De laatste kogel van Dominique Venner …

Screenshot_8

Als men durft te smurfen op islamitische blogs moet men niet alleen extreem voorzichtig te werk gaan maar bovendien over stalen zenuwen beschikken. Het gearabiseerd gangsta bargoens dat daar als Franse schrijftaal wordt gebruikt tart elke verbeelding qua gewelddadigheid, uiterst expliciet sadisme, feitelijke misdadigheid en islamitische lefgozerij.
Niet alleen in Mollenbeck, Rotter-dam, Malmö, Anderlesjcht en Borgerocco, maar ook in de Franse Banlieus van alle grootsteden. Zo ondervond ook de 78-jarige Franse essayist en blogger, Dominique Venner.
Zijn reactie was om zich gisteren zelf zijn laatste kogel door het hoofd te schieten in de ‘Notre Dame de Paris’. Dat was sedert de 13° eeuw niet meer gebeurd. De censuur liet de vaststelling van dit ‘fait divers” inmiddels ‘verdampen’, zoals dat heet. Daarom publiceren wij graag en respectvol de integrale vertaling van het laatste bericht op zijn blog.

De demonstranten op 26 mei zullen gelijk gehad hebben om te huilen als uiting van ongeduld en woede. Een schandelijke wet kan, eenmaal ze gestemd werd, nog altijd afgeschaft worden.

Ik kom zojuist een Algerijnse blogger te aanhoren: “In ieder geval, zei hij, in vijftien jaar zullen de islamisten aan de macht zijn in Frankrijk en deze wet te opheffen.” Niet om ons niet gelukkig maken, dat betwijfelen we, maar omdat het in strijd is met de sharia (islamitische wet).

Dit is oppervlakkig gezien gezien het enige gemeenschappelijke punt tussen de Europese traditie (die de vrouw respecteert) en de islam (die ze niet respecteert). Maar de boude bewering van deze Algerijn bezorgt kippenvel. De gevolgen zouden even gigantisch en catastrofaal zijn als de verfoeilijke wet Taubira.

Het moet duidelijk zijn dat een in de handen van de islamisten gevallen Frankrijk deel uitmaakt van de waarschijnlijkheden. Sinds 40 jaar hebben de politici en regeringen van alle partijen (behalve het FN), alsook het patronaat en de kerk, er actief aan gewerkt, door met alle middelen de Afro-Maghrebijnse immigratie te versnellen.

Sedert lang hebben grote schrijvers de alarmklok geluid, te beginnen met Jean Raspail in zijn profetische “Camp des Saints” (Robert Laffont), waarvan de nieuwe uitgave een recordaantal herdrukken kent.

De demonstranten van 26 mei kunnen deze realiteit niet negeren. Hun strijd kan niet worden beperkt tot de weigering van het homohuwelijk. De “grote vervanging” van de bevolking van Frankrijk en Europa, aan de kaak gesteld door de schrijver Renaud Camus is een even catastrofaal gevaar voor de toekomst.

Het zal niet baten om vriendelijke straatprotesten te organiseren om het te voorkomen. Dat is de taak voor een echte “intellectuele en morele hervorming ‘, zoals Renan zei, die eerst moet uitgevoerd worden. Zij zou een herovering van het Franse en Europese identitaire geheugen moeten toelaten, waarvan de noodzaak nog niet duidelijk wordt waargenomen.

Het zal zeker nieuwe, spectaculaire en symbolische gebaren vergen, om de slaapdronkenheden te laten wankelen, het verdoofd bewustzijn wakker te schudden en de herinnering aan onze oorsprong te laten ontwaken. We gaan een tijd in waar woorden moeten gelegaliseerd worden door daden.

We mogen ook niet vergeten, zoals briljant geformuleerd door Heidegger (Zijn en tijd) dat de essentie van de mens ligt in zijn bestaan en niet in “een andere wereld.” Het is hier en nu, dat ons lot zich afspeelt tot op de laatste seconde. En deze laatste seconde is even belangrijk als de rest van een leven. Daarom moeten we ons zelf zijn tot op het laatste moment.

Het is door zelf de beslissing te nemen, echt ons lot te willen men winnaar is van het onbestaande. het niets. En er is geen ontsnappen aan deze eis, omdat we alleen dit leven hebben waarin het ons toekomt om volledig ons zelf of niets te zijn.

Einde van de vertaling.

Moge Dominique Venner rusten in vrede. Niets liet vermoeden dat ooit een van zijn sublieme stukjes zou worden vertaald naar het Nederlands. Dat werd bij deze een feit.
Chapeau Dominique! Je suis fier d’ appartenir à l’extrême droite. L’ Extrême gauche pue, en Flandres et ailleurs!

Bronnen :
http://www.dominiquevenner.fr/2013/05/la-manif-du-26-mai-et-heidegger/
http://www.pi-news.net/2013/05/essayist-venner-selbstmord-gegen-islamisierung/#more-326831
http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2013/05/21/01016-20130521ARTFIG00477-un-homme-se-suicide-dans-notre-dame-de-paris.php

De beschrijving van de moedige zelfmoord van deze bejaarde historicus alsook ook de reactie van de “gelovige” en de van oorsprong Catalaanse maar helaas ook socialistische minister van Franse binnenlandse zaken Manuel Valls kan U aanhoren op de hierboven vermelde link naar “Le Figaro”. Maar neem eerst uw kotszakje al op de schoot en lees vooral vooraf de vertaling en haast U dan alvorens de poco censuur alles weg veegt op het laatste bruggetje!

Meer willen we hier nu niet over zeggen. De rest volgt wel in de reacties.

Bron:

http://nageltjes.be/wp/?p=4587

Auteur: Lucky9

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Islamisering, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

10 reacties op De laatste kogel van Dominique Venner …

 1. Rudi zegt:

  In deze context doet de actie van Venner erg denken aan die van Jan Palach, de Tsjechische student die zichzelf in brand stak op het Wenceslasplein in Praag uit protest tegen het neerslaan van de Praagse Lente en het communistische regime. Later werd er gezegd: “Het is een schande dat het enige licht in Praag komt van een brandende jongeman.”
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Palach

  Het is een schande dat jezelf voor de kop schieten het enige politiek toegelaten protest is tegen de islamisering van het Westen. Als de actie van Venner iets leert, is het dat wel.
  Hopelijk opent zijn actie een aantal ogen en is de man niet voor niets gestorven.

  Bedankt voor de vertaling, Lucky9!

  Like

 2. manna zegt:

  repose en paix

  Like

 3. Jade zegt:

  R.I.P. beste man…

  Like

 4. Tiny zegt:

  Triest, heel triest,

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Lucky9, bedankt voor het vertalen. Dit is zo oneindig triest….

  Een daad van een man die ‘zag’ en door het nemen van zijn leven wilde ‘laten zien’, als laatste wanhoopsdaad.

  Mijn eerste reactie was een gevoel van zinloosheid: “Iemand heeft zijn leven voor niets gegeven”.

  Mensen die niet willen horen en zien, ook al schreeuwen de feiten al decennia ‘luister hier naar!’ en ‘kijk nu toch!’, zullen hun oren en ogen niet openen en hun zwijgen zal niet opgeheven worden, ook niet door een wanhopige en laatste poging.

  Uit hun slaap zullen zij hierdoor niet ontwaken.

  Maar wie ben ik om hierover een oordeel te kunnen hebben? Ik kan alleen maar hopen en bidden dat deze HELDENDAAD niet voor niets is geweest.

  Misschien zijn er mensen die NIET hun slaap willens en wetens in stand houden, zoals de links/liberale elite dat doet. Omdat zij BEWUST onze landen en onze cultuur willen vernietigen.
  Zij slapen omdat ze dat verkiezen boven wakker worden.

  Mogen die mensen die zich, zonder het te beseffen, door de leugens van deze elite in slaap hebben laten sussen, met een schok ontwaken.

  Dan is de dood van deze geleerde niet voor niets geweest.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Idd Jan Palach.
  Als ik zie hoe enkelen van die cultuurverrijkers zich hier gedragen is wel duidelijk dat het zover komt.
  Ik blijf er ook van overtuigd dat het anders gaat lopen dan er veel denken omdat bijna niemand van dat uitschot een fatsoenlijke baan heeft.
  Wie moet al die uitkeringen van die lui dan gaan betalen???
  Zelfs overheden moeten mensen laten afvloeien.

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   ………………Wie moet al die uitkeringen van die lui dan gaan betalen???……………….

   Ze zullen leven van roof en plunderingen en laten ons werken, voor hun.
   Wij zullen hun slaven zijn. Hun werkbijen.
   Kots!

   Like

 7. Victor Van Vosselaer zegt:

  Er bestaat geen twijfel nopens de goede bedoelingen van de vrienden/vriendinnen-reageerders, doch, ware het niet wenselijk om Jullie rouwbetuigingen RECHTSTREEKS op de site van die mens te plaatsen (?)… het staat als “bron nr1” vermeld onder dit artikel van de heer E.J.Bron.
  Fikken is Jullie reeds voorgegaan met enkele lovende woordjes voor HEM, en sterktewensen aan de naastbestaanden…véél hoeft dat niet te zijn, maar het geeft die mensen wél het gedacht dat die “zelf-uit-het-leven-treden” van hun geliefde, ook WEERKLANK heeft in het “buitenland”.

  Like

 8. Ben zegt:

  Intriest, maar het zal de europese regenten van vandaag beslist niet tot ander beleid brengen. Europa zal en moet worden gearabiseerd, dat ideaal is waar het om gaat in deze tijd. En de burgers slapen door of kijken met miljoenen naar het songfestival en praten er nog lang over na.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s