NOS-journaal en Monique van Hoogstraten: extra Jodenhaat op Israëls verjaardag

Screenshot_8

(Door: Martien Pennings)

Ja, goed, okay: het is óók mosterd voor bij de maaltijd van vorige week, maar . . . . het blijft belangrijk om het te boekstaven. “Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven.“  We hadden het te druk met het aan de kaak stellen van het verraad van de EO, de omroep die “onverbrekelijk verbonden met Israël” blijft en in dat kader onder het uitroepen van “het is uw vriend die u uw feilen toont” stiekem dolken in de rug van Israël steekt.

Dus de vuiligheid die het NON-journaal op 14 mei onder aanvoering van “correspondente” Monique van Hoogstraten over het jarige Israël uitstortte moest even wachten. (Wij worden niet gesubsidieerd, dus hebben nog wel eens wat anders te doen.) Even denken . . . . . nou ja, “vuiligheid uitstortte” . . . . . Kijk. Toegegeven.  Monieks onbeschaamde Lasteren & Liegen & Verzwijgen is niet minder, maar wel ietsje subtieler geworden.

Kán? Het? Zijn? Dát? De ál te zwaar eenzijdige berichtgeving langzaam is gaan opvallen bij zelfs de hoofdredactie van het NON-journaal? Dus dat ze bang werden dat ze betrapt zouden gaan worden? Ook door anderen dan marginale webloggers zoals ik? Want ik heb het Moniekje nogal eens geheterdaad: hier en ook hier en ook hier en ook hier en ook hier en ook Roelf-Jan Wentholt heeft haar wel eens iets voorgehouden.

Enfin, feit is dat Moniekje nu soms twee kanten van de medaille vermeldt, maar dat toch weer zodanig weet in te kleden dat Israël er slecht vanaf komt.

Op veertien mei bestond Israël dus 65 jaar. Het was een demonstratie in Den Haag op het Spuiplein waar zo’n 600 getrouwen stonden, die later ook nog eens processie hielden in Den Haag.

Toespraken waren er van Haim Divon, (Israëlisch ambassadeur ), Dick Schutte (Christenen voor Israël), Kees van der Staaij (SGP), Arjan Lok (EO), Esther Voet (CIDI), Henk Binnendijk (bevlogen Christen), Joël Voordewind (CU) en de uit Israël overgevlogen Joodse kinderarts Elisheva Ronen.  De toespraak van Rhonen was de krachtigste en helderste.

Dan verwacht je toch een item bij Pauw & Witteman? Vooral omdat ze dezer dagen reclame maken met een filmpje waarin ze een stuk of tien exemplaren van de vaste openingszin van Pauw uit diverse uitzendingen achter elkaar hebben gezet. Die vaste openingszin luidt: “Vandaag is de dag dat . . . .” Nee, op 14 mei was de openingszin niet: “Vandaag is de dag dat 65 jaar geleden de staat Israël werd geboren.” Er werd zelfs de hele uitzending niet aan Israël gerefereerd.

Misschien was het dan interessant voor het NOS-journaal? Óók al niet! In elk geval maakte het acht-uur-NON-journaal van 14 mei geen melding van Israëls verjaardag of de demonstratieve viering in Den Haag.  Wel was er een Israël-demoniserings-item: een bouwbedrijf dat meegewerkt had aan de bouw van “de muur” die Israël tegen terrorisme moet beschermen was niet veroordeeld door het “Internationaal Gerechtshof”. Nou dat was nieuws! “Hond bijt géén man!” Leuk verjaardags-cadeau. Enfin, als het om Israël-naaien gaat, zijn ze alle schaamte voorbij, daar bij het NON-journaal.

Maar nu de inhoud van dat Israël-naaiend bouwbedrijf-item. Kijk en luister vanaf 14:16*: Annechien Steenhuizen is de spreekpop van dienst van “correspondente” Monique van Hoogstraten:

“Kraanverhuurbedrijf Lima uit Dordrecht wordt niet vervolgd voor het meehelpen bij de bouw van de omstreden muur die Israël heeft gebouwd rond de Palestijnse gebieden. Die afscheidingmuur is illegaal volgens het internationaal recht. Maar omdat de bijdrage beperkt was en het bedrijf na 2009 helemaal stopte met zijn hulp aan de muur, gaat het Openbaar Ministerie niet over tot vervolging. En door de bouw van de afscheidingsmuur zijn veel Palestijnen werkloos geraakt. Op NOS.nl een reportage van correspondent Monique van Hoogstraten.”

Hier is, journalistiek gezien, nogal wat aan de hand.

Ik heb het al gezegd, maar . . . . . het begint natuurlijk al met de onderwerpkeuze. Is, in het kader van de Bloedbaden & de Onderdrukking & de Economievernietiging wereldwijd dit nou echt een onderwerp dat in het NON-journaal moet? Ach, ja! Natuurlijk! Het IS het NON-journaal! Wat stel ik toch stomme vragen.

Ten tweede: die termen “internationaal recht” en “illegaal” worden volstrekt ten onrechte gebruikt. De uitspraken van het Internationaal Gerechtshof scheppen helemaal geen internationaal recht en dat is maar goed ook, want het Internationaal Gerechtshof is, zoals men weet, een verlengstuk van de misdadigerstaten die de VN beheersen en die ik daarom altijd graag de Verenigde Nazi’s noem. De uitspraken zijn alleen bindend als beide partijen het voorleggen en accoord gaan met de uitspraak van het Hof. Amerika en Israël hebben het Hof niet eens erkend. Dus het Openbaar Ministerie heeft helemaal geen zaak, dus . . . . . eh . . . . . wat is dit voor fascistisch geouwehoer?

Ten derde: je kan hier zelfs de verbazende journalistieke wereldwijsheid aanhalen waardoor Joris Luyendijk een ster werd aan het Nederlandse journalistieke firmament: wat er werkelijk aan de hand is in dictaturen kan je niet weten, want die liegen en bedriegen en de mensen die je spreekt zijn bang. Gut-gut-gut. Ik zou zeggen: vertel het Alexander Pechtold, want die denkt nog steeds dat “andere culturen” alleen maar iets met “vreemde luchtjes op de trap” kan zijn. Maar niet alleen uit het feit dat Abbas al zeven jaar te lang president-zonder-verkiezingen op “de Westbank” is, kan afgeleid worden dat het nieuwe lid van de Verenigde Nazi’s géén humane democratie is. Dus als het hoernaailistige Moniekje meldt dat er  “veel Palestijnen werkloos geraakt” zijn, komt dat bericht of van de lieg-lieg-Palmaffia of uit haar persoonlijke doos.

En dan gaan we maar eens in op de uitnodiging in de laatste zin van het journaal-aitum: “Op NOS.nl een reportage van correspondent Monique van Hoogstraten.”

Screenshot_9
Daar vinden we een “reportage” onder de titel “Door de muur is bijna iedereen werkloos.” Iedereen? Mogen we de officiële cijfers even zien? Oh ja! Die waren er niet in gebieden waar de “Palestijnse Autoriteit” de scepter . . . pardon: de Kalasjnikov zwaait. En als ze er waren, dan waren ze gelogen. Vraag Joris Luyendijk maar. Dus waar haalt Moniekje die bewering vandaan? Die haalt ze bij de eerbiedwaardige grijze “Palestijn” die beweert failliet te zijn gegaan en vertelt dat er nu 7000 werklozen rondlopen in zijn dorp die eerst allemaal in Israël werkten. Ze haalt het dus nergens vandaan. In elk geval checkt ze niks. 

Moniek voist over:

“Drie wagens. Twintig man in dienst. Een werkplaats in Jeruzalem. De hele familie leefde van de handel in steen. En leefde er goed van.  Tot tien jaar geleden. Plotseling verschenen bulldozers en kranen**. Vlak voor zijn huis. De bouw van de muur begon. Het was het Israëlisch antwoord op de zware Palestijnse zelfmoordaanslagen van de Tweede Intifada. Sinds de bouw van de muur is het aantal aanslagen fors afgenomen. Maar in hoeverre dat komt dóór de muur is de vraag. Want in diezelfde tijd liep de Intifada ten einde. En Palestijnse en Israëlische inlichtingendiensten gingen nauw samenwerken om aanslagen te voorkomen. Wat de muur in elk geval tegenhield, zeggen ze hier aan de andere kant: inbrekers in de buurt.”

We zetten de opsomming maar gewoon voort.

Ten vierde: wat maakt dat hier een subjectieve speculatie over zo’n belangrijk internationaal onderwerp – “het verminderen van de aanslagen komt misschien wel helemaal niet door die muur” –  door een geobsedeerde pro-Palestijnse en anti-Israëlische “journaliste” ongestraft als objectief nieuws gebracht kan worden? Antwoord: omdat het om Israël gaat, want dan is alles geoorloofd.

Ten vijfde: ze weet helemaal niet of dit bedrijf nou echt door “de muur” op de fles is gegaan. Dat is moeilijk te geloven want de zogenaamde gedupeerde zegt: “We gingen naar Tel-Aviv, Haifa, Gaza, overal heen.” Lijkt me zeer, zéér, ZÉÉR onwaarschijnlijk dat een paar kilometer omweg voor een truckersbedrijf de doodsteek zou betekenen. Er zal toch wel één weggetje zijn geweest waarlangs de trucks uit hun benarde situatie konden ontsnappen? Of was het truckers-bedrijf aan alle kanten hermetisch omcirkeld? Lijkt me sterk. In elk geval bleef 95% van Samaria-Judea dus als werkgebied over.

Voorts: als dat bedrijf nou echt last zou hebben gehad van die muur, dan staat altijd nog de weg open naar het Israëlische Hooggerechtshof, waar al eerder onrechtvaardigheden ten gevolge van die muur zijn rechtgezet. Ik sluit zelfs niet uit dat op een lager niveau alreeds vergoeding is betaald voor een eventueel “omrijden”. Maar dat meldt Moniekje natuurlijk niet. Nee, Moniekje meldt het tegenovergestelde: de man zijn land is “onteigend, zonder compensatie”. Zal ik ook eens iets beweren uit de losse pols? Ik weet zéker dat dit gelogen is! Gegarandeerd: als je dit geval gaat onderzoeken, en áls er al sprake is van onteigening, dan zal je ook vinden dat er ruim gecompenseerd is.

De term “de andere kant” uit haar voice-over is hier de Joodse kant. En Moniek laat warempel een Joodse dame aan het woord die vlak bij die muur woont. De dame  klaagt over de gebedsoproep die vanaf de minaret telkens ’s morgens om 4 uur begint en haar wakker maakt. Dat moet natuurlijk een Joods zeurwijf voorstellen en dat is een mooi contrast met de direct volgende overgang terug naar de man die, volgens zijn eigen zeggen en dat van Moniekje, zijn hele vrachtwagen-stenen-vervoer-bedrijf is kwijtgeraakt door de muur.

Maar mijnheertje Pennings! Er zijn toch een hele hoop werkvergunningen van “Palestijnen” ingetrokken sinds het bewuste saboteren door Arafat van Oslo-1993 en de daarop volgende “intifada’s”? Dus het zou toch best kunnen dat die man zijn doorreisvergunning is kwijtgeraakt?

Nemen we even for aguments sake aan dat zulks zo is. Dat die man echt door Israëls maatregelen failliet is gegaan. Dan nóg geldt dat het bewuste saboteren van alle vredesvoorstellen vanaf 1993 door de Palmaffia de oorzaak is van het failliet van dit bedrijf. Israël is na 1967 begonnen – dus toen Israël gedwongen (!) het bestuur van Samaria-Judea op zich nam –  met het  beroemde “open bruggen-beleid” richting Jordanië waardoor er een enorme economische opleving in Samaria-Judea ontstond, met name rond Jeruzalem, waar de Palestijnse Arabieren zich gek bouwden.

Het saboteren van alle vredesvoorstellen vanaf en inclusief Oslo 1993: ik noem met name de voorstellen van Ehud Barak in 2000 en de nóg verder gaande vredesvoorstellen van Ehud Olmert in 2008. In alle vredesvoorstellen vanaf 1993 lag het percentage gebied dat de “Palestijnse Staat” zou gaan vormen boven de 95% van Samaria-Judea.

En om het nog korter te sluiten: waarom moeten Samaria-Judea (de Westbank) Judenrein worden en moet dit Arabierische vrachtwagenbedrijf wél overal dwars door Israël kunnen rijden?  En zelfs dát had gekund, nou ja, niet “overal” maar wel “dwars door”, want in meerdere  vredesvoorstellen van Israël sinds 1993 heeft de mogelijkheid gezeten om een corridor van Samaria-Judea naar Gaza te creëren.

Ik ga de fraaie alinea vertalen en citeren waarmee Jonathan S. Tobin in Commentary zijn beschouwing begint over iets dat morgen zeer in het nieuws zal zijn: de al-Dura-affaire. Léés!

“Bijna 13 jaar geleden reisde de toenmalige Israëlische premier Ehud Barak naar Camp David om het conflict met de Palestijnen te beëindigen. Met de goedkeuring van president Clinton, bood hij aan Yasser Arafat een onafhankelijke Palestijnse staat op bijna  de hele Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook en in een deel van Jeruzalem. Arafat zei nee. Een paar maanden later plaatsten de Palestijnen een uitroepteken op die weigering door de lancering van een terroristisch offensief dat bekend werd als de tweede intifada. Maar ondanks het feit dat het de Palestijnen waren die vrede hadden afgewezen en bezig waren met terroristische aanslagen op Israëlische doelen die meer dan 1000 Israëlische levens zouden kosten, werden ze nog steeds geportretteerd in een groot deel van de westerse media als de slachtoffers. Terwijl het proces dat deze verbijsterende ommekeer veroorzaakte complex was, werd een bepaald voorval het symbool van dit kwaadaardige verdraaien: de Mohammed al-Dura affaire.”

KWAADAARDIG VERDRAAIEN – “VICIOUS DISTORTION”: DE SPECIALITEIT VAN HET MONIEKJE.

Zullen we het nog maar eens samenvatten? Het verzwijgen van de geboortedag van Israël en de demonstratie in Den Haag is op zich al een daad van diepe schofterigheid. Het is extra walgelijk omdat het NON-journaal en zijn Moniekje elke gelegenheid aangrijpen Israël te demoniseren. Maar het is intellectueel en moreel misdadig om dan op die verjaardag uitgerekend te komen met een item ter belastering van Israël dat 1) een gezocht demoniserings-kul-onderwerp is, 2) vol zit met omdraaiingen van oorzaak en gevolg, en 3) vol zit met ongefundeerde en subjectieve aannames.  Je zou toch eens willen dat het ongelooflijke wijf eens iets gaat checken bij een Israëlische official  die een andere kant van het verhaal laat zien. Maar nee: nóóit! En ze komt er gewoon mee weg. Bij de Publieke Omroep. Van uw belastinggeld wordt Israël door het NON-journaal consequent gedemoniseerd. 

Screenshot_10Dit is wat het Moniekje en haar NON-journaaltje consequent aan het bevorderen zijn.

Waar dat eindigt, zie je hier onder.

Screenshot_11____________________________

* Voor wie de cookies-terreur van de Publieke Omroep moet omzeilen:
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1342740
http://nos.nl/video/506692-door-de-muur-is-bijna-iedereen-werkloos.html

** Moniekje zegt niet gewoon “kranen” maar “kránuuh” en dat heeft iets heel aanstellerig meisje-van-beteren-huize-achtigs. Gek, dat je door alleen de uitspraak van één woordje een extra hekel aan iemand kan krijgen. Of zit het toch dieper? Ja, als je goed luistert zijn er meer van die woordjes: ”áánslaguh” en wáguh” “sámenwerkuh” en “voorkomuh” en “intifádaah”. Echt, ik wil dat wijf wel wurgen!

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, antizionisme, Appeasement, Censuur, Dhimmitude, Gazastrook, Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Socialisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

29 reacties op NOS-journaal en Monique van Hoogstraten: extra Jodenhaat op Israëls verjaardag

 1. manna zegt:

  ik hoop dat moniekje soms stiekem meeleest. en ooit zal beseffen dat ze veel bloed aan haar handen heeft….

  Like

 2. ejaculerende666broncode zegt:

  Ik WEET dat Shit//Fecalieën/Piss-raël binnen nog geen decennium van deze aarde vergaan zal zijn. En het joden gespuis dat daaraan wereldwijd gelieerd zal blijken te zijn eveneens! Dus ook jij moffenhoerende ejaculatiebron666code…

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   En dit was het e-mailadres waar het vandaan kwam: redactie@sp.nl

   Ik weet niet of de SP daar wel zo gelukkig mee is……

   Like

   • Willem zegt:

    Wat niet in het straatje past van de SP, wordt niet geplaatst.
    Is het nog steeds de dictatuur van het proletariaat?

    Like

   • maria zegt:

    Maar wat zegt ie eigenlijk? Ik kan er geen touw aan vastknopen! Moffenhoerende zichzelf? Dat klopt dan weer wel! Maar ach, jodenhaters struikelen nu eenmaal over hun woorden…

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik krijg toch regelmatig van dit soort comments binnen Maria. Die ik dan niet doorlaat. Maar deze moest gewoon even. Als voorbeeld van hoe de antisemitische islamofielen “denken”…. (wat heet!) 😦 😉

    Like

   • Henk.V zegt:

    De heer Roemers kreeg van mij dit e-mail

    Geachte heer Roemers,

    Uw rondschrijfmail belandt regelmatig in mijn e-mail postvak.
    Nu krijgt u eens wat respons van mij.
    Vanouds her was ik nogal links en tot aan de eind jaren negentig- en dat tientallen jaren jaren lang- ging mijn stem naar een linkse partij, tot op zeker moment het mij begon te dagen dat de stellingname van ”links” ten opzichte van “”Europa” in de vorm zoals wij die nu kennen, onverantwoordelijk positief was, op het lichtzinnige af, omdat de agenda die de EU aanhoudt voor het gewone volk buiten zicht blijft en allerlei besluiten die daaruit voortvloeien zeer slecht uitpakken voor ons land en onder andere ons voortbestaan als zelfstandige staat en onze zeggenschap daarover zullen beëindigen.
    Eveneens werd de uitwerking van de Euro – Arabische akkoorden , die hun begin vonden in het Verdrag van Straatsburg van 1975 mij als volger van de politiek maar al te duidelijk.
    De immigratie stromen, de falende integratie van veel moslim migranten en de dreiging van het ontstaan van parallel samenlevingen in onze staat ( en als gevolg daarvan een absolute aantasting van het karakter van ons land) werden voor mij helder zichtbaar, zodat ik de opvatting van Wilders, dat de islamisering (de invloed van de aanwezigheid van de islam op onze samenleving) moet worden afgeremd, volledig onderschrijf..
    Allerlei godsdiensten in onze samenleving hebben moeiteloos een harmonische plek in onze maatschappij verworden en men kan zich terecht de vraag stellen waarom het aantoonbaar slechter gaat met de islamitische inpassing.
    Ik kan u verzekeren dat dit probleem algemeen van aard is, overal in West Europa.
    Wat eveneens een punt is van verbazing, zorg en verontwaardiging, is de uitgesproken eenzijdige, buitenproportionele accentuering van het zogenaamde ”misdadige” gedrag van Israël.
    Vandaar dat ik , tezamen met meerdere anderen de bovengenoemde zaken volg en regelmatig van commentaar voorzie op het internet, op de site van E.J.Bron..

    IK vraag uw aandacht voor de volgende link en verbind daar een belangrijke vraag aan:

    https://ejbron.wordpress.com/2013/05/21/nos-journaal-en-monique-van-hoogstraten-extra-jodenhaat-op-israels-verjaardag/#more-39158

    Op dit artikel reageert een lezer als volgt:

    ”ejaculerende666broncode zegt:
    21 mei 2013 om 20:05
    Ik WEET dat Shit//Fecalieën/Piss-raël binnen nog geen decennium van deze aarde vergaan zal zijn. En het joden gespuis dat daaraan wereldwijd gelieerd zal blijken te zijn eveneens! Dus ook jij moffenhoerende ejaculatiebron666code…”

    Deze ”bijdrage ” aan een discussie was afkomstig van de redactie@sp.nl

    Wat ik van u wil weten is of deze aantoonbaar gestoorde persoon inderdaad vanuit de burelen van uw partij dit heeft kunnen schrijven.

    Het lijkt mij een actie die de grenzen van beschaafde intermenselijke verhoudingen verre achter zich laat. Deze rioolspuiterij lijkt mij afkomstig van een verlate puber waaraan in een gesloten inrichting enige jaren gesleuteld zal moeten worden..

    Ik weet dat er bij de SP Israël bashers rond lopen, maar hier worden grenzen overschreden en bovenal: de SP wordt hier in het e-mail adres genoemd…

    Dit mail van mij aan u zal op deze site worden geplaatst.

    Mag ik u uitnodigen daarop te reageren?

    Met vriendelijke groet,

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Al antwoord gekregen Henk!? 😉

    Like

   • Henk.V zegt:

    Ik heb een mail hierover geschreven naar Emile Roemer ( emileroemer@sp.nl) en hem opgeroepen hierop te reageren. E-mail en antwoord zullen hier worden geplaatst.

    Like

  • Martien Pennings zegt:

   Dit is wel een heel bijzonder commentje.
   Dat 666 is toch iets symbolisch Hitlerachtigs?
   En dat “moffenhoerende” is denk ik omdat jij teksten uit het Duits vertaalt, Bert.
   Maar waarom voert-ie zelf dan Hitlersymbolen?
   Veel onderlichaams-processen ook.
   Tsjonge: ik denk wel eens dat ik problemen heb, maar bij deze mijnheer vergeleken ga ik fluitend door het leven.

   Like

   • maria zegt:

    LOL!!!

    Like

   • Helena zegt:

    Al is het met enige terughoudendheid, omdat ik weet dat er hier mensen zijn die zich
    wezenloos ergeren aan quotes uit de bijbel, toch een reactie.
    In Openbaring hfd.st. 13 gaat het over het beest uit de zee (m.i. allah) en het beest uit de aarde (m.i. de pedo Mo). Vanaf vers 16 “Het tweede beest (mo) had iedereen in zijn macht, klein en groot, rijk en arm, vrij en slaaf. Iedereen moest een merkteken op zijn rechterhand of voorhoofd hebben. (17) Wie dat merkteken niet had, kon niets kopen of verkopen (waar kennen we dat van? de sharia!) Dat teken moest de naam van het beest
    zijn of het GETAL dat het SYMBOOL van die naam is. (18) Hier is wijsheid nodig. Wie verstandig is, kan erachter komen wat het getal van het beest is. Het is het getal van een mens, namelijk zeshonderdzesenzestig” (666).
    Een uitleg van Walid Shoebat

    Het muziekje maar even negeren:)

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Martien Pennings 21 Mei 23.08u. Dat het teken 666 iets typisch Hitlerachtigs zou zijn , is mij eerlijk gezegd niet bekend, Martien. Wèl staat het vast, dat het het SATANISCHE symbool is: 7=Goddelijk getal; 6=links van 7=Satanisch getal. De drie 6’en vormen de duivelse tegenhanger van de Goddelijke Drievuldigheid. Zie het als een zuiver symbool.

    Like

 3. wim van rooy zegt:

  Elke omroep in Europa heeft zijn Monique van Hoogstraten, waardoor het nieuwe antisemitisme ruim baan krijgt. Tijdens Neurenberg 2.0 zullen ze het nicht gewusst haben.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Geweldig boeiend èn meeslepend relaas, Martien! Je woede is gewoonweg tàstbaar -en 100% invoelbaar, laat ik dat er meteen aan toevoegen. Dat Moniekje is een puntgave voortzetting van het zo karakteristieke discussie-team van de EO (en dan de wijven voorop). En hoogopgeleid, inderdaad. Van Góede Huize, dat ook.En dús zeer links. (Wat hier vooral inhoudt, dat ze het ruige leven nooit ècht heeft leren kennen.) Zelfs haar aangeleerde nonchalante uitgangen, die jij zo treffend beschrijft, hóór je zonder ze ooit gehóórd te hebben, als het ware. (Ja, want ik kijk het NON-journaal praktisch nooit, maar in dit geval hoeft dat dus niet eens.) Het is precies het type meiske waarvan er in Nederland heden ten dage dertien in een dozijn gaan en ik begrijp niet voor 100, maar voor 200% dat je het soort af en toe met plezier zou wúrgen!
  Als je het over nuttige idioten hebt, wijs er op zo één en je hebt verder geen toelichting meer nodig!En dàt kun je dus beschouwen als het gezicht van het NON-journaal! Jezus, ‘De ondergang van Nederland!’ Mohammed Rasoel of wie hij ook geweest mag zijn, voorspelde het al en zulke journalistieke nitwits helpen fijn mee om het waarheid te laten worden!Elk land krijgt zelfs de média die het verdient, dat blijkt nu wel weer!

  Like

 5. maria zegt:

  Martien Pennings het is maar goed dat u er hier en daar wat humor er ingooit want het is om te janken zoals onze media, de EO incluis, met Israël omgaan! Ik lees nieuws over Israël in de gewone media maar tussen de regels door want het is meestal de halve waarheid of erger. Gelukkig kan ik dan hierheen voor het echte verhaal en verhalen die de mainstream media helemaal niet halen…

  Like

 6. van hoorn zegt:

  65 Jaar is geen jubileum, dus wordt het ook niet vermeld.50 en 75 jaar zijn wel jubilea, dus over 10 jaar zal het NOS journaal er wel aandacht aan geven.Overigens heeft het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis wel degelijk rechtsgeldigheid. Waarom hebben ze Milosevic dan veroordeeld en staan Karadzic en Taylor nu terecht?

  Like

 7. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Van Hoorn meent bij voortduring – als de spreekwoordelijke “schoolmeester”‘ van weleer – zijn olie van pesterige nuchterheid op de golven van emoties te moeten gieten. Zijn oprispingen hebben geen ander doel dan te zuigen – en om tegelijk een soort van intellectuele superioriteit ten toon te spreiden.
  Uit zijn comment blijkt dat ie wel het woord “jubileum” kent, maar dat het woord “lustrum” hem even is ontschoten. Vijf jaar geleden werd het 60-jarig bestaan van de staat Israel herdacht – ik kan me niet herinneren of daaraan in de media veel aandacht werd besteed. Maar goed, vijf jaar later is er weer een lustrum – want een lustrum omvat een periode van vijf jaar.
  Zie het woordenboek:
  “Het lustrum: periode van vijf jaar dat iets bestaat Voorbeeld: `Onze club viert volgend jaar zijn tiende lustrum.` …”

  En dan dat “Internationaal Gerechtshof” – Martien is daar herhaaldelijk en uitvoerig op ingegaan, ik zal dat hier niet doen, maar wijzen op een ander hof, waar, volgens mijn lekenmening, de zaak van “De Muur” eerder behandeld had moeten worden: het Hof van Arbitrage; zie hieronder.

  “Naast het Internationaal gerechtshof zijn in Den Haag nog enkele internationale hoven gevestigd: het Internationaal Strafhof, het Joegoslavië-tribunaal, het Iran-VS Claims Tribunaal en het Permanent Hof van Arbitrage.”

  “Het Permanent Hof van Arbitrage is een internationaal scheidsgerecht dat in 1899 door de Internationale Vredesconferentie van Den Haag is opgericht.
  Het hof heeft als doel de vereenvoudiging van het onmiddellijke beroep tot arbitrage van internationale meningsverschillen. De oprichting van het hof was de eerste stap tot institutionalisering van de oplossing van meningsverschillen door vreedzame middelen. Het hof kan bemiddelen en verzoening bevorderen tussen landen en tussen landen en andere partijen, met inbegrip van intergouvernementele organisaties. Arbitrage vindt plaats met toestemming en op verzoek van beide partijen.”

  Nb. het gaat om die laatste zin: de staat Israel is een van die beide partijen, maar die zei, neem ik aan, “bekijk ’t maar”, want de zaak hoort niet voor het Internationaal Gerechtshof – dat in die kwestie al bevooroordeeld was (zie Martiens stukken daarover) – , maar voor het Hof van Arbitrage – en dan waren de legitieme redenen voor de bouw van het “Hek” (plus hier en daar “Muur”) op tafel gekomen. En tsja, dan hadden de billen bloot gemoeten, zal ik maar zeggen.

  En dan Van Hoorns voorbeelden van Milosevic en Charles Taylor, die zaken werden/worden behandeld door het “Joegoslavie Tribunaal”, respectievelijk het “Internationale (Straf)hof”.
  “Het Speciale Hof voor Sierra Leone en de Sierra Leonese regering vreesden voor instabiliteit als Taylor in Freetown gevangen zou zitten. Ook heeft Taylor herhaaldelijk laten zien vluchtgevaarlijk te zijn. Het Internationale Strafhof in Den Haag bood uitkomst: het Strafhof beschikt over een vleugel in de goedbewaakte gevangenis in Scheveningen (waarvan het Joegoslavië-tribunaal ook gebruik maakt) en goedbeveiligde rechtszalen. Het Speciale Hof huurt deze faciliteiten van het Internationale Strafhof.”

  Van Hoorn, kies het ruime sop en kom nooit meer terug!

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Mensen, Van Hoorn is dezelfde persoon die ook op artikel 7 bivakkeert als Laarmans.

  Ik veronderstel dat zijn financiële bijdrage daar substantieel is, want hij wordt er nog steeds getolereerd, ondanks dat hij met hetzelfde schoolmeesterachtig toontje de islam en Europa erin blijft rammen.

  Typisch dat hij zich hier ook meldt, terwijl hij duidelijk heeft gemaakt dat hij deze site erg racistisch vindt. Zelfs fascistisch, meende ik.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Types als Laarmans (Van Hoorn) zijn linkse “wereldverbeteraars” Wachteres. Ze hebben absoluut niet in de gaten dat ze de wereld en de beschaving zoals wij die kennen naar de verdoemenis helpen.

   Like

 9. luckybee zegt:

  Ik ben een Gereformeerde Christen en wil dat ook blijven. Ik heb niets met de PKN te maken.Alles bij elkaar stapelen is goed, zo lang als je de leer van Jezus Christus niet verlaat, en dat doen de PKNers wel degelijk.Je kan democratie niet met Absolutisme mengen dat gaat niet.

  Like

 10. Pingback: De objectiviteit van de NOS, of wat daar nog van over is | E.J. Bron

 11. Pingback: NOS-journaal: islamofilie, Israëlhaat, incompetentie | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s