Morgen, 22 mei 2013, is de onthullende uitspraak over “al-Dura” (+ UPDATE!)

Screenshot_1

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

Morgen, woensdag 22 mei, doet het Franse gerechtshof uitspraak over de zaak al-Dura. Na dertien jaar juridische strijd. Ik schreef eerder over die zaak hier.

Heel kort samengevat komt het allemaal hierop neer: De “Palestijnen” beweerden dat het Israëlische leger een Palestijns jongetje had doodgeschoten dat in de armen van zijn vader bescherming zocht. De beelden van het doodsbange kind werden iconisch voor de strijd van de “Palestijnen”. Zo vonden de moordenaars van Daniel Pearl het gepast het beeld van al-Dura en zijn vader in de achtergrond te tonen tijdens het onthoofden van Pearl. Osama Bin Laden vond de beelden ook zeer geschikt om haat tegen Israël te zaaien. Overal waar “Palestijnen” of hun handlangers hun haat tegen de Joden uiten kom je wel een afbeelding van al-Dura, tegen. Ook in Nederland, uiteraard. Demoniseren is de specialiteit van de “Palestijnen”. Dat is ook ongeveer het enige dat zij heel erg goed kunnen. Afgezien van (zelf)moordaanslagen plegen, natuurlijk.

Onze “vrije” Westerse pers vrat het allemaal zonder ook maar een bedenking te uiten. Waar vanaf het begin absoluut duidelijk was dat het verhaal niet klopte. Het jongetje werd helemaal niet doodgeschoten. Hij werd wel beschoten . . .  door de Palestijnse ordediensten. Dat is evident voor iedereen die de moeite neemt de zaak een half uurtje te bestuderen. De angst van het jongetje geldt de Palestijnse schutters. “Palestijnen” zijn immers graag bereid een, twee, drie, veel van hun kindertjes  te offeren voor politiek gewin. Palestijnen laten hun kinderen grote risico’s lopen in de hoop later met een kinderlijk te mogen pronken voor de Westerse camera’s. Dit is zo verwerpelijk dat ik er geen woorden voor heb. 

Westerse journalisten die hier aan meewerken zijn mede schuldig aan de dood van deze kinderen. En zij maken zich schuldig aan bedrog met het doel haat te zaaien. Zullen wij ooit de halve NOS redactie in de beklaagdenbank zien? In een rechtvaardige wereld zou dit de uitkomst moeten zijn. Iedereen die heeft meegedaan aan het verspreiden van het al-Dura verhaal is schuldig aan het willens en wetens in de wereld brengen van leugens met het doel de Joden te demoniseren. De Westerse pers treedt hier in een lange traditie van haatzaaien tegen de Joden. Was het voorheen “de Joden hebben de bronnen vergiftigd” of “zij drinken het bloed van christelijke kinderen” nu is het “ze vermoorden Palestijnse kinderen”. Dankzij de Westerse pers heeft deze leugen postgevat en ik kan uit mijn eigen ervaringen getuigen dat de meest simpele Amsterdamse taxichauffeur met een islamitische achtergrond deze Westerse pers graag gelooft. Zo komt ware haat tegen de Joden in de wereld. Zoals de redacteuren van Der Stürmer later werden veroordeeld zo moeten ook de Westerse journalisten die zich schuldig hebben gemaakt aan de hetze tegen de Joden absoluut worden vervolgd en veroordeeld. Haatzaaien door leugens te verspreiden is een misdrijf. Om nog maar te zwijgen over het meewerken aan het in levensgevaar brengen van Palestijnse kinderen.

Goed. De schietpartij vond plaats in september 2000 en werd gefilmd door een Palestijnse medewerker van France 2, het grote televisiestation van Frankrijk. Deze medewerker is zonder twijfel een pion van de Palestijnse veiligheidsdiensten. Ook dat is evident voor iedereen die de moeite neemt nog eens een half uur aan deze zaak te besteden. De coryfee van France 2, de journalist Charles Enderlin, vrat het allemaal kritiekloos op en bracht de “moord” groot op het Franse nieuws.

Een dappere Franse Jood, Philippe Karsenty, pikte het niet en beklaagde zich bij France 2, waarop hij aan een formidabele juridische vervolging werd blootgesteld. Hij hield vol. Nu zal dan eindelijk op 22 mei het oordeel van de Franse rechtbank klinken. We zijn 13 jaar (dertien jaar!) verder. Zo moeilijk is het dus om één evidente leugen te bestrijden. En uit de Palestijnse leugenfabriek stromen dagelijks nieuwe leugens die vrijwel allemaal meteen gretig worden overgenomen door Westerse journalisten.

Het lijkt onvermijdelijk dat Philippe Karsenty in het gelijk zal worden gesteld. Maar zal de Franse elite werkelijk haar troetelkind Enderlin veroordelen? De rechtbank heeft al uitstel gevraagd om haar oordeel te kunnen vormen. Dit kan geen andere reden hebben dan dat de rechtbank zoekt naar een uitspraak die Enderlin zoveel mogelijk spaart.

Ik huiver al bij de gedacht hoe Monique van Hoogstraten dit nieuws gaat brengen. Laat ik het nog even duidelijk zeggen: mensen als van Hoogstraten zijn schuldig aan het zaaien van haat door het verspreiden van leugens. Dat is een misdrijf. Welke Nederlandse Officier van Justitie maakt hier werk van? Wilders werd vervolgd voor haatzaaien waarbij Justitie opmerkte dat het “niet relevant” was of Wilders daarbij loog of de waarheid sprak. Hoe verzin je het. De liegende haatzaaiers lopen intussen gewoon vrij rond.

Opmerkelijk is dat hoe ik ook zoek op de site van de NOS en elders, ik geen spoor vind van de verslaggeving in september 2000 over al-Dura. Zouden ze het verwijderd hebben? Ruiken ze onraad?

Tenslotte doe ik nog even een toekomstvoorspelling: Afhankelijk van de uitspraak van de Franse rechtbank zal de NOS verslag doen. Veroordeelt de rechtbank Enderlin en daarmee de Palestijnse leugenfabriek dan zal er niets verschijnen op het journaal. Wordt Enderlin in het gelijk gesteld en daarmee Israël veroordeeld dan zal dit nieuws groot gebracht worden.

Alle informatie over deze zaak vindt u hier. Lees even mee vooraanstaande Nederlandse journalisten. Jullie vonnis staat onuitwisbaar op die site gegrift.

UPDATE (22-05-2013):

Het Franse gerechtshof stelt zijn beslissing nog eens uit tot 26 juni. Het hof is als de dood de Franse elite voor gek te zetten en moet als een bezetene op zoek naar een uitvlucht.

Dit is het tweede uitstel. Na dertien jaar (!) wroeten.

De wijze les: Het kan vele jaren kosten om een (1) leugen te ontzenuwen. Het kost daarentegen hooguit een paar minuten om weer zes nieuwe leugens aan te maken.

Palestijnen kunnen dat nog veel sneller maar die doen dan ook hun hele leven lang niets anders dan leugens verzinnen en die in de wereld brengen.

Op anti-Israël fora is de algemene reactie op de al-Dura affaire inderdaad het op Israel afvuren van tientallen nieuwe leugens.

Zoals Gerard Reve heel verstandig zei: “Oh, was het maar oorlog”, (want dan konden we ze te lijf).

Philippe Karsenty, de dappere Franse Jood die weigerde zijn visie op de gebeurtenissen in te trekken twitterde zojuist:

La décision est reportée est sera rendue le 26 juin… Merci d´informer vos amis.

The decision is postponed and will be made on 26 June… Please inform your friends

Screenshot_19

Door:

Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Westen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Morgen, 22 mei 2013, is de onthullende uitspraak over “al-Dura” (+ UPDATE!)

 1. louis-portugal zegt:

  Roelf.Jan ben je helderziende i.v.m. met nederlandse msm reactie??????
  Verder helemaal mee eens.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Overigens denk ik dat inmiddels al elk islamitisch land een postzegel met deze afbeelding.
  Ik moet weer even denken aan het Goldstone rapport waarbij hij eerst sprak over veel meer israelische moorden en dit later heeft herzien.

  Like

 3. Dorith zegt:

  Voor wie een heel klein beetje wat wil doen, kan men hier tekenen
  http://enderlin.wesign.it/en
  Petition for the withdrawal of Charles Enderlin’s press licence, the media against israel

  Like

 4. wim van rooy zegt:

  Wat Roelf-Jan Wentholt hier zo exemplarisch beschrijft, komt neer op wat ik, samen met Pierre-André Taguieff, het ‘gedemocratiseerde antisemitisme’ noem. Overigens: hebt u ooit al eens een recensie gelezen in NRC, De Volkskrant, De Standaard of De Morgen van deze formidabele auteur?

  Like

 5. Hi Roelf-Jan,
  De leugen regeert, zeker binnen de islam. Maar ook daarbuiten, Beatrix zei het al en ze kon het weten, als lid van de Bilderbergclub.
  De vraag is hoe we er mee om gaan, net wat je zegt, het kostte in dit geval 13 jaar en veel moed om 1 leugen te ontmaskeren.
  Yeshua noemt satan de “mensenmoordenaar van den beginne en de vader der leugen”
  Dat zijn overigens 2 namen voor Allah, zie
  http://tora-yeshua.nl/2013/05/islam-en-satan-10-delige-videoserie-van-walid-shoebat-ex-moslim-deel-4-met-de-satanische-namen-van-allah/
  De leugen wordt dus pas afdoende en grondig opgeruimd als satan te niet is gedaan in de “poel des vuurs” en de Enige , die dat kan doen, is JHWH, de God van Abraham, Isaak en Jacob, die spoedig komt als Koning over deze wereld in de gestalte van Yeshua ha Mashiach ben David.
  Vertrouwend op Hem gaan we voort met de leugen te ontmaskeren, zover wij dat dan kunnen.
  Actief en bovendien het evangelie verkondigend, want de leugen heeft niet het laatste woord.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr pastor)

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom ik rekening hou met een nieuwe oorlog in het Midden-Oosten.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21580915/__Israel_schiet_op_doelen_in_Syrie__.html
  Een dergelijk conflict zou wel eens kunnen leiden tot een nieuwe wereldoorlog.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Alleen een Palestinenser heeft een schootveld op het kind maar niet de Israeli’s.

  Like

 8. We worden van alle kanten geplukt door de zogenaamde elite. Rovers zijn het neem het pensioen we worden gekort waar de mensen zelf voor betaald hebben. Voor zich zelf zorgen ze goed. Ik hoor de Koningin nog zeggen de e u heeft ons veel goeds gebracht voor wie voor haar elite maar kijk om je heen voedselbanken de mensen hebben amper brood zij zitten lekker aan de biefstuk. heb ook een keer naar de nos geschreven dat ze eens eerlijk nieuws moeten uitzenden. er was eens een foto dat Israel een huis had beschoten er stonden Palestijnen om heen je zag geen stukje huisraad niets van dat al. Als een huis net een bom heeft gehad dan zie je toch van alles liggen. Boos ben ik zo onrechtvaardig als het maar kan.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @J E Cordia van Noord 11.51u “Pallywood’ beste J E ! Verheugend dat U het verschijnsel ook al gesignaleerd heeft. Een geluk dat die palestijnen te primitief zijn om deugdelijk propagandamateriaal te produceren, dan is er tenminste hier en daar nog wel eens een westerling die er NIET intrapt. Wat de “koningin”betreft U doelt hier nog altijd op Bea, naar ik aanneem- die deed er beter aan om met haar hele volgevreten, wereldvreemde familie naar de een of andere uithoek van de aarde te verkassen, want ze heeft (of hàd moeten we nu misschien zeggen) niet het flauwste idee waar ze eigenlijk over praat/praatte. Gouden kooi, hè, daar doe je dat soort levenservaring niet op.

   Like

 9. Martien Pennings zegt:

  Hoe lang waarschuw ik nou al voor een burgeroorlog?
  Sinds begin jaren 1990.
  Het komt steeds dichterbij.
  Net als alles wat fout, islam en lamlendige casino-economie, kruipt het vanuit het zuiden naar boven.
  En onze linkse idioten zullen gaan zeggen: “Dat krijg je nou van dat islam-bashen.”
  Gegarandeerd!
  Oorzaak en gevolg omdraaien, perverteren: daarin is nep-links een meester!

  http://www.standaard.be/cnt/DMF20130521_00589876

  NEONAZIPARTIJ BEDREIGT GRIEKSE MOSLIMBEVOLKING

  Vandaag om 06:43 door bvb | Bron: Belga

  De Griekse neonazipartij Chrysi Avgi (Gouden Dageraad) heeft zondag nieuwe dreigementen geuit tegen de moslims in Griekenland.

  In een toespraak tot aanhangers van de extreemrechtse partij, uitgezonden door de openbare televisie Net, waarschuwde partijwoordvoerder Ilias Kassidiaris dat een “front van 100.000 Grieken” zal worden gevormd in het geval met de geplande bouw van een moskee in Athene wordt begonnen “voor de misdadige moslims die zich in Griekenland bevinden”.
  “Toevallig” belandde dit weekend een brief voorzien van het nazi-partijsymbool in de brievenbus van de vereniging van Griekse moslims, waarin de Griekse moslims bedreigd worden “als lammeren in het slachthuis” te worden omgebracht als zij vooo 30 juni het land niet hebben verlaten. ‘Moslim-moordenaars, jullie hebben tot 30 juni om jullie bordelen in Griekenland te sluiten en op te hoepelen’, zo luidde de tekst.

  Gouden Dageraad, een relatieve nieuwkomer in de politiek, slaagde er in juni 2012 voor het eerst in tot de Vouli, het parlement, toe te treden. Met 7 procent van de stemmen kon de partij, die zich tooit met een op een swastika lijkend symbool, 18 parlementsleden afvaardigen. Het succes van Gouden Dageraad is ongeveer omgekeerd evenredig met de toestand van de Griekse economie.
  Griekenland telt, op de regio Thracië in het noordoosten van het land na, geen enkele functionerende moskee. Het plan om in de hoofdstad een moskee te bouwen, is al meer dan een decennium oud. Opeenvolgende regeringen hebben dat plan telkens op koud water gezet, mede door de druk die de machtige Grieks-orthodoxe Kerk uitoefent. Door de recente migrantenstroom van Aziatische moslims zag de huidige regering zich genoopt, het moskeeproject van onder het stof te halen.

  Like

  • maria zegt:

   Niet om het nou voor nazi’s op te nemen maar ik kan me de frustratie van de Grieken wel voorstellen. Failliet worden verklaard en tegelijkertijd je economie opgevreten te zien worden door werkloze immigranten die nog een grote bek hebben ook (zie ook de provocerende moslim-protesten in Griekenland tegen de zg.Mohammed-film) zo voel ik het ook in NL. Die Dageraad gaat wel te ver, maar ik ben sinds de demonisering van Pim en Geert wat voorzichtiger geworden in het benoemen van in linkse ogen “extreem-rechtse” groepen. Als het aan links lag waren wij ook verboden!

   Like

 10. Ja ik heb goed opgelet er zaten al kogelgaten in de muur . die jongen die dood geschoten was zogenaamd heb ik ook zien bewegen en de vader zwaaide toen zag je een rookwolk en lag die jongen voor dood. en die man die stond te filmen waarom werd die niet geraakt. Allemaal zo doorzichtig. Als ik die vader was had ik achter me zoon gaan zitten en de rest met mijn lichaam beschermd zo hoort het. groetjes

  Like

 11. Lucky9 zegt:

  Roelf-Jan,
  Je schrijft “Charles Enderlin, vrat het allemaal kritiekloos op …” Sta me toe om dit te betwijfelen, gelet op het gepubliceerde oeuvre van deze “journalist”.
  Naar mijn mening handelde Enderlin zeer bewust, planmatig en opzettelijk. Zijn boek over Al Dura (een kind is dood) is een echte schande. Ook hier botsen we echter op de vrijheid van meningsuiting en vooral op de fascistoïde beknotting ervan.
  Het slachtoffer in heel deze zaak is Phillippe Karsenty die voor de strafrechtbank gesleept werd én veroordeeld omdat hij Enderlin zou hebben belasterd door de waarheid te schrijven op zijn site : http://m-r.fr/actualite.php?id=1064
  Gelukkig heeft het Franse Hof van Cassatie de veroordeling verbroken tegen het advies van de procureur generaal in, die volhield dat de veroordeling wegens laster terecht was. Maar zelfs al wordt Phillippe Karsenty morgen definitief vrijgesproken, betekent dat nog niet dat France2 veroordeeld is noch dat Enderlin ontslagen of geroyeerd zal worden.
  Het intellectuele terrorisme zal in Frankrijk blijven voortduren om de redenen die je zo prachtig hebt omschreven. Een vleugje hoop is echter dat het hof van cassatie jurisprudentie schreef, maar dat is dan ook het enige lichtpuntje.
  Ook dit geval (en zo zijn er veel meer in Frankrijk ) is in feite te herleiden tot islamofiele ‘law-fare’ waar men slachtoffers dwingt een deel van hun vermogen te investeren om zich te verdedigen tegen onterechte aantijgingen omdat ze de waarheid durfden te zeggen of te schrijven. Denken we maar aan Sylvain Gouguenheim die onlangs hier door Sam Van Rooy nog werd vermeld in een reactie. Deze historicus werd zelfs voor de rechter gesleept omdat hij een politiek incorrect doch waarheidsgetrouw boek had durven publiceren!

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Kan jij meer feiten en links geven over dat proces tegen Gouguenheim?
   Ik moet tot mijn schande bekennen dat dit nieuws voor mij is, dat proces.

   Like

   • Lucky9 zegt:

    Bedankt Martien.
    Om volledig te zijn, ik ben het woordje “bijna” vergeten. Het proces werd voornamelijk in de media gevoerd maar ik meen toch ergens gelezen te hebben dat de dagvaarding uiteindelijk niet ontvankelijk werd verklaard of niet betekend waardoor het niet tot een proces kon komen. Veel van de laster jegens Gouguenheim is overigens in het geheugen van de MSM weg gecensureerd, zeker na de zaak Merah waar de zuster van deze moordenaar buiten vervolging werd gesteld voor wat ieder normale mens als haat zaaien tegen blanken en joden catalogeert.
    Anderen hadden niet dat geluk zo hebben Pascal Hilout en Pierre Cassen zich wel moeten verdedigen. Auteur Olivier Pétré Grenouilleau onderging hetzelfde lot als Sylvain Gouguenheim en hierover kon ik wel onmiddellijk iets terugvinden :http://www.clionautes.org/spip.php?article925 zie de allerlaatste noot onderaan.
    Als ik de bron terug kan vinden over de afwikkeling van de affaire omtrent Gouguenheim laat ik het je weten.

    Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  allemaal heel prachtig maar de schade is al aangericht , hoe voorkomen we dit nu en in de toekomst.

  Like

 13. delamontagne zegt:

  Nergens iets van uitspraak te bekennen, noch op TV of krant, wel
  Reportage de Charles Enderlin : Israël contredit France 2 , met commentaren lezers::::

  http://tempsreel.nouvelobs.com/video/20130520.OBS9870/reportage-de-charles-enderlin-israel-accable-france-2.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s