Essayist Venner: zelfmoord tegen islamisering

Screenshot_18

De Franse krant “Le Figaro” bericht dat de Franse rechtsintellectueel Dominique Venner gisteren zelfmoord in de veel door toeristen bezochte kathedraal Notre Dame in Parijs heeft gepleegd.

De 78-jarige schrijver, blogger en bekende essayist schoot zichzelf kort na 16.00 uur op 21 mei 2013 voor de ogen van toeristen in de mond. De kathedraal werd onmiddellijk geëvacueerd. Op het moment van het drama zouden er ongeveer 1500 personen aanwezig zijn geweest. Volgens de verantwoordelijke bisschop zou dit de eerste zelfmoord in de in de Middeleeuwen gebouwde Notre Dame in Parijs zijn. Op zijn blog gaf Dominique Venner lucht aan zijn woede.

De in Frankrijk bekende rechtsintellectueel was zowel tegen de islamisering van Frankrijk, de decadentie van de samenleving en tegen het zogenaamde “huwelijk voor iedereen” (homohuwelijk). In zijn laatste blogbijdrage formuleerde Venner dat hij van een Algerijnse blogger gehoord zou hebben dat Frankrijk over 15 jaar in de macht van de islam zou zijn. Weliswaar zouden ook de moslims tegen de wetgeving betreffende het homohuwelijk zijn, maar dit zou slechts een oppervlakkige gemeenschappelijkheid zijn. De radicale islamieten zouden de sharia willen invoeren. Daartegen “helpen prachtige demonstraties niets”, klaagde hij.

Honderden activisten kwamen nog diezelfde avond bijeen op de plek van de gebeurtenissen en herdachten de op waarden georiënteerde voorbereidende denker. “Ik denk dat zijn dramatische actie uit protest tegen de decadentie van onze samenleving plaatsvond”, zei de Europarlementariër Bruno Gollnisch van het Front National. De cheffin van de in het parlement ondanks massale repressies vertegenwoordigde rechtse partij, Marine Le Pen, twitterde m.b.t. de dramatische dood van de schrijver: “Onze hoogachting gaat uit naar Dominique Venner, wiens laatste geste, uiterst politiek, de poging is om de mensen in Frankrijk wakker te schudden.”

Junge Freiheit: letterlijke verklaring van Dominique Venner

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/05/essayist-venner-selbstmord-gegen-islamisierung/#more-326831

Auteur: Étienne Noir

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Islamisering, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

3 reacties op Essayist Venner: zelfmoord tegen islamisering

  1. Theresa Geissler zegt:

    Ik weet het niet, hoor, maar het eerste wat ik dacht, was: Tikkeltje Breivik-achtig, deze man. Want wie zowel tegen de Islam is, als tegen het homohuwelijk en tegen de ‘decadente’ maatschappij, sorry, die redeneert op dezelfde manier als Breivik: Totaal geen aanwijsbare lijn in zijn denkpatroon. Gewoon tegen àlles. Nóg ergens een geluk, dat het zich bij hem kennelijk naar binnen richtte, zodat het op zelfmoord uitliep in plaats van op massamoord; zo bleef het slachtoffer tenminste beperkt tot één. Ja, dat klinkt wrang, maar voor hetzelfde geld had hij een plan beraamd om de alle aanwezigen in de Notre Dame uit te moorden en dàn zou het een exacte kopie van het geval-Breivik geweest zijn. Overigens zou Marine Le Pen’s twitter aan het adres van deze man dan meteen heel wat minder lovend geweest zijn, vanzelfsprekend. Toch nog een klein onderscheid in het denken van twee vergelijkbare figuren, dat uiteindelijk nog een wereld van verschil veroorzaakt heeft…..

    Like

  2. Paardestaart zegt:

    Goh, had ‘ie nou maar een moskee gekozen..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s