuiling.
   Wat uit die Noord Afrikaanse regio komt is enkel barbaarse waanzin overgoten met onmenselijk geweld, een regio waar ik nooit of te nimmer zal naartoe gaan al boden ze me een gratis vakantie van 3 maanden met alles erop en eraan in een 5 sterren hotel, het antwoord wat ze zouden krijgen was heel kort, No thanks.

   Like

  • Jade zegt:

   Lijkt mij meer een algemeen islam-ding…
   Hun kinderen worden van jongs af aan verpest
   met gif uit de koran.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Niet alleen de Palestijnen !! Het wordt moslims met de paplepel in gegoten !!
   En volgens de koran mag je liegen tegen ongelovigen.

   Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  pallywood !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ze gebruiken hun kinderen, en natuurlijk met de camera, s in de aanslag wat een tuig !!

  Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  Never mind journalistic honesty or integrity, just a palliwood-style journalism,

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En, niet te vergeten, de “Ploerten”, van, ik meen, begin April.
   Als ik daar nog aan denk….Zelden zo’n doorzichtig wanproduct gezien! LOL!

   Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Gewoon even pallywood browsen, 100 derden voorbeelden

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Palestijnen hijsen Nazivlag bij moskee
  Xander 20-05-2013 15:13- in Islam & Terreur, Israël & Joden

  De Palestijnen bewijzen opnieuw dat de Nazi-ideologie anno 2013 nog springlevend is.

  Om te onderstrepen dat hun ideologie en doelstellingen exact dezelfde zijn hebben Palestijnen vanochtend bij een moskee in het Arabische dorp Beit Omar de Nazivlag gehesen (foto). Honderden Joodse inwoners van Gush Etzion, ten zuiden van Jeruzalem, waren verbijsterd en lichtten het leger in.

  ‘Het was alsof we 75 jaar terug in de tijd waren en we onze greep op het land aan het verliezen zijn. De Arabieren vinden het niet langer nodig hun moorddadige neigingen te verbergen en kondigen luid en duidelijk aan dat ze ons willen uitroeien,’ gaf Uri Arnon, een inwoner van Gush Etzion, als commentaar.

  Volgens een woordvoerder van het leger was de vlag aan een elektriciteitskabel opgehangen en wachtte men op de komst van professionals om de vlag te verwijderen. (1)

  Geen incident

  Deze Palestijns-Arabische uiting van solidariteit met de Nazi’s is beslist geen incident. Onlangs plaatsten we opnieuw het wapen van de Palestijnse Autoriteit, dat als twee druppels water lijkt op dat van Hitlers Derde Rijk. Hetzelfde geldt voor de wapenschilden van de islamitische staten Egypte, Jemen, Irak en de Verenigde Arabische Emiraten.

  De belangrijkste Palestijnse terreurbewegingen Fatah -onderdeel van de PA- en Hamas hebben nog altijd de totale vernietiging van Israël in hun officiële handvest opgenomen.

  Uitroeiing Joden religieuze opdracht

  Mohammed Hussein, de Grote Mufti van Jeruzalem en de hoogste islamitische autoriteit van de stad, is de huidige opvolger van Hajj Amin al-Husseini die tijdens de Tweede Wereldoorlog een alliantie sloot met Hitler. Vorig jaar preekte Hussein op het officiële TV-kanaal van de Palestijnse Autoriteit dat de moslims nog vóór de Oordeelsdag de Joden, ‘de afstammelingen van apen en zwijnen’, zullen uitroeien. Bovendien bevestigde hij wat in het Westen altijd wordt ontkend, namelijk dat de moslimoorlog tegen de Joden een religieuze opdracht is (2).

  Op 27 april schreven we dat de VN scholen op de ‘Westelijke Jordaanoever’ al jaren aan Palestijnse kinderen onderwijzen dat de Joden moeten worden uitgeroeid en Israël moet worden vernietigd (zie link onderaan). Meer dan 100 scholen, woonwijken, straten en pleinen in Palestijnse dorpen zijn dan ook vernoemd naar zelfmoordterroristen die honderden Joodse en Israëlische burgers hebben vermoord.

  Hitlers Jungvolk

  Zo werd vorig jaar een Palestijns zomerkamp voor kinderen vernoemd naar Dala Mugrahbi, de terroriste die in 1978 bij een aanslag 37 Israëlische burgers, waaronder 12 kinderen, vermoordde. Palestijnse kinder- en jeugdkampen lijken in veel opzichten als twee druppels water op Hitlers Jungvolk, het Nazi kinderleger dat tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog werd opgericht. Net als toen worden ook nu kinderen van slechts 10 jaar oud gehersenspoeld en krijgen zij te horen dat het opblazen van Joodse vrouwen en kinderen de grootst mogelijke eer is en een zekere plaats oplevert in het moslimparadijs.

  Hitlers Jungvolk kreeg aan het eind van de Tweede Wereldoorlog het bevel de Pichelsdorfbrug in Berlijn te verdedigen tegen de geallieerden. De Palestijnse jeugd wordt geleerd dat ze in de toekomst zullen moeten vechten en zichzelf moeten opblazen voor het grote doel: het van de aardbodem wegvagen van een compleet volk, de Joden.

  1000 jaar Jodenvervolging door Arabieren

  Ook de geschiedenis bewijst dat deze blinde haat niets te maken heeft met de wederoprichting van Israël in 1948. Zowel de VN, de VS als de EU negeren maar al te graag zo’n 1000 jaar Jodenvervolging door Arabische en islamitische bezetters, inclusief de Arabische slachtpartijen en gruweldaden die in de vorige eeuw tegen Joden werden begaan, ruim vóórdat er sprake was van een Joodse staat.

  Xander

  (1) Arutz 7
  (2) Memri

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/05/Palestijnen-hijsen-Nazivlag-bij-moskee

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Waar is de EJ-draad met dat filmje over die Spaanse ondernemer die een Mocro naar z’n 72 verzonnen maagden knalde.????
  http://tinyurl.com/msgy7rr

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Zo, zo…. Dan zitten ze er bij pi-news dus ook naast.
  Mooi is dat.

  Like

  • BertG. zegt:

   Het was al bijna onvoorstelbaar dat zoiets in een europees land zou kunnen met alle lof van de rechters erbij, Maar je weet nooit. Ze zijn niet allemaal lid van D66.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s