Syrië importeerde jarenlang grondstof gifgas uit Nederland

Screenshot_10

Syrië heeft jarenlang vanuit Nederland glycol geïmporteerd: een grondstof voor gifgas. De Amerikaanse en de Nederlandse autoriteiten vrezen dat de stof is gebruikt voor de productie van chemische wapens. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad, in samenwerking met RTL Nieuws.

Sinds enkele maanden circuleren er berichten dat in Syrië chemische wapens zijn gebruikt door het regime, of door de rebellen die het regime al twee jaar bevechten. Onder meer de Verenigde Staten, Israël, Frankrijk en Groot-Brittannië zeggen daar aanwijzingen voor te hebben.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Nederland, Syrië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Syrië importeerde jarenlang grondstof gifgas uit Nederland

 1. Tiny zegt:

  Glycol is in eerste instantie toch echt niet bedoeld om gifgas van te maken. Heeft veel normale toepassingen, die wij hier ook gebruiken, dent maar aan anti vries, koel aggregaten en verwarmings aggregaten.
  Zo kun je natuurlijk van alles erbij slepen, bijvoorbeeld kunstmest. Met behulpt daarvan kun je simpelweg een bom maken. Maar dat is meestal niet de bedoeling als je dat koopt, evenzomin als glucol.
  En NCR moet z’n grote mond maar eens houden, want de mede eigenaar smokkelde regelmatig wapens voor de IRA in z’n autootje. Die zijn wel de laatsten die met vingertjes zouden moeten wijzen en dingen verboden te willen zien.

  Like

 2. Wahcteres zegt:

  Het lijkt me toch logisch dat, als je dat spul verkoopt aan een land als Syrië, dat je ervan uit kunt gaan dat ze het materiaal wel voor iets anders gaan gebruiken dan voor koelkasten, als die mogelijkheid er in zit.

  Nederland verkoopt zijn ziel voor geld, in feite heeft onze regering dat al gedaan.

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Wat misschien weinigen weten is dat gifgassen, waaronder zenuw-, chloor-, mosterd- en blauwzuurgas (Zyklon-B), eigenlijk zijn uitgevonden door een Duitse jood die Fritz Haber heette! Deze geniale doch volkomen gewetenloze en van ethiek verstoken wetenschapper had in WO I dat afschuwelijke spul ingezet met het doel om ervoor te zorgen dat Duitsland de oorlog ging winnen. In diens ogen doodde gifgas veel sneller en humaner dan duizenden bommen, granaten en kogels wat helaas niét het geval bleek!
  En de pech voor de mensheid was ook nog dat Adolf Hitler, in WO I was hij korporaal geweest in het Duitse leger, in 1918 bij Ieper niet voorgoed blind werd door mosterdgas! Hij had hierdoor een vreselijke afkeer van gifgas gekregen waardoor Hitler het chemische spul nooit op de slagvelden van WO II uitprobeerde maar helaas wél Zyklon-B gebruikte in de beruchte vernietigingskampen Auschwitz-Birkenau en Majdanek om miljoenen joden, Polen, Russen e.v.a. te vergassen!
  Sadam Hoessein gebruikte helaas eveneens gifgas om de Koerden mee te bestoken en zelfs de Amerikanen hadden tijdens hun oorlog in Vietnam napalm (ook een soort gifgas) gebruikt tegen de Vietcong. Dat nou in Syrië die afschuwelijke rotzooi wederom wordt ingezet om duizenden onschuldige burgers om te brengen en Europa en Amerika hier niets tegen willen ondernemen is dan ook werkelijk schandalig!
  Maar ik weet zeker dat als Fritz Haber (1868-1934) nog had geleefd en hij ooit in Syrië was terechtgekomen, waar de burgers zouden weten dat hij de uitvinder van het spul was, dan hadden ze Haber vast en zeker zelf hoogstpersoonlijk vergast met zijn eigen verderfelijke uitvinding! In tijden van oorlog zijn de wapenindustriëlen altijd de winnaars, denk maar aan IG Farben, Krupp e.a. zonder wie Hitler nooit aan wapens en Zyklon-B had kunnen komen!

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   ik kreeg op Sargasso ooit een reactie van een zekere Sickbock die mij schijnbaar beledigde en daar uit werd verwijderd en waar ik toen zo op reageerde:

   Tjonge, Sickbock, aan je onbegrijpelijke en maffe reactie te beoordelen kun je beter zélf eens een schone onderbroek aantrekken of een berg zakdoeken pakken om je tranen af te vegen als je dit verhaal zo vreselijk vind!
   Want ik krijg tegenwoordig alleen maar rare vragen van sommige mensen die schijnbaar niét willen dat ik hier een geschiedenisverhaal uitleg of anders hebben ze misschien zelf geen snars verstand van geschiedenis.
   Misschien kun je beter sprookjesboeken gaan lezen (die lees ik namelijk zelf ook, vooral als ze van Walt Disney afkomstig zijn) en wensen dat daar alleen maar lieve, aardige en onschuldige personages in voorkomen zoals Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje. Of kijk anders gewoon naar lachfilms van Laurel & Hardy zoals ‘The Battle of the Century’ uit 1927 waarin deze twee geweldige komieken, en tientallen anderen, elkaar met 3000 slagroomtaarten bekogelen! Dat is tenminste een fijne “oorlog” om naar te kijken en dan heb je verder géen last meer van echte gruwelijke veldslagen met gifgas!
   Daar komt nog bij dat je (pseudo)naam is afgekeken van een personage uit Tom Poes en Oliver J. Bommel. Want die heette namelijk eveneens Si(c)kbock, hij was een mensbok en geen Bokkerijder maar wél een geniaal en óók een gewetenloze uitvinder die alleen maar op macht uit was.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s