Islamkritische bijeenkomst draaide om mensenrechten

Screenshot_4

Ahmad Mansour

“Er bestaat een islamitische parallelsamenleving”. Gedwongen huwelijken, eermisdaden en homofobie – over deze thema´s spraken vier referenten zaterdag op een islamkritische bijeenkomst in Münster.

Oorspronkelijk had de studentengroep “Free Minds Münster” zo´n soort bijeenkomst georganiseerd, maar het plan van de groep zou mislukt zijn aan de universiteitsleiding en islamitische medestudenten, berichten de organisatoren. Daarom zouden de vereniging “peri” en het genootschap “Gam” actief geworden zijn, die zich inzetten voor de bescherming van de mensenrechten.

“Ondanks het integratiedebat bestaat er in Duitsland een islamitische parallelsamenleving met een eigen rechtssysteem”, zei Serap Cilleli. Zij zet zich al jarenlang in voor de rechten van islamitische vrouwen en werd in 2005 onderscheiden met het Bundesverdienstkreuz (Kruis van Verdienste in de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland). Zij eiste dat de hoofddoek op staatsscholen verboden wordt, omdat deze de onderdrukking van de islamitische vrouw het duidelijkst zou symboliseren.

Waarom islamitische vrouwen steeds opnieuw onderdrukt zouden worden, legde de psycholoog Ahmad Mansour uit. Volgens hem zouden jonge mannen in een patriarchale familiestructuur – die veelvuldig in de islamitische cultuur zou voorkomen – zo autoritair worden opgevoed dat ze zich niet zouden kunnen ontplooien en zodoende een zwak zelfbeeld zouden ontwikkelen.

Omdat in hen de angst voor afwijzing zou sluimeren, zou aan de islamitische vrouwen in de loop der jaren een minderwaardige rol zijn toebedeeld, die hen zo weinig mogelijk emotionele macht over de man zou geven. In dit systeem zou de regel zijn: de vrouw gehoorzaamt de man – en de man gehoorzaamt Allah. Zonder tegenspraak. “En daarbij is het het gevaarlijkste wat er in een democratie kan gebeuren om niet kritisch te denken”, zei Mansour.

Na hem sprak Dr. Daniel Krause over de discriminatie van homoseksuelen in de islamitische cultuur. Als sociaal werker zou hij een lesbisch islamitisch meisje hebben leren kennen dat naar Iran gestuurd en gedwongen uitgehuwelijkt zou worden. enkele maanden later hoorde hij dat ze zelfmoord had gepleegd. Voor vrouwen en homoseksuelen zou de “Arabische Lente” niet meer geweest zijn dan een zwarte herfst.

Bron:

http://www.wn.de/Muenster/Es-gibt-eine-muslimische-Parallelgesellschaft-Islamkritische-Tagung-drehte-sich-um-Menschenrechte

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islam, Islamkritiek, Mensenrechten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Islamkritische bijeenkomst draaide om mensenrechten

 1. Theresa Geissler zegt:

  Heel fijn om dat allemaal nog weer eens te horen, alleen: Mensen als wij weten al lang, dat het zo zit. En andere groepen willen er niet aan en slaan aan het nuanceren. En de meeste moslims piekeren er niet over om hun opvoedingspatroon te veranderen, dus: Wat doe je hier aan, dàt is de vraag.
  Als over een aantal jaren mocht blijken dat die integratie nog steeds muurvast zit en die jonge moslims zich door hun ‘onzekerheid’ BLIJVEN ontwikkelen tot onmogelijke destructieve macho’s, ja, dan zou het toch echt tijd worden om te overwegen, het hele zootje er uit te flikkeren, voordat het complete leefklimaat vervuilt. Wel rot, dat je daarmee meteen de meiden laat allen, maar die werken zelf vaak toch evenmin mee aan verbetering van hun situatie. Ze denken oprecht dat het zo hoort en iets anders is ze niet aan het verstand te brengen. Dus: Wat moeten we er uiteindelijk mee?

  Like

 2. Jean zegt:

  Gisteren stond de tweede slimste van de wereld, Bart Dewever, weer eens uit zijn nek te kletsen.
  Zulte Waregem had intenties om te verhuizen naar Beerschot (voor de brt & vtm wereldnieuws???) waarop de 2de slimste de wijze waarheid sprak: “Men kan niet zomaar ‘tegen hun wil in’ twee clubs verplichten samen te leven/spelen/fusioneren”, hij vergat er even bij te vertellen dat ze dat wel verplichten aan Vlamingen met moslims, ondanks het onmenselijk barbaars geweld, de achterlijkheid ervan waardoor wij nu zitten opgezadeld met een islamofobie is de 2de slimste zijn laatste zorg.
  Wel Bart Dewever en alle rode/groene & linkse ratten: WIJ ZULLEN NOOIT SAMENLEVEN, SAMENSPELEN EN/OF FUSIONEREN MET DIE ACHTERLIJKE GEWELDDADIGE BARBAREN, WIJ ZULLEN ZE BESTRIJDEN TOT ZE VOLLEDIG VERDREVEN ZIJN VAN ONS GRONDGEBIED WANT WIJ WILLEN WELVAART, VEILIGHEID EN LEEFBAARHEID IETS WAT ONMOGELIJK IS MET DIE ACHTERLIJKE GEWELDDADIGE BARBAREN IN ONS LAND.
  Wij leven samen met Nederlanders, Duitsers, Britten, Amerikanen, Oostenrijkers, Denen, Noren, Chinezen, Australiërs en anderen die zich aangepast hebben aan ONZE normen, waarden, wetten, zeden, taal én cultuur maar NOOIT met achterlijke gewelddadige barbaren. opent men eender welke zender steeds worden we geconfronteerd met barbaars geweld en nog blijven rode/groene & linkse ratten die levensgevaarlijke achterlijkheid beschermen én verdedigen. Wij zijn dus verplicht onze verantwoordelijkheid te nemen bij de eerstvolgende verkiezingen dan zullen we die lafaards en verraders van eigen volk politiek laten zelfmoord plegen waarbij we ze zullen helpen want opgeruimd staat netjes.

  Like

  • Jade zegt:

   Beste Jean,
   Dit is nog steeds een gevalletje “Resolutie van Straatsburg 1975” ,
   en zoals je ziet, nog steeds actueel…
   De kliek in Brussel is daar de na-geboorte van. de baby zelf was een alien.
   Onze regeringen draaien zich werkelijk in de meest bizarre bochten
   om die kut-oliekraan maar open te houden.
   Ze zijn zelfs in staat om de complete europese bevolking om te ruilen
   voor moslims, zolang zijzelf maar kunnen dineren en declareren…

   Like

 3. luckybee zegt:

  Dit is het verschil tussen onze God en alle andere Goden of Afgoden.Onze God is een democraat,Te lezen in Matheus 20 De ZONEN van ZEBEDEUS.vers 20-28.en alle andere Goden zijn min of meer dictatoren.Daar om gaat bij ons alles langzamer als bij andere Godsdiensten.Hij moet eerst een meerderheid bij ons vinden voor dat hij iets kan beslissen.(Want iedere mens is gelijk aan de andere.Dus God als mens is gebonden aan de democratie).

  Like

 4. BertG. zegt:

  Beste Bert Bron,
  Ik wens u veel succes met de site verder maar mij zult u hier niet meer terug vinden.
  Het zal u verder een zorg zijn wat ik er van vind maar ik wens niet lastig gevallen te worden met geloof debielen. Ik heb voldoende gezien van dit soort mensen. Een en al ellende.
  Langzaam begint ie weer met wat aanloopjes naar ze bijbel toe om daarna weer los te gaan.

  Als ik ergens nog een groter hekel aan heb dan waar tegen gestreden moet worden is het wel dat andere ploegje geloof debielen.
  Dan zoek ik wel een zwarte kousen site op als ik dat wil lezen.
  gr. BertG.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Dat spijt me om te horen Bert, echt. Denk daar nog eens een keer over na als je wilt!!

   E.J.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dan mag u mij uitleggen wat dit NIET met iets anders dan met evangeliseren te maken heeft. Ik kan er niets anders uit halen. En dat de hele tijd in kleine stapjes en goed verpakt. Gluiperig dus zoals al dat gelovige tuig. Stiekem als de pest.

    (Dit is het verschil tussen onze God en alle andere Goden of Afgoden.Onze God is een democraat,Te lezen in Matheus 20 De ZONEN van ZEBEDEUS.vers 20-28.en alle andere Goden zijn min of meer dictatoren.Daar om gaat bij ons alles langzamer als bij andere Godsdiensten.Hij moet eerst een meerderheid bij ons vinden voor dat hij iets kan beslissen.(Want iedere mens is gelijk aan de andere.Dus God als mens is gebonden aan de democratie).

    Mededelen dat je een aanhanger bent, daar kan niemand wat tegen hebben maar hier druipt de minderwaardige kijk op andere van af.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik had gehoopt dat je voor zulk soort comments immuun zou zijn Bert, net als ik. Als hij niet met Bijbelteksten strooit, kan hij af en toe best goede comments leveren. Die Bijbelteksten maken weinig indruk op de meeste reaguurders hier. In ieder geval niet in die enorme mate.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @BertG. 9.01u. En mij spijt het ook. Dat zal wel overtrokken overkomen en ik zou je niet eens kunnen zeggen waaróm precies, maar het ís zo. Jij bent een oprechte stem en die kunnen we hier nooit te veel hebben. E.J. zei het al en ik neem de vrijheid om het te herhalen: Denk er nog een s over na, Bert.

   Like

   • BertG. zegt:

    Als ik immuun moet gaan worden hiervoor, dan ik net zo goed beginnen om dan ook maar immuun te worden voor allah-snackbar uitspraken.
    Want ach, het zijn maar woorden. Doet me niks zal ik de volgende keer zeggen als ik weer iemand allah-snackbar hoor roepen.

    Nee, hier zit een bedoeling achter die naar mijn idee geheel overeen komt met dat andere gereformeerde tuig.
    Met dat verschil dat er niet met de dood bedreigd wordt. Oh, dan is het dus niet erg.
    Maar voor mij is het gelijk.

    De rest denk misschien, hebben we ‘m weer met ze bijbel tekst en storen zich misschien in stilte. Ik zeg het gewoon. Ik hou niet van mensen die evangeliseren.
    Los van een goede reactie van luckybee hebben dit soort kreten hier niets te zoeken.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dan is het helemaal aan jou wat je doet Bert. Ik heb mijn best gedaan je proberen te overtuigen te blijven…

    E.J.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s